Friday 18 April 2014

Every end is a new beginning...

I was telling you two weeks ago about how I felt happiness and I promised I will get back here and explain the reasons that generated this state... Well... that moment has arrived.

I don't think it's a secret anymore that one of my defining characteristics is AMBITION and that I want to do in this life everything I can to fulfill all the dreams that I have. Another way to do this, than to work as much as I can, I don't know. Therefore, the career I have in the IT domain is and will remain an essential part of my existence.

I love my job and I don't have the slightest doubt that this is what I was meant to do in life.
I spent the last 9 years in a company in which I grew up both literally and figuratively. When I started, I was a confused 22 years old student. Now, I'm a career woman, a wife and a mother of almost 31 years. I grew up professionally from the lowest level and this is something that I'm very proud off and for which I want thank those who gave me the opportunity to become today's Lucia. THANK YOU!

My desire for more became bigger than the company's possibilities and when this desire met with the need of another company to hire someone with my skills... HAPPINESS appeared. If you want to understand better what this change represents for me, professionally speaking... imagine that until now you've worked for a local clothing retailer and from now on you will work for ZARA. The work itself may be mostly the same, but the prospects and the benefits are totally different. It's a new era!

The history of the past nine years and the job changing experience determine me to put down some thoughts, hopefully motivational, for YOU, the people who read me: don't let anyone tell you what you can and can not do in life, be your own evaluators and be severe with yourselves, don't let anyone tell you that you deserve less than you know you deserve, have confidence in yourself, there is no better time than the present time to change your destiny, don't ever be afraid of change, don't stop evolving, never give up on your dreams.


Shirt :: Orsay | Trousers :: Zadin | Shoes :: dEpurtat.ro | Bracelet :: H&M | Sunglasses :: Ray-Ban









V-am povestit acum două săptămâni depre felul cum am simţit eu fericirea şi am promis că o să revin cu motivele care au generat această stare... Iată că a venit acel moment.

Nu cred că mai este un secret faptul că una din trăsăturile mea definitorii este AMBIŢIA şi că îmi doresc să fac în viaţa aceasta tot ce-mi stă în putinţă pentru a-mi îndeplini visele pe care le am. Alt mijloc pentru a reuşi acest lucru, decât cel de a munci cât pot eu de mult, nu cunosc. De aceea, cariera pe care o am în domeniul IT este şi va rămâne un aspect esenţial al existenţei mele.

Îmi place meseria pe care o am şi nu am nici cel mai mic dubiu că asta mi-a fost scris să fac în viaţa aceasta.
Mi-am petrecut ultimii 9 ani din viaţă într-o companie în care am crescut atât la propriu cât şi la figurat. Când am început eram o studentă zăpăcită de 22 de ani. Acum sunt o femeie de carieră, o soţie şi o mamă, de aproape 31 de ani. Am crescut din punct de vedere profesional de la cel mai mic nivel posibil şi este un lucru cu care mă mândresc şi pentru care nu uit să mulţumesc celor care mi-au oferit oportunitatea să devin Lucia de azi. MULŢUMESC!

Dorinţa mea de mai mult a devenit mai mare decât posibilităţile companiei de care v-am vorbit mai sus, iar când acestă dorinţă a mea s-a întâlnit cu necesitatea unei alte companii de a angaja pe cineva cu competenţele mele, a apărut FERICIREA. Ca să înţelegeţi mai bine ceea ce reprezintă pentru mine această schimbare din punct de vedere profesional... gândiţi-vă că până acum aţi muncit pentru miniPrix şi de acum încolo veţi munci pentru ZARA. Activitatea în sine s-ar putea să fie în mare parte aceeaşi, dar perspectiva şi beneficiile sunt cu totul altele. Este o nouă eră.

