Sunday 2 March 2014

Prejudice

Citeam comentariile din postarea pe tema cumpărăturilor pe Kurtmann şi am înţeles că părerile cu privire la acest site sunt împărţite. Pe de o parte sunt persoane mulţumite de cumpărăturile făcute, pe de altă parte sunt persoane care fie nu găsesc nimic să le placă, fie nu caută pentru că nu le place aspectul şi aranjarea siteului sau pentru că nu comercializează produse din ultimele colecţii ale brandurilor respective.

Eu respect părerile tuturor, dar aş vrea să-mi exprim şi eu punctul de vedere.
Pe mine nu mă interesează dacă port piese din ultima colecţie sau dintr-o colecţie de acum 5 ani. Who gives a damn about that? Scrie undeva pe bluza Zara din imaginile din această postare că e din colecţia 2012-2013? Şi chiar dacă ar scrie, credeţi că m-aş simţi inferioară cumva? No way! Am 1,83cm şi pe tocuri probabil 1,90cm. Când intru într-un spaţiu îmbrăcată aşa şi cu mersul meu încrezător, nu interesează pe nimeni din ce colecţie e bluza. Ceea ce contează este aspectul global, care nu trebuie să-mi zgârie mie retina în primul rând şi apoi a celorlalţi şi acest lucru ar trebui să fie valabil în cazul tuturor.

Şi totuşi... what's my point?

My point este că nu trebuie să ne umplem mintea cu idei preconcepute, după care să ne ghidăm apoi în viaţă. Vă place o piesă dintr-o colecţie nouă ZARA? Mergeţi în magazin şi cumpăraţi-o, vă place o piesă ZARA într-un SH, mergeţi şi cumpăraţi-o şi pe aia. Important este să aveţi un aspect îngrijit şi de bun gust. ATÂT!

P.S. Recomandarea mea este să nu puneţi prematur o ştampilă siteului www.kurtmann.ro, aveţi răbdare, daţi-vă timp să cautaţi, pentru că ştiu sigur că nu veţi pierde. Veţi găsi adevărate comori şi mă veţi pomeni... :-)
După părerea mea, 100% sinceră, acesta este unul din cele mai tari siteuri de shopping de tip outlet din România la ora actuală şi e în continuă creştere... You'll see... Mai vorbim...

Haină :: Zadin | Helancă :: Zara via Kurtmann | Jeans :: Pimkie (similari pe Kurtmann) | Ghete :: Mango







 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

29 comments:

  1. ti-am zis vreodata ca esti frumoasa?!
    D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ♥ Sigur nu ai nevoie de ochelari, D.?

      Delete
    2. la laptop port mereu ochelari, sa stii....

      Delete
  2. Subscriu celor precizate in intreaga postare (se subintelege ca si P.S.-ului)!
    Chiar nu reprezinta un detaliu semnificativ pentru mine din ce an e colectia - daca haina imi place si ma avantajeaza, mai conteaza altceva?! Dar, cum bine spui, fiecare cu opinia sa, cu argumentele sale, cu reperele si principiile sale!

    Lucia a iesit la shooting pe ploaie, Lucia rullzzz! :)
    Imi placi, imi placi, imi placi!

    Pupicei, draga mea!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trebuia să ieşim :D. Sentimentul este reciproc, dragă Felicia.

      Delete
  3. as vrea sa acord credit site-ului ,insa eu am o problema cu marimile.cand gasesti numai marimi de la L in sus,nu stiu daca e chiar cel mai tare outlet si nici hainele nu exceleaza.nu neaparat ca sunt colectii vechi,nu sunt deranjata de acest aspect,ci de faptul ca sunt foarte putine haine care ar merita a fi cumparate de acolo,iar masura care-ti trebuie,cu siguranta lipseste:-D
    si chiar urmaresc foarte des site-ul,poate poate am si eu noroc...
    P.S: masura pe care o caut este S sau chiar si M,deci nu cer imposibilul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. În principiu îţi dau dreptate. Sunt produse la care nu sunt toate mărimile sau chiar dacă sunt, dispar foarte rapid.
      Cred că totul este relativ însă. Eu am ochit la momentul curent nişte produse pe site, care spre exemplu sunt S sau M, în condiţiile în care eu sunt L.
      Faptul că sunt puţine haine ce merită cumpărate este de asemenea relativ. Standardele fiecăruia nu sunt ale tuturor.

      P.S. Nu am zis că e cel mai tare, ci printre cele mai tari.

      Delete
  4. Cu toata sinceritatea iti spun ca mie nu mi-a placut niciodata sa-mi cumpar haine din ultima colectie a unui brand de renume, si-ti spun si de ce. Nu vreau sa se vada bluza Zara ( ultima colectie), pantalonii H&M ( ultima colectie) etc, ci intreaga tinuta, si eventual eu ( persoana) Nu-mi place etichetarea pe haine. Acum, totul existand si online este foarte usor sa stii ca botinele X, sunt din ultima colectie, nemaizicand de treaba ca mai vezi 5 bucati la fel pe strada sau pe bloguri. Am observat si la bloggeri, de ex un model de sanda, cred ca 50 % din ei il aveau, nu mi-a mai placut ulterior.

