Tuesday 14 January 2014

Accept provocarea!

În anul 2013 cred că aproape în fiecare zi mi-am zis în sinea mea... e timpul să fac mişcare... şi nu, nu m-am gândit la un simplu mers de jumătate de oră sau ceva de genul, ci la un antrenament cardio: bicicletă, înot, alergare etc. Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu când aud de jogging, nu ştiu de ce, dar pur şi simplu mă deprim. Nu îmi place să alerg, în schimb ador bicicleta.

Când am scris, în postarea anterioară, că anul acesta îmi doresc să devin Mihaela Rădulescu, jumătatea din mine care nu glumea se gândea la felul în care aceasta arată. Are o siluetă asemenea unei fete de douăzeci şi ceva de ani şi dacă la ea se poate înseamnă că se poate la oricare din noi.
Aspectul care-mi place cel mai mult relativ la felul în care arată nu este neapărat cât este de slabă, ci cât este de fermă, cât este de conturată. Asta vreau şi eu pentru mine. Să fiu proporţională şi fermă!

Evident că acest lucru are un cost. De trei zile sunt în sevraj. Nu mănânc cu 3-4 ore înainte să mă culc, am redus porţiile, pe alocuri am scos pâinea din meniu, mai puţine junkuri, mai puţine dulciuri, mai multe freshuri, activităţi sportive zilnice.
Momentan nu am dat nimic jos, dar ştiţi cum e organismul uman? E ca o uzină... După ce a fost o vreme oprită sau să zicem funcţională la linia de plutire... îi ia ceva până se amorsează şi devine funcţională la parametri înalţi. Eu nu mă aştept la rezultate din prima săptămână şi sinceră să fiu nici nu vreau. Nu asta e ideea. Ideea e să-mi placă să fac acest lucru şi să o fac constant şi pe termen lung. Atunci se văd cu adevărat rezultatele. Şi credeţi-mă că se văd. Nu trebuie decât AMBIŢIE şi PERSEVERENŢĂ.

Ştiu că am spus că încă nu se văd rezultatele, dar acum că stau şi mă gândesc, mă înşel. Din prima clipă când am pus piciorul pe pedala bicicletei cumulat cu faptul că puțin câte puțin am început să-mi simt muşchi despre a căror existenţă uitasem, m-am simţit mai încrezătoare, m-am simţit mai frumoasă, m-am simţit mai sexy și vă jur că aș scrie acest lucru și în CV, dacă aș putea. Am zis.

Deviza zilei
Nu o să mai am niciodată douăzeci și ceva de ani,
dar să fiu a naibii dacă o să mă împiedice ceva să arăt ca și când aș avea douăzeci și ceva.

P.S. Voi ce părere aveţi? Sunteți sau nu mai încrezătoare când există un plus la capitolul imagine?


Haină :: Zadin | Jeans :: via miniPrix | Ghete :: Mango | Geantă :: Mango | Ochelari de soare & vedere :: Firmoo






30 comments:

  1. Trust me, you look like 20! I'm not kidding! Doar ca tocmai ai implinit cei mai frumosi 30 de ani din viata... :) si asta te-a pus pe ganduri. Te-ai speriat nitel :)) Nu e nimic rau in noua ta rutina, Doamne fereste, si ce e cu adevarat grozav este faptul ca te simti tu bine asa, inca de la primii muschi incordati! O alimentatie sanatoasa, mai multa miscare pot avea efecte fantastice. Si de ordin psihic, nu numai fizic!
    Cu siguranta aspectul placut, starea de bine contribuie la Fericirea noastra zilnica. Ne place sa fim admirate pentru cum aratam, asa ca e clar ca un plus la capitolul Imagine ne da mai multa incredere.
    Imi place DEVIZA ZILEI. Se aplica 100% in cazul tau, nu ai de ce te teme!!! Te imbratisez, sa-ti fie binee
    :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acum 4 ani, după naștere, tot așa m-am speriat puțin și mai în glumă, mai în serios, m-am pus pe treabă. Am slăbit 10 kg. Devenisem prea slabă, dar eram super flexibilă și energică, în schimb. M-am oprit din obiceiurile bune și am pus la loc.
      Acum nu vreau să repet "performanța". Vreau doar ca atunci când mă uit în oglindă sau când mă dezbrac la plajă să nu-mi fie rușine.

