Tuesday 15 October 2013

The victory tastes bitter

Fiecare din noi ducem în viața de zi cu zi fel și fel de lupte. Pe unele le câștigăm, pe unele le pierdem și asociem adesea ideea de victorie cu ceva dulce, iar ideea de înfrângere cu ceva amar.
Vi s-a întâmplat însă, vreodată, ca gustul victoriei să fie amar? Să câștigați ceva, dar de fapt să vă simțiți un pierzător?
Cam asta-i senzația cu care mă confrunt eu zilele acestea... și mi-ar plăcea nespus să știu dacă și voi ați fost într-o astfel de situație și cum v-ați simțit?

“Anyone can deal with victory. Only the mighty can bear defeat.” ― Adolf Hitler

Sweater :: Pimkie via Kurtmann (acum şi via miniPrix) | Jeans :: Cache Cache via miniPrix
Boots :: via miniPrix | Bag :: Cropp | Sunglasses :: New Yorker


46 comments:

  1. Hmmm...sunt convinsa ca am avutacest sentiment insa a fost atat de puternica amaraciunea incat mintea mea a sters situatia/situatiile respective; sau, mai degraba, le-a ascuns adanc si numai daca as rascoli asiduu as gasi despre ce era vorba/cand/cum...iar acum nu am puterea de a cotrobai astfel! Sau poate ca mintea refuza sa faca asta!:)

    Esti puternica, Lucia! Fruntea sus! Va fi bine, tu stii asta!

    Mi-au ramas ochii la puloverul Pimkie!
    Eu am postat chiar azi prima varianta ootd cu acea jacheta Lefties de pe Kurtmann...

    Te imbratisez!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
  2. Ce pulover frumos! Si geanta e super, am si eu una pe culoarea asta.

    Nu-mi amintesc acum o situatie anume de care vorbesti tu, dar sigur mi s-a intamplat!

    ReplyDelete
  3. Pff... ce-i cu titlurile astea? Sper ca esti ok... Ador puloverul ala, l-am ochit si eu... poti sa-mi spui te rog ce marime ti-ai comandat? Pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt din ce în ce mai bine bine, Diana, mulțumesc pentru observație. Eu mi-am luat L.

      Delete
  4. E super tinuta de toamna, tunsoarea +ochelarii si figura ta=look retro delicios!
    Ce mi-a venit in minte... e ca uneori s-a intamplat sa nu-mi doresc sa am dreptate, evenimentele acelea au venit la pachet cu dezamagire, dar trecem peste toate si tu la fel! Sus! :*

    ReplyDelete
  5. Indiferent de gustul ei, victoria e tot victorie! :)

    Imi foarte place combinatia asta! O port si eu destul de des in ultimul timp.

    Pupici!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da... aici ai și tu partea ta de dreptate!

      Delete
  6. Doamne, burgundy si mustar!!!! Can it get any better? Minunata combinatie de culori! In ceea ce priveste subiectul postarii...oh, da! Urmeaza sa imi schimb jobul, si nu cu voia mea, compania la care lucrez a fost preluata, la fel si cativa angajati "norocosi". Mai am mai putin de 2 saptamani de stat aici, si in ultima perioada am muncit cu mai mult avant decat oricand altcandva, parca sunt bagata in priza: idei geniale, laude de la toata lumea...castiguri! Castiguri ce nu vor mai conta (sau cel putin aparent) in 2 saptamani cand voi incepe un alt drum intr-un loc in care nu voi ajunge pentru ca asa am VRUT ci pentru ca asa s-a nimerit...Nu stiu daca e ceva similar cu propriile tale trairi si sentimente, dar mie mi s-au parut related. Sau poate am simtit nevoia sa ma "descarc" un pic! Either-way, iti multumesc ca m-ai "provocat".

    As always, a pleasure stopping by your blog!

