Sunday 23 February 2014

S-o lămurim și cu Kurtmann-ul...

Știu că foarte multe din căutările Google care direcționează lumea către blogul meu se referă la cumpărăturile online. Prin urmare, azi o să vă povestesc despre experiența mea cu un alt site de cumpărături românesc: www.kurtmann.ro.

Sunt sigură că multe dintre fetele active din blogosferă știu deja acest site foarte bine, dar eu știu că sunt și fete care încă nu au auzit despre acest site. De unde știu? Păi chiar recent mi-a spus o cunoștință că datorită articolelor de pe blogul meu a auzit de Kurtmann și m-am mirat, căci eu știu de acest site de prin 2011, dacă nu mă înșel.

Ceea ce îmi place mie cel mai mult la acest site este că comercializează în regim de outlet foarte multe branduri cunoscute cu care eu rezonez ca și stil, dar la care aș avea acces mai greu, pentru că în orașul în care locuiesc eu, nu sunt. Câteva din brandurile la care mă refer sunt: Bershka, Stradivarius, Zara, Mango, Massimo Dutti, Pimkie, Pull and Bear, Desigual... De asemenea, prețurile sunt mai mici decât dacă aș comanda direct de pe siteurile brandurilor în cauză.

Întrebarea care este pe buzele tuturor când vine vorba de shoppingul online este: Se potrivesc mărimile? Well, în cazul Kurtmann, it's complicated, dar nu foarte tare. Gândiți-vă că dimensiunea produselor nu depinde de ei, ci de fiecare brand în parte. Și deși un L ar trebui să fie o unitate de măsură universal valabilă pentru oricare din branduri, realitatea face că la unele e mai mic, la unele e mai mare. Cel mai bun exemplu care-mi vine în minte este Stradivarius, la care L-ul este mai mare decât la Bershka, spre exemplu.

Cel mai bun sfat pe care pot să vi-l dau în acest sens este să întrebați, printr-un mesaj privat, care sunt mărimile în cm al produselor la care credeți că există riscul să nu vă vină. Un alt lucru pe care eu îl practic adesea și pe care vi-l recomand și vouă este să probați produsele brandurilor respective direct în magazin. De câte ori ajung la București, merg în unul din mallurile care găzduiesc aceste branduri și probez piese: bluze, pantaloni, încălțări pentru a-mi face o impresie cu privire la mărimi.
Dacă niciuna din soluțiile de mai sus nu vi se pare realizabilă, vă recomand să mergeți pe mărimea pe care știți că vă încadrați în general și în cazul în care se dovedește că nu vă vine, returnați produsul, dar rămâneți cu lecția de mărime învățată.

Un alt aspect care-mi place la Kurtmann este rapiditatea cu care vine comanda. Ca fapt divers, comenzile înregistrate înainte de ora 16:00, sunt expediate în aceeași zi și livrate în termen de 24-48 de ore, iar comenzile înregistrare după ora 16:00, sunt expediate în urmatoarea zi lucrătoare.

Din toate comenzile efectuate până acum nu am întâmpinat niciodată probleme nici cu livrarea, nici cu calitatea produselor și nici cu returul.

Până acum v-am vorbit despre părțile pozitive ale siteului, dar vreau să vă vorbesc și despre părțile pe care cred că aceștia ar putea să le îmbunătățească.

Primul pe listă este valoarea minimă a comenzii, pentru care beneficiezi de transport gratis. Cred că e ceva psihologic aici. E ca atunci când faci cumpărături serioase la un magazin și te-ai aștepta să primești sacoșa din partea casei. Te trezești la casă, în fața întrebări: Doriți și sacoșă?, înghiți în sec și mai dai X lei, că doar nu o să cari cumpărăturile în brațe până acasă... e problema ta că ai fost uituc și nu ai venit pregătit. Cam așa e și cu transportul gratis.
Al doilea lucru care s-ar putea îmbunătăți ar fi scrierea dimensiunilor în dreptul fiecărui produs.
Mi-ar plăcea de asemenea să se updateze stocul cu încălțăminte mai des.
Mi-ar plăcea ca returul să nu presupună costuri adiționale, în cazul în care eu decid că nu vreau să mi se returneze suma sub formă de voucher.