      Delete
  2. Si eu am zis pe tot parcursul lui 2013 ca am sa fac miscare ca sa imi tonifiez musculatura, dar n-am facut :( Iar acum am ceva probleme cu spatele si pana nu le dau de cap n-am de gand sa misc un deget :))) Dar dupa ce le rezolv ma pun pe treaba!
    Insa sunt perfect de acord cu tine, orice femeie se simte mult mai bine in pielea ei cand exista un plus la capitolul imagine, iar cine spune contrariul minte cu nerusinare :)))

    ReplyDelete
  3. Mihaela Radulescu e geniala! As vrea sa pot avea ambitia ei! Insa nu e timpul pierdut!

    ReplyDelete
  4. Si eu o admir pe Mihaela si la fel ca tine gandesc si eu. Daca ea la varsta pe care o are arata atst de bine, si din cate stiu eu totul se datoreaza sportului, inseamna ca se poate. Si nu e singura. O alta femeie pe care o admir pt look e Carmen Bruma. Si ea are un corp demential.
    Prin urmare ce-mi doresc dupa ce nasc si sanatatea in permite e sa ajung la 55 kg. In sarcina am pornit de la 58-59. Si sa fac mai mult sport decat inainte, ca bebelul meu sa aiba un exemplu bun si din partea mea, nu doar din partea tatului.

    Apropo de freshuri, de black Friday mi-am achizitionat si eu un super storcator. O luna am baut freshuri de am uitat si sa mananc. Am facut pauza vreo 2-3 sptm. Dar de maine mi am propus sa reiau obiceiul.

    Imi place deviza zilei.

    ReplyDelete
    Replies
    1. După sarcină, recomandarea mea este să aștepți câteva luni bune până să te apuci de sport. Primordial pentru bebele tău va fi să alăptezi și dacă vei face acest lucru eu zic că organismul se va autoregla.
      Mă bucur să citesc că soțul tău îți ține isonul când vine vorba de mișcare, este un lucru foarte bun să ai susținere.
      Spre rușinea mea eu am decoperit fresh-urile cu adevărat abia acum vreo 2 săptămâni și încerc ca zilnic să beau cel puțin un pahar de sănătate. Așa cum am mai zis, sper să mă țină cât mai mult acest obicei, dacă nu chiar pentru tot restul vieții.

      P.S. Când am văzut profilul burticii lui Carmen, la 4 luni, m-am deprimat... if you know what I mean...

      Delete
  5. Go-go Lucia!!!
    In seara asta medicul meu de familie imi spusese ca sunt o norocoasa ca sunt atat de slaba pentru ca pot manca tot ce vreau, nu am stat sa-i explic ca eu oricum nu mananc orice si oricat pentru ca altfel s-ar vedea pe piele si in starea de sanatate. I-am spus ca un om e norocos doar cand are o greutate normala si constanta cu fara mari eforturi. Vreau sa-mi placa si cum arat cu sau fara haine. Asta iti doresc si tie!

    ReplyDelete
  6. Lucia...te inteleg perfect. Cam asta vreau si eu...sa ma simt bine in pielea mea...oriunde si oricand
    :) Mi-am propus si eu un pjc mai multa miscare (la vara , in aer liber-in curte) dar inca nu stiu ce as putea face: nici.mie nu imi pkace deloc sa alerg, nu stiu sa innot(DAR sper sa.invat anul asta) ...poate bicicleta, vorba ta!
    In alta ordine de.idei o admir si eu pe M.R. arata intr-un mare fel....parerea mea.
    Multa peraeverenta si ambitie iti doresc. Dar...nu stiu de ce, sunt sigura ca le ai...si ca o sa te tii de treaba!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi-ai trezit un zâmbet. Mă bucur că simți din partea mea că aș avea ambiție și perseverență.

      Delete
  7. Imi plac ambitia si determinarea ta, parca ma motivezi si pe mine sa ma mentin pe pozitii!

