Wednesday 19 March 2014

Made in Romania by Kurtmann

Nu e prima oară când vă vorbesc de Kurtmann, însă este prima oară când vă vorbesc de Kurtmann în contextul Made in Romania.
Pentru cei care nu ştiu, acum o lună am iniţiat proiectul Made in Romania, cu scopul de a promova produsele autentice româneşti.
În contextul proaspetei lansate colecţii de genţi şi poşete, marca Kurtmann, m-am gândit că nu ar fi o idee rea să le dedic un articol... Made in Romania by Kurtmann. Sună bine, nu?

Dacă mă urmăriţi de ceva timp ar trebui să ştiţi că genţile sunt accesoriile mele preferate. Îmi place capacitatea pe care o au când vine vorba de potenţarea unei combinaţii şi deşi mă regăsesc adesea purtând ţinute în nuanţe neutre, când vine vorba de poşete şi genţi fac tot posibilul să determin ieşirea din anonimat. Aşa se face că mi-am luat poşeta albastră cu lanţ metalic... Pe care o ador! :D

Eu ştiu că şi de data aceasta o parte din voi o să-mi spună că preţul poşetelor este ridicat, iar eu nu o să răspund, ci o să las comentariul uneia din cititoarele mele la postarea anterioară Made in Romania să o facă:
"Nu există produse scumpe, există lucruri pe care nu ni le permitem datorită veniturilor noastre. Oricum lucrurile personalizate sau făcute în serii mici nu sunt pentru oamenii cu salarii minime pe economie. Nu evaluăm un produs dupa câţi bani avem fiecare din noi în portofel, ci dupa factori obiectivi: calitate, material, cost de producţie, dacă e un produs de serie mare, etc..."
Nu ştiu dacă v-aţi dat seama, dar sper, ca prin fiecare articol Made in Romania, să vă cultiv câtuşi de puţin ambiţia de a încerca drumul antreprenoriatului. Sunt sigură că este loc pentru toată lumea în acest domeniu al modei şi la fel de sigură sunt că sunt foarte mulţi oameni creativi care trebuie să iasă din anonimat.

Leather jacket :: Guide Series | Top :: TOPSHOP | Jeans :: H&M
Shoes :: ASOS | Bag :: Kurtmann | Sunglasses:: H&M

În final vă invit să cunoaşteţi nişte detalii despre Kurtmann, pe care nu cred că le cunoşteaţi.

S-au lansat pe 16 iunie 2008 sub denumirea de KRTShop.ro, fiind unul dintre primele outlet-uri online cu produse ale renumitelor mărci spaniole Zara, Bershka, Stradivarius şi Pull and Bear. În februarie 2011 şi-au schimbat numele în Kurtmann.ro.

De la ce vine numele Kurtmann?
Kurtmann vine de la numele proprietarilor magazinului, sibienii Samuel şi Daniel Kurtmann... şi da, dacă nu ştiaţi deja, sediul Kurtmann este în Sibiu.

Am citit recent un interviu în care proprietarii Kurtmann erau întrebaţi ce au însemnat primii ani de business ... Răspunsul mi s-a părut cel puţin interesant şi vi-l împărtăşesc şi vouă:
"Reprezintă confirmarea convingerii noastre, că succesul unui proiect nu este dat de profiturile imediate, ci de nivelul de satisfacţie şi ataşament al clienţilor faţă de produsele şi serviciile noastre.
Ultimii şase ani au însemnat nopţi albe în care preluam volumul de muncă al angajaţilor pe care nu-i aveam, călătorii frecvente în afara ţării pentru căutarea celor mai convenabili furnizori, creşterea şi compunerea unui colectiv de 30 de tineri angajaţi de care suntem mândri, tragerea unor învăţăminte care ne-au maturizat, dar şi rare, însă relaxante, pauze cu Seinfeld şi Friends..." 
Planurile de viitor ale Kurtmann-ului presupun deschiderea unei secţiuni dedicate tinerilor designeri români aflaţi la început de drum, dar şi continuarea şi dezvoltarea noi colecţii de poşete din piele, marca Kurtmann, cu noi modele interesante.

Recent, Kurtmann s-a extins şi în Ungaria, prin deschiderea unui magazin online. Iar extinderea va continua în ţări ca Slovacia, Cehia şi Polonia.

În speranţa că aţi avut răbdarea de a parcurge întregul articol, vă urez AMBIŢIE şi nu în ultimul rând, SPOR LA SHOPPING!