În fotografiile de azi port trei produse achiziționate de pe Kurtmann: ghetele cu franjuri - Stardivarius, pe care efectiv le ador, parka - Bershka și jacheta military cu motive etnice - Bershka.
În curând o să vă arăt și celelalte piese achiziționate de pe Kurtmann: tricou cu imprimeu - Bershka, jeans alb - Stradivarius & helancă - Zara.

Dacă doriți, puteți vedea aici toate achizițiile mele Kurtmann din 2013.

Sper ca articolul meu să vă fie util. Dacă aveți și o experiență personală cu Kurtmann vă rog să mi-o împărtășiți și mie.

Parka :: Bershka via Kurtmann | Jachetă :: Bershka via Kurtmann | Top :: Bershka | Jeans :: H&M
Geantă :: Mango | Ghete :: Stradivarius via Kurtmann | Brățări & Ceas :: Cropp













47 comments:

  1. Am si eu cateva produse de la ei si-mi plac mult! Prima jacheta e foarte frumoasa!

    ReplyDelete
  2. Imi place Kurtman, dar din pacate sunt fidela Miniprix-ului ;)) Momentan...Nu stiu ce vrei sa mai slabesti, pentru ca arati foarte bine, dar deh asa suntem noi femeile, mereu in cautarea perfectiunii. Super faine outfiturile tale, imi place mult jacheta army, e dementiala si bartarile sunt super cool.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, Ella, e foarte frumos din partea ta să-mi spui asta, dar eu zic că este loc de un pic și mai bine.

      Delete
  3. sunt chiar superbe ghetele cu franjuri! si eu am luat cate ceva de la ei!

    ReplyDelete
  4. Chiar arata bine jacheta military, de parka nu mai zic, o adoooor!!!
    Ghetele sunt foarte frumoase si ele, imi place stilul asta si mai ales franjurii :) Arati super, te pup!!

    http://diana.doubleweb.ro/dragobetele-saruta-fetele/

    ReplyDelete
  5. arata bine jacketa. eu m-am uitat odata pe site, dar nu mi-a placut nimic. pupp

    ReplyDelete
  6. Primul lucru care mi-a venit in minte cand am vazut pozele este "Wow, cat de bine arati!" Citisem pe facebook despre dorinta ta de a slabi insa eu visez sa arat asa cand voi avea statutul de mama. Imi place foarte mult si outft-ul. Casual, potrivit pentru o iesire-n parc, la film, la o cafea etc.
    Iubesc botinele cu frajuri iar ale tale sunt tare frumoase!
    Si mie imi place Kurtmann din motivele deja mentionate de tine insa la aspecte mai putin pozitive as adauga calitatea imaginilor de pe site. Unele produse nu arata la fel de bine pe site precum in realitate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Foarte interesant punctul tau de vedere, Andreea, desi cred ca e un risc general cand vine vorba de shoppingul online. Uneori, fotografiile nu reusesc sa redea intocmai calitatea si aspectul produselor.
      Multumesc pentru cuvintele frumoase.

      Delete
  7. Lovely style


    http://www.facebook.com/AmandaChicFashionRoomLounge?ref=hl
    http://fashionroomlounge.blogspot.com.es/
    Twitter / tumblr/ instagram: @fashionrlounge

    A chic kiss ;)

    ReplyDelete
  8. In primul rand, imi place stilul tau, mi se pare foarte cool :). In ceea ce priveste Kurtmann, sunt foarte incantata de acest magazin online, pana acum am avut numai experiente pozitive cu ei. Sunt de acord si cu aprecierile si cu criticile tale mai ales cu transportul gratuit (macar de ar fi plafonul mai jos). Sincer, desi e jenant, trebuie sa recunosc ca de multe ori faptul ca trebuie sa mai dau 15 lei pe transport ma opreste sa fac o comanda ( :))) ) nu pentru ca ar fi vreo suma, e doar ceva psihologic. In schimb nu cred ca ar putea sa fie gratuit returul pentru ca ma gandesc ca ar fi multi care ar comanda doar asa ca sa probeze. Pana la urma cumparaturile online presupun, cred eu, un mic research inainte. Iar ca metoda de a gasi marimea corecta eu mai am una, intru si pe site-ul brand-ului respectiv pentru a vedea ce size guide au ei, pentru mine a functionat pana acum (de exemplu Pull and Bear se pare ca fac haine numai pentru femeile fara bust....).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Foarte tare sfatul tău, nu m-am gândit până acum la această posibilitate! Mulțumesc!

