Monday 28 July 2014

What it feels like for a girl...

I thought for a while whether or not to write about this topic, but in the end I decided to write... because it's important to open our eyes to see what is happening around us and learn something.

I've been in contact for three months with a person whom I thought was a boy and whom I treated accordingly... just to find out that the person is actually... a girl. The person presented herself with a short name (e.g. Alex), which is not unusual. If she would have presented herself with the long name (e.g. Alexandra), I wouldn't be writing this post now.

The issue came to light when I saw the name in writing. I was willing to stick my hand in the fire that it was a typo... it seems my hand would have burned badly...

I felt something weird from the first moment I came in contact with the person... because of the childish voice... I even asked: how old are you?
And the look... 100% male: male clothes, male shoes, short hair cut, no make-up.
The only clue... we met a few times in the girls bathroom. The first time I don't remember exactly what I said, but I'm afraid that I said: No problem, I enter the boys bathrooms from time to time, too. The second time I said, with an ironical tone: Caught you here again....
Now that I look back, I feel totally stupid. On the other hand nobody ever caught my attention and the person really looks like a boy. If she really wants to look like a boy, I congratulate her, she does it great from my point of view!

Conclusion.

I have no problem with the idea that a girl wants to be a boy. I would say that I find really admirable how she managed to accomplish this. People don't choose how to be when they are born, but they can choose how to live. If the man was born in a wrong body it doesn't mean that he is less intelligent, less beautiful or less sociable.

We, the "normal", we must understand that in nowadays society it's very hard to be "different" and accepted at the same time. And please assign the idea of "different" with other things too... like autism, like Down syndrome etc...
Try to do an imagination exercise. Put yourself in the shoes of a person who has one of the problems mentioned above. How does it feel? Is not that easy, is it?

T-shirt :: via miniPrix | Jeans :: H&M via miniPrix | Clutch :: via Kurtmann
Sandals :: local boutique | Sunglasses :: Ray-Ban

Am stat puţin pe gânduri dacă să scriu sau nu despre acest subiect, dar până la urmă am decis să scriu... pentru că este important să căscăm bine ochii la ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi să învăţăm câte ceva.

Interacţionez de trei luni cu un om despre care am crezut că este băiat şi pe care l-am tratat ca atare... ca să aflu de fapt că este... fată. Persoana despre care vorbesc s-a recomandat cu numele prescurtat (e.g. Alex) şi de fiecare dată era referenţiată cu numele prescurtat, un motiv în plus să nu-mi dau seama că e fată.

Chestiunea a ieşit la iveală când am văzut numele scris. Eram dispusă să bag mâna în foc că e o greşeală de scriere... însă se pare că m-aş fi ars tare...

Ceva ciudat am simţit de prima oară când am interacţionat cu persoana, pentru că vocea mi s-a părut de copil... chiar am întrebat în stilu-mi caracteristic: Tu câţi anişori ai?
Apoi lookul... 100% masculin: haine bărbăteşti, încălţăminte bărbătească, tunsoare scurtă, no make-up.
Singurul indiciu... ne-am întâlnit de vreo câteva ori la baie, la fete. Prima oară nu mai ştiu exact ce i-am spus, dar mi-e teamă că aş fi zis: Nu-i bai că şi eu mai intru la băieţi din când în când, a doua oară am zis, pe un ton glumeţ: Iar te-am prins aici.... Acum că mă uit în urmă, mă simt total penibil. Pe de altă parte nimeni nu mi-a atras atenţia ever şi omul chiar arată ca un băiat. Dacă chiar asta vrea să pară, felicitările mele, o face de minune!

Concluzia.

Nu am nicio problemă cu ideea că o fată vrea să fie de fapt băiat. Aş putea spune că mi se pare chiar admirabil cum a reuşit să îndeplinească acest lucru. Oamenii nu-şi aleg cum să se nască, dar pot să-şi aleagă cum să trăiască. Dacă OMUL respectiv s-a născut într-un trup nepotrivit, nu înseamnă că este mai puţin inteligent, mai puţin frumos sau mai puţin sociabil.

Noi, cei "normali", trebuie să înţelegem că în societatea de azi este foarte greu să fii "diferit" şi în acelaşi timp acceptat. Şi vă rog să asociaţi ideea de diferit şi cu alte lucruri, nu numai cu sexualitatea... gen autism, gen sindrom Down etc... Încercaţi un exerciţiu de imaginaţie şi puneţi-vă în pielea unui om care are una din problemele anterior menţionate. Cum vi se pare? Nu-i aşa că nu este uşor?

