Friday 4 April 2014

Zara sandals and Legea lui OM

Dresses and skirts ARE NOT MY THING. Nonetheless, I'm very fond of my thin long legs and with all lack of modesty I will try to show them of from once in a while.
On the other hand, stripes ARE MY THING and these you will have the chance to see more often here on the blog.
Finally, the ZARA sandals, ARE A NEW THING and I honestly don't know what kind of thing they will become. I believe we will just have to wait and see.


Leather jacket :: Guide Series | Dress :: Reserved  |  Sandals :: ZARA | Sunglasses :: Ray-Ban

De-a lungul vieţii ajungem să interacţionăm cu fel şi fel de oameni şi eu personal m-am învăţat să nu am nicio aşteptare de la nimeni, cel puţin nu în primă fază. Pe măsură ce ajung să îi cunosc pe aceşti oameni şi să relaţionez cu ei, mă schimb şi încep să am pretenţii. Dar vă jur... în toate relaţiile acestea, sunt dispusă să dau foarte mult de la mine, astfel încât lucrurile să fie cât mai bune pentru cei cu care relaţionez, nu pentru mine... Două condiţii impun: să nu mi se insulte inteligenţa şi să nu fiu luată drept covor.

Ce este greşit în a spera ca atât timp cât eu sunt corectă în relaţia cu ei şi ei să aibă bunul simţ să-mi ofere reciproca?

De ce unii români vor să fie nişte români de proastă calitate, mincinoşi şi profitori?
De ce cred că vor întâlni în viaţa lor mică numai oameni de care cred ei că vor putea profita astfel încât să se ridice pe ei înşişi?
De ce cuvântul nu are valoare de contract?
De ce dacă nu avem şansa să ne privim în ochi putem să ne minţim şi să ne ducem de nas?

Spuneţi-mi şi mie cât mai trebuie să aştept ca să nu mai găsesc oameni de factura mai sus menţionată?
Ce trebuie să fac ca să-i detectez din prima secundă când mi-am intersectat calea cu ei?

P.S. Ştiaţi legea lui OM? Fii OM cu mine ca să fiu OM cu tine!

37 comments:

  1. Simt eu ca ai potentialul de a scrie si o carte despre asta! Iar tot ceea ce ai spus vine intr-un moment in care ma simt siderata de niste lucruri pe care le-am aflat, de felul in care considera sa relationeze unii oameni, de faptul ca barfa ieftina reprezinta universul lor si ca se hranesc cu asta! Atat de trist...Stiu ca tu vorbesti despre cu totul altceva, ba chiar as indrazni sa spun ca stiu care e faptul care a starnit impartasirea acestor ganduri/consideratii!

    Esti minunata, Lucia! In every way...:)
    Trebuie sa adresezi multumiri (aceluia caruia i se cuvin) pentru faptul ca poti purta sandale cu talpa joasa avand, totodata, picioare atat de lungi si frumoase! :D

    Frumoase sandalele si tinuta in care le-ai inclus!

    Te imbratisez! :)
    Ilda
    Lavedenr Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă ştii foarte bine, Felicia. De-ai ştii tu de câte ori mă oftic eu că nu pot purta platforme de 10 cm... aş fi uriaşă :(.
      Întotdeauna ne dorim ceea ce nu putem avea, nu-i aşa?

      Te îmbrăţişez şi trebuie să facem cumva să ne întâlnim pentru a împărtăşi lucruri pe viu. Adunăm toată gaşca blogăroasă şi începem să depănăm... altfel nu se mai poate... :D

      Delete
  2. Draga mea, cred că trebuie să aștepți mult de tot pentru a nu mai avea de a face cu altfel de oameni.... din păcate s au înmulțit și se înmulțesc ca ciupercile după ploaie.
    Legat de ținuta ta, imi place mult aceasta rochie, dungile și florile îmi plac combinate.
    Un week end frumos Îți doresc.