    In concluzie, cred ca articolul este foarte bun si ca tu arati super fresh! Iti priesc pozele pe ploaie, zic!

    www.piecesofsoul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. La mine nu că nu-mi place... pur şi simplu nu mă setez. Mă ghidez după feeling, atât.

      Mulţumesc, Cătălina.

      Delete
  5. Exact asa gandesc si eu Lucia :) Cunosc niste persoane, care ar purta orice, doar pentru ca este la moda si pentru ca poarta numele unui anumit brand... degeaba am incercat sa duc aceeasi munca de convingere, in legatura cu Miniprix... cand imi cumparasem niste ghetute Andre, piele fina, atent lucrate, superbe, culoare frumoasa... si au atras atentia unei astfel de persoane si m-a intrebat de unde sunt, deja a strambat din nas si a inceput sa-mi spuna de nu stiu ce model, de la nu stiu ce firma :)) M-am lamurit si am ajuns la concluzia ca nu merita sa incerc sa ma explic, pot sa arat foarte bine si cu bani mai putini si fiind mai chibzuita... daca ai putin stil si bun gust :) Nu pot sa fiu snoaba si atat de superficiala precum alte persoane, asta sunt eu :P

    http://diana.doubleweb.ro/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gusturile nu se discută şi eu nu zic că o persoană care cumpără piese din ultimele colecţii e mai prejos ca mine, eu zic că pe mine nu mă interesează asta şi văd că nici pe alte fete.
      Mă bucur că suntem pe aceeaşi lungime de undă, Diana.

      Delete
    2. Da, clar, am inteles! In principiu ideea e aceeasi, dar pe mine ma deranjeaza si faza asta cu "nu cumpar asta pentru ca nu e de firma", really? Mi se pare aiurea, ma rog, poate e doar parerea mea :D, dar sunt foarte multe piese si in magazine no name, care merita si in care poti arata excelent ;)

      Delete
    3. Eu ştiu asta perfect, că doar am un milion de încălţări de piele de pe miniPrix, no name. Cine nu cumpără un lucru calitativ pentru că nu poartă o etichetă anume, este snob, ai dreptate, şi nici eu nu agreez astfel de persoane.

      Delete
  6. Recunosc, satisfactia pe care o am atunci cand imi cumpar o haina dintr-o noua colectie, Zara de ex, este mare....PE MOMENT. Nu pot sa nu recunosc si faptul ca atunci cand intru pe kurtmann ma tenteaza sa urmaresc mai mult brandurile Zara, Mango sau Massimo...insa, am invatat in timp ca pot gasi aproape in toate magazinele/site-urile online, fie ele branduri sau no name, haine frumoase pe care sa le port cu mare placere.
    Totul tine de persoana care poarta acele haine, daca stie sa le puna in valoare. Poti face o haina de cativa zeci de lei sa arate de milioane.

    ReplyDelete
  7. Oh, sunt absolut de acord cu tot ce ai scris! Eu chiar sunt mandra cand spun cuiva: am haina asta de 4,5 ani. E mare lucru sa ai un lucru vechi si sa stii in continuare sa il pui in evidenta, sa il reinventezi si sa il porti conform tendintelor.

    ReplyDelete
  8. Sincer m-a dezamagit noul aspect al site-ului . Mi-a placut mai mult primul , parca ma atragea mai mult , asa e pe fundal alb .. parca nici hainele nu ies in evidenta . Asta e sigur aspectul care nu-mi place . Nu mi-am mai cumparat nimic de la ei pentru ca m-am oprit din cumpararea hainelor , am atatea haine noi care asteapta sa fie purtate . Tot ce mi-am luat de la ei mi-a placut , mi s-au potrivit si marimile , am o gecuta tip military care mi-e foarte draga , astept vremea buna sa o port din nou , o pereche de pantaloni , si o pereche de pantaloni scurti imitatie de piele . Singurul lucru care m-a deranjat , am primit perechea de pantaloni scurti cu o dunga de pasta de pix pe ei si nu am reusit sa o scot :( Norocul meu ca nu e foarte vizibila .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mie nu mi se pare urât aspectul siteului, sunt total indiferentă la acest lucru, mai bine spus nici nu-l observ. Îmi economisesc energia ca să caut comori. :D Mă bucur să citesc că ai avut experienţe ok.

      Delete
  9. Mie-mi place kurtmann, e adevărat ca-mi plăcea muuult mai mult pe la inceputuri-nu stiu daca tu ai prins- cand pe lângă reducerea aplicată hainutelor de la On sale, se aplica si o reducere colectivă daca ațingeam o valoare anume de comanda;), ce putea ajunge chiar si la 60%. Nu iti spun ca eram non stop pe site;))) iar curierul parca avea a obonament la usa mea.
    De-a lungul timpului mi-am luat multe nebunii, unele perfecte, altele mai putin potrivite, am primit produse defecte sau cu sisteme de siguranță uitate, dar s-a rezolvat mereu super rapid si fara discuții. Au fost situații in care plasam doua comenzi in zile diferite, ajungea primul colet si daca era ceva nepotrivit sau cu probleme mi se scădea voucherul din suma de plata pt cel de-al doilea, cu condiția sa predau returul la livrarea coletului cu nr 2.