37 comments:

  1. cool look
    http://afinaskaterblogspotcom.blogspot.ru/

    ReplyDelete
  2. Casual la puterea a 10-a :)
    Arati foarte bine Lucia!!! In ultimul timp parcă vad o schimbare in atitudinea ta din poze, pari mult mai relaxata si prin urmare transmiti mult mai mult.
    Oare sa fie si introducerea rujului rosu in tinutele tale? :)

    PS. Abia aștept sa văd detaliile tinutei cu rochia din dantela!♥

    Pupici!

    www.tendinteinmoda.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc, Daniela. Desigur, voi arăta şi rochia din dantelă.
      Te pup!

      Delete
  3. am lucrat cu autistic..ei sunt fascinate e o raza de lumina sau de un fir de praf..stau si privesc, vad, viseaza ceea ce multi dintre noi nici nu sesizeaza nu stiu ca exista..ei sunt in lumea noastra dar in universal lor tacut..ei nu se feresc de noi..doar noi de ei..(unii dintre noi).. deci care sunt cei normali? .. feliciari pt. articol..apreciem ca iti faci timp..

    ReplyDelete
  4. Ma bucur sa te revad, Lucia! La nebunie imi place look-ul tau! Geanta-plic e fabuloasa, i-am intuit potentialul si mi-am zis ca e o descoperire suuuper inca de cand ne-ai prezentat-o pe Fb. Marturisesc ca m-am indragostit de ea vazand-o purtata de tine, altfel... exista posibilitatea sa trec pe langa ea, pur si simplu! :)
    Red lips rulllzzz for you, lady! <3

    Referitor la subiectul adus in discutie...Prin firea mea, empatizez cu cei aflati in astfel de situatii! Pot doar sa ma intreb de ce (stiind ca e retoric!), nu ii judec si ma gandesc ca trebuie sa le fie greu! Sper sa ne mai deschidem la minte si sa se mai schimbe atitudinea fata de astfel de oameni!

    Te pup, draga mea! :)
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă bucur că suntem aceeaşi lungime de undă, Felicia, nici nu avea cum să fie altfel. :P

      Delete
  5. Imi place maxim look ul tau, arata genial de relaxat, de vacanta.... Imi place mult gentuta <3 Pupici Lucia, esti o frumoasa !
    http://www.xcentrica.ro/rochia-tunica-perfecta-pentru-vara/

    ReplyDelete
  6. ah, that is such a sensitive topic. I totally agree with you, I respect and appreciate everyone who fights for being different, and I think that we, the society should help, to make it a bit easier. But that will never happen, because we are all so different. Anyway, love this look, I might have wore that clutch differently, but still. In love with the effortless look!


    Saci
    ChocolateFashionCoffee
    ChocolateFashionCoffee Facebook Page
    ChocolateFashionCoffee INSTAGRAM!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I keep my optimism... maybe some day it will happen.

      Delete
  7. N-am mai comentat de multicel, dar cred ca ma repet: imi place f mult tinuta si cred ca asta tine cel mai mult de atitudine. Stii tu cum sa porti hainele ca sa ti se potriveasca, chiar daca e vorba de o tinuta relaxata cu accente masculine sau o rochie eleganta.
    Dar si ceea ce scrii imi starneste interesul in egala masura. La fiecare postare, nu doar astazi. Ma bucur enorm ca ai o conceptie atat de deschisa, fireasca de altfel. Odata cu maturizarea, si eu am ajuns la aceleasi concluzii cu tine.
    Ei chiar n-au nicio vina ca s-au nascut altfel si nu vad de ce trebuie ca societatea sa le faca drumul prin viata si mai complicat. Si asa cred ca le este si lor dificil sa se accepte asa cum sunt. Si asta este valabil si pentru homosexuali. Cu totii ne dorim sa fim liberi, nu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc. Da, sunt de acord, Ruxandra... fără libertate nu cred că putem trăi... eu cel puţin nu aş putea.

      Delete
  8. Ma bucur ca ai scris despre acest subiect! In Romania e greu sa fii diferit, mai greu decat in alte tari din UE, pentru ca oamenii au inca gandirea invechita, traditionala si nu sunt deschisi spre nou. Eu empatizez cu cei descrisi de tine si chiar am prieteni gay care sunt niste oameni extraordinari. Important e sa le dai o sansa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exact... este foarte important să facem tot posibilul să ne acceptăm aşa cum suntem. Niciunul din noi nu este perfect.

      Delete
  9. Deci iar moor dupa sandale si dupa geanta. Da, faza asta mi s-a intamplat si mie :)))) Aveam 16 ani si eram intr-un grup de prieteni unde era tot asa un tip (eu bagam mana in foc) care era tipa. Eu m-am inteles bine cu ea, dar era urat, urat cand mai agata cate o pustoaica in discoteca si isi batea joc de ea. Adica asta e problema...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este clar că această chestiune cu batjocura nu avea legătură cu sexualitatea ci cu proasta creştere.

