Saturday 4 January 2014

Slăbiciune

Bună ziua, numele meu este Lucia şi sunt shopaholică (sună cel mai bine aşa). Nu fumez, nu beau, nu petrec prin cluburi, nu practic sporturi extreme... dar îmi place moda, îmi place frumosul, îmi place ca imaginea mea exterioară să corespundă cu imaginea mea interioară... sunt FEMEIE!

De vindecat nu sunt sigură că vreau să mă vindec, dar cu siguranţă recunosc că vreau să fiu mai înţeleaptă atunci când decid în ceea ce vreau să-mi investesc banii. Ca rezoluţie pentru 2014, nu îmi doresc să investesc mai puţin ci îmi doresc să INVESTESC mai INTELIGENT!

Sunt multe avantaje care derivă din activitatea aceasta de blogging şi eu am fost mereu cinstită şi transparentă cu privire la acest aspect. Se câştigă produse de la diverse branduri, se câştigă bani (din afiliere), se câştigă notorietate, se câştigă prieteni, se câştigă EXPERIENŢE.
Cu toate acestea sunt şi dezavantaje şi cel despre care vreau să vă scriu azi are legătură cu ceea ce am scris în prima parte. Am avut răbdarea să-mi rememorez anul în materie de shopping şi se pare că a fost unul foarte... să-i zicem intens... miniPrix, Kurtmann, ASOS, Mango, H&M, etc.
Dar care-i dezavantajul? Păi... aşa îmi dau seama câţi bani am cheltuit pe haine... :(((
În apărarea mea, să ştiţi că în 95% din cazuri cumpăr doar la reducere şi în permanenţă am în vedere şi faptul că trebuie să dăruiesc şi celor care au mai puţin ca mine. Mai multe detalii în comentariile postării cu cele mai multe vizualizări în anul 2013: S-o lămurim şi cu miniPrix-ul....

Ştiu foarte bine că sunt prietene care urmăresc cu precădere acest aspect al blogului meu (celălalt fiind meditaţiile mele cu tentă războinică relativ la întâmplările cotidiene prin care trec) şi pentru aceste prietene am făcut o selecţie cu majoritatea pieselor achiziţionate de pe miniPrix.ro sau Kurtmann.ro în anul care tocmai a trecut, dar şi cu ţinutele în care le-am integrat. Sper să găsiţi utilitate în ea căci am consumat ceva efort să o fac sa iasă.

Voi pe ce aţi cheltuit cel mai mult în anul care tocmai s-a încheiat?


1 (outfit) | 2 (outfit) | 3 (outfit) | 4 (outfit) | 5 (outfit) | 6 (outfit) | 7 (outfit) | 8 (outfit) | 9 (outfit)


1 (outfit) | 2 (outfit) | 3 (outfit) | 4 (outfit) | 5 (outfit)

 
1 (outfit) | 2 (outfit) | 3 (outfit)


 1 (outfit) | 2 (outfit)


1 (outfit) | 2 (outfit) | 3 (outfit) | 4 (outfit) | 5 (outfit)


1 (outfit) | 2 (outfit) | 3 (outfit) | 4 (outfit) | 5 (outfit)


17 comments:

  1. Am fost cheltuitoare in 2013 si asta o datorez si activitatii de blogger dar si faptului ca mi-am schimbat stilul vestimentar si am renuntat treptat, treptat la tenesi,blugi si tricou. Am pus in cos multe accesorii, mi-am cumparat rochii,f uste, bluze din chiffon si tot felul de alte cele care mi-au facut cu ochiul. Nu cred ca anul acesta o sa reusesc sa ma las mai prejos asa ca nu are rost sa imi propun asta. Tot ce imi propun e sa reusesc sa imi cumpar piesele basic care imi lipsesc din garderoba.

    ReplyDelete
  2. Nici macar nu vreau sa ma gandesc cati bani am cheltuit pe haine in 2013! Bine macar ca nu am cumparat haine pe care sa nu le port si am facut investitii in piese mai unice, spre deosebire de alti ani! Nu stiu sper ca anul asta sa nu mai cheltui chiar atat de mult :D

    ReplyDelete
  3. Lucia, eu te citesc oricum, indiferent despre ce articol e vorba! tu le-ai impartit in cele doua mari categorii ( " Ştiu foarte bine că sunt prietene care urmăresc cu precădere acest aspect al blogului meu (celălalt fiind meditaţiile mele cu tentă războinică relativ la întâmplările cotidiene prin care trec"), m-am amuzat tare, esti originala, dar te asigur ca ma incadrez si printre cele care iti urmaresc activitatile de "Shopaholica", si printre razboinicele de acum si din toate timpurile!!!
    Din nefericire, eu nu mi-am mai cumparat preponderent haine de ceva vreme, mai precis de cand e bebelusa langa noi! Ii cumpar ei de toate sa fie cocheta, mai daruiesc in stanga si in dreapta...iar eu ma bucur de darurile pe care le primesc la randul meu de la persoane dragi mie! Norocul meu, marele meu noroc pana la acest moment, este ca nu am " suferit" modificari severe ale taliei dupa nastere, inca mai port hainute cumparate acum 2-3 ani, dar planuiesc sa ma innoiesc in primavara lui 2014, indata, inainte de a ma intoarce in campul muncii! Te imbratisez cu drag, un an asa cum iti doresti si in materie de shopping...si pe toate planurile! :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate, Nadia, cu siguranta sunt prietene care ma urmaresc indiferent de orice si tu esti una din acele persoane si iti multumesc nespus!
      Imi amintesc ca si eu am avut o perioada de pauza cand silueta mea era in configurare post-sarcina, dar apoi m-am resetat.
      Te inteleg cu incaltarile, 35 este un numar dificil. Eu port de regula 40 si se poate spune ca sunt norocoasa. :D

