Monday 7 July 2014

Wedding season

Every time I need to attend a wedding the questions start popping in my mind:
What dress to wear? With what accessories? How should I style my hair? What kind of make-up should I put on?

I don't attend to often special events and when an opportunity like that occurs, I embrace it because it gives me the chance to wear more spectacular outfits than in day to day life.

I have the dress from the pictures for almost a year now. I bought it for another wedding, but I couldn't attend that wedding any more so I kept it with the label on, until now. To be honest, I consider the dress to be some kind of barometer for the way I look... meaning that... from time to time I dress with it to check how I look. If I don't like the way I look when wearing the dress, then I start loosing weight again.

The sandals are a sin I committed 15 hours before attending the wedding. I really wanted something comfortable and in order to achieve that I spent 50 Euro. I'm sure that if I would have thought about this a week earlier I would have spent at the most 25 Euro on some similar ones... It doesn't matter now because they really were comfortable. They were a good acquisition.

I really wanted to do something special with my hair, not to fancy or complicated, but my usual hair stylist was booked on that particular day, so I decided to keep it natural.
I said it in the past and I will repeat it once again. Nowadays, having a good hair-stylist is almost as important as having a good doctor. If you find the person who knows what to do with your hair you need to keep it with your teeth.

The make-up is another story. I'm no make-up artist, but there are few chances to do something and not like it. That is why I usually prefer to keep the manicure, pedicure and make-up to myself. I've been doing it since I was a teenager and I will continue to do it as long as I live.

Now it's your turn. Do you embrace special events? Are they a reason for stress? Who handles your hair, make-up, manicure, pedicure before attending these events?


Dress :: ASOS
Accessories :: local shops

De fiecare dată când trebuie să particip la o nuntă încep să curgă întrebările:
Ce o să port? Cu ce accesorii? Cum o să-mi fac părul? Cum mă machiez?

Nu particip prea des la evenimente speciale astfel că atunci când apare o astfel de oportunitate, mă bucur pentru că îmi dă posibilitatea să port combinaţii mai spectaculoase decât în viaţa de zi cu zi.

Am rochia din imaginii de aproape un an. Am cumpărat-o pentru o altă nuntă, la care nu am mai reuşit să particip. Am păstrat-o cu etichetă până acum. Ca să fiu sinceră, în tot acest timp, am privit rochia ca un fel de barometru cu privire la modul în care arăt... însemnând că din când în când m-am îmbracat cu ea pentru a verifica cum arăt. Dacă nu mi-a plăcut cum mi-a stat cu ea, m-am pus pe slăbit.

Sandalele sunt un păcat pe care l-am comis cu 15 ore înainte de eveniment. Aveam sandale în dotare, dar nu aveam ceva comod şi elegant în acelaşi timp. Nu am căutat prea mult. Le-am găsit într-un magazin local de încălţăminte românească, sunt de piele şi au costat 220 de lei. Da, ştiu, puteam găsi mai ieftin... dar asta e, aşa păţeşti când numele tău mijlociu este Răzgândeanu. Partea bună este că au fost comode.

În ceea ce priveşte părul, am vrut să-mi fac ceva special, nu foarte pretenţios sau complicat... Din păcate hair-stilista mea avea toată ziua ocupată şi nu a putut să mă ajute. Aşa că am decis să merg pe simplu. Ca să fiu sinceră, am încercat să-mi fac ceva de una singură, dar rezultatul era mult sub standardele mele, aşa că l-am întins cu placa şi l-am lăsat liber...
Am spus şi mă repet, în ziua de azi a avea un hair-stilist bun este echivalent cu a avea un doctor bun. Dacă găseşti persoana care ştie ce să facă cu părul tău atunci trebuie să ţii cu dinţii de ea.

Machiajul este altă poveste. Nu sunt o specialistă, dar sunt şanse foarte mici să-mi fac ceva şi să nu-mi placă. De aceea, de obicei prefer să păstrez manichiura, pedichiura şi machiajul pentru mine. O fac de când eram adolescentă şi voi continua să o fac cât timp voi trăi.

Acum este rândul vostru să povestiţi. Vă bucuraţi când aveţi astfel de evenimente sau sunt un motiv de stres? Cine se ocupă de părul, machiajul, manichiura şi pedichiura voastră înainte de eveniment?