    Mamalina

    http://dresssidestory.blogspot.ro/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă bucur că am creat prilejul de descărcare. Îți urez mult succes pe noul drum. Ești o fată de care mie îmi place foarte mult și care sunt sigură că se va descurca ireproșabil în noua provocare pe care o va avea de înfruntat.

      Mulțumesc pentru cuvintele frumoase.

      Delete
  7. E chiar curios cum am "reusit" sa ne potrivim zilele astea...:( din pacate. Amandoua se pare ca am avut parte de ceva agitatie interioara , la mine a dat si "pe-afara" ca nu m-am mai putut abtine...si iata cum...si tu si eu, avem acum acelasi gust "amar" al unei victorii , poate nesperata, dar oricum -dorita, cel putin din orgoliu. La capatul experientei cumplit de neplacute pe care am trait-o in ultimele saptamani, eu una nu ma incred ca Totul va fi bine de acum incolo, ca faptele reprobabile nu se vor repeta, ca oamenii se schimba peste noapte...ce gluma :)) Dupa tot ce mi s-a intamplat, e foarte clar ca increderea mea in specia umana...s-a deteriorat ireversibil, cel putin in privinta catorva specimene :( Asa ca, draga mea, gustul amar vine de la faptul ca pur si simplu nu pot sarbatori victoria mea. Am convingerea ca nu e durabila...Iti doresc din suflet sa tii fruntea sus si sa ramai demna. Te imbratisez de parca te-as cunoaste...de multa vreme :) Felicitari pentru tinuta ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am citit de câteva ori comentariul tău și am suprapus povestea mea pe el. Mi-a plăcut și mi-am zis în minte... Câtă dreptate poate să aibă Nadia!
      Este clar că noi aici în Românica noastră trăim războaie, lupte similare și mă bucur că ajungem să ne descărcăm în acest spațiu. Îmi doresc însă să nu rămânem cu descărcarea, îmi doresc ca revolta și eventualul nostru sacrificiu (datorat orgoliului, datorat gurii prea mari, datorită cunoștinței de sine) să trezească pe toți cei cu care interacționăm, atât din "tabăra adversă", cât și din tabăra noastră.

      Delete
    2. Sentimentul este reciproc. Te îmbrățișez și eu!

      Delete
    3. grele vremuri...sincer, uneori mi-e atat de sila de lumea in care traim...degeaba ne sacrificam , degeaba ne consumam energia, atata vreme cat "mesajul " nu ajunge acolo unde trebuie...s-ar putea sa ajung si eu in instanta pentru ceva ce e al meu si nu renunt, indiferent ca pierd sau castig, indiferent de sacrificiile pe care trebuie sa le fac. Povestea ta este un exemplu (si) pentru mine, de lupta dusa pana la capat, daca vrem intr-adevar sa aparam niste principii de viata sanatoase. Eu una asa m-am saturat sa fiu calcata in picioare...sunt tare obosita psihic, dar trebuie sa merg inainte...Iti doresc numai bine :)

      Delete
  8. frumoasa gentuta, vrem mai multe detalii, ce ai in vedere?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iată un exemplu, Diana... Mi s-a întâmplat să fiu înșelată de cineva cu o sumă de bani... Mi-am luat inima în dinți, am dat-o în judecată, cu amendamentul că am cheltuit alte sume de bani în acest demers. Am câștigat procesul și la final acel cineva tot nu a vrut să plătească. Era un proces civil. Am demarat procedura de excutare silită. Am mai cheltuit niște bani. S-a dovedit că cineva-ul respectiv nu avea nimic de executat....

      Final... Eu am câștigat procesul... dar pe lângă suma pe care o pierdusem prin înșelătorie am mai pierdut încă o sumă din cheltuieli de judecată și execuție. Deci final cum ai spune că a fost? Am câștigat sau am pierdut?

      Situația curentă este una similară, dar și cu anumite implicații psihologice. Nu mă simt în largul meu să o povestesc acum, dar într-o bună zi... cine știe?