      Delete
  9. Buna,
    Eu am o singura experienta cu cei de la Kurtmann si intr-adevar am intampinat probleme in ceea ce priveste marimile. Lectia invatata: S dama Bershka este de fapt M, iar XXL barbatesc Piazza Italia este XL. Nu regret ca am plasat comanda, dar nu cred ca o sa fac alta prea curand.
    Alta chestie legata de marimi...le-am cerut prin formularul de contact sa-mi dea dimensiunile la 2 produse si mi-au raspuns dupa o saptamana spunandu-mi ca nu mai au produsele pe stoc. Pai normal ca nu mai sunt daca iti ia o saptamana sa-mi raspunzi!
    Recunosc, preturile pentru unele articole sunt mici in comparatie cu cele din magazine, dar am vazut si produse identice care la Miniprix costa cu 40-50% mai putin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, și mie mi s-a întâmplat să văd aceleași produse atât pe miniPrix cât și pe kurtmann de mai multe ori. La un moment dat chiar am achiziționat niște pulovere Pimkie de pe kurtmann (costau 45 de lei - http://bit.ly/1jbPQ7Q) și la vreo lună au apărut și pe miniPrix (42 de lei - http://bit.ly/1b6Um0L). Diferența de preț nu a fost atât de mare.

      Dezavantajul pe mini este că nu știi brandul în avans. Probabil că prețul mai mare pe kurtmann, justifică faptul că se precizează brandul în avans... habar nu am.

      Delete
  10. Nici eu nu stiam de Kurtmann, am aflat de pe blogul tau, insa eu cand m-am uitat pe site nu prea aveau mare lucru. O sa ma mai uit poate au bagat marfa, intre timp! Tot asa trebuie vanate produsele, adica verificat in fiecare zi?

    www piecesofsoul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este bine să te abonezi la newsletter sau la pagina lor de FB și practic primești toate noutățile legate de tot ceea ce adaugă pe site.

      Delete
  11. Ce frumos arata totul! Imi place la nebunie parka iar ghetutele chiar sunt suuuperbe, cred ca o sa le vad foarte des pe blog si de abia astept sa vad multe tinute cu ele!

    Pupicei!

    Pink Wish Blog
    Pink Wish Facebook
    Pink Wish Instagram

    ReplyDelete
  12. Your getting prettier with each day!! Cool casual look. I would check out the site but well it's no use cos I don't live in Romania!! The review is great and good that you said what could be improved. Thanks so much for your birthday wishes. I need to visit you more often cos I love your blog!!

    xx Mira

    www.glamdevils.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much, Mira! You are a good person!

      Delete
  13. Eu am alt stil de a cumpara, nu imi iau lucruri exagerat de scumpe, dar nici preturi mici nu vanez, deci miniprix nu e genul meu si nici kurtmann. Eu port marimea S si de obicei nu prea o gasesc la modele care imi plac. In plus, mi se pare aiurea sa astept 1 an sau 2 ca sa imi cumpar o bluza Zara la reducere (daca va fi) de pe kurtmann, cand pot sa o iau de la Zara din magazin, direct in momentul in care o gasesc si imi place. In general ce gasesc la kurtmann sunt modele din colectii vechi si care oricum nu mi-au placut. Ce e frumos se vinde la timpul lui. E o manie la noi sa isi cumpare toata lumea de la Zara -sa zicem-, si daca nu-si permit nimic din magazinele Zara, isi iau din outlet-uri ceva, orice, dar sa fie Zara. Mai bine o haina no name, de calitate si fabricata recent, decat o vechitura bershka de acum 3 ani; materialele se uzeaza in timp chiar si nepurtate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este o părere la care ai dreptul și pe care o respect.