Istoria ultimilor 9 ani, dar şi experienţa schimbării jobului, mă determină să aştern nişte gânduri, sper eu motivatoare, pentru VOI, cei care mă citiţi: nu lăsaţi pe nimeni să vă spună ce puteţi şi ce nu puteţi face în viaţă, fiţi proprii voştri evaluatori şi fiţi severi cu voi înşivă, nu lăsaţi pe nimeni să vă spună că meritaţi mai puţin decât ştiţi voi că meritaţi, aveţi încredere în forţele proprii, nu există moment mai bun decât momentul prezent pentru vă schimba destinul, să nu vă fie niciodată teamă de schimbare, nu încetaţi să vă doriţi să evoluaţi, nu renunţaţi să credeţi că toate visele pe care le aveţi se pot împlini.

55 comments:

  1. Felicitari, draga LUCIA! Ma bucur pentru tine!♥

    Sărbători fericite, sa ai un Paste liniștit alaturi de familia ta frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc mult, Daniela! Sărbători fericite, de asemenea!

      Delete
  2. veronica picioroaga18 April 2014 at 19:48

    bravo tie !!!!! ma bucur nespus ca ai parte de asa o satisfactie ..rodul muncii si dedicarii tale ...Felicitari si succes pe mai departe ;)

    ReplyDelete
  3. veronica picioroaga18 April 2014 at 19:50

    m-a luat valul :-)) tinuta ...tinuta este bestiala !!!! e ..tare pe gustul meu ..caracterizeaza femeia puternica ..imi place atitudinea , pozitiile, culorile , contextul ..totul ! bravo !!! de asta imi place de tine :-) Iti doresc sa ai Un Paste fericit , cu liniste, bucurii , cu momente de relaxare si voie buna cu prietenii !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc că ești mereu aici și mă susții, dragă Veronica, contează foarte mult pentru mine!
      Îți urez un Paște asemenea celui pe care mi l-ai urat tu. Mai mult nici nu trebuie să ne dorim decât liniște, bucurie, relaxare și voie bună alături de familie. :*

      Delete
    2. veronica picioroaga19 April 2014 at 12:24

      te pup !

      Delete
  4. pur si simplu minunata. ador camasa <3

    ReplyDelete
  5. Felicitari, te apreciez pentru determinarea de care dai dovada! Sarbatori fericite! Georgiana Brindusoiu (Istrate)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc mult, Georgiana! Sărbători cu bine!

      Delete
  6. Felicitari:* si Paste fericit Lucia!:*

    ReplyDelete
  7. Felicitări pentru realizările tale. Paște fericit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, Ramy! Doamne ajută la toată lumea un Paște cu bine!

      Delete
  8. Atunci eu nu pot decat sa te felicit Lucia! Lungimea pantalonilor mi se pare periculoasa, tocul sa se agate de metarial am patit la o pereche de pataloni de stofa evazati si de atunci ii scurtez putin mai mult.
    Arati superb!
    Paste fericit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aşa este Mihaela, lungimea este foarte periculoasă, pe de altă parte având în vedere că este un pantalon pe care nu îl port zilnic şi că eu circul doar cu maşina personală... riscul să se întâmple ceva se mai diminuează. Scările sunt cel mai mare factor de risc.

      P.S. Am căzut acum vreo şase luni în timp ce purtam o pereche de skinnz jeans... mi-a alunecat piciorul pe o pardoseală umedă şi îmbibată cu o substanţă specială, de am stat cu o vânătaie la picior vreo lună.

      Paşte fericit, Mihaela!

      Delete
  9. Mult succes iti doresc, Lucia! Esti o femeie puternica, inteligenta si o adevarata inspiratie. Si nu vorbesc doar ca sa ma aflu in treaba :). Este ceva ce cred cu tarie! Eu am intrat de aproape 2 ani intr-o bucla ce pare ca nu se mai termina: compania la care lucram a fost preluata de o alta, si la pachet am venit si noi, cativa bieti angajati care acum nu isi gasesc locul...E aproape tragic sa fii fortat sa faci o schimbare, sa te intalnesti cu ostilitatea unor oameni care au impresia ca te-ai dus acolo sa le iei locul...Si sunt imaturi, si se comporta ca niste boolies...Iar acum simt ca in loc sa fac un pas inainte, am facut 10 pasi inapoi...Ceea ce ai scris la final, o sa devina mantra mea! Si o sa fac tot posibilul sa "ma ajut" sa merg mai departe.