      Delete
  9. Cu siguranta trebuie sa definim lupta. Pe scurt, lupta cu scopul de a distruge e miseleasca. O vedem la nivel sistemic si sistematic. A lupta insa pentru ceea ce crezi si a-ti asuma riscurile...e demn si nobil. Poti lupta pe un tanc, intr-o relatie, intr-n mamut corporatist, poti lupta cu lacrimi, in cuvinte, in tacere, in dragoste.
    Da, victoria e amara...de cele mai multe ori, dar cred ca e mai trist si mai amar cand alegi sa zaci in lasitate...de teama.
    Amar sau nu, cu riscuri de fiecare data, as alege de o mie de ori sa lupt, decat sa-mi fie rusine sa ma uit in oglinda.

    Cel care nu lupta nu are dreptul sa culeaga roadele celor care au cicatrici deja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Cristina, comentariile de genul acesta îmi aduc aminte cât de norocoasă sunt să te am în viața mea.
      Mi-aș dori să am puterea să schimb lumea și să o fac să fie mereu cinstită și integră.
      Știind că sunt oameni ca tine care se luptă în aceeași direcție ca și mine lupta devine cu 50% mai facilă.

      Delete
  10. tot de doua saptamani simt si eu amarul in tot corpul meu. fizic m-am si imbolnavit din cauza nedreptatii pe care am trait-o. din cauza unei femei foarte rea, eu am ramas fara servici.si acum nu stiu incotro sa o iau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trebuie să îți dai răgaz să treacă valul. Când va trece, trebuie să-ți amintești că uneori... un șut în fund, e un pas înainte... și mai presus de orice... comoara cunoștințelor pe care le deții e la tine, nu la cel care te-a dat la o parte. Dacă în plus te știi că nu ți-e frică de muncă... sunt sigură că chiar nu ai nicio problemă... Privește momentul curent ca o pauză binemeritată.

      Delete
    2. Multumesc ca mi-ai raspuns. Nu mi-e frica de munca , ba chiar mi s-a reprosat mereu ca ma implic prea mult intr-un job.De vina insa cred ca e mentalitatea orasului in care traiesc eu.Iar acest moment pt mine e cam greu, daca nu ai servici. nu ai nici venit, deci pauza asta nu imi face deloc bine.
      In schimb vreau sa iti spun un caz identic cu ce i-ai scris mai sus Dianei Moraru.Caz in care eu cred ca ai pierdut- si timp si bani. Sotul meu a avut un litigiu de munca timp de 4 ani, proces castigat, recurs castigat, avocat platit+alte taxe, executor...si cel executat a avut grija sa instraineze tot ce avea, pt ca in Romania am constatat ca se poate. Concluzia: am pierdut, am pierdut banii cu cheltuielile de judecata, vreo mie de euro si n-o sa mai vedem nici suma ce trebuia sa o recupereze sotul meu. Perfect romanesc. Cum perfect romanesc a fost posibil sa raman fara servici cu dreptatea in mana.Si nu pot sa fac absolut nimic sa recastig ce era al meu. Asa ca stau si sufar.

      Delete
    3. Din experiența proprie, îți spun că Cel de Sus va avea grijă ca banii respectivi să se întoarcă sub o formă sau alta la voi.
      Nu sunt cel mai bun exemplu din lumea aceasta, dar de foarte multe ori mi s-a dovedit în viață că:
      1. lucrurile au tendința să se balanseze întotdeauna în viață... atunci când ai impresia că ți se închid toate ușile și nu mai există nicio speranță, nu dispera... cu siguranță se vor deschide alte uși.
      2. viața noastră este alcătuită dintr-un șir imens de experiențe ciclice... dacă ai greșit în felul în care ai abordat o situație la un moment dat, nu-ți face griji, cu siguranță acea situație va reveni mai devreme sau mai târziu, în viața ta dându-ți astfel șansa să reacționezi diferit... ar fi păcat să repeți aceeași greșeală.
      3. felul în care psihicul nostru întâmpină situațiile cu care se confruntă zi de zi poate asigura jumătate din succesul depășirii acestora... creierul trebuie "dresat" să gândească pozitiv indiferent de gravitatea situației {e foarte greu de făcut acest dresaj și nu pot să ma laud că eu am reușit, dar cine reușește îndrăznesc să-l cataloghez ca fiind invincibil în viața aceasta}.
      4. nimic nu este intamplător în viață... fizic vorbind nu pot explica acest lucru... dar am certitudinea că există un motiv întemeiat care să justifice toate experiențele prin care trecem de-a lungul vieții.