      Delete
    2. asa e :)

      Delete
  10. Foarte faina tinuta, lejera si relaxata... imi plac topurile astea cu dungi de pe Miniprix, mereu imi spun ca o sa comand unul si mereu uit :))
    E absolut superba geanta, ai avut un noroc incredibil sa o gasesti, mi-as fi dorit-o si eu... s-o porti cu drag <3
    Cat despre problema pe care ai intampinat-o, nu cred ca esti de condamnat... sunt de parere ca ai tai colegi trebuiau sa te "avertizeze", si oricum, daca spui ca e asa de vizibila trecerea, probabil ca asta-si doreste si nu trebuie sa te simti vinovata ca n-ai stiut :D Pupici!!

    http://www.newtouchofcolor.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dungile cred că ar trebui să fie una din piesele obligatorii din garderoba fiecăreia dintre noi... şi miniPrixul le oferă la preţuri foarte accesibile.
      Îmi recunosc norocul... :P

      Delete
  11. Imi place foarte mult geanta cu tenta turceasca, exotica se potriveste foarte bine cu tinuta ta. Cat despre subiectul abordat, eu empatizez cu oamenii care sunt in situatia d-nei si ii inteleg suferinta, frustrarea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geanta are o tentă turco-gipsy, sunt de acord.
      Eu sper să nu fie chiar în suferinţă fata de care am vorbit... nu ar avea de ce.

      Delete
  12. Legat de ce ai spus eu cred ca ar trebui sa fim toti mai deschisi si mai putin critici..
    Lucrez si eu cu persoabe travestite si gay dar personal nu am nicio treaba. Fiecare alege sa fie cum vrea, eu ii apreciez oricum.

    Legat de look, arati nemaipomenit de bine cu ruj rosu! Cand am vazut prima data poza am exclamat :) foarte bine iti vine culoarea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probabil că în afara ţării sunt şanse mult mai mari să dai peste oameni cu sexualitate incertă, pentru că au curajul să o arate... fiind gradul de toleranţă şi deschidere mai mare la persoanele din jur.
      Mulţumesc, Andra!

      Delete
    2. Asa e! Mai ales in Manchester... ii apreciez mult pe cei de aici pentru modul in care accepta pe fiecare in societate..indiferent de preferinta lor sexuala, sau de boala pe care-o au... oamenii sunt mai deschisi. Dar eu cred ca si noi suntem pe calea cea buna..incetisor :)

      Cu multa sinceritate! Iti sta extraordinar de bine asa!

      Delete
  13. Un look relaxat, insa in acelasi timp modern, ce nu trece neobservat! Subscriu cu rujul rosu, parca s-a inventat pentru tine!

    In legatura cu intamplarea, se pare ca Alexandra asta a urmarit, sa fie luata drept baiat, si are de ce sa fie bucuroasa, caci i-a iesit de minune. Daca nu ai fi dat peste acea hartie, probabil ar mai fi trecut ceva vreme pana sa afli.Tu esti singura care nu stia despre acest lucru? Mie mi s-a parut amuzanta intamplarea, si poate daca multi dintre noi am trata cu amuzament aceste situatii, ar fi mai confortabil si pt cei in cauza.

    Te pup!

    www.piecesofsoul.com

    ReplyDelete
  14. Nu trebuie sa te simti penibil pentru ca nu ti-ai dat seama de cum stau lucrurile de fapt, mai ales pentru ca, din cate ai povestit, Alex vroia sa para... Alex. Si i-a iesit de minune. Probabil nu ai fost singura in aceiasi situatie, si probabil nu e prima data cand Alex se afla intr-o asemenea situatie. :)

    Imi plac pozele, iar nuanta rujului iti vine foarte bine! Pupici!

    ReplyDelete
  15. Imi place bluzica cu acei blugi. Plicul da savoare tinutei si tin sa iti zic ca te prinde foarte mult coafura. Ai facut ceva la el ca arata foarte foarte bine.

    Pupici,

    Nico

    www.nicoleta.me

    ReplyDelete
  16. Imi place combinatia!E casual si interesanta,cu plicul ca accent.
    http://forthesakeofmakeup.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  17. Imi place mult tinuta!
    Cat despre ce ai spus in articol, eu nu sunt deloc impotriva persoanelor care actioneaza astfel. Fiecare e liber sa traiasca si sa se exprime asa cum simte. In plus, cunosc cateva fete care nu numai ca se imbraca mai masculin, dar si constructia corpului lor e astfel!

    PS : Tocmai ce ti-am descoperit blogul si, pentru ca imi place stilul tau, te voi urmari cu drag in continuare!
    http://valentinabucur.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Azi te-am descoperit,si pot spune ca esti superba si foarte creativa dar si prcatica ina celasi timp dpv al modei.Ti-am mai pus aceeasi intrebare la alta postare,,dar ma repet pt ca mi se pare ca e vorba despre altul...ce ruj porti pe buze?

    ReplyDelete