63 comments:

  1. Incepe sa-mi placa lungimea asta ... a rochiilor , fustelor . Intotdeauna am fugit de ea din cauza picioarelor mele subtiri , dar cred ca am sa incerc si asa :) La ce te referi cand spui ca te pui pe slabit ? Presupun ca se mai pune putin pe burtica , solduri .. ca altceva nu cred , avem aceeasi constitutie si nu cred ca te ingrasi incat sa nu mai incapi in rochie , sau in altceva :P Nu ? :) Si la mine cu parul e aceeasi poveste , mai tot timpul il las liber , cum eu il am cret nu-mi ia mult sa-l aranjez , si asa ma simt cel mai bine . De manichiura si pedichiura se ocupa altcineva , cu pedichiura e mai rau la mine , am ceva probleme cu colturile si nu risc sa fac eu ceva , pt ca ar trebui sa merg in opincute la eveniment :)) Ti-a stat foarte bine , imi place parul tau , straluceste :) Te prinde rosul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exact in zonele mentionate de tine apar problemele si sunt suficiente pentru a ma trezi la realitate.
      Multumesc pentru cuvintele frumoase.

      Delete
  2. Imi place foarte mult rochia, iti vine de minune si iti da un aer special.
    Imi place croiala si culoarea si tu arati foarte bine :)
    Pupici!

    http://ramy-s.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Iubesc la nebunie smokey eyes on you. Superba, sped ca te-ai distort la eveniment.
    Pupici.

    www.peach-punch.com

    ReplyDelete
  4. Arăţi impecabil, Lucia! ♥
    Manichiura, pedichiura şi machiajul mi le fac eu, ştiu exact ce şi cât vreau, am toate ustensilele la îndemână! :-)
    Coafatul mai pune probleme, dar cred că voi opta din ce în ce mai des pentru a mă descurca singurică şi pe acest plan, ultimele experienţe la salon lăsându-mi un gust tare amar... dar şi-un gol nejustificat în portofel! :-))
    M-am aprovizionat cu ustensile şi la acest capitol! :-)
    Seară frumoasă!

    ReplyDelete
    Replies
    1. La fel si eu... Am ustensile pentru toate... Manichiura, pedichiura, par si m-am aprovizionat tot datorita unor experiente neplacute din trecut. La par in schimb nu am prins experienta.
      Te pup, Mihaela!

      Delete
  5. esti frumoasa, draga Doamna!!! Imi place mult tinuta ta, m-am indragostit de sandalute si te cred, a meritat achizitia! Arati tare, tare bine, Lucia!!!
    Cand e vorba de vreun eveniment special, eu intru in alerta cu mult inainte sa se petreaca...si imi fac mai multe probleme decat ar trebui!
    Apropo de manichiura si pedichiura, cel mai adesea apelez la o specialista care imi este si prietena foarte apropiata, asa ca sunt pe maini bune! Eu am pe talpi niste "chestii", mi s-a zis ca de la tocuri se fac...si trebuiesc curatate cum trebuie, asa ca nu prea pot sa ma descurc acasa.
    Mi-a placut ce ai scris apropo de hair-stilisti, ca sunt ca si doctorii, la mare cautare! E buna meseria asta, atata timp cat o faci din placere si te si pricepi! Eu am schimbat, recunosc, si manichiuriste destule, dar si coafeze- pana sa ajung la ceea ce ma multumeste astazi. Coafeza mi-a devenit si ea apropiata si, cel mai mult imi place faptul ca imi "cunoaste" podoaba capilara si face tot ce poate ca rezultatul final sa fie unul avantajos pentru mine si sa arat foarte bine! Si preturile sunt foarte ok la aceste servicii, asa ca iata doua capitole importante bifate ;)
    De machiat, incerc sa ma descurc, am tot ce imi trebuie, doar inspiratie sa fie...Cu tinuta propriu-zisa ma stresez eu cel mai mult; bineinteles ca intotdeauna am nevoie de o rochie noua...ceea ce devine pentru mine o obsesie, iar pentru sotul meu, un mic calvar!!! Ultimele dati, chiar am avut noroc!!! Mi-am gasit rochitele pe care mi le doream, pe care mi le imaginam pentru ocazia respectiva, asa ca Happy Lucky ME!!! barbatilor nu le trebuie atatea, normal, si nici nu se streseaza, in schimb noi, facem mare tam-tam pentru asemenea chestii...si deh, obrazul subtire cu cheltuiala se tine!
    Te imbratisez si te pup, draga mea!!!! :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cata dreptate poti sa ai. Barbatii sunt total relaxati. Nu tu par, nu tu machiaj, nu tu pedichiura, etc...
      Cred ca singurul lor stres este stresul nostru... Jur...
      Te imbratisez, Nadia. M-am bucurat sa citesc cum procedezi tu.

