Tuesday 25 March 2014

You always have a choice!

Whenever we enroll in a contest, we enroll with the hope of winning.  
Today, for example, is the extraction in a contest in which I could win a Mini Cooper or free shoes for the next 10 years. Obviously there is a part of me that hopes to win and it's perfectly normal because we all need such free pleasures. And no matter how many contests I'll attend, I'll never lose hope that maybe at some point I will win. Again ... perfectly normal ... hope dies last. 

What do you think I'll do if I don't win? The options are: 
1. I will accelerate the ambition engine to work harder so that I gain more and then buy that car I'm craving for... 
2. I waste time investigating whether the person who won had this right, because if it turns out she didn't have it there are 0.01 more chances for me to win. 
3. I accept someone else was lucky and I move on with my head up, waiting for another chance at the next contest ... ultimately I can't lose something I've never had. 

Now, I'm asking... What is the option that you think I'd choose? What is the option that you would choose?

P.S. If you feel the article doesn't make sense, don't worry, next time I will try to be more explicit.

Jacket :: Bershka via Kurtmann | T-shirt :: Takko | Jeans :: Pull and Bear via Kurtmann
Necklace :: H&M | Bag :: Reserved | Boots :: via miniPrix 

De fiecare dată când ne înscriem la un concurs, ne înscriem cu speranța de a câștiga.
Azi, de exemplu, are loc extragerea la un concurs în care aș putea câștiga un Mini Cooper sau încălțăminte pentru următorii 10 ani.
Evident că există o parte din mine care speră să îl câștige și e perfect normal pentru că cu toții avem nevoie  de astfel de bucurii gratuite. Și la oricâte astfel de concursuri aș participa, niciodată nu o să-mi pierd speranța că poate la un moment dat premiul pus în joc o să ajungă la mine. Din nou... perfect normal... speranța moare ultima.

Ce credeți că o să fac dacă nu o să câștig? Opțiunile sunt:
1. Pun osul la treabă Accelerez motorul ambiției și mă pun să muncesc mai mult, astfel încât să câștig mai mult și apoi să-mi cumpăr mașina respectivă, după care se pare că tânjesc...
2. Mă pun să pierd vremea investighez dacă persoana care a câștigat avea acest drept, căci dacă se dovedește că nu avea, eu sigur am 0,01 șanse în plus ca la o nouă extragere să ies câștigătoare.
3. Accept că altul a fost mai norocos și merg mai departe cu fruntea sus, așteptând o nouă șansă la următorul concurs... până la urmă nu pot pierde ceva ce niciodată nu am avut.

Acum vă întreb... Care este opțiunea pe care credeți că aș alege-o eu? Care este opțiunea pe care ați alege-o voi?

P.S. Dacă nu ați înțeles de ce am scris acest articol, nu vă faceți probleme, promit că data viitoare o să fiu mai explicită.

24 comments:

  1. Inteleg de ce ai scris articolul, am citit comentariile pe Fb. Am fost si eu surprinsa! Nici nu mi-ar fi trecut prin cap vreodata sa verific "dosarul" castigatoarei! :))
    In mod sigur stii care a fost, este si va fi optiunea mea! Chiar azi am vorbit cu elevii la clasa despre faptul ca una dintre cheile fericirii este sa stii sa te bucuri de reusita altcuiva! :)
    Care e optiunea ta? E retorica intrebarea, nu? :)

    Pot sa spun asa: "Esti o tipa tare misto! " si vorbele astea sa sune ok?
    Pup, pup...cu drag, Lucia!

    Ilda
    Lavender thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă înclin în fața dumneavoastră, dragă doamnă!
      Sună perfect, pentru că sunt de la tine, Felicia! :*

      Delete
  2. Toate trei sunt ok, eu in primul rand verific punctul b :D, apoi imi trece prin cap punctul c si ca ultima varianta a.:-) . Si mie imi place sa particip la concursuri si cateodata castig, eu tot timpul cred in sansa mea asa ca astept mereu cu interes rezultatele.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Păi de ce verifici punctul b, Cătălina. Dacă nu ai încredere în cel care face concursul, nu e mai bine să nu te înscrii deloc?
      Mă bucur că ești norocoasă.

      Delete
    2. Normal ar fi sa nu ma inscriu insa imi place sa dau credit unor concursuri gandindu-ma ca pana la urma nu pierd nimic daca ma inscriu.