      Delete
    4. Ce sa mai zic....multumesc pentru aceste randuri. Si daca am fi fost mai aproape te invitam la o cafea sa stam mai mult de vorba, sa detaliem.Pentru ca pe marginea postarilor tale si a rasunsurilor tale se nasc adevarate subiecte de discutie.Si in zilele de azi, am observat ca gasesti tot mai putin oameni cu care sa poti sta de vorba si cu care sa ai ce vorbi.
      Cu drag, D.

      Delete
    5. Mulțumesc D., eu stau în BR și nu am spus nu niciodată la astfel de întâlniri. Mi-am făcut multe prietene prin intermediul blogului și știu că orice este posibil. Dacă vom putea să ne întâlnim cândva o voi face cu cea mai mare plăcere, pentru că sunt sigură că voi avea multe de învățat de la tine.

      Delete
    6. Eu stau in HD, daca ai drum in aceasta zona,( pt ca am vazut ca faci uneori mici excursii ), sunt aici...

      Delete
    7. Cu cea mai mare plăcere!

      Delete
  11. Hi hi,imi place bretonelul:)

    ReplyDelete
  12. Pe mine lupta ma fascineaza. Am cunoscut-o si eu pe "Victoria Amara". Este o dama cameleonica. Cand zici ca e de bine ... cand zici ca e de rau. In ultima vreme nici nu mai fac diferenta intre a invinge si a fi invinsa. Pare aceeasi amagire!
    ...Sunt racita si sunt cam ametita. Poate nu mai judec clar ?! O zi frumoasa tuturor!
    Tinuta este perfecta pentru o zi de toamna insorita care trebuie neaparat sa te bine dispuna. Despre tinuta pot sa spun sigur ca este INVINGATOARE!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Corina, de la tine învăț că drumul, lupta dau farmecul la tot ceea ce facem și... indiferent dacă e dulce sau amară victoria rămâne victorie, eu mi-am învățat lecția... alții sper că și-au învățat și ei lecția... și nu avem decât să mergem mai departe.
      Cel mai mult îmi doresc este ca atunci când voi trage linie să nu-mi fie rușine de nimic și să zic... A MERITAT!

      Delete
  13. Wow..ce combinatie reusita! De fapt, cum ne-ai obisnuit. Geanta o am si eu datorita tie, multumesc! Cat despre sentimentul descris de tine, da si eu l-am cunoscut; insa nici acum nu stiu daca victoria aia si-a meritat pretul. Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă bucur că această geantă ne-a apropiat și ne-a făcut să ne cunoaștem mai bine.
      Eu când mă uit la geanta mea îmi amintesc de tine și mă bucur pentru că ești o fată super de treabă și cu bun simț.
      Da... dacă victoria și-a meritat prețul sunt sigură că va fi subiectul unei alte postări... dar nu chiar în viitorul apropiat.

      Te pup!

      Delete
  14. sigur ca da!...dar trec toate!
    ce ti-a crescut parul, acum observ! :)

    ReplyDelete
  15. You're looking gorgeous as always. Love the sweater and the cool booties. Sadly this post is not in english. I would have loved to know what you're talking about. I hope that you are alright!! I really don't want to offend you but why on earth are you quoting that horrible man?

    xx Mira

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for your appreciation, Mira.
      For short, I'm talking about those cases in life when you win something, but you actually don't feel happy.
      Have you ever been in such a situation, because this is what happens in my life at this moment.

