Friday 21 February 2014

Made in Romania

Today I would like to talk to you about a new project I intend to initiate. The project will be called Made in Romania and will involve promoting pieces of clothing/shoes/accessories, made ​​by talented Romanian designers, who are at the beginning and don't benefit of an intense promotion in the media, yet. I intend to do an article like this at least once a month.

The idea for this project emerged due to several factors. One of them is represented by the frequent discussions on the blog about wearing authentic pieces, possibly Romanian, instead of imitation ones (that doesn't mean I won't wear such pieces anymore), another factor is a proposal I got from Cătălina to wear one of her creations, another factor is my own experience in this regard and the fact that I understand more than anyone the need for promotion.
The last factor is the desire to increase the blog and how else than coming in front of you with interesting and useful ideas.

The pilot episode of Made in Romania series will be released on February 24th ... so stay tuned ...

Haină :: Zadin | Sweater:: New Yorker | Jeans :: H&M via miniPrix
Rain boots :: via dEpurtat | Necklace :: H&M | Leather Gloves :: via miniPrix

Eu: mi-aș dori să ajungi într-o zi să mă înțelegi cu adevărat și să-ți dai seama ce-mi doresc eu cu adevărat
El: ar fi o performanță și pentru mine...
Eu: și să-ți dai seama când mi-e greu și de ce
El: cred că numai cuprinsul la tine are o mie de pagini...


Fragment dintr-o discuție recentă cu soțul meu, cu care sunt împreună de 15 ani (din care 6 de căsătorie).

Da, uneori sunt o ființă complicată, dar niciodată ilogică. Tot ceea ce fac este calculat la virgulă și nimic nu este întâmplător. Cine știe, probabil că într-o viață anterioară am fost un strateg de război... Niciodată nu mă mulțumesc cu ce am atât timp cât știu că pot și merit mai mult... și construiesc cărămidă cu cărămidă pentru că eu vreau să ajung sus.

De ce vă spun toate acestea? ... aceasta este introducerea noului proiect pe care vreau să-l inițiez și care se va numi Made In Romania.
Proiectul va presupune promovarea de piese de îmbrăcăminte/încălțăminte/accesorii românești, făcute de designeri talentați aflați la început de drum, dar care nu beneficiază încă de o promovare intensă în mass-media. La momentul curent mi-am propus să fac un articol de acest gen cel puțin o dată pe lună.
Am să vă rog să mă ajutați în acest proiect și să veniți să-mi recomandați astfel de designeri, care merită mai multă promovare.

Ideea acestui proiect a apărut datorită mai multor factori. Unul din aceștia a fost reprezentat de discuțiile frecvente de pe blog cu privire la purtarea de piese autentice, eventual de factură românească, în loc de imitații (a nu se înțelege că nu o să le mai port și pe acelea), altul a fost o propunere de-a Cătălinei de a purta una din creațiile ei cu scopul de a o aduce mai mult în atenția publicului, altul a fost propria mea experiență pe planul creației și înțelegerea necesității de promovare.
Ultimul factor a fost dorința de creștere a blogului și cum altfel decât venind în fața voastră cu idei interesante și utile.

Episodul pilot al serialului Made In Romania va fi lansat pe 24 februarie (Drag♥bete)... așa că stați prin preajmă...

22 comments:

  1. Interesanta ideea de proiect.:)
    Imi place colierul.

    ReplyDelete
  2. Lucia, esti plina de surprize, ce proiect frumos ai initiat! Sa devina mare mare de tot! Iti multumesc ca m-ai amintit in postarea ta, inseamna foarte mult pt mine! Astept cu sufletul la gura episodul pilot! Te pup, Cata

    p.s voi inca mai aveti zapada? Au iesit superb pozele pe zapada!

    www.piecesofsoul.com

    ReplyDelete
  3. Mi se pare foarte tare ideea, uite la asta chiar nu m-am asteptat. Dar presimt ca se vor scrie pagini despre oameni care merita si Catalina face fara doar si poate parte din ei. Abia astept 24!
    Tu arati super!

    PS:Cizmele imi fac din ce in ce mai mult cu ochiul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Și eu sper să scriu niște povești frumoase, de suflet.

      Să nu-ți iei cizme de gumă! O să te am pe conștiință! :P

      Delete
  4. Cand ai pomenit prima oara pe FB despre Made in Romania, mi-a cam trecut prin minte ce vrei sa faci...se vede ca exista un soi de comunicare extrasenzoriala intre noi!!! M-am ferit sa comentez, sa nu cumva sa razi de mine! Te felicit , Lucia, pentru initiativa si iti doresc multa bafta cu acest proiect. Avem valori autentice si daca vrei sa le scoti/sa le pui in lumina, este absolut de admirat! Tu esti o persoana cu mult bun gust si cu un stil propriu si abia astept sa vad ce ne propui pentru ep.pilot! Doamne ajuta, sa fie intr-un ceas bun si de bine pentru cat mai multa lume si pentru Zadin <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc mult pentru susținere, Nadia. Mă bucur foarte mult că rezonăm în gândire.

      Delete
  5. Pozele sunt fabuloase, contrastul este "cheia" dupa parerea mea, arati superb in mijlocul intinderii albe; m-am indragostit de pulovar si de colier...cum altfel ?!!! Te imbratisez cu drag, :-*

    ReplyDelete
  6. Gorgeous girl with a brilliant mