Thursday 8 August 2013

O întâmplare recentă din viaţa mea... (only for romanian readers)

Astăzi m-am hotărât să vă povestesc o întâmplare recentă din viaţa mea, care sper să vă ajute şi pe voi în cazul în care vă veţi regăsi vreodată într-o situaţie similară.

Am fost acum două săptămâni la revizie cu maşina pentru clasicul schimb de ulei şi filtre.
Pe durata reviziei nu am stat acolo, dar am revenit în momentul când am fost sunată.

Mi-am luat maşina în primire şi din prima secundă după introducerea cheii în contact am constatat că atât posturile radio fuseseră resetate, cât şi kilometrajul. Era a cincea revizie şi prima oară când se întâmplase aşa ceva. În mintea mea creaţă mi-am spus... probabil a fost decuplată bateria... no biggy! şi am mers mai departe.

Am umblat puţin prin oraş... era perioada prânzului. M-am urcat în maşină şi am simţit nevoia să las toate geamurile jos, preţ de câteva minute, să se aerisească şi să facă puţin curent. Am accesat butoanele de la şofer şi... surprise, surprise... nu cobora decât un singur geam, cel de la şofer. Imediat m-am gândit la decuplarea bateriei. Am pus mâna pe telefon şi am încercat să sun înapoi la ei să mă primească să învestigheze problema... din păcate... no luck, închiseseră (era undeva sâmbăta pe la prânz)

I-am sunat luni şi mi-am făcut programare pentru investigarea problemei, care apăruse după revizie.

M-am dus în ziua programată pe la 17.20, mai devreme nu am putut, pentru că eram la serviciu.
De cum am ajuns acolo, doamna însărcinată cu problema, pe numele ei Maria, a ţinut să-mi repete de cel puţin 3 ori că ei nu au program decât până la ora 6 şi dacă nu reuşesc să-i dea de cap, să mă întorc în ziua următoare. Am fost de acord, oricum nu aveam încotro.

Am uitat să vă spun că între timp unul din geamuri îşi revenise... deci aveam două cu probleme şi două funcţionale. Dacă încercam să deschid fiecare geam individual cu butonul de pe uşa corespunzătoare mergea, acesta cobora, problema era când încercam să le cobor cu butoanele de la şofer.

Vine Maria pe la 17.45 şi-mi spune că s-a rezolvat problema la o uşă şi se învestighează acum la cealaltă.
Eu... curioasă de profesie, întreb: Dar ce anume avea? Care a fost problema? Nu se poate implementa aceeaşi rezolvare la ambele?... Nu mi-a oferit o explicaţie viabilă, pentru că nu avea, dar a ţinut să precizeze cu insistenţă că nu are legătură cu revizia pentru că ei nu au umblat la conectorii respectivi...

Pe la 17.59 vine din nou doamna însărcinată, cu problema... de data aceasta cu "expertul tehnic" şi-mi spune: Nu s-a rezolvat, veniţi mâine, dar ce să mai... nu are sens să mai veniţi... e stricată componenta. E veche!...
Mă treceau fel şi fel de ape şi gânduri... O maşină japoneză, veche, de 5 ani? Aştia râd de mine? Clar... am faţă de fraieră! Îi întreb totuşi... dar de ce s-a întâmplat după revizie? de ce nu cu o zi înainte, sau cu o zi după? DE CE ATUNCI?

Răspunsul lor franc... Coincidenţă! S-a stricat motoraşul! ... Sincer... parcă mă bufnea şi râsul şi plânsul...

Îi întreb... cât costă înlocuirea lui? ... Ei, foarte prompţi, sunaţi-ne mâine după-amiază să vă spunem. (Mă aşteptam ca ei să-şi dorească să mă satisfacă ca şi client, că erau şi ei parte din problemă, şi implicit ei să mă sune... dar n-a fost să fie... se pare că sunt prea pretenţioasă)

Plec acasă stupefiată şi total nemulţumită de modul în care au abordat problema... (soţul era plecat în afara ţării)...şi apelez la fratele Google. Îl cunoaşteţi?
Tastez mai multe combinaţii de căutare, dau de fel şi fel de forumuri, citesc vreo 3 articole cu probleme oarecum similare, după care ajung la un al patrulea articol cu o problemă identică.
Citesc cu atenţie, îmi iau notiţe mentale, îmbrac copilul şi cobor la maşină.

