Tuesday 15 July 2014

Shopping tendencies

I don't know what is happening to me, but I recently came to the conclusion that on-line shopping doesn't attract me as it used to.
It would have been nice to say that shopping in general doesn't attract me, but obviously this is not the case... although, to be honest, it wouldn't be such a bad idea to stay clean for a month and avoid shopping... :| Is there anyone else who accepts the challenge?

But back to the main topic... I visit Kurtmann and Miniprix on a daily basis, looking for treasures, but I don't fall that much into sin. I think the pace of orders is a quarter compared to the same period last year. Even ZARA, MANGO, ASOS don't tempt me anymore... the thought of having to wait a week or two, but also the risk that the pieces may not fit me, often prevent me to place an order.
Ironically or not ... even though I'm a professional shopper... this year I had a few failed experiments with sizes. I'm not totally discouraged, but for now I need to take a timeout... most probably I will pay them a visit in autumn...

The difference of pace, compared to last year, is successfully completed by shopping in local stores.

How come did this happened?
Out of convenience... Out of haste... Out of need for change...

I'm usually shopping out of need, but I sense a tendency of change in this regard too and I don't like it. Shopping for pleasure. It's stupid that I feel somehow guilty. I'm just spending my worked money. The thought that on long term I could actually use those money in more constructive purposes, instead on clothes, haunts me... that is why I hope to keep my moderation!!!

How is it with you? Are you shopping out of need or for pleasure? Do you feel the need to become more moderate? What kind of shopping do you prefer?

Top, jeans, clutch, sunglasses :: local boutique | Sandals :: Manas 

Nu ştiu ce se întâmplă cu mine, dar am constatat că în ultima vreme nu prea mă mai atrage shoppingul online. Ar fi fost interesant să zic şi shoppingul în general, dar evident nu e cazul... deşi, ca să fiu sinceră, nu mi-ar strica o cură de vreo lună în care să nu-mi achiziţionez nicio piesă... :| Mai acceptă cineva provocarea?!?

Dar să revenim la subiect... Intru foarte des atât pe Kurtmann cât şi pe Miniprix, vânez comori, dar nu mai cad atât de des în păcat. Cred că ritmul comenzilor este la sfert faţă de anul trecut în acceaşi perioadă. ZARA, MANGO, ASOS mă tentează şi mai puţin... gândul că trebuie să aştept între o săptămână şi două, dar şi riscul că produsele ar putea să nu-mi vină, mă împiedică foarte des să trec la fapte. Paradoxal sau nu... la cât sunt eu shopperiţă de performanţă... anul acesta am avut câteva experienţe eşuate cu mărimile. Nu m-au descurajat total, dar momentan pauză... probabil nevoia mă va împinge să le abordez prin toamnă...

Diferenţa de ritm faţă de anul trecut este completată cu brio de shoppingul în magazinele locale.

Cum de s-a întâmplat acest lucru?
Din comoditate... Din grabă... Din nevoia de schimbare...

Îmi place să cred că cel mai adesea cumpăr din nevoie, dar şi la acest capitol am remarcat o tendinţă de schimbare... care nu prea îmi place. Cumpăratul de plăcere. E stupid oarecum că mă simt vinovată, că doar cheltui banii mei munciţi, dar gândul că pe termen lung aş putea irosi nişte bani pe care aş putea să-i direcţionez către scopuri mai constructive mă bântuie... Sper să mă mai ponderez!!!

La voi cum este? Faceţi shopping de nevoie sau de plăcere? Simţiţi nevoia să vă mai ponderaţi? Ce fel de shopping preferaţi?

39 comments:

  1. Mie nu-mi place sa fac shopping online! Placerea mea este sa merg in magazine, sa simt hainele, sa le probez. In ultima vreme am stat prost si cu timpul, si cu banii, asa ca am lasat-o mai moale cu cheltuiala pe prostii. Imi place mult peplum-ul tau. De obicei, bluzele de acest gen sunt scurte si nu avantajeaza pe oricine, dar aceasta e foarte ok.

    ReplyDelete
  2. Eu sunt pasionată de shopping în toate modurile. .. Este o problema, nu am nevoie de nimic, dar îmi sclipesc ochii la reduceri în perioada asta. Si deja am făcut daune în cont :(((((

    ReplyDelete
  3. I don't really like shopping online, I just love the feeling of trying on different clothes and accessories in the shops!
    Love your look, especially the peplum top :)



    Saci
    ChocolateFashionCoffee
    ChocolateFashionCoffee Facebook Page
    ChocolateFashionCoffee INSTAGRAM!!!

    ReplyDelete
  4. Nu stiu daca de vina e perioada lunga de asteptare sau multele experiente nereusite de care am avut parte de-a lungul timpului, dar eu nu simt nici un fel de atractie pentru shopping-ul online. Pana si ce vad in fata ochilor, pe umeras sau manechin, poate ajunge sa fie o dezamagire in momentul in care intru in cabina de proba, iar pentru mine felul in care se aseaza o haina, e totul.

