Saturday 3 August 2013

How it's like to be a blogger?

Well... The first thing that comes into my mind is... it's not always as easy as it seams, especially if you are a fashion blogger.

It takes commitment to post constantly, to always be informed, to take shots, to be a useful  and fresh source of information for your readers, to inspire them and all this while having a real job in the background.
It's almost like a second job, but with the big advantage of having yourself as a boss... which is not necessary a good thing, at least not in my case, because I'm very demanding.

Like all other jobs is good to win something from it in order to make it worth. The intrinsic motivation isn't enough to keep us going, we need, from time to time, some extrinsic motivation, too.

Until this day, I managed to win from blogging both money and products. Money come from affiliation, products come from different brands who understand that promoting their products among bloggers is a GOOD THING!

Now, if you are a simple reader you must understand that anyone can start up a blog and benefit from all the above. If you are a blogger, like myself, you probably know already what I'm talking about.

 ...but what's my point? 

My point is, us bloggers, we need you to read our sponsored posts and we need you to trust our opinion when it comes to product reviews. Actually, we need more than that... we need you to follow us constantly, like us and share us. It's free of charge! And it's a win win situation. As a proof, I'm constantly hosting a giveaway on my Facebook page, giving anyone who enters, the chance to win something really nice.

Considering all that, I'm letting you know that I'm planning to talk to you in my future posts about DyFashion and about La Muse Chic. In the mean time, go ahead and give them a check and let me know your current opinion about them. I will be more than happy to read it!

Shirt :: Liz Claibourne | Jeans :: Bershka via miniPrix 
Bag :: Reserved | Sandals :: Tiziano via miniPrix | Sunglasses :: New Yorker

Păi... Primul lucru care îmi vine în minte este că... nu este întotdeauna atât de ușor pe cât pare, mai ales dacă ești un blogger de modă.

Necesită angajament să postezi constant, să fii informat în permanență, să faci fotografii, să fi o sursă utilă și proaspătă de informații pentru citititorii tăi, să-i inspiri și toate acestea în timp ce ai un job adevărat în fundal.
E ca și când ai avea un al doilea job, dar cu marele avantaj de a te avea pe tine ca șef... ceea ce nu este neapărat un lucru bun, cel puțin nu în cazul meu, pentru că sunt foarte pretențioasă.

Ca toate celelalte joburi este bine să câștigi ceva de pe urma lui astfel încât să merite efortul. Motivația intrinsecă nu este suficientă pentru a merge mai departe, avem nevoie, din când în când și de motivație extrinsecă.

Până acum, am reușit să câștig de pe urma bloggingului atât bani cât și produse.
Banii vin din afiliere și produsele vin de la diferite branduri care au înțeles că promovarea produselor lor prin intermediul bloggerilor este UN LUCRU BUN!

Acum, dacă sunteți un cititor simplu trebuie să înțelegeți că oricine poate avea un blog și că poate beneficia de cele mai sus menționate. Dacă sunteți un blogger ca și mine, probabil știți deja despre ceea ce vorbesc.

...dar ce vreau să spun?

Vreau să spun că, noi, bloggerii, avem nevoie să ne citiți postările sponsorizate și avem nevoie să aveți încredere în opinia noastră atunci când vine vorba de review-uri de produse. De fapt, avem nevoie de mai mult decât atât... avem nevoie să ne urmăriți constant, să ne like-uiți și să ne share-uiți. Este gratis! Și este o situație câștigătoare de ambele părți. Ca dovadă, în mod constant găzduiesc un concurs pe pagina mea de Facebook, dând tuturor celor, care se înscriu, posibilitatea să câștige ceva frumos.

Acestea fiind spuse, vă anunț că intenționez să vă vorbesc în postările viitoare despre DyFashion şi despre La Muse Chic. Dacă aveţi deja o părere despre ei mi-ar plăcea să o cunosc, iar dacă nu, faceţi-le o vizită şi apoi lăsaţi-mi un comentariu cu impresia pe care v-au creat-o. O să fiu încântată să o citesc.

19 comments:

  1. Foarte frumoasa bluza, are o culoare geniala :X
    :*

    ReplyDelete
  2. Exact asa gandesc si eu! Te admir si te felicit pentru maniera simpla, logica, fireasca, franca in care ai transmis toate acestea!