      Delete
  4. Am uitat sa iti spun...hainute am mai primit, am mai scos de la naftalina :)) in schimb incaltari mi-am tot luat! Nu rezist tentatiei, sunt miniona, si cand vad ceva de incaltat cu toc si mi se mai potriveste si marimea (35!!!), sar in incaltari noi! Asa se face, la acest capitol stau bine de tot...desi tot as mai face loc catorva cutiute ;)

    ReplyDelete
  5. Cosmetice.. cosmetice "la greu".. dar mi-am revenit, acum iau doar ce e necesar si preferabil produse organice, ale brandurilor care nu testeaza pe animale.

    ReplyDelete
  6. anul trecut am facut dezmat in cosmetice. In haine nu, pentru ca nu mai am loc unde sa le pun :)))

    ReplyDelete
  7. Trec fuga-fuguta (sunt presata de timp), te salut cu drag si...voi reveni pentru studiu aprofundat! ;)
    Te pup, Lucia!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
  8. Subscriu celor spuse de Nadia in ceea ce priveste "urmarirea"!:))
    Am admirat colajele mult de tot! Grozava ideea de a prezenta poza produsului si fotografia cu outfit-ul, in paralel! Au fost puse in valoare in mod excelent!

    Greu de dat un raspuns la intrebarea ta! Ma tem ca pe produse de ingrijire si/sau cosmetice! Desi am fost destul de cumpatata, zic eu, n-am mai cumparat aiurea; iar daca s-a intamplat asta, totusi, m-am straduit cu stoicism sa le folosesc pentru a-mi justifica acea cheltuiala!

    Pupicei, Lucia!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
  9. cea mai recenta achizitie: niste lenjerie Agent Provocateur. o saptamana pana a venit coletul am avut remuscari " puteam gasi mai ieftina la Jolidon/H*m/Asos, " sunt doar niste bucatele de material, nu trebuia sa cheltui atata etc" dar cand au ajuns si le-am pus pe mine...man oh man, ce senzatie! chiar fac toti banii

    ReplyDelete
  10. Da...cumpartul de hainute este o boala grea printre femei... Lucia draga sa stii ca te inteleg...si eu cheltui banii pe haine si mai ales pe miniprix si mai rar pe kurtman. Sunt haine de calitate la preturi rezonbabile! Imi plac in inima sandalele tale si ghetutele verzi. Am vrut si eu dar nu am mai gasit marime. Cumparam la reducere intr-adevar dar cred ca si exageram:) cel putin eu..:)

    ReplyDelete
  11. Anul trecut cei mai multi bani i-am cheltuit pe incaltari si plicuri. De-a dreptul am exagerat. AAAaaaa, si rochite.
    Anul asta vreau sa-mi cumpar blugi, multi bllugi, dar evident trebuie sa astept nasterea bebelului si sa scap de kg acumulate in plus, care sper ca nu vor fi foarte multe.

    ReplyDelete
  12. In 2013 am cumparat mai putine haine fata de 2012, pentru ca am primit multe in urma colaborarilor cu diverse site-uri. In schimb, am investit in cateva piese calitative si clasice, pe care le voi purta cativa ani de acum incolo, daca ma va ajuta si silueta, bineinteles. Dar pentru a compensa si a sustine economia, mi-am cumparat mai multe cosmetice, parfumuri si accesorii. :D

    Imi place cum a aratat anul tau 2013, ai avut atat de multe tinute si "vorbe" frumoase! Sper ca in 2014 sa reusesti sa faci tot ce ti-ai propus!

    Te puup!

    ReplyDelete
  13. Ma bucur asa de mult ca ai scris despre asta. Desi nu schimba nimic pentru mine (shopaholica pana in maduva oaselor, care ramane vesnic fara 1 leu la sfarsit de luna), ma face sa ma simt mai bine stiind ca suntem mai multe...mai ales ca tu pari o persoana foarte echilibrata si responsabila...
    In 2013 am cumparat de toate, cred totusi ca singurul progres e faptul ca am redus putin din cantitate si mi-am cumparat lucruri de o mai buna calitate. Pentru 2014, mi-am facut un inventar si in afara de vreo 2- 3 lucrusoare, nu am nevoie de nimic, asa ca mi-am propus sa fiu cumpatata si sa imi respect lista, dar nu ma mint singura: va fi greu!

    ReplyDelete
  14. Daca e sa exclud casa si cheltuielile cu ea, tot hainele au reprezentat cheltuielile cele mai mari, de cele mai multe ori la reducere, dar chiar daca am mai sarit calul eu zic ca am facut bune afaceri si cand multe dintre ele reprezentau cadouri pentru cei dragi luate in avans. Asadar nu doar am economisit bani ci si timp, un cadou tot voiam sa iau. Zic eu, m-am scos. :P

    ReplyDelete