      Delete
  3. I think I choose option 3. Nice look! I love the jeans!
    Kisses
    Reinvent Yourself

    ReplyDelete
  4. Cu primele doua intri in capcana ambitiei si a invidiei, asa ca a 3-a optiune e cea logica, pentru orice persoana inteligenta, iar tu esti cu siguranta :). Insa cel mai bine este ca de fiecare data sa nu-ti faci (si nu ma refer direct la tine, ci la orice persoana, in general...) iluzii de castig si sa ai in minte principiul "ce am imi e de ajuns - ce nu am, nu-mi trebuie". Daca vei avea strict nevoie de acel lucru, vei gasi singur/a solutia de a-l avea. Prea rar primim ceva pe tava, oricat ne-am dori, sau oricate lucruri bune facem (in ideea ca acestea ar compensa, iar divinitatea se va ingriji sa ne recompenseze). Iar daca ne amintim ca "e mai mare fericire in a da, decat in a primi", vom simti fericirea de fiecare data cand facem ceva bun pentru altii, sau daruim altora. "Castigul" lor va fi fericirea noastra!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi-era dor de înțelepciunea ta, G. Întodeauna apreciez părerile tale argumentate și, după felul cum gândești, n-am nici cea mai mică îndoială că ești un OM de calitate.

      Delete
  5. Optiunea mea ar fii cel de-al treilea, cea mai logica. In viata nu putem sa fim intodeauna castigatori, mai trebuie sa invatam sa si pierdem. Exact acest lucru o invat pe fiica mea cand ne jucam jocuri de societate, dupa ce pierde nu mai doreste sa continue si devine instantaneu suparata. La varsta de 6 ani este de inteles, dar la maturitate mi se pare absurd!
    Mesajul tricoului se potriveste perfect cu aceasta postare!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cel mai adesea, the chase is better than the catch. Sper să îl pot învăța pe fiul meu aceleași principii.

      Delete
  6. Vazusem discutia pe Facebook, delicata treaba mai ales cand esti organizator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mie îmi pare rău că se iscă astfel de dezbateri în condițiile în care eu chiar sunt cinstită. Chiar mă rănesc insistențele unora de demonstra contrariul. :(

      Delete
  7. Eu foarte rar particip la concursuri. Majoritatea lucrurilor pe care mi le doresc mi le pot cumpara si atunci nu vad de ce le-as vrea pe gratis. Ideea de a avea ceva ce nu am muncit ca sa-l obtin nu ma incanta. Nu cred ca exista bunuri materiale pe care ni le dorim si pe care cu munca nu le-am putea obtine (vorbesc de lucruri de bun simt, nu de insule si masini de 500.000 de euro).

    ReplyDelete
  8. M-am uitat pe fb si am vazut discutia. La un moment dat circula un share pe fb cu un concurs si m-am uitat cine se inscria. Sunt aceleasi persoane care comentau si la tine. Incredibil, unii sunt jucatori de meserie. Chiar iti sugerez sa fii atenta si o sa vezi ca sunt mereu aceleasi persoane.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acest lucru eu zic că este normal, Maria. Teoretic, suntem într-o comunitate de fashion, avem oarece țeluri comune și cam dăm unii peste alții în funcție de cum ne întoarcem.