      Delete
  6. Wow, arati superb! Rochita asta te pune extrem de bine in valoare si culoarea ti se potriveste de minune! Eu zic ca ai facut o treaba foarte buna cu machiajul si parul, esti foarte, foarte frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, Julie. Apreciez gestul de a-mi spune aceste cuvinte frumoase.

      Delete
  7. veronica picioroaga8 July 2014 at 10:17

    si eu raman adepta lucrurilor simple... am stat o data cateva ore in salon , mi-am pus parul pe bigudiuri ..am stat intr-un bol de extraterestri :-)) si cand am iesit s-a lasat imediat ...de atunci nu mai fac greseala asta...nu-mi place deloc sa pierd timpul prin saloane si sa ies impopotonata de acolo...nu ma reprezinta.... cat despre lookul tau...impecabil ca de fiecare data! ma inspiri ! Multumesc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cunosc perfect genul acesta de experienta. Mie mi s-a intamplat sa plec de la salon coafata si acasa sa ma duc direct la chiuveta. :(((. Bineinteles ca sunt si coafeze care se pricep, nu trebuie sa generalizam.
      Eu iti multumesc, Vero.

      Delete
  8. Foarte frumoasa rochia! Frumoase si sandalele (eu zic ca isi merita banii). Si ai mare dreptate. Si eu tin cu dintii de coafeza mea si de cosmeticiana mea (care imi face sprancenele) ca altfel ar fi jale! Dar tie ti-a stat foarte frumos coafata si machiata asa pentru ca tu esti (asa cum am mai spus) o fata foarte frumoasa. Nici nu zici ca ai si o sarcina in urma!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca rezonam in conceptii. Multumesc pentru aprecieri, Irina.

      Delete
    2. Cu multa placere! Asta este adevarul.

      Delete
  9. Rochia are un aspect ieftin iar acel colier nu are ce cauta in tinuta de nunta. Stiu ca poti mai mult!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Desigur ca se poate si mai mult... O singura curiozitate am, cum se vede cu ochiul liber aspectul ieftin al unei rochii? Cat ar fi trebuit sa coste/arate pentru a avea un aspect scump?

      Delete
    2. sincer,nu depinde de pret cum arata o haina....am vazut haine ieftin care cu ochiul liber pur si simplu nu aratau asta si viceversa! so.....aceiasi parere am in legatura cu colierul,de fapt chestia asta mi-a sarit prima in ochi,ca nu are c cauta la rochia asta care mie imi place de numa si parca ti-ar fi stat ideal cu o pereche de stiletto,mai ales ca ai picioare faine ( nu sunt acelasi anonim de sus :D )

      Delete
    3. Admit ca in cazul colierului era loc de mai bine. In ceea ce priveste perechea de stiletto nu stiu ce sa zic... Mintea mea nu vede pantofi in aceasta combinatie... Dar... Stii cum se spune... De gustibus non est disputandum.

      Delete
    4. Apropos de chestia cu pantofii. Eu o mai ascult pe Iulia Albu pentru ca de obicei, stie ea ce spune, si dicolo de aparente, este destul de coerenta. Ei, si a explicat de mii de ori ca atunci cand nu ai maneci sau cand ai decolteu, nu se poarta pantof inchis. Si mie nu mi se pare ca rochia arata ieftin. Mai mult decat atat, nici nu cred ca se poate logic, argumenta, o astfel de afirmatie, in situatia data. Nu sta prost, nu e croita aiurea, nu e cusuta aiurea... Daca vrem sa mergem mai departe cu considerentele, da, daca ai in fata o rochie, si poti vedea cusaturile, materialul, atunci poti decide, altfel nu. Si da, sunt si rochii scumpe confectionate aiurea, asa cum a mai comentat cineva mai sus. Si mai e o treaba: calitatea se masoara si in afirmatii. Depinde de ce stofa avem chiar noi si cat de frumos de scapa o remarca sau nu :).