    ReplyDelete
  3. o sa o iau de la coada...da, stiam de legea lui OM :)) mi-a enuntat-o instructorul meu de la scoala de soferi, asa ca am invatat-o bine de tot acum mai bine de sapte ani...e mare adevar in legea asta....numai ca nu prea se respecta.
    In a detecta prostia, ipocrizia, intr-un cuvant non-valoarea, eu merg pe "miros", sa zicem asa! Am un instinct fantastic in perceperea umanoizilor, poate ti-am mai spus asta, dar chiar pot sa "citesc" omul de la prima intalnire, iar daca are "apucaturi" pe care le detest, cu atat mai repede survine repulsia fata de respectiva/respectivul. Treaba asta cu instinctul...nu e tocmai sanatoasa, cateodata imi doresc sa nu fi avut acest "har", cateodata ma doare ca AM DREPTATE, ca prima impresie, proasta, s-a dovedit a fi cat se poate de reala...asta e
    Cand o sa scapi de ..."neoameni"???? Are you kidding???? Never. Din pacate, o sa ii intalnesti la tot pasul, o sa iti taie calea si elanul in anumite zile, dar cel putin o sa iti dea o motivatie solida sa nu ajungi vreodata in postura lor. Deci, sa nu le dai satisfactie.
    Ei, si asa "tare" cum ma tin eu la ora asta tarzie :)) tot am o mare problema; eu INCA mai cred in oameni; (ti-am spus asta si acum cateva zile, cand vorbeam despre acele concursuri...si recompense.) Si imi asum aceasta greseala. Cred in oameni, chiar daca acel instinct initial sau ce o fi, imi spune ca nu e ok. Cred in oameni, pentru ca am impresia ca ei se pot schimba si pot deveni, intr-o zi, acei "frumosi si buni" pe care ii visam si pe care ni-i dorim in vietile noastre. E gresit. Oamenii nu se schimba (decat din greseala, probabil!!!), iar daca totusi fabulam si admitem ca se produce o schimbare, ea este de scurta durata. Rezultatul final este acelasi. Dezamagire...
    Dar oare de ce te-ai apucat tu sa scrii despre acestea azi? Ceva trebuie sa fi declansat "revolta".
    Tinuta este "beton", vreau si eu o rochita asa simpla si frumoasa...si vreau cam tot ce pui tu pe tine!!!!
    Am si o curiozitate: cat timp iti ia sa concepi un outfit pentru un asemenea shooting? Ca le potivesti al naibii de bine! Bravo tie!!!!
    Pupici multi si sinceri, pentru tine, Lucia!
    Noapte buna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Îmi place ce ai scris şi sunt de acord (cum putea fi altfel???). Pic în plasă adesea şi dau satisfacţie pentru că sunt luată de fraieră pe faţă şi nu pot să stau cu mâinile în poală. Mai am şi eu de învăţaţ multe lucruri, asta e cert.

      Sunt mai multe întâmplări din ultima vreme care mi-au determinat revolta, nu e nimic grav, deja am depăşit situaţia, evident mi-am învăţat lecţia usturătoare. De aici încolo... fruntea sus şi pasul înainte.

      Outfitul asta e o banalitate, Nadia. Una bucată dres, una bucată sandale, una bucată rochie... nimic complicat coloristic. Eu mă fac că mă pricep, dar e clar că sandalele se vând de la sine, nu sunt ipocrită. :P

      Delete
  4. ganduri care au o puternica legatura cu realitatea, lumea in care traim.
    cred ca suntem multi, daca chiar nu toti, cei care ne adresam astfel de intrebari
    dar oare unii dintre noi, n-au inteles prea bine mesajul si prefera sa nu mai insiste?
    sa lase totul....in voia sortii...:D
    that's how i feel at this moment.
    cu toate acestea, tinuta e super! simplu si cu bun gust.
    incaltarile sunt geniale!!!
    te pup

    ReplyDelete
  5. Bun, sa le luam pe rand:
    1. Doamne, ce tinuta frumoasa si ce picioare sexy ai!
    2. Sandalele de la Zara sunt superbe! Mi-ar placea un astfel de model si cu toc! :D
    3. Ti-am mai spus, dar iti mai spun: iti sta foarte bine cu ruj rosu!
    4. N-am eu o experienta de viata prea vasta, dar sunt complet dezamagita de caracterul oamenilor din jurul meu! Eu am crescut la tara (si nu mi-e rusine sa recunosc asta) si parintii mei m-au invatat mereu sa nu am un suflet rau, sa nu invidiez, sa nu mint, sa nu ..., sa nu ..., sa nu ... o groaza de chestii negative. Intr-un cuvant, m-au invatat sa fiu OM! Dar de cand am venit in Bucuresti, ma simt de parca sunt de pe alta lume! Toate valorile mele morale sunt incalcate zi de zi si vad in jur numai rautate, nesimtire, neseriozitate. Si nu mai stiu cum sa procedez!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da... nici mie nu mi-ar strica şi un model cu toc. :D
      Viva rujul roşu!
      Bucureştiul oferă nişte oportunităţi în plus faţă de celelalte oraşe din ţară, dar vine la pachet şi cu o serie de alte amănunte. Bănuiala mea este că atitudinea oamenilor de care vorbeşti este identică şi în provincie, diferenţa o constituie densitatea mai mare pe metrul pătrat.