    Minunata tinuta de astazi, topul e genial :)

    ReplyDelete
  5. Eu m-am ponderat de vreun an, in legatura cu shoppingul. Motivul a fost in primul rand lipsa spatiului, dar si banii aruncati aiurea pe produse pe care abia daca, le purtam o data. Imi este si ma simt mult mai bine asa. Si nu duc lipsa placerii de a cumpara, caci ii cumpar celui mic hainute si pantofiori mai mereu, si o sa tot am de cumparat caci el creste oricum, asa ca am impuscat 2 iepuri. Nici la el nu exagerez, insa ii cumpar mai mult decat mie, atat online cat si din magazine.

    Mie imi plac mult blugii, sunt vreo firma anume? Ce local shop e asta, cu haine aduse de la fabrici din Romania?

    www.piecesofsoul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am în oraș un fel de outlet, cumva arondat unei fabrici de confecții. Eu nu știu pentru ce branduri produc, dar e cert că o parte din haine ajung în aces shop. Jeanșii și topul sunt de acolo. Le-am luat la 50%reducere și mi-e rușine să spun cât de puțin a trebuit să las la casă... am avut noroc.

      Delete
  6. Pe mine ma atrage orice shopping, dar placerea e mai mare pentru cel direct de la sursa, bineinteles. Imi place mult topul tau, are o textura 3D sau mi se pare?

    te pup, draga mea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Topul este dintr-un soi de dantelă, de aceea pare texturată. Te pup, Andreea.

      Delete
  7. Dupa ce am sortat un sifonier intreg si am realizat ca port cu preoponderenta, doar anumite haine, am inceput sa ma gandesc de doua ori, daca sa mai investesc sau nu.
    Mai colind prin Second Hand-uri dar reducerile, fie ele online sau in magazin nu ma atrag in mod deosebit, majoritatea hainelor zac pe jos sau in gramezi, magazinele sunt arhipline si eu avand marimi extrem de comune, rar gasesc ceva.
    Eu as accepta provocarea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu găsesc mărimi, dar nu găsesc energia să caut prin mormane... Deci te-ai băga? Hmmm... Bun, bun...

      Delete
  8. As vrea sa spun si eu asta, insa in ultima perioada fiind mai stresata la birou am tendinta sa fac cumparaturi mai des ca inainte...uneori sunt suparata pe mine pentru ca saptamanal cheltui destul de mult pe haine, insa imi trece repede :))

    Astept sa ma mut la noua mea casuta, sa imi fac un dressing doar al meu, sa sortez hainele pe care le am si sa fac shopping inteligent. Sa investesc doar in haine calitative si clasice. Ce zici, oare voi reusi?

    Imi plac foarte mult sandalele!!!♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Păi cum să nu reușești Daniela? Orice este posibil atunci când îți dorești cu adevărat și muncești pentru asta.
      Îți doresc din tot sufletul să reușești să ai cuibul tău și să-l decorezi pe placul tău.

      Delete
  9. Mdaa...e complicata situatia. Povestea cu ne-achizitionarea a NIMIC timp de o luna, este o treaba care ma duce cu gandul la lasatul de fumat. Adica, eu pana acum 5 ani, de ce sa ma las de fumat daca imi place (acum 5 ani am decis ca nu-mi mai place) ????? Ei, asa e si cu shopping-ul. E misto, e challenging and it's fun! Pe de alta parte, nu e ok sa iei chiar tot, sa ai piese peste piese, cu care iti umpli dulapul, pe care nu le porti veci, dar le-ai luat! Si apoi, exista piese noi, care necesita accesorii noi. Uite, asa am patit eu cu o rochie noua pentru care mi-am luat ieri un sutien din silicon...si tot asa :))) In ultima vreme am invatat cel putin sa cumpar "din nevoie" in sensul ca imi completez tinute, pe care le comand uneori si de la croitoreasa. Acum, in august, imi comand de exemplu doua rochii de bal si de cateva saptamani tot "lucrez" la concept, in fiecare seara, cand adoarme fiica-mea in special. Ei si doua rochii de bal, fac gaura in buget, deci trebuie sa ne gandim mai bine la ce si cum. Nu mai spun cum e cu accesoriile. M-a palit acum damblaua ca eu port doar bijuterii "cu suflet". Din asta inteleg eu ca trebuie sa aiba povestea ei fiecare piesa (cred ca am luat-o razna). Probabil ca am facut o mica alergie la piesele Esprit si XENOX pe care le poarta "doamnele" de aici cu bermude :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă bucur nespus că ai făcut analogia cu țigările pentru că exact pe tema asta mă mai contrez cu soțul meu. El cu țigările, eu cu hainele. Fiecare are viciul lui.
      Shoppingul de completare este o idee foarte bună, dar este valabil în cazul în care există deja un schelet solid de garderobă în dotare. Sinceră să fiu cred că cel mai des la această categorie mă încadrez... Dar după câțiva ani de shopping în derivă... :D
      Hmmm.... Vezi tu ce rea ești... Și eu când te văd purtându-le?