    Jeansii acestia iti vin fenomenal!
    Tinuta perfecta...impreuna cu tine!:)

    Pupici, Lucia!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
  3. Perfect de acord cu tine, e multa, multa munca in spatele unei postari.
    :*

    ReplyDelete
  4. Culoarea bluzei iti vine de minune!

    ReplyDelete
  5. Since eu am crezut la inceput ca este usor sa fi blogger.Dar am aflat nu numai ca nu este usor, dar trebuie sa ai mereu stare de spirit, pentru a rapunde oamenilor ce te viziteaza, pentru a nu face postari aiurea, pentru poze, timp, mananca destul timp si inspiratie...Dar pana la urma, se merita.Momentan nu am castigat multe, dar ma gandesc ca in timp o voi face!:)Imi plac pantalonoii evazati,dar sunt scunda si nu ma avantajeaza.Oricum imi plac bratarile si tinuta in sine!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da... în timp va veni şi câştigul.

      Delete
  6. Evident ca review-ul ar trebui sa fie onest, dar nu toata lumea mai are incredere in acest fapt, a fost la un moment dat o avalansa de pareri la superlativ despre diverse produse, care ulterior probabil nu si-au dovedit eficienta.
    Am sesizat totusi ca in ultimul an, lucrurie s-au schimbat in bine in mod simtitor!
    Depinde de blogger, de experienta pe care a mai avut-o in trecut sa nu se extazieze in fata fiecarui produs primit spre testare.

    In alta ordine de idei, tinuta ta este foarte fresh, colorata, tonica, imi place teribil. Sandalele, atat cat le pot vedea mi se par foarte frumoase!

    ReplyDelete
  7. Well, cineva spune lucrurilor pe nume! Felicitari! Adevarul este ca nu-i usor de fi blogger, desi multa lume are senzatia ca nu-i nimic mai simplu sa mergi la evenimente, sa primesti produse spre testare, chiar si bani. Eu intotdeana mi-am spus parerea sincera despre produsele pe care le-am folosit, fie ca le-am primit, fie ca le-am cumparat.

    Blugii evazati sunt si preferatii mei si-mi place combinatia ta. La Muse Chic au niste genti foarte tari, le-as vrea cam pe toate :))

    ReplyDelete
  8. Tu ai pus cartile pe fata, putini vorbesc fara perdea. Unii bloggeri chiar acuza pe altii de lipsa de transparenta, de lipsa de franchete, de parca daca as pune eticheta advertorial ar schimba cu ceva atat timp cat indiferent de subiect sunt sincera.
    Am colaborat cu DyFashion si poate nu se va termina aici, comunicarea cu ei a fost foarte buna, ce mi-am ales de la ei mi-a placut si am aratat cititorilor.
    Astept postarile cu parerile despre cele doua siteuri.

    Bluza e foarte faina, lumineaza intreaga tinuta!

    ReplyDelete
  9. A intretine un blog inseamna munca, pentru care uneori nu mai am timp. Avand insa o directie si un anumit nivel, nu vreau sa-l cobor, doar de dragul de a posta in fiecare zi. De aceea merge pe principiul, calitativ si nu cantitativ, chiar daca uneori pierd din vizitatori!
    Imi place combinatia asta, oranj-albastru(poate pentru ca-s culori complementare), dar bratarile ii dau efectul ala chill si-o scot altfel in evidenta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine spus, Ana. Nu e un lucru bun să coborâm nivelul doar de dragul de a posta.
      Mulţumesc.

      Delete
  10. Corect ai spus, parca e un job secundar, trebuie timp si in primul rand dedicatie, dar nu intotdeauna primul e suficient :D

    Succese in continuare!

    ReplyDelete
  11. Blogging-ulul e un job cu jumatate de norma de la care nu prea poti sa-ti iei concediu!

    ReplyDelete
  12. Foarte frumos ai scris, nu e usor dar e frumos :)
    SandraB.ro

    ReplyDelete
  13. Imi place postarea, si tot ce ai scris! :) Astept colaborarile si impresiile!!


    Saci
    ChocolateFashionCoffee
    ChocolateFashionCoffee Facebook Page

    ReplyDelete
  14. http://www.collinsdictionary.com/dictionary/english/pretentious

    ReplyDelete