      Delete
    5. Am o întrebare, Irina... Cumva îmi citeşti gândurile? :)))
      Nu cred că puteam să mă exprim mai bine decât ai făcut-o tu în acest moment. Mulţumesc!

      Delete
    6. pantofii stiletto nu trebuie sa fi musai inchisi! sunt modele in mar voga in prezent,de stiletto decupati,care se conformeaza " standardelor" impuse de Iulia Albu,daca tot ai pomenit-o

      Delete
    7. Sunt "Primul Anounimous"!
      Compara aceasta dantela din poliamida cu una din bumbac. Si apoi trage concluziile. Nici nu are sens sa mai lungesc discutia.

      PS: Lucrez in industria textila ... asa se explica ca "pot vedea vedea cu ochiul liber" :) Dar o fi si o chestie subiectiva ...

      Delete
    8. Poţi să-mi arăţi un exemplu de rochie confecţionată din dantelă calitativă? De oriunde din acest vast Internet.

      Delete
    9. In legatura cu povestea asta, eu mai spun ceva: am o croitoreasa la care merg nu numai pt. ca e ea foarte buna, ci pentru ca are si o clientela de un anume gen. Cand spun asta, ma refer la doamne. Exista doamne si tzoape. Si problema este ca o tzoapa, indiferent de ce are pe ea, tot asta e. Tzoapele nu sunt educate, nu au stil, nu se pot abtine de la a comenta aiurea...Ele nu inteleg ce nu e ok cu ele insele si de ce alte femei sunt apreciate si ele nu. Poate vin eu din alt secol, dar am si o generatie de femei in spate care si atunci cand a suferit de foame, tot in categoria 'doamne' s-a incadrat. Povestea asta e de mare valoare si eu le felicit pe cele care inteleg si imi pare sincer rau pt.cealalta categorie. Si aici mai mentionez si ca o femeie care activeaza in industria modei ar trebui sa stie sa interactioneze cu alte femei, ca doar n-o sa stam sa ne injuram in fata unui material, nu?

      Delete
  10. Rochia e foarte furmoasa si are lungimea perfecta pentru tine, Lucia. Ai o privire asa de blanda, se citeste pe tine ca esti un om foarte bun.


    Te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, Andreea. Este frumos din partea ta sa spui asta.

      Delete
  11. Foarte frumoasa rochia, atat croiala, cat si lungimea sunt perfecte si sunt si pe gustul meu <3 Aveam impresia ca am mai vazut sandalele astea la tine, cand am vazut ca nu ai scris de unde-s... nu ma gandeam ca te referi si la ele cand ai spus magazine locale... oricum seamana foarte bine cu unele, cred ca tot Asos, ale tale.. cu auriu?
    Sincer, prefer varianta cu parul natural, decat sa para chinuit si sa nu pot sa ma ating de el :)) In ultima vreme am mers pe optiunea asta, cam asta a fost si motivul pentru care m-am tuns asa... dupa spalat, peria rotativa e prietena mea si se aseaza perfect!
    De machiat, nu sunt mare amatoare, ma machiez mai mult la ocazii si atunci singura... in rest mascara si mai nou port ruj rosu si sunt foarte incantata de alegere <3
    In ceea ce priveste manichiura... am avut o vreme, de vreo 2 ani, cand mergeam la salon si-mi faceam manichiura cu gel... pana cand am citit despre lampa UV si efectele asupra pielii(eu care am o piele super uscata)... oricum nici nu-mi place cat de nenatural arata, mai ales dupa ce cresc unghiile si nici acum nu stiu ce-a fost in capul meu de m-am apucat :)) Probabil curiozitatea... sau comoditatea... :D

    http://www.newtouchofcolor.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nope, nu am nimic similar... Sau cel putin nu sa-mi amintesc eu... :D.
      Nu am incercat niciodata manichiura cu gel, pur si simplu nu ma tenteaza... Dar o admir pe unghiile altor fete.