 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

19 comments:

  1. Pentru Kurtmann, eu spun: yeeeiiii! :)

    In ceea ce te priveste...prima remarca pe care o am de spus: arati senzational! Si nu ma refer la haine! :)) Totusi, revenind la acestea, imi reconfirmi faptul ca reprezinti o mare sursa de inspiratie pentru mine; iarasi m-ai determinat sa gandesc: uite cat de bine arata aceasta combinatie cromatica, eu de ce nu m-am gandit la asta pana acum?

    Articolul este scris asa cum ne-ai obisnuit: documentat, argumentat, inspirat! Zadin, tot inainte!

    Pupicei, draga mea Lucia!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc pentru cuvintele frumoase, Felicia. Am mai crescut câţiva centimetri. :D

      Delete
    2. <3

      Am omis ceva. In legatura cu gentile: favoritele mele sunt 1, 2, 5, 6, 8! :)

      Delete
  2. Gentile sunt superbe, pacat ca in acest moment nu e loc de shopping in bugetul meu (cel putin, nu pentru mine)! :)

    ReplyDelete
  3. Frumoase genti, insa tu imi atragi toata atentia! Arati senzational!

    ReplyDelete
  4. Imi place geanta de-un albastru electric, pe care ai ales-o insa in acest moment, cu un buget de studenta, nu mi-as permite-o.
    Ce m-au atras insa la aceasta postare au fost pantofii care arata foarte bine si au toc mic si pe placul meu!

    ReplyDelete
  5. superba geanta!!! si tu arati foarte bine!!

    ReplyDelete
  6. Am ramas uimita cand am vazut lansarea lor. :) Geanta rosie mi-a placut cel mai mult.
    De multe ori imi spun parerea tinand cont de valoarea fizica a produsului raportand la venitul si prioritatile mele, dar prin asta nu stirbesc cu nimic frumusetea si nici nu insinuez ca ar avea un pret prea mare.

    ReplyDelete
  7. Tinuta ta este impecabila ca intodeauna dar trebuie sa mentionez si faptul ca esti super fotogenica!
    Geaca de piele mi-a atras atentia, arata finut si se poate combina cu o multime de bluze sau chiar camasi!

    ReplyDelete
  8. Super draguta geanta. Ma bucur ca promovezi ce e autentic romanesc . Bravo!!!

    ReplyDelete
  9. Te felicit pentru proiectul pe care l-ai initiat! Ma bucur sa aud ca cei de la Kurtmann au atatea planuri minunate :) Geanta ca geanta (e superba!), dar pantofii tai m-au cucerit de cand i-am vazut <3

    ReplyDelete
  10. Foarte frumoasa achizitie , imi place foarte mult cum ai asortat-o ... imi place stilul tau , este simplu si sofisticat in acelasi timp ! Felicitari si da, ador gentuta ta <3

    ReplyDelete
  11. chiar frumoasa geanta!
    eu mi-am mai luat de pe Simar.ro, o firma romaneasca din Sibiu
    te pup
    http://noissapym.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  12. draga Lucia, sa stii ca te admir . arati minunat, tinuta, totul. gentuta e super chic,ador genul asta de genti care merg la orice. pupp

    ReplyDelete
  13. Mulțumesc mult pentru toate cuvintele frumoase, contează enorm pentru mine.

    ReplyDelete
  14. veronica picioroaga22 March 2014 at 22:23

    cred ca tu dai un farmec aparte fiecarui lucru , fiecarui accesoriu..nu stiu cum faci dar reusesti sa combini atat de bine ! geanta in poza nu-mi place...dar la tine e grozava ..concluzia ar fi ca astia de la kurtamann.ro ar trebui sa te ia de model :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este un gest foarte frumos din partea ta, Veronica, sa spui asta. Iti multumesc nespus!

      Delete
  15. Sunt de acord cu Veronica :) si nu doar Kurtmann ar putea apela la serviciile tale, ci multi multi altii!!! Ce zici de Ray Ban?!
    Esti frumoasa foc, sa fii sanatoasa! Dar tot ma intreb....tu nu ai inghetat cand ai dat jos jacheta????? ca e totusi numai...martie!
    Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. În ziua când am făcut pozele de faţă erau 26 de grade afară.
      Doamne ajută să apeleze... că nu ne supărăm. :D

      Delete