    ReplyDelete
  10. Mai apoi am descoperit miniprix-ul. Same story;)
    Multe afaceri frumoase si hainute deosebite am si de la ei.
    Nu pot compara cu nimic senzatia de a descoperi o piesa de vestimentatie care sa se potriveasca matusa, la un preț cu 80-90% mai mic decât cel original.
    Pupici

    ReplyDelete
  11. Nu conteaza din ce colectie e, brandul, eu cand ma uit de exemplu pe Kurtmann caut in functie de marime intrand pe fiecare categorie care ma intereseaza, incepand cu rochiile. Stii ca nu ma dau in laturi nici de la sh-uri, hainele vechi care imi transmit ceva - criteriu general valabil - ma cuceresc.

    ReplyDelete
  12. Helanca imi place enorm de mult! Eu nu am cumparat niciodata de pe situl Kurtmann asa ca nu pot sa spun absolut nimic in legatura cu acesta, dar o sa vizitez din curiozitate.

    ReplyDelete
  13. Mie mi se pare snobism sa imi cumpar haine doar pentru ca sunt de la un anumit brand si sunt din ultima colectie, pentru simplul fapt ca in scurt timp pretul va scadea drastic! Pentru mine Mango e cel mai bun exemplu, intre Mango si Mango Outlet fiind cam o colectie diferenta si de cele mai multe ori jumatate de pret.
    Prefer un no name de calitate in defavoarea unui brand cu o calitate indoilenica si la supra pret.

    ReplyDelete
  14. Cum poti sa lucrezi in domeniul IT jur ca nu inteleg. Esti super cool, esti mama si IT-ista. Spargi toate topurile:)) Imi place Kurtmanul, dar sunt mai mare fan Miniprix. Super fain colierul si incalatrile.

    ReplyDelete
  15. Nici eu nu am nici o treaba cu "ultimele" colectii! Recunosc, daca bugetul mi-ar permite, daaaa as cumpara numai "noutati", dar cine isi permite cu adevarat sa o tina numai intr-un shopping tot timpul in trend???
    Eu sunt mai degraba de parere ca putem arata fabulos daca pur si simplu ne simtim bine cu noi insine. In haine mai vechi sau mai noi, sh sau de actualitate in marile colectii, sa fim seriosi: tot NOI SUNTEM! Am uitat oare ce conteaza cu adevarat? Eu pun pret mai mare pe vorbe, pe fapte, pe atitudine, pe comportament! Plus ingrijirea personala, care trebuie sa primeze hainelor de firma...
    Te pup Lucia, tu esti deosebita sub multe aspecte, nu stiu cum faci, dar arati tot mai bine si pe mine, una, ma surprinzi cu fiecare noua postare!

    ReplyDelete
  16. Eu nu am ce sa-mi iau de pe miniprix sau kurtmann, nu sunt genul meu, ma refer la stilul hainelor si incaltarilor. In plus, vad ca s-a inradacinat adanc mitul comunist "bun si ieftin", ceea ce e o aberatie cat se poate de mare ( si, da, in comunism s-a lansat lozinca asta, bun si ieftin). Da, pot fi lucruri ieftine si bune, dar e o doar o pura intamplare, calitatatea nu se vinde pe 2 lei. Sa nu ne mai imbatam cu apa rece, crezand ca lunadu-ne haine ieftine, am facut afacerea secolului. Aici nu e vorba de snobism, e vorba de realism, sa nu supraestimam fara rost. Nicicand o pereche de pantofi de la miniprix nu va arata nici pe departe ca una de la Musette, sa zicem. Asta nu insemana ca daca un lucru are un pret mai mare e neaparat si bun, dar asta e alta discutie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niciodată să nu uităm că atunci când cumpărăm ceva ieftin şi calitativ dintr-un outlet, oricare ar fi el, acel ceva poate fi Musette, să zicem. Outleturile nu produc ci vând la preţ mai mic produse din colecţii anterioare ale diferitelor branduri, ceea ce mă duce direct cu gândul la cât de umflate sunt preţurile atunci când vânzarea se face în primul "sezon".

      Da, ai dreptate, calitatea nu se vinde şi nici nu trebuie să se vândă pe 2 lei.

      Mulţumesc pentru opinia argumentată. Eu respect părerile tuturor.

      Delete
  17. Eu am cumparat de 2 ori de pe Kurtmann si sunt foarte multumita de produsele achizitonare ;)

    ReplyDelete
  18. Super look!!!! iti vine perfect!
    Ador ghetele!
    Sa ai o zi frumoasa!

    ReplyDelete