      Delete
  12. Just beautiful and clever, draga mea!

    ReplyDelete
  13. Buna, Lucia! Long time, no talking! :) Am revenit insa..
    E totul ales cu foarte mult bun gust, si banuiesc ca stii cat de bine iti sta in rosu, e mare lucru sa stim ce cromatica ne avantajeaza.
    Ma mananca limba, asa ca am sa ii dau drumu'.
    Am invatat de-a lungul vremii sa fiu mai ingaduitoare, sa tac atunci cand trebuie, ca sa nu ranesc inutil, caci ce sens are sa faci o persoana sa se simta prost sau rau ? Daca nu esti in stare sa o faci sa se simta bine, mai bine taci.
    Sunt de acord cu critica, caci te ajuta sa evoluezi, insa Atentie, conteaza din partea cui, si atunci punctez, daca respectivii de mai sus, pe numele lor Anonimi, nu au curajul sa-si dea numele, deci nu stii cine te critica, de ce le-ai da atentie? Eu nu m-as mai obosi, in locul tau, sa le raspund, dar tu ai prea mult bun simt!
    Lasand la o parte ca gusturile nu se discuta, exista o gramada de stiluri, in care este foarte posibil sa nu ne incadram cu totii. Daca mie imi place Rock, nu inseamna ca si tie, asta nu inseamna ca stilul meu e mai defectuos decat al tau, sau invers.
    Tot un anonim a spus ca o pereche de stiletto ar fi mers mai bine. Sa admitem ca ar avea dreptate, si atunci ce-ar mai fi ca toate bloggeritele de moda sa apara cu stiletto la o rochie similara? Unde ar mai fi creativitatea?
    Mie imi place foarte mult de tine si de stilul pe care ti l-ai creat, chiar daca eu ma incadrez in stilul tau, dar asta nu inseamna ca nu pot sa te admir si sa apreciez bunul gust!
    Eu le-as propune Anonimilor sa-si dea numele, e mai fair play asa, sa stii si tu macar cu cine porti discutia, corect?
    Te pup, Lucia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. draga nu te mai agita atat!cumva ai responsabilitatea sa iei vezi doamne aprarea in caz ca apare vreao critca,la vreun blogger? i ridicola obsesia asta pentru laude nejustificate in cazul bloggerilor de moda,si Lucia i o femeie desteapta care stie cand sa primeasca o critica si cand nu,nu este nevoie sa i sariti in ajutor,voi aparatorilor! numele meu este Gia,si nu dezvlaui indentitatea din simpla comoditate nu ca vezi,,,,imi lipseste curajul ok ? fsi pana acum,am lasat doar comentarii pozitive tot sub anonimat,Nu imi place sa ma justific,dar chiar este ridicol felul cum ai pus problema peace

      Delete
    2. Eu cred ca din povestea asta putem trage si niste concluzii dragutze. Treaba cu anonimitatea cred eu ca vine din faptul ca in spatiul virtual avem putin contact cu interlocutorul si reactiile lui. Intr-o discutie fata in fata conteaza de exemplu contactul vizual. Pe mine lucia m-a rugat sa-mi pun si o poza la profil (ceea ce eu inca nu am reusit) pentru ca sa e normal, sa stii macar teoretic cu cine vorbesti. A doua poveste era legata de laude. Deci, nu sunt laude, sunt complimente. Politetea implica adresarea unui compliment, si din acelasi motiv raspundem cu unul. Femeile din ziua de azi uita de multe ori de asa ceva. Probabil ca putine stiu de fapt ca politicos e sa spui 'iti sta bine in rochia respectiva' si numai'rochia e frumoasa'. Explicatia e ca rochia e frumoasa, dar tu poti sa,arati ca un castravete in ea, pt.ca nu ti se potriveste. Eu gasesc ca moda e ceva frumos, ce ne leaga si ca desigur critica este permisa. De aceea exista si critici de moda. Problema este insa maniera in care reusim sa criticam. Sunt modele in media din Romania care o fac intr-un stil extrem de agresiv si asta nu e ok. Intr-un salon de coafura unde te duci cu prietenele nu-i spui uneia dupa ce a platit deja: draga, arati ca bichonul lui tataie! Sau...ce te-ai latosit asa, si-a facut gaina cuib in capul tau, fata???? Ii spunem mai frumos ca e cam creata sau na, altfel. Si uite asa e si mai frumoasa lumea in care traim!