    Pantalonii sunt divini de-a dreptul!

    Hugs,

    Sarbatori minunate!

    Mamalina

    http://dresssidestory.blogspot.ro/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Îmi pare rău să citesc că treci prin perioada aceasta dificilă şi îţi doresc din tot sufletul meu să ai puterea, curajul şi ambiţia să o depăşeşti. Nu ştiu de ce, dar am încredere că poţi face acest lucru.

      Mulţumesc pentru toate cuvintele frumoase şi sper să mă ridic la înălţimea aşteptărilor.

      Sărbători fericite, Mamalina!

      Delete
  10. Lucia, sunt putine femei care pot fi si pot face toate acestea si nu la un nivel mediocru! Simt la tine o forta extraordinara, forta pe care numai ambitia constructiva a unui om inteligent o poate genera!

    M-as repeta sa spun ca te admir si te apreciez, stii deja asta! Iti spun ca ma bucur impreuna cu tine pentru aceasta grozava reusita, ma bucur sa vad ca se poate ca oamenii seriosi si determinati sa reuseasca prin propriile eforturi! Iti doresc succes, iti doresc sa ajungi acolo unde vrei tu - am convingerea ca stii sa tintesti inalt si sa-ti atingi obiectivele in asa fel incat sa poti sta cu fruntea sus!

    Esti o persoana cu tinuta, o persoana care crede cu tarie in ceea ce face si ma bucur ca impartasesti asta cu noi! Jos palaria! E un privilegiu sa te cunosc!

    Te imbratisez cu drag!
    Iti doresc ca sarbatorile sa va fie cu liniste, cu multumire si cu armonie in suflet!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    P.S. Ma luam cu vorba, in stilul meu, omitand sa spun ca tinuta ta arata si este purtata in mod im-pe-ca-bil! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai un har al tau, draga Felicia, sa faci omul sa se ridice de pe pamant si sa inceapa sa pluteasca. Sunt norocoasa ca te-am intalnit in acest spatiu virtual si nu pot decat sa sper ca intr-o zi ne vom cunoaste in advaratul sens al cuvantului, fata in fata. Mi-ar placea nespus, pentru ca stiu ca as avea de invatat foarte multe de la tine.
      Sarbatori cu tot ce e mai bun, pentru tine si familia ta. Te pup!

      Delete
  11. Felicitari!
    La randu-mi, fac parte dintre cei care au muncit mult si au plecat de jos, creascand cate un pic in fiecare zi. Rezonez din plin cu ceea ce ai spus tu - determinarea si increderea in fortele proprii te ajuta sa iti atingi obiectivele, indiferent de cat de sus ti le-ai setat (asta ma duce cu gandul la Aerosmith si a lor "dream on").
    Pantalonii sunt foarte frumosi iar tinuta cu totul este foarte curata :-)
    Sarbatori calde in familie!
    Cu drag,
    Gabi (frumos din partea mea ar fi fost sa ma semnez si in celelalte comentarii, doar te citesc de ceva vreme -:) )

    ReplyDelete
    Replies

    1. Multumesc Gabi, ma bucur ca mai exista oameni care pot confirma ca ceea ce spun eu este perfect posibil prin seriozitate, munca, perseverenta, ambitie, etc.
      Iti urez sarbatori fericite si sa auzim numai de bine. Te pup!

      Delete
  12. Draga mea, asteptam vestea de la tine, asa ca m-am bucurat nespus cand am citit. Multe felicitari, pentru ca nu este usor sa fii autodicdact, sa muncesti in continuu, sa te lovesti de bariere, dar pe de alta parte este atat de foarte frumos cand iti atingi un vis.