    ReplyDelete
  8. "Sunteți sau nu mai încrezătoare când există un plus la capitolul imagine?" - Pare o întrebare adresată doar fetelor!
    Poate ar fi interesant şi punctul de vedere al barbaţilor, chiar dacă de obicei aceştia doresc un plus la aspectul fizic.
    A fi atrăgătoare nu depinde doar de imaginea exterioară. Chiar dacă ar avea frumuseţe fizică, o persoană nu poate fi cu adevărat atrăgătoare dacă îşi ascunde eul lăuntric (uneori total diferit de cel exterior), sub o mască a bunătăţii sau a frumuseţii. Este necesar să identificăm trăsăturile negative şi factorii care au dus la apariţia acestora, iar apoi să cultivăm calităţi frumoase. Farmecul exterior poate să mascheze urâţenia interioară, iar dacă frumuseţea fizică se ofileşte odată cu trecerea timpului, frumuseţea interioară — calităţile inimii — poate să crească şi să dăinuie.
    Această frumuseţe interioară se regăseşte în proverbul spaniol: „O femeie frumoasă place ochilor; o femeie bună place inimii. Dacă prima este un giuvaer, a doua este o comoară.“
    Aşadar, consider întrebarea potrivită pentru fiecare: să fiu giuvaer, sau sa fiu o comoară?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai revenit, G. Citirea opiniei tale este întotdeauna o încântare.
      Eu sunt de acord cu tine în absolut tot ceea ce ai scris, dar aș vrea să te întreb de ce nu putem fi ambele? De ce se pune problema să alegem?

      Delete
    2. De cele mai multe ori, incercand sa ne pastram frumosi la exterior, cadem in capcana de a lasa in plan secundar frumusetea sufletului... a inimii.... a modului cum interactionam cu ceilalti.... Atunci cand cineva merge la sala, sau cand se chinuie sa faca ceva pentru a arunca cateva kilograme, de cele mai multe ori rupe din timpul pe care-l putea oferi celor dragi. Daca un prieten te invita sa imparta cu tine o prajitura si o incurajare, iar tu il refuzi pentru ca vrei sa arati bine, ai pierdut un moment in care puteai oferi mai mult decat iti poti imagina pe moment. Iti doresc sa nu te regasesti in cele de mai sus si sa poti fi ambele. Dun pacate, oricat o poti prelungi, frumusetea exterioara e trecatoare, pe cand cea interioara e vesnica.

      Delete
    3. Din nou, cu totul de acord si chiar mi-as dori sa le indeplinesc pe amandoua. Doar timpul va demonstra cum vom fi cu adevarat.

      Delete
  9. I am in love with your jacket! Soooo beautiful!!!! Love your complete outfit. from head to toe. Would you like to follow each other on GFC? Please let me know on my blog so I can follow back. Thank you.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thx for dropping by. Following back on GFC #327. Let's keep in touch.
      xox
      Lenya

      Delete
  10. Sunt cu tine, ca si eu mi-am propus acest lucru. Acum 3 luni am inceput sa fac sport, merg la sala de 3 ori pe saptamana, imi urmaresc dieta (fara zahar, fara dulciuri, fara paine alba, fara junk-food, etc.). Mi-am propus ca intr-un an sa slabesc 15 kg, si pana acum, in 3 luni, am slabit 4 kg. Stiu ca nu e mult, dar nici nu vreau sa slabesc dintr-o data, caci la fel de repede voi pune acele kilograme la loc daca slabesc drastic in scurt timp. Asa ca e un ritm ok, zic eu. Prietenii mei au inceput sa observe ca am slabit; am o prietena care imi spune: "De fiecare data cand ne vedem, esti mai slaba". Chiar si colegele mele de serviciu au observat ca am mai slabit, si cu ele ma vad in fiecare zi. Cand te vezi cu cineva o data pe luna, e mai usor sa-ti dai seama daca a slabit sau s-a ingrasat de la ultima intalnire, dar e mai greu sa observi asta la cineva cu care te vezi in fiecare zi, nu-i asa? Si daca au observant colegele mele cu care ma vad in fiecare zi, e de bine. :)

    Ma gandeam oare cum o sa trec peste perioada sarbatorilor din acest punct de vedere, daca pun iar pe mine etc., dar a fost ok, nu doar ca nu m-am ingrasat, dar de fapt am continuat sa slabesc, si asta pentru ca nu m-am indopat de sarbatori, ci am facut un efort sa fiu moderata

    Nici eu nu mai am douazecisiceva de ani, dar nu ma impiedica nimic sa arat ca si cum as avea. Si daca trebuie sa fac eforturi pentru asta, hell yeah, le fac.

    Bafta la antrenamente!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, Victoria, asemenea și ție. Îți urez să ai multă ambiție și să dai cele 15 kg de care nu mai ai nevoie.

      Delete
  11. Cand vine vorba despre alergare, nu gasesc nimic mai plictisitor, mai obositor, mai fara noima! :)) As vrea sa am o alta opinie, sa simt altfel dar...Se schimba lucrurile cand vine vorba despre bicicleta! :D
    Sunt sigura ca ai determinarea necesara pentru a face ceea ce iti doresti! M-as bucura daca ne-ai tine la curent cu evolutia demersului, stiu ca ai puterea de a ma influenta si de a ma motiva!