      Delete
    3. Catalina este una din prietenele de care vorbesc mai jos. Am cunoscut-o prin intermediul blogului si prima oara cand am vorbit la telefon, cred ca a durat mai mult de o ora. Este o fata cu mult bun simt, creativa, dornica sa-si indeplineasca propriile vise in materie de moda si care ma accepta asa cum ma prezint, pentru ca m-a vazut dincolo de ambalaj. Te pup, Catalina!

      Delete
    4. Imi place cum gandesti, Irina. Ar trebui sa ne cunoastem mai bine, sunt sigura ca ne-am intelege excelent... Multumesc!

      Delete
    5. Gia, mesajul tau m-a amuzat, nici vorba de agitat.
      Intr-adevar voi anonimii sunteti comozi, puteti scrie cate 2-3 mesaje, destul de lungi, dar sa va si prezentati, nu.
      Si da, ai ghicit, sunt responsabila cu apararea bloggerilor de moda, de criticile anonimilor.
      Gia, obsesia este o tulburare a voinței care se manifestă prin idei fixe, prin dorința irezistibilă de a face un act determinat, bolnavul fiind conștient de caracterul anormal al acțiunilor sale. ♦ Imagine sau idee inadecvată care revine neîncetat în câmpul conștiinței, stăruitor și anormal; preocupare chinuitoare.
      Nu te juca cu cuvintele, obsesia e o boala,. si una grava, de ce-ti place sa arunci cu noroi? Am ramas uimita de cat de jignitor si rautacios a fost mesajul tau. Eu m-am adresat Luciei, si nu tie, te rog mult, nu mai citi, e mai comod asa pt tine si in plus nu te vei mai lovi de ridicol, vezi ca e contagios, si atunci ce te faci?

      Lucia, scuze, sunt pe lg subiect, sterge daca nu e in regula.

      Delete
    6. Toată lumea e liberă să se exprime.

      Delete
  14. De cativa ani de cand sunt in blogosfera imi place sa cred ca mi-am facut niste prietene. Niste fete care au reusit sa ma vada exact asa cum sunt eu pe interior, dincolo de tinute. Aceste persoane vin aici constant si-mi spun opinia lor, cum s-a intamplat si in cazul de fata si le multumesc, sincer. Multumesc!

    Eu nu ma declar o experta in moda si nu incerc sa invat pe nimeni, nimic. Primesc si critica... ideal, argumentata... Daca se poate de la persoane care-mi arata la randul lor ce pot.
    E atat de simplu sa ranesti pe cineva si asta cred ca e esenta acestei dispute pana la urma. Cum alegem sa ne exprimam dezacordul cu privire la un anumit lucru. Ne putem spune punctul de vedere intr-o maniera subtila, eleganta... sau putem alege sa ne abtinem, caci la ce e bun sa spui ceva, daca nu ai ceva frumos de spus, nu?

    ReplyDelete
  15. Iuuuiiii, Lucia, arati atat de hot incat s-au incins spiritele pe-aici! :)

    Draga mea, fac abstractie de toate cele anterior spuse incat sa pastrez intacta impresia creata de postare, de tinuta ta, de felul in care o porti si arati! Din punctul meu de vedere, esti o aparitie (in cel mai bun sens al cuvantului)! Arati...breath taking! E ceva cu aceasta nuanta de rosu si felul in care iti pune in valoare pielea, ochii, parul! Esti in forma excelenta, lady in red! :)
    Cu sandalele ai pacatuit inspirat! :)) Poti sa repeti figura! Sunt minunate! Indraznesc sa-mi exprim umila parere: desi iubesc colierele cu bufnite, nici eu nu l-as fi ales pe acela pentru tinuta asta! Dar orice ai fi adaugat ca accesoriu, tot as fi respectat asta, tot as simti ca imi esti foarte draga si ca te apreciez mult, tot te-as admira pentru cea ce esti tu (pe de-a-ntregul)!
    Cred ca stie sotul tau cat de mare norocos este: sa arati astfel, sa ai minte brici, sa stii sa prioritizezi, sa te ocupi singura de operatiunile de ingrijire pe care le practicam noi, femeile... you're one in a million, that's for sure!