    Pantalonii sunt extrem de frumosi (si eu tanjesc dupa o pereche asa, inca nu am gasit-o pe cea care sa imi vina bine), iar camasa o ador; pantofii i-am admirat deja indelung, pacat ca nu mai au pe stoc marimea mea, ca ii cumparam imediat.
    Iti doresc Paste linistit alaturi de cei iubiti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc pentru toate cuvintele frumoase, Anca.
      Îmi pare rău că nu ai mai găsit mărimea ta la pantofi.

      Sper că ai parte de un Paşte exact pe sufletul tău.

      Delete
  13. te urmaresc cu drag si o sa iti citesc cu viu interes toate creatiile, mult succes si felicitari pentru realizari!

    ReplyDelete
  14. Eram
    sigura ca e ceva ce tine de sfera profesionala! :D Ma bucur mult si
    sincer pentru tine si-ti doresc sa ai putere si resurse sa iti
    indeplinesti toate dorintele! Paste fericit!:*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu am vise imposibile, cred... deci... Doamne Ajută să ajungă realitate... la toată lumea!
      Sper că ai avut un Paşte cu bine!

      Delete
  15. Felicitari si sper sa ai parte de realizari si mai mari in viitor!!! :*:*
    Ador tinuta ta :X Paste fericit! :*

    ReplyDelete
  16. Lucia, eşti un om demn de toată admiraţia. Un exemplu în toată puterea cuvântului! :-)
    Îţi doresc din suflet drum bun şi frumos, iar tot ce îţi doreşti, să poţi construi alături de toţi cei dragi.
    Sărbători binecuvântate cu iubire! ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc mult, Mihaela. Aşa să fie!

      Delete
  17. Of, acum o sa iti spun ca ma bucur de reusita ta, si apoi o sa iti spun ca ma simt frustrata si proasta,simt ca sunt un om ratat si cazut si ca nu ma voi mai putea ridica in veci. Asta pentru ca vad si aud in jurul meu oameni carora le reuseste mereu ceva , mie insa nu.Muncesc de la 16 ani, am pornit de jos, am trecut prin niste etape,am facut scoli si cursuri, am muncit pe branci ca sa ma realizez profesional si ca sa evoluez......Realitatea de neinteles pentru nimeni si nici pentru mine, pt ca eu o traiesc, este ca de 4 ani de zile caut un job si nu gasesc.Nu stiu daca poti sa crezi, ca un om cu experienta de peste 15 ani si cu pregatire, nu isi poate gasi un servici in ziua de azi. Ce sa imi mai doresc evolutie din punctul in care m-am blocat. E frustrant, umilitor, deznadajduitor, sa nu iti poti castiga existenta, sa stii ca poti, dar sa nu ai loc nicaieri.
    Am pierdut multe in viata, dar acesti 4 ani au fost si sunt cei mai grei si umilitori. De cand nu mai am job si bani, toti prietenii s-au risipit, restul au intors spatele, cv-urile nu le vizualizeaza nimeni, iar restul spun ca te vor suna intr-o zi...

    In rest, tu esti superba!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Frustrari am si eu un milion, dar nu-ti permit sa te faci proasta, ratata si toate cuvintele apasatoare pe care ti le-ai autoadresat. De ce vrei sa-ti faci viata mai grea? De ce vrei sa te tragi singura in jos? Ceea ce emani despre tine, asta vor vedea si ceilalti si sunt sigura ca e cu totul fals. Un om cu 15 ani de experienta nu are cum sa fie tot ceea ce insiri tu mai sus. Refuz sa cred asta! Ai inteles?
      Scrie-mi un mesaj privat, vreau sa te ajut sa devii mai increzatoare si sa depasesti pasa aceasta, absolut nimic din lumea aceasta nu este nerezolvabil, lupta se opreste abia cand inchidem ochii, nicio secunda mai devreme. Tine minte acest lucru!

      Delete
  18. Felicitari! Paste fericit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, Corina! Paste cu bine, iti doresc!

      Delete
  19. Felicitaaaari! Paste fericit! Uite ca ti-a adus Iepurasul ceva minunat!
    Tinuta e foarte frumoasa, ca de obicei :).