      Regarding the quote... I'm not offended by your remark. I honestly don't praise Adolf Hitler. When I first discovered the quote I didn't know it belonged to him. I simply liked it. I want to consider in my mind that is just a name coincidence.

      Delete
    2. You're welcome. I feel the same way about you and I happy to be your follower forever! I don't comment that much either but I always watch your posts on FB, BL and Gfc and with this title I thought that I had to check on you and see if everything is alright. Yes I have been in that situation a lot of times and I know how it feels. I hope you'll get through this. You're probably right and it's just a name coincidence. Remember every day is a new beginning!

      xx Mira

      Delete
  16. superba geanta,iar culoara este minunata pentru perioada asta!:)
    te pup

    ReplyDelete
  17. Geanta ta este minunata! Intreg outfitul te duce cu gandul al o zi de toama placuta! Hmmm da si eu am patit acest lucru...si nu este tocmai placut ! ;)

    ReplyDelete
  18. O super combinatie de culori Lucia! Perfect pentru toamna!
    Adriana :o)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, Adriana... recunosc că mă atrag aceste nuanțe pentru că fac parte din peisajul tomnatic ruginiu.

      Delete
  19. Foarte placuta tinuta. Imi place puloverul foarte mult.

    Pupic,


    Nicole

    www.nicoleta.me

    ps. check out my first wedding post if you want *_*

    ReplyDelete
  20. Imi place enorm puloverul!

    Iar legat de ce ai scrs, da..mi s-a intamplat, insa rar. Citisem mai sus: 'victoria tot victorie e!' Eu nu cred asta... daca eu nu ma simt bine, atunci nu e victorie. E doar o intamplare care m-a invatat ceva, o experienta. Si nu e nimic rau in asta. Sunt incapatanata recunosc, si-mi place sa am (si sa mi se faca) dreptate. Insa daca am ramas cu un gust amar, nu o consider victorie...

    ReplyDelete
  21. Eu nu privesc viata ca o suma de victorii si infrangeri, pentru ca in primul rand nu o vad ca un camp de lupta (dupa cum stii sunt mai pacifica de fel). In viata nu sunt invingatori si invinsi, ci doar diferite unghiuri din care diferiti oameni vad lucrurile. Desigur, si eu am simtit uneori ca am triumfat si cu toate astea am simtit amaraciune in suflet si mi-am dat seama ca am triumfat la un anumit nivel, dar am ranit o relatie, un om, care e mai important decat orice triumf. Si atunci am discutat, am incercat sa repar ceea ce am stricat. Uneori am reusit sa repar, alteori nu, dar stiu ca macar am incercat, si s-a mai dus din amaraciune.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu știi Fleur că eu îți respect părerea și mi-aș dori să nu fie așa... adică viața să nu fie o luptă, pentru că sună meschin... dar experiențele mele spun contrariul și dacă nu pot trage concluzii din propriile experiențe apoi ce să mai zic?
      Sunt de acord însă că sunt lupte care se rezolvă printr-o comunicare eficientă și nu prin nervi.

      Delete
    2. Nu spun ca e corecta viziunea mea sau a ta, suntem oameni diferiti, cu optici diferite - ceea ce voiam eu sa spun e ca uneori, daca nu privesti viata chiar ca pe o lupta, gustul amar e mai... discret sa spunem :)

      Delete
  22. Cum poti sa citezi pe cineva care a omorat atatia oameni nevinovati si mai ales copii? iti recomand sa citesti si despre religie.... si rolul omului pe pamant
    P.s nu sunt nici eu o persoana credincioasa...mi-au placut cateva articole dar cum am dat peste genul asta de replici si citate m-am retras

    ReplyDelete