    Ca tot veni vorba despre "operatiuni" (m-a amuzat copios ceea ce ai afirmat mai sus referitor la "singurul stres al barbatilor" - sa stii ca-i asa!) si despre evenimente... la mine nu-i o regula! Uneori devastez casa cautand, incercand, proband, alteori imi iese din prima! In unele dati ma ocup singura de toate cele ingrijiri, alteori solicit ajutor specializat! :P

    Pupici, Lucia!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am venit sa vad daca mi-ai raspuns la comentariu (maniac follower, I know!) si Dia, vazandu-te, a exclamat: "Aaaa, ce frumooaaasaa eee!"... Delicioasa reactia ei! :)

      Delete
    2. Mulţumesc frumos, Felicia. Nu cred că merit atâtea laude.
      S-a notat cu colierul. Nici eu nu am fost încântată de alegerea mea.

      Delete
    3. :) Uite, vezi, ma determini sa constientizez ca am omis sa mentionez o alta calitate pe care o ai: modestia!
      S-apoi, daca nu meritai laudele, daca nu credeam in ele, zau ca nu le spuneam!

      Delete
  16. Draga Lucia, nu pot decat sa intaresc o parte din afrimatiile de mai sus - rosul iti contureaza frumos trasaturile si ti le pune in valoare. Stim cu toatele ca aceasta culoare este pretentioasa si pretioasa totodata, poate si senzuala dar si vulgara, totul depinde de accesoriile si atitudinea care o insotesc. Daca stii sa o porti (cum este cazul tau) si nu o lasi pe ea sa te poarte, iti aduce complimente (pe ale mele le ai :) ).
    Calitatea unui produs nu sta in valoarea lui materiala ci mai degraba in compozitia fibrei textile si in finisaje, si mai ales in atitudinea persoanei care ii da viata precum si accesoriile alese pentru a completa o tinuta. Un exemplu care imi vine acum in minte sunt 2 blogerite din US a caror principala activitate legata de tot ce tine de fashion este reconditionarea hainelor din SH-uri - Jillian autoare blogului Refashionista si Marisa care sta in spatele blogului New dress a day.

    Revenind la intrebarea ta: dupa multe incercari cu final dramatic la coafor, pentru ultimele evenimente la care am fost am ales sa imi aranjez parul singura sau cu ajutorul unei prietene atunci cand aveam nevoie de mai multe maini. In ceea ce priveste manichiura, pedichiura, machiajul nu am simtit niciodata nevoia sa ma las pe mana unui specialist. Mizez destul de mult pe un look cat mai "natural" desi trusa de machiaj contine foarte multe accesorii :D

    O zi excelenta si inspiratie din plin iti doresc!
    Gabi

    ReplyDelete
    Replies
    1. "afirmatiile" - imi cer scuze pentru greseala

      Delete
    2. Mulţumesc, Gabi.
      Foarte bine spus... noi purtăm hainele, nu ele pe noi. Eu personal am fost mulţumită de material şi de rochie în sine. Până la urmă nu am cumpărat-o de la piaţă, ci de pe un site destul de titrat... dar mă rog... sunt sigură că şi la acest capitol e loc de mai bine.

      O zi frumoasă!

      Delete
  17. Ce mistoooo e rochia si iti vine atat de bine! :D
    Imi place si machiajul, chiar arata frumos ;)

    ReplyDelete
  18. Am si eu cateva precizari de facut. Fara sa iau apararea nimanui, te poti insela enorm in legatura cu materialul, vazand doar o poza. Am patit-o pe piele mea!
    Colierul nu cred ca a fost cea mai buna alegere, dar si aici trebuie punctat,culoarea si forma rochiei iti pun extraordinar de bine silueta in evidenta, sandalele sunt foarte frumoase si elegante si o alegere optimala pentru inaltimea ta(people, fata are 1.73) cat despre make-up nu pot decat sa spun, jos palaria (prefer un make-up decent in defavoarea a unui kilogram de fond de ten samd).
    In august se casatoreste cea mai buna prietena a mea si abia astept! Trebuie sa recunosc ca am emotii mai mari ca ea si a fost alergatura pana mi-am gasit rochia, machiajul si parul o sa le fac eu, pentru ca stiu exact ce-mi trebuie si ce folosesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sandalele sunt de piele, sunt foarte uşoare şi nu mi-am cauzat nicio rană. Mi-au îmbracat piciorul perfect.
      Rar mi se întâmplă să port o pereche de sandale pentru prima oară, la o nuntă şi să evit să nu mă bată.