Apăs prelung pe butonul telecomenzii pentru deblocarea uşilor şi ţin apăsat 5 secunde (nu coborau decât 2 geamuri... OMG!). Apăs prelung pe butonul telecomenzii pentru blocarea uşilor şi ţin apăsat 5 secunde... nimic, tot nu se rezolvase problema, ba mai mult, nici comenzile individuale de pe două uşi nu-mi mai mergeau.
Pornesc motorul, opresc motorul, cobor geamurile, ridic geamurile...
Îmi amintesc un alt amănunt citit şi purced să-l implementez... deschid uşa cea mai problematică, apăs pe comanda individuală a geamului, pentru a coborî geamul, şi simultan trântesc uşa...

Guess what? Ca prin MINUNE, toate au început să meargă atât manual, cât şi din controller-ul de la şofer.
N-aş putea spune care a fost triggerul care a determinat repararea, dar sunt sigură că a fost o combinaţie între toate operaţiile pe care le-am făcut.

I-am contactat pe cei de la AdaMotors, ca şi curiozitate, să văd cu cât ar fi urmat să fiu păcălită în cazul în care nu-mi rezolvam singură problema. Răspunsul este 1400 de lei!!!, sumă la care nu erau dispuşi să contribuie cu nimic, nici măcar manoperă, ba mai mult decât atât, tot o ţineau pe a lor că ei nu au avut nicio implicare în această defecţiune. Pun pariu că ar fi înlocuit piesa şi tot nu ar fi mers.

Dragi prieteni de la Ada Motors, dacă vi se întâmplă să mai daţi peste astfel de probleme, să ştiţi că scoaterea bateriei pentru un timp mai mare determină resetarea unor circuite, cel puţin la anumite maşini, care apoi necesită reconfigurare. Documentaţi-vă! Google-ul e gratis! E păcat să puneţi oamenii să vă sponsorizeze prostia şi lipsa de iniţiativă în cercetarea problemelor apărute în urma propriilor voastre acţiuni.

Dragi prieteni, care citiţi, fiţi vigilenţi la fiecare pas şi nu vă mulţumimţi în niciun domeniu cu "explicaţiile" care vi se dau. Întrebaţi, cercetaţi, documentaţi-vă şi abia apoi acceptaţi sau refuzaţi ceea ce vi se propune.

28 comments:

  1. Mormocea Mirela8 August 2013 at 16:51

    Bravo! micul meu mecanic auto :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ţine de electric :D. Mersi, mă respecializez!

      Delete
  2. Sincer, pentru mine este o lectie! De foarte multe ori, de fapt de cele mai multe ori pornesc de la premisa de nevinovatie si consider ca daca eu nu incerc sa pacalesc pe nimeni, nici ceilalti nu fac asta cu mine, insa se pare ca nu este asa. Povestioara ta e doar unul dintre exemple, cu siguranta data viitoare voi incerca sa-mi pun in aplicare abilitatile investigative.
    O zi buna, Deea
    The Lovely Darlings

    ReplyDelete
    Replies
    1. Problema aici nu ţine de înşelăciune, ţine de faptul că oamenii respectivi nu au vrut să-şi asume nicio răspundere, nu au avut nici cea mai mică ambiţie să investigheze problema şi pe deasupra mă mai puneau să plătesc degeaba o sumă exorbitantă...

      Mă întreb câte astfel de schimbări nenecesare de piese au făcut...

      Delete
  3. Si banuiesc ca nu o sa mai revii la acesti 'specialisti' Ada Motors

    ReplyDelete
  4. Pun pariu ca te-au si subestimat pentru ca esti femeie...imi suna foarte cunoscuta aceasta întâmplare, mie nu mi s-a întâmplat pana acum, dar o colega de serviciu a fost "stoarsa" de multi bani de un service auto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Categoric m-au subestimat şi mi-au insultat şi inteligenţa cu nişte explicaţii de doi lei. Măcar dacă se străduiau să-mi dea nişte explicaţii mai viabile...

      Delete
  5. Oh doamne, tipic pentru Romania!!! In ziua de azi cauta fel si fel de modalitati sa stoarca oamenii de bani, si asta nu numai in service-uri auto, ci peste tot! Ma bucur tare mult ca ai rezolvat problema singura!! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am simţi o mare uşurare prin rezolvarea problemei... oricum intenţionam să mă duc şi la OPC dacă nu îşi asumau o parte din cheltuială.