      Delete
  9. Ei draga mea, se pare ca am "pierdut" firul discutiilor de pe fb :( am stat ceva mai putin pe net in ultima vreme, iar de azi, sunt iar la munca!!! Si imi place! Sper sa nu imi schimb parerea pana vineri!
    Daca aceste trei zile trec cu bine, am speranta ca o sa ma descurc si pe viitor si ca o sa imi intru iar "in mana" sau in forma, nu?
    Eu zic ca tu ai alege prima varianta. Pentru simplul fapt ca esti o luptatoare, pentru ca stiu ca esti capabila sa iti indeplinesti dorintele, pentru ca munca asidua aduced dupa sine rezultate , cel putin multumitoare. Si ma gandesc acum si la ce scriai astazi despre Zara ;)
    Eu...ce as putea spune??? Cred ca stii ca sunt o norocoasa, sincer mi-a fost dat sa ma bucur de niste experiente uimitoare in ultimul an si jumatate...si pe langa bunurile materiale pe care le-am dobandit, cred ca tu stii, ca eu pretuiesc in egala masura si oamenii care stau in spatele "surprizelor" pe care eu le-am trait!
    Ma uit in jurul meu, ma bucur de atatea chestii pe care le-am castigat si instantaneu, asociez fiecare lucrusor cu persoana de la care a venit darul. Asa ca simt toti acest oameni mult mai aproape, desi nu i-am cunoscut face to face pe nici unul...
    Nu m-am gandit niciodata sa "verific" un concurs sau o anume castigatoare. Nu aveam timp pentru asa ceva. Asta nu e treaba mea! Vreau sa cred , am nevoie sa cred, ca exista inca oameni de calitate. Si de o parte si de cealalta. Adica si printre cei care organizeaza concursuri frumoase pentru noi, si printre noi, mai mult sau mai putin -norocosii.
    Tu arati superb. ca intotdeauna. Si ma bucur ca am avut ocazia sa comentez la subiectul pus "la bataie", plus inca o sansa pentru mine sa iti MULTUMESC!
    Te imbratisez, draga mea Prietena! :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Păi, dragă Nadia, comentariul tău mă bucur nespus și cu toată sinceritatea îți spun că mă cunoști al naibii de bine!
      Să știi că ți-am simțit lipsa zilele acestea și exact la asta m-am gândit... că s-a produs inevitabilul.
      Sunt sigură că te vei descurca, și nu numai că te vei descurca dar sunt sigură că vei crește din ce în ce mai mult și vei ajunge sus... nu de alta, dar ești la fel ca și mine... nu degeaba ne-am atras.
      Mă simt onorată să fiu numită prietena ta și la rândul meu să te numesc prietenă a mea.

      P.S. Eu zic că într-o zi ne vom găsi.

      Delete
    2. M-ai emotionat al naibii de tare...si eu chiar ma tin tare...dar m-ai rapus! Iti multumesc mult de tot pentru toate gandurile bune, pentru incurajari, pentru TOT!!!
      Nu pot sta eu departe de tine, ca ma atragi ca un magnet si trebuie sa updatez ce stiu despre tine...sa vad ce ai mai facut!
      Da, inevitabilul s-a produs!!! Si e super ok pana la acest moment iar eu -atat de efervescenta si plina de veselie, incat m-au intrebat colegii..."ce ai fumat?! " hihihi Mi-au dat numai cateva "saptamani" de veselie, dupa care ei isi inchipuie ca voi ceda...si imi voi plange de mila!!! Nu am facut-o niciodata si nu o sa se intample nici in viitor ;)
      Ba chiar ma intarata mai tare, ma provoaca!!!!
      Am uitat sa iti spun ca imi place TRICOUL tau!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Si imi dau seama ca nu am mai intrat de o vesnicie la Takko, desi au chestii accesibile!
      Pupicei multi,
      Si eu cred ca " ne vom gasi". :)

      Delete
  10. N-am vrut sa citesc nimic din comentariile de mai sus, pentru ca nu voiam sa ma influenteze. Eu cred ca ai alege punctul A. Din putinul cat il stiu despre tine, asta imi inspiri si asta exprimi.

    Iar legat de noroc... trebuie sa-ti spun ce-am patit pentru ca citisem ce ai scris pe Facebook legat de Zara. Am fost si eu contactata de ei si pentru ca intre timp am mers in Austria, fara internet, am pierdut ocazia. Am raspuns prea tarziu la mail. Da, am aruncat pe geam ocazia de a colabora cu Zara. Asa ca nu ramane decat punctul A si in cazul meu, ma reapuc de treaba pentru a ajunge unde vreau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Îmi pare rău să citesc asta, Andra. Eu zic că ai ratat doar șansa numărul unu, dacă te-au contactat înseamnă că au datele tale, pe care sunt sigură că nu o să le șteargă. :*
      Dacă ai spus a. înseamnă că "m-ai citit" cum trebuie.

      Delete
  11. Eu as alege cea de-a treia varianta, cat despre consursurile organizate pe Facebook, rare au fost momentele in care nu s-a lasat cu cearta, eu n-am nevoie de asa ceva, asa ca mai bine imi vad de treaba mea. Imi place tare mult tinuta de astazi, atat din punct de vedere cromatic cat si felul in care combinat piesele :*

    ReplyDelete