    ReplyDelete
  20. Lucia, ca imi esti draga poate ca ti-ai dat seama din simplul motiv ca iti citesc blogul insa stiu sigur ca nu am exprimat asta si-n cuvinte. Imi esti draga tocmai prin femeia care esti. Stiam ca ambitia te defineste si stiam ca esti o femeie inteligenta. Ma bucur mult pentru tine, te felicit din tot sufletul si esti un model demn de urmat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A reuşi să fii un model demn de urmat este o responsabilitate foarte mare. Cu toate acestea nu m-ar deranja să fiu, ce puţin pentru aspectele ce ţin de viaţa mea profesională.

      Delete
  21. Ei atunci,cele mai sincere felicitari!
    Nu stiu inca ce inseamna o astfel de fericire,dar lupt pentru asta!
    Te pup

    ReplyDelete
  22. Felicitari! :)
    Se vede ca esti muncitoare si am o presimtire ca vei ajunge tot mai sus. Multu succes in continuare si multumesc de sfaturile de la final!

    Legat de tinuta, pantalonii iti vin perfect. Mi se pare un model foarte elegant, cu stil.

    ReplyDelete
  23. Felicitari, felicitari! :D Revenid la tinuta, da-mi voie sa iti zic ca imi place la nebunie, mi s-a pus si mie pata pe genul acesta de pantaloni si sper sa-mi gasesc unii care sa-mi placa cat mai repede <3 :*

    ReplyDelete
  24. Foarte eleganta dar si lejera tinuta ta, te prinde foarte bine!
    Iar in leatura cu schimbarea majora in viata ta, te felicit si ma bucur pentru tine!

    ReplyDelete
  25. am o preferinta aparte pentru tinutele alb-negru! super!!

    ReplyDelete
  26. Ma bucur atat de tare pentru reusita ta, draga mea...Esti minunata si ma bucur ca reusesti sa realizezi tot ce iti propui.

    Te imbratisez.

    Andreea

    http://miu-miu.ro/

    ReplyDelete
  27. imi place tinuta ta... lejera, de primavara...dar din pacate cred ca merge doar la fete inalte :)

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1464664253767771&set=a.1422894711278059.1073741832.1422417127992484&type=1&theater

    ReplyDelete
  28. Felicitari Lucia! Ma bucur foarte mult sa aud ca oamenii in jurul meu au si reusite. Arati superb, relaxata, implinita. Nu cred ca ne-ai spus (sau poate mi-a scapat mie) care este noul job, stiu ca erai SW PM... and now? Succes si multa determinare!

    Te pup!

    ReplyDelete
  29. Felicitari din toata inima! Arati superb, starea ta de fericire se reflecta in exterior cu desavarsire!La cat mai multe realizari!

    www.piecesofsoul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc, Cătălina. Doamne ajută!

      Delete
  30. Am ajuns tarziu sa citesc aceasta postare; stiam despre ea de pe FB, mi-am dat seama ca s-a produs o schimbare majora in viata ta, iar acum ma bucur si mai mult pentru tine si iti doresc din tot sufletul sa iti fie bine si sa ajungi acolo unde visezi si unde meriti. Multa bafta, Lucia! Multa sanatate, putere de munca si sprijin sa ai din partea celor apropiati si totul va fi bine! Te admir, te imbratisez,.,,si sunt aici. No matter what, even if I'm late, I'm here! KIsses

    ReplyDelete
  31. Cat de frumos ai scris... ador sa citesc articolele tale, ma fac sa ma simt atat de bine...
    Imi pare rau ca nu reusesc mereu... iar cu problemele mele din ultima perioada, am absentat mai mult, dar imi revin incet incet, cum ai spus si tu... stiu ca pot si simt cat pot si o sa trec peste, cu ajutorul lui Dumnezeu, sanatate sa fie :)
    Te pup si iti doresc mult succes la noul job!!

    ReplyDelete
  32. Am uitat sa-ti spun ce mult imi place tinuta! E si stilul meu, prin prisma serviciului, adopt des tinute mai office, iar pantalonii tai imi plac la nebunie! Esti frumoasa <3

    ReplyDelete