      P.S. Am 1.83m. :D

      Delete
    2. Dupa ce am scris, mi-am dat seama ca, tu de fapt esti cat Andy!
      Pentru in august mi-am gasit o pereche de sandale de la Zara, dar presimt ca se lasa cu bataturi.

      Delete
  19. Pantofii sunt tare frumosi, par sa se aseze tare bine pe picior si cred ca sunt si tare comozi. Eu sunt in cautarea unor sandale minimaliste, cele cu o singura bareta pe picior (talpa) si una pe glezna. Am gasit ceva dar nu erau comode sub nici o forma. Am si eu doua rochii din dantela dar din pacate niciuna nu ma satisface dpdv al materialului. Sper ca tu prin alegerea ta ai fost mai norocoasa, nu ma pot pronunta uitandu-ma doar la poze. In schimb pot sa zis ca as fi ales un alt colier, poate chiar un sirag de perle la baza gatului.
    Cat despre ingrijire - prefer acasa. De obicei merg pe par drept sau ondulat putin iar machiajul cat mai natural.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu imi caut sandale de acest tip. Problema e ca poate fi cumva deranjanta baretutza din fatza, in sensul ca nu poate tine piciorul bine :).

      Delete
    2. E posibil. Am vazut la stradivarius si zara dar tocul era tare incomod din pacate.

      Delete
    3. Da, asta iar e o problema. Imi aduc aminte ca atunci cand aveam 20 de ani, purtam o asemenea pereche de sandale (cu o singura bareta in fata) care ma omora efectiv, mai ales ca aveau toc de 10. Ei si cum crezi ca ma linisteam cand ma luau nervii: ma uitam in oglinda la ce bine aratau! Doamne, iarta-ma! Bine ca am mai crescut intre timp si am grija de sarmanele mele picioare.

      Delete
    4. Rochia chiar este foarte tare. Mie mi-a satisfăcut cerinţele de calitate, fără probleme. Poate sunt mai puţin pretenţioasă. Aşa cum am spus şi mai sus, până la urmă este cumpărată de pe ASOS, nu de la un en-gros, deci un minim de calitate eu zic că este îndeplinit. Oricine care a comandat de pe ASOS vreodată ştie acest lucru.

      Sandalele nu m-au jenat nici măcar un pic, pe nicăieri... şi rar mi se întâmplă asta la o primă purtare de încălţăminte. Pielea este foarte moale şi mi-au îmbrăcat piciorul perfect.

      @Irina eu chiar am simţit nevoia să le mai strâng un pic în jurul gleznei.
      @Monia dacă simţi că evenimentul la care te vei duce v-a implica mult dans, eu îţi recomand să te gândeşti tot la peep toe shoes, altfel toată noaptea îţi vor aluneca picioarele în faţă. E drept că vei avea însă nişte picioare foarte sexy.

      Delete
    5. De unde rezulta ca si-au meritat banii :).

      Delete
  20. omg, reading through your comments is like reading a book :)) anyway, I think this dress looks nice, I cannot see the cheap aspect of it (that even sounds silly). I would have wore it with a different necklace, but still I think this look is a great one!
    BTW, I rarely attend weddings, so when someone invites me, I am soooo excited, I buy a new dress, new shoes, new everything, I go to my hairstylist, maybe even make up artist, so yes, for me it's a pretty big deal :)) Maybe if I had to attend more weddings in a season, I wouldn't be this excited!




    Saci
    ChocolateFashionCoffee
    ChocolateFashionCoffee Facebook Page
    ChocolateFashionCoffee INSTAGRAM!!!

    ReplyDelete
  21. Este superba rochia si iti vine minunat!!!!

    ReplyDelete