      Delete
  6. Arati ca o pustoaica in pozele astea. Si asta e de foarte bine.
    Am patit multe in ultimii 4 ani din cauza acestei categorii de oameni.Imi placea sa impart oamenii in doua: buni si rai.
    Numai ca nu exista asa ceva. Exista doar oameni si atat, dintre care unii s-au nascut sa fie tigrii carora nu le pasa de puii caprei. Ei s-au nascut vanatori si trebuie sa supravietuiasca in orice mod, in consecinta fac orice, chiar daca inseamna ca in urma lor fac rau. Acel rau despre care eu spun ca m-a si pus la pamant de cateva ori. Eu pot supravietui traind simplu, dar un tigru prin natura lui trebuie sa vaneze, altfel nu poate. Si se intampla sa mai cadem in plasa lui, uite asa cand nici nu visam ca ni se poate intampla ''asa ceva'' si ''tocmai mie''.
    Cu toate astea trebuie sa privim numai inainte, indiferent de experienta de viata pe care am trait-o, mai amara, mai dulce. Daca privim in urma, ne impiedicam in mersul nostru in fata.
    Iar oameni de astia vei gasi mereu, nu vor disparea niciodata, doar ca vei invata din ce in ce mai mult cum sta ''treaba in jungla asta''. Eu asta am invatat din pataniile de genul zise de tine.

    D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este o lecţie de viaţă în tot ceea e ai scris aici D. şi da, poate ai dreptate, unii oameni sunt tigri şi alţii sunt pui de căprioară, deşi mi-ar plăcea să cred că suntem un pic mai diversificaţi ca şi tipologii... nu de alta, dar nu m-aş include nici în prima şi nici în a doua categorie.
      Un lucru e cert, privind înapoi, riscăm să ne împiedicăm în timp ce înaintăm, ceea ce nu e ok. We have to let go!... cu învăţămintele de rigoare.

      P.S. Sunt sigură că aş avea multe lucruri de învăţat de la tine.

      Delete
    2. Ei, eu as spune ca eu am de invatat de la tine. Esti desteapta si inteligenta, esti frumoasa si realizata, esti cu picioarele pe pamant.Asa vad eu de aici. Cu ochelarii pe nas, sa stii.
      Pur si simplu unii sunt din alt aluat, acela care se acreste de la prea multa drojdie, iar altii sunt din aluatul acela bine framantat, pufos care a crescut frumos .
      Ti-am scris anul trecut, daca iti mai amintesti, ca am ramas fara servici din cauza unei colege. In viata mea nu am cunoscut o femeie atat de rea , atat de parsiva, frustrata si plina de venin, scorpie, manipulatoare,cu o mie de fete, cand te uitai la ea il vedeai pe satana gol.Din cauza ei au ramas fara servici si alti colegi de ai mei, nu am fost singura. Pur si simplu i-a dat afara, iar eu in ultimul ceas mi-am dat demisia.Atunci m-am imbolnavit fizic.Si acum cand imi amintesc ma doare stomacul. Vezi, nu ai cum sa lupti cu asa ceva. Doar ca din acest gen de experiente inveti sa ii recunosti repede si sa ii eviti cat poti. Ca sa nu mai zic ca din aceasta poveste, peste tot pe unde mergeam (oras mic), aflam despre mine ca " nu m-am integrat in colectiv, ca habar nu am de meserie, ca nu am coloana vertebrala, ca munceam mult si prost ''. Am stat in casa si am plans. Desi consider ca sunt educata, pe acest gen de oameni nici nu ii salut cand ii intalnesc. Ma prefac ca nu ii vad, ca nu ii cunosc...
      Si mai cred ca aproape in orice lucru exista o parte alba si una neagra, depinde din ce parte a baricadei alegi sau esti nevoit sa privesti....
      D.
      Azi noapte te-am visat...:)