    Pumnii stransi! ;)
    Te imbratisez cu drag, Lucia!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Așa am să fac, Felicia. Cum dispare un kilogram, cum dau zvon în țară.

      Delete
  12. Imi place aceasta postare! Ai dreptate, nu e despre faptul cum aratam ci mai mult cum ne simtim si ce fel de stil adoptam. Eu intotdeauna am fost mai plinuta, si de vreo 7 ani abia aveam 13 ani m-am enervat foarte tare, si am slabit 20 de kilograme. Dar ca atunci am facut numai ca sa fiu si eu mai in moda, ca baietii sa vada ca is si eu cineva, si aici am gresit enorm. Pe parcursul celor 7 ani ami pus inapoi fiecare kilogram pt ca a inceput viata de studentie, cu foarte multe de invatat si fara timp pentru mine. Si chiar de foarte multe ori am incercat sa schimb stilul meu de viata, dar e enorm de greu ca si student cand ai orare foarte aiurea si nici nu ai timp sa mananci in timpul zilei si pe cand ajung acasa la 8 manci tot frigiderul! :)) Anyway, sper ca anul acesta sa fie pt amandoi unu productiv. Eu deja am inceput cu cardio, nu am timp sa ma duc in sala, dar fac acasa tae bo, Billy Boot Camp, in fiecare zi. Sa speram ca anul viitor vorbim despre 2014 ca un "milestone" in viata noastra! Te pup! :)



    Saci
    ChocolateFashionCoffee
    ChocolateFashionCoffee Facebook Page
    ChocolateFashionCoffee INSTAGRAM!!!

    ReplyDelete
  13. Un subiect extraordinar, poate pentru ca fiecare din noi isi doreste, sa arate bine, sa fie sanatos. Eu de cand m-am lasat de fumat, am fost oarecum obligata sa schimb in primul rand nutritia, apoi sa adaug sport, pentru ca un trecut asemanator m-a lasat cu niste multe kilograme in plus.
    Cred insa ca ne trebuie si o doza de realism, cand pornim la un astfel de atac.,tintele propuse sa poata fi si realizabile si sustenabile in timp. Nu cred in retete universale, nici in minuni, pastile super eficiente, dar si pot sa spun cu mana pe inima, ca, la un moment dat ajungi sa realizezi ce face bine si ce nu, corpului tau, alimentatia moderna precum si factorii de stres pun si mai mult la munca organismul.
    Si ca sa nu o lungesc: daca am dat 20 de ani, corpului meu junk, nu am cum sa arat grozav in 10 zile. E o chestie de rabdare, de nutritie, de sport!

    ReplyDelete
  14. bicicleta jos din pod si reparata, asta vreau si eu...succes!

    ReplyDelete
  15. Mi-a placut mult postarea asta, iti doresc sa te tii de treaba pentru ca un stil de viata sanatos devine ca un drog, iti educi poftele, simti nevoia de miscare daca sari un antrenament si daca stii sa iti mai faci si o pofta din cand in cand...te simti minunat (cum arati, de altfel). Iar tinuta asta iti vine de minune!

    ReplyDelete
  16. Oh I miss those days when you wrote in english too :). The google translator isn't the best but I hope I get what you mean. I'm all for the healthy lifestyle. I have started doing yoga again and try to eat healthier. I know my body will thank me one day but it's harder than I thought!! You look incredibly fit and awesome and I admire how you can manage family, kid, job and workout at the same time.

    xx Mira

    www.glamdevils.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you again for the effort to translate in English. I will try from now on to post something also in English, just because I like you and you deserve to read in a language that you understand. <3

      Delete
  17. Cred ca cel mai important este sa avem o viata sanatoasa indiferent de kilograme. Daca esti slab nu inseamna ca poti manca orice porcarie si poti trai fara sport. Cred ca este important pentru orice persoana sa manance cat mai sanatos posibil si sa faca exercitii fizice. Eu intotdeauna pornesc greu, dupa care ma obisnuiesc si apoi mai renunt putin la exercitii, apoi mai mananc si ceva nesanatos dar delicios, cred ca nu e asa rau sa mai facem si pauze dar important e sa fie un echilibru. Iti urez mult succes!

    ReplyDelete