      Delete
    2. Fac poze, fac poze ! Doar sunt co-creatiile mele, nu?????

      Delete
    3. Of course... te facem designer!!!

      Delete
    4. Daaa! Stai sa nu speriem vreun critic de moda :)))) licentiat in domeniu... :))) Dar ce sa zic. Toata gandirea mea in scurtul timp ramas din fiecare zi tre' sa dea roade, nu?

      Delete
  10. N-as avea nicio problema in a accepta provocarea ta! Se poate intampla sa am luni de zile cand nu cumpar nimic (la haine sau incaltaminte ma refer, caci ai vazut cum si in ce stil barbar consum alte produse :P)... E drept ca in ultima perioada m-a cuprins o nebunie, pardon, o frenezie :)) a shoppingului (online: haine, din magazin fizic: incaltaminte) si am cumparat chiar si de placere, nu numai de nevoie. Sunt sigura ca e doar o pasa! Nu am astfel de zburdalnicii frecvent, prin urmare le dau curs si le savurez atunci cand apar!

    Cum iti spuneam pe Fb, am intrat in magazine fizice cautand sandalele pe care le porti tu acum (exact asa era in mintea mea modelul lor, foarte clar conturat - poate sa fi fost ceva culoare pe-acolo dar designul - identic). Negasindu-le, cadeam in capcana de a cumpara altceva care imi pica cu tronc sia-poi iar porneam in cautarea Acelora!!! :D Am intrat mai manas si am vazut preturi si... m-am cam linistit! :( Dar tot le visez! :)))

    Cat de frumos e si topul cu peplum, cat de bine iti vine tie si cat de inspirata combinatia - love it!
    Ti-am mai spus ca esti o tipa pe cinste?! :)

    Te pup cu drag!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, așa este... Sunt foarte scumpe, dar eu le-am cumpărat la mâna a doua de la o cunoștință care le ținea de decor în șifonier. Eu le-am plătit cu 150 de lei și mă mândresc cu târgul făcut pentru că sunt și frumoase și calitative.
      Nu știu unde să te direcționez să cumperi, dar promit că atunci când văd ceva similar, transmit și linkul.
      Mulțumesc, Felicia... Sentimentul este absolut reciproc. Te pup!

      Delete
    2. Oooo, please, ajuta-mi spiritul sa se linisteasca! :)) I mean it! :D
      Pupicei, draga mea Lucia!

      Delete
    3. Deci, sandalele sunt intr-adevar....mortale!!! Si eu inteleg treaba cu spiritul...pe bune!

      Delete
    4. Am omis sa spun, Lucia! Excelent targ ai facut! Poate are cunostinta ta si pentru mine! :))))
      Irina, deschidem un club?! :D
      Pupici, fetelor!

      Delete
    5. Doamna, deschidem un club cu siguranta! Si o bagam si pe fiica-mea in el, care are un an si jumatate si se istericheaza deja cand vede pantofi faini (pe care i-i cumpara maica-mea, pe care am putea de asemenea sa o bagam in club) :)))

      Delete
    6. Club?!? Gata, mă bag şi eu!!! Trebuie să-i găsim un nume...

      Delete
    7. Ma gandesc, ma gandesc...

      Delete
    8. :D Mmm, imi place ceea ce s-a derulat pe-aici cat am lipsit!

      Delete
    9. Really beautiful sandals! All outfit is very chic! You have a gorgeous hair!
      More greetings from MissGrey.ro
      https://missgrey.ro/blog/despre-rochii/rochii-elegante-de-zi-versatile-cum-sa-porti-aceeasi-rochie-in-ipostaze-diferite/

      Delete
  11. Foarte dragut si feminin topul, imi place enorm imprimeul. kisses

    ReplyDelete
  12. Sincer o spun...e una din tinutele mele preferate!! Imi plac culorile si-mi place cum ti se potrivesc piesele.. la fix iti vin!
    Legat de shopping... te inteleg perfect! Sa stii ca eu am incercat sa ma abtin de la shopping de multe ori...cateodata imi iese..cateodata nu..e prea mare tentatia!
    Dar cateodata aplic o metoda cumva la mijloc: imi propun sa nu cheltui mai mult de o anumita suma pe luna, pe haine. Si-atunci mi-e mai usor sa ma tin de promisiune.
    Alta cale de a ma simti mai bine stiind ca nu cheltui prea mult pe haine e sa revand ce nu mai port. Decand am blogul, cumpar unele lucruri doar pentru ca ar arata bine cu ceva haina ce deja o am..dar apoi ramane in dulap pentru ca n-am cand sa le port.. Asa ca ma folosesc de eBay sa mai vand una alta.. macar ma simt mai bine, stiu ca nu am risipit banii.