      Delete
    3. aaa...mai vroiam sa iti zic ceva ''inteligent''. Acum nu ma mai intreb de ce se intampla lucruri rele, se intampla pt ca ne sunt scrise sa le traim, ca sa invatam, asa cred eu desigur.Important e sa nu privim cele intamplate cu ranchiuna si resentimente, ci detasat, cu marire, multumind ca totusi raul e spre bine si incercarile lui Dzeu ne sunt mereu spre folos.

      Delete
    4. Să ştii că am primit foarte multe mesaje de acest gen şi chiar m-au ajutat să mă pozitivez.
      Aceste experienţe ne sunt menite ca să învăţăm lecţiile. Putem învăţa şi de experienţele altora, dar se pare că cel mai bine învăţăm din propriile noastre experienţe. :*.
      Îmi place cum gândeşti şi chiar îmi pare rău să citesc despre ce ai pătimit. Pe lângă ceea ce ai trăit tu, experienţa mea este o copilărie.

      O săptămână frumoasă, D.

      P.S. Sper că visul nu a fost de fapt un coşmar. :D

      Delete
    5. Multumesc....
      Visul a fost fain, tineam in mana o cutie de parfum, pe cutie era o poza cu tine, si pe cutie era scris exact asa:
      '' pentru el si ea''
      ''Zadin''
      Si atunci ai aparut tu si imi ziceai ceva de genul : hai odata ca trebuie sa le vindem.

      Cat despre experiente....Noi nu putem controla ceea ce ni se intampla si nici nu gasim raspunsurile intotdeauna.

      Delete
    6. OMG! Ce vis tare! Vezi... asta e businessul, deja te bântuie...

      Delete
  7. Se spune ca omul este o fiinta complexa, insa pot spune ca nu este valabila aceasta descriere pentru toti, unii sunt doar fiinte si atat. Si genul acesta este cel mai rau cu care poti avea de a face, pentru ca au un mod de existenta parazitar. Problema e ca sunt la tot pasul, iar eu cel mai bine mi-am dat seama de asta in ultimii 2 ani de zile cand am avut de a face cu ei si inca am din plin. Cu toate astea, mai sunt si oameni ok, care au coloana vertebrala. Se gasesc mai greu, dar se gasesc :D :*

    ReplyDelete
  8. Eu am gasit o persoana care are un suflet atat de curat si de bun incat de fiecare data ma mira bunatatea lui. Doamne, ca vreau sa il am ca amic pana la adanci batraneti. Bucuriile lui sunt si bucuriile mele, il apreciez si stimez enorm si ma consider o norocoasa. Un om care imprastie doar bunatate si voie buna. Pare ireal, nu? Ei bine, mai exista si astfel de oameni dar sunt extrem de putini ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu este ireal, dacă ne-am pierde speranţa că vom întâlni şi oameni calitativi cu care să relaţionăm şi să convieţuim, atunci ce ne-ar rămâne?

      Delete
    2. Raspunsul se subintelege ... nimic pozitiv nu ne-ar mai ramane.

      Delete
  9. veronica picioroaga6 April 2014 at 14:10

    nu pot sa nu scriu si eu aici ca ai o tinuta super frumoasa si interesanta si fresh si de ...stare de bine..asa ca nu te mai necaji ...sunt unele lucruri pe care nu le putem schimba ...trebuie sa invatam sa acceptam asta si sa fim mai indiferenti si sa ne axam pe lucrurile cu adevarat frumoase si bune care ne dau sens vietii ! achizitia de la Zara a meritat din plin ! :-D presim ca o sa faci multe plimbari cu ele ;) Bravo Lucia ! O saptamana frumoasa !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc pentru susţinerea permanentă, Veronica. O săptămână cu cât mai puţine provocări îţi urez.

      Delete
  10. Iti impartasesc intru totul ce ai scris aici. Si eu trec printr-o perioada in care sunt dezamagita de oameni apropiati in care am avut incredere. Dar trebuie sa imi treaca si sa nu mai traiesc asa intens, mai ales ca am atatea motive de bucurie..primavara asta frumoasa, familia mea minunata...