      Delete
  6. In primul rand sa stii ca nu este tipic pentru Romania...se intampla si la case mai mari. Oricum , in Romania este mult mai raspandit acest mod de "a lucra"...din pacate. Chiar ieri imi povestea sotul meu (care are un service auto) ca a venit o doamna la el cu probleme la masina, ma rog, a verificat si si-a dat seama ca doamna respectiva fusese inselata ani de-a randul la service-ul la care mergea de obicei. Practic ea ducea masina la control regulat etc si astia nu schimbau nimic...nici ulei, nici filtru, nici nimic. Pana cand masina a cedat, doamna facand cam putini km, a cedat mai greu. Ma rog, i-a rezolvat problema, doamna este multumita acum si probabil va reveni la service-ul lui...cu toate ca nu prea se ocupa de masini normale, el avand pasiunea masinilor sportive...dar pe criza asta, merge tot :)))

    ReplyDelete
  7. Tipic romanesc.
    E un motiv pt care mi-au cautat pile si la mecanic auto sa am.
    Probabil ca au umbalt la ceva mufe si atunci cand ai trantit usa de la masina s-a asezat la locul ei.Am patit si eu ceva semanator cu geamurile si claxonul de la masina, mi-a trebuit sa apelez la niste mecanici no name.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce tare, ştiam de pile la doctor, la poliţie... dar la mecanic auto e prima oară... dacă şi aici avem nevoie de pile, suntem finished!

      Delete
  8. Suna trist, dar asa este.
    Apropo de ateliere auto, sotul meu cand si-a luat masina, una japoneza, a luat-o din Ungaria. Timp de 6 ani i-am facut revizia tot acolo. Vreau sa iti spun ca de fiecare data primeam masina spalata pe exterior interior cat si la motor. Plus ca ne costa cu cel putin 100 de lei mai putin sa facem revizia acolo decat la noi in tara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce tare! Adevărul este că şi maşina noastră ar avea nevoie de o spălare la motor, dar nu cred că o va include cineva în vreo revizie. Şi slavă Domnului că am plătit şi revizii de 200 de euro.

      Delete
  9. Cat de bine ilustreaza imaginea de mai sus textul:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc, în acest caz chiar reflectă realitatea cu care m-am confruntat.

      Delete
  10. Ce imi pare rau sa aud asta. Ei merg pe ideea, omul n-are habar asa ca il putem pacali. Eu am masina nemteasca si m-a costat la ultima revizie 200 €. Spalatul la exterior si interior este serviciu gratuit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Şi eu am plătit revizii de 200 de euro, dar nu avea servciii de acest gen incluse. Eşti norocoasă, Ana!

      Delete
  11. Andy te sfatuieste sa te duci in viitor la reprezentantii marcii auto, daca este in apropiere. Majoritatea au pagina de internet unde poti reclama asa ceva si de obicei un customer Service. Noi cand am cumparat masina am incheiat o polita suplimentara de asigurare. Si un Service, exact acela unde am luat masina si incheiat polita, n a vrut sa ne plateasca o factura de 22 de euro. Am sunat direct la Firma Mama. Nu numai ca ne-au platit factura si si-au cerut mii de scuze, dar reprezentanta respectiva si-a luat o bila neagra

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, puteam să fac şi eu asta, dar m-am temut să nu-şi piardă cineva locul de muncă dacă fac valuri mai multe. Le-am spus punctul meu de vedere şi m-am limitat la atât.

      Ce-i drept, şi articolul meu le poate dăuna, pentru că este o reclamă negativă, dar pe de altă parte m-am simţit datoare să avizez oamenii că se pot confrunta cu astfel de minciuni.

      Delete
  12. Pe noi ne-a deranjat ca ei, atunci cand ei si-au dorit sa incheiem polita de asigurare a fost ok, cand am folosit-o nu a fost ok. Plus ca nu am fost primii care i-au reclamat. Eu cred ca un serviciu bazat pe profesionalism si respect ar rezolva mult. Sunt banii nostri, munciti. Si cand ai unul de isi bate joc de tine, de cam doare sufletul

    ReplyDelete
  13. Aveti grija sa va puna in masina piesele vechi, macar asa puteti spera ca le-au schimbat cu adevarat. Eu am noroc cu sotul meu care face si mecanica in timpul liber!

    ReplyDelete
  14. Si eu fac la fel cand apare o problema, ma documentez si analizez situatia, caut pareri, este cel mai bine! Cei de la service-uri vor doar sa-ti ia banii, doar din asta traiesc :))
    Felicitari pentru rezolvarea situatiei :)
    SandraB.ro

    ReplyDelete
  15. Multumesc pentru coment !

    Regret intaamplarea prin care ai trecut !

    Silvia, pupici!

    ReplyDelete