    Poate ideile mele te ajuta :)

    ReplyDelete
  13. Imi place asa mult tinuta ta, are aer varatic si proaspat! Sincer si eu as face cumparaturi tot timpul si online si din magazine fizice si second...insa cheltuiesc cu masura, nu dau sume mari de bani pe haine. Si imi revin repede dupa cate o sesiune de cumparaturi :). Apoi uit si reincep. Te pup!

    ReplyDelete
  14. Faptul ca nu am gasit marimea, reducerile nesemnificative, dar si gandul sa directionez banii catre altceva ma ajuta sa nu fac mare risipa. Sunt perioade mari cand nu cumpar mai nimic, daca la inceput cumparam peste voucherul primit de la Kurtmann, spre exemplu, acum ma limitez la el +/- cativa lei, deci pot sta linistita cu lunile si doar sa ma zgaiesc online privind. :)
    Foarte frumoasa cromatica tinutei, imi place ca ai asortat culoarea plicului cu pedichiura. xo

    ReplyDelete
  15. Grea provocare... nu stiu daca as reusi sa nu cumpar absolut nimic, dar probabil nu imposibil daca m-as duce direct acasa de la serviciu :))
    Cunosc senzatia, am si eu des momente de genul, cand cheltui aiurea pe haine si ma apuca remuscarile, ma gandesc la cei care n-au ce manca... iar mie nu-mi mai incap hainele in dulapuri... legat de shopping-ul online, nu prea ma plang, rar am avut esecuri in ceea ce priveste marimile, dar am avut momente in ultima perioada cand am simtit un nivel de saturatie, pentru ca efectiv am haine recent cumparate, pe care nu le-am purtat niciodata si haine de anul trecut pe care n-am apucat sa le port... nu pot sa spun ca-mi lipseste ceva, pana si peplumuri am de anul trecut vreo 2-3 si noroc ca mi-ai amintit de ele, sa le scot la purtat.
    Imi place tare mult tinuta asta, atat jeansii, cat si topul sunt superbe!! Ador tunsoarea asta a ta, iti vine grozav!

    Te pup!! Weekend frumos!

    http://www.newtouchofcolor.com/

    ReplyDelete
  16. Shopping online - o singura data, Zara, pentru ca nu aveau produsul in magazin. Din pacate nu am fost multumita de calitatea materialului asa ca am returnat produsul (nu am nimic cu firma, am chiar foarte multe produse de la ei, insa nu imi plac toate materialele/produsele lor). Mi-am demonstrat ca nu sunt genul de persoana care va face shopping online, imi place sa intru in magazine, sa studiez cusaturi si sa vad materialul. Offline, cand drumul spre casa da prin strada pacatoasa cu magazine pline de ispite nu poti rezista tot timpul :D
    Pentru ca trebuie sa imi focusez energia, finantele si timpul catre alte lucruri voi accepta propunerea ta-no shopping pana in septembrie dar am o rugaminte-imi dai "dezlegare" la cumparat cadouri? :-)

    ReplyDelete
  17. Shoopingul o fac din placere, foarte rar am nevoie de anumite piese de imbracaminte sau oje :) Dupa ce ajung acasa cu produsele, cateva zile sunt nervoasa pe mine ca nu m-am abtinut si puteam sa fac altceva cu banii respectivi.
    Eu nu prea imi achizitionez haine online, din cauza ca niciodata nu nimeresc marimile. Dar adevarul este ca iubesc sa colind magazinele cu prietenele mele, asa ca nu o sa-mi rapesc aceasta placere!

    ReplyDelete
  18. Prefer oricand thriftingul, din motive lesne de intuit, piese pe care nu le vad la orice iesire in lume si buzunar happy. Asta nu inseamna ca nu bat magazinele obisnuite sau pe cele online asa cum face toata lumea, doar ca ma limitez la minimum de piese, basics, jeans, unele tipuri de incaltari sau (mai rar) ceva fara de care simt ca nu mai pot trai.

    ReplyDelete
  19. Eu accept provocarea! Cu toate ca nu stiu daca e posibil. Gata am terminat-o cu reducerile, eu zic sa termin putin si cu shoppingul pana in septembrie!

    www.peach-punch.com

    ReplyDelete
  20. Si eu imi achizitionez haine online, e asa de funny!
    https://missgrey.ro/ro/blog/rochii-de-revelion-superbe-colectie-noua-miss-grey

    ReplyDelete