      Eu sunt de părere că sunt anumite piese care fie sunt în gama clasic și nu se demodează niciodată... gen un top uni, fie sunt din colecția veche, sunt oarecum statement, dar încă se poartă... ar fi trist să știu că dau banii pe o piesă din sezonul toamnă-iarnă 2013/2014 și un an după aceea nu aș mai putea să-l port, indiferent că îl iau de pe un site sau din magazin direct. Cred că risipă mai mare ca aceasta nu poate exista...
      Apoi eu personal, și aici nu am nici cea mai mică reținere să recunosc asta, nu mă setez să port ceea ce "se poartă" cât mai degreabă ceea ce îmi place și ceea ce îmi stă bine indiferent de brand.

      Afirmația "ce e frumos se vinde la timpul lui" e foarte relativă. Poți să definești noțiunea de "frumos"?

      Eu mi-aș permite să-mi iau și din Zara direct, dar nu am reprezentanță în oraș. Am H&M și îi vizitez destul de des, dar și acolo e ca pe siteuri... sunt câteva piese ok, dar sunt la greu și "vechituri", la suprapreț chiar...

      Concluzia... eu nu-mi fac preconcepții în ceea ce privește shoppingul. Îmi place ceva, cumpăr, fie de la Mango de pe site, fie de la kurtmann, miniprix, dar tot făcut de Mango.


      Delete
  14. eu mi-am comandat recent de pe miniprix niste ghete. pe site era prezentata marimea 40 cu lungimea talpii de 26 cm.
    eu am lungimea talpii 24.5 cm, deci am comandat marimea 37. si un tricou pentru sotul meu de la sectiunea barbati care avea in descriere exact dimensiunile sotului meu....si cand am primit comanda, ghetele erau marimea 38 cu lungimea talpii de 28 cm!!!!, iar tricoul era un tricou de copii. ambele produse le-am donat. nu imi place chestia cu returul. pur si simplu nu am rabdare sa ma ocup de retur.
    asa ca , eu nu ma impac cu magazinele online. cred ca sunt de moda veche: daca nu pun mana sa simt materialul, sa probez, sa pipai, etc, atunci nu cumpar.
    asa sunt eu.
    D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Îmi pare rău să aud că ai avut parte de o experiență negativă. Eu nu aș fi avut nicio reținere să fac retur.
      Pe de altă parte, ai și tu dreptate, experiența de shopping direct în magazin are și ea farmecul său...

      Știi ce e paradoxal? Uneori mă mobilizez să fac mai repede un retur decât să colind magazinele... recunosc însă că îmi place și shoppingul direct la sursă... doar mi-s femeie...

      Delete
  15. Kurtmann nu baga marfa foarte multa ca miniprix si reducerile am observat ca sunt atunci cand raman cu marimi putine la un articol, restul sunt exceptii. Eu am o problema la palarii pentru ca nu se dau dimensiunile in cm, la rochii, fuste, pantaloni, lungimea lor este la fel de importanta, am transmis si staff ului, am scris si pe blog. Aurora Toma la fel. Cu toate acestea fac cumparaturi si ma bazez pe instinct, doar la palarii am renuntat.
    Imi plac achizitiile tale, parka e una din piesele cele mai tari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niciodată nu le-am scris mesaj privat, dar știu persoane care au făcut-o. Eu tot pe feeling mă bazez adesea. Când feelingul mă trădează, fac retur.

      Delete
  16. Nu am cumparat pana acum imbracaminte sau incaltaminte online. Sa nu razi te rog...dar am o problema cred! Ma uit atenta la marimi...si ma ingrozesc, parca nimic nu mi se mai potriveste in ultima vreme, taliile sunt prea mici fata de cum arat eu acum, deci nu am nicio sansa la acele produs...Am luat ceva centimetri in talie...nu prea inteleg fenomenul...dar sper sa reduc talia cat de repede, sa revin la niste masuri disponibile online :)) Si, ca tot vorbim de Branduri,...o veste buna, am primit de la o matusa de-a mea o fustita H&M <3 minunata, mov <3 si incredibil, imi vine, desi eticheta arata marimea 36!!!!
    Tu, Lucia, arati minunat, toate stau pe tine de parca au creat pentru tine! :-* :-* :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu mi se pare ciudată poziția ta. Adesea întâlnesc persoane care nu agreează shoppingul online din diverse motive. Deci nu râd...nu am de ce.
      Cu talia... eu știu că tu ești o fată tânără și ambițioasă și nu o să lași lucrurile să rămână așa.
      Păi tu ești minionă, deci nu mi se pare atât de deplasat să porți 36. Tu cât zici că e mărimea ta?