    Imi place tinuta, este foarte primavaratica si sexy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate Anca, şi aceasta este o abordare bună. Ne abatem mintea de la răutăţi, ne îndreptăm ochii către adevăratele bucurii şi mergem înainte cu speranţa de mai bine.

      Delete
  11. Scuze, am gresit cand m-am exprimat, "Impartasesc" si nu "Iti impartasesc..".

    ReplyDelete
  12. Cunosc aceasta "lege" de cand eram micuta si incerc sa i-o transmit si fiicei mele. Mi se pare o lectie de viata importanta. Eu am invatat de-a lungul timpului sa iau oamenii asa cum sunt si sa-i accept. Dar daca simt ca nu pot relationa cu cineva, ca nu avem aceleasi principii de viata si ca se profita de mine, ma indepartez usor-usor de acele persoane. Imi place sa am in jurul meu oameni pozitivi, optimisti si buni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aşa şi trebuie, Georgiana. Sper să reuşeşti să-i transmiţi şi fiicei tale această gândire.

      Delete
  13. Cred ca marea noastra problema este ca oferim si asteptam sa ni se ofere in egala masura sau daca nu in egala masura, macar o atentie acolo. Si neprimind nimic la schimb, ba mai mult suntem si pe fata prostiti, ajungem la dezamagirile sus-numite, dezamagiri care pe noi poate ne schimba, pe ceilalti nu.
    Oamenii de aceasta teapa nu o sa-i mai gasesti in secunda in care nu le mai permiti accesul in lumea ta, dar uneori chestia asta e inevitabila daca vorbim de colegi, familie, samd.
    Arati foarte bine, capul sus, genunchii tari, vorba Oanei Pellea. :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Altă cale nici nu există. Tot înainte!

      Delete
  14. Hop si eu cu un comentariu dupa o saptamana! Nu mai zic si eu ca am avut experiente nefaste ... o gramada in viata. Un prieten al meu avea o chestie pe care o spunea mereu: "Bai, frate, daca ajung intr-un loc si e acolo un prost, nu-l ratez cu siguranta!". La cei 33 de ani ai mei am ajuns sa cred ca rautatea tine in mod clar de prostie. Si eu o "incasez" zilnic aproape de la persoane care in ochii mei sunt la nivel -20 nu 0. Sotul meu imi spune ca ar trebui sa le bubui....Uneori le bubui, recunosc, si se sperie lumea prin jurul meu. Eu sper doar ca atunci cand voi fi mai matura, voi avea si tactici mai bune de a raspunde socurilor. Deocamdata nu imi iese mereu :). Imi si dau lacrimile de nervi. Si chiar plang, dupa care am cate o revelatie ... oamenii astia sunt atat de mici, ca daca ii studiezi atent, ii prinzi efectiv fara garda si ii bati cu propriile arme. In fine, si eu cu teoria mea....oricum eu merg pe ideea "Fruntea sus! " si sa vedem ce ne aduce si ziua de maine :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Momentul acesta exact în care citesc comentariul tău corespunde atât de bine cu o fază care tocmai mi s-a întâmplat.
      Îmi vine să vomit, îmi cer scuze pentru exprimare, de felul în care decid unii oameni să se comporte în relaţia cu alţi oameni, doar pentru a-şi servi un interes propriu.

      Mulţumesc mult pentru mesaj. L-am savurat maxim.

      Delete
  15. Sa stii ca este cel mai bine sa razi (chiar daca uneori e greu). Eu aveam un sef nenorocit acum multi ani. Mai si avea strungareata omnul (na, acum nu era vina lui, asa il lasase natura). Dar asa era de uracios, ca trebuia mereu sa mi-l imaginez cu un flocusor intre dinti, constipat intre arbusti si fara Klopapier :). Mai, si functiona, de MINUNE! Ma pufnea un raas si idiotul nu intelegea de ce rad. Avea o mama asa de urata (sper ca o mai are inca) incat atunci cand am vaut-o prima oara am salutat-o cu "Buna ziua, domnul..." si atunci el tzop din spate "A, nu, aceasta e mama!" :))))

    ReplyDelete