      Mulțumesc frumos pentru complimente.

      Delete
  17. Ambele geci sunt superbe, imi plac si botinele de altfel si silueta ta de invidiat!
    Kisses, Dia.

    ReplyDelete
  18. Nu stiu de ce parka, in sine, ca obiect vestimentar - in general vorbind, nu ma atrage! Dar cea aleasa de tine, arata foarte bine! Pentru sotul meu am luat de pe Kurtmann una care arata excelent si de care este foarte multumit!

    Jacheta military arata superb!!! Cum bine remarca Nadia, toate par facute pentru tine, atat de bine arata cand le imbraci!

    Referitor la Kurtmann, eu sunt multumita! Ceea ce am luat, mi-a placut, a corespuns asteptarilor, comunicarea cu ei este foarte buna! Daca marimea nu a fost potrivita am schimbat si basta! :) Observatiile pe care le-ai adus tu sunt justificate; eu am incredere ca, in timp, vor aduce schimbari la ceea ce e de imbunatatit!

    Te pup cu drag, Lucia!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
  19. Cred ca si eu tot de pe site-ul tau am aflat de kurtmann.ro :)) cu ceva vreme in urma, e drept, dar imi amintesc cat de surprinsa am fost atunci ca nu stiam de ei. Probleme cu marimile nu am avut, dar nici mie nu imi prea place ideea de a plati in plus transportul si nici calitatea fotografiilor nu ma incanta...
    Produsele alese de tine sunt foarte frumoase si iti vin ca turnate!

    ReplyDelete
  20. pacat ca nu exista incaltaminte si pt barbati. Am luat 2 camasi super cool dar e destul de nasol ca nu ai si incaltaminte pt barbati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pe partea de încălțăminte și la femei e destul de limitată oferta. :(

      Delete
  21. Va dau un pont, sau ma rog, asa fac eu cand am ocazia.
    Mi s-a intamplat sa vad produse pe kurtmann.ro si apoi sa le vad in mall la bershka sau stradivarius. Le probam sa fiu sigura de marime, si apoi le cumparam de pe net.

    Poate suna aiurea, dar diferenta de pret e cate 20 - 30 lei la produsele mai scumpe si la mai multe articole, se cunoaste :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu sună aiurea, Ella. Aşa facem şi noi :D.

      Delete
  22. Buna.

    Aveti idee daca pot schimba un produs comandat online, direct intr-unul dintre magazinele Kurtmann?

    Mersi!

    ReplyDelete
  23. Foarte misto look! Kaki e culoarea mea preferata! Esti foarte armi!
    https://missgrey.ro/ro/blog/reduceri-haine-dama-rochii-de-seara-preturi-mici

    ReplyDelete
  24. La www.kalimeramark.ro au tabele foarte detailate cu dimensiunile produselor in parte si nu a marimilor generale, recomand.

    ReplyDelete
  25. Si eu am comandat de la Kurtman insa nu sunt atat de innebunita dupa brand sau marca. Eu nu port eticheta, daca imi place ceva iau., Experienta mea cu ei a fost ok, cred ca am comandat de doua ori in doi ani. Dar imi place la nebunie sa comand online de cand am magazin online in oras (Pitesti). Sufeream dupa asa ceva, va spun sincer. Spre exemplu am transportul gratuit la la pako.ro si gasesc destul de multe haine. Nu prea am timp de alergat. Si mai am si inpuf de unde pot lua rochii de seara. Sunt la doi pasi de mine si pot returna ce nu e bun. Mai avem nevoie de mall? :)

    ReplyDelete
  26. Incercati si REmarcabil. Produse Outlet noi, gen Zara, Tamaris, Bonita, Tally Weijl,etc., preturi foarte bune, livrare in maxim 48 de ore, retur gratuit, fara intrebari(de orice fel), perioada de retur 30 de zile, returnarea banilor se face in 3-4 zile, transport gratuit la comenzi peste 150ron, altfel, pretul de transport este 11ron oriunde in tara, si raspund foarte prompt si politicos la orice solicitari. Site-ul lor: www.re-marcabil.ro
    Sper sa va fie de folos.
    O zi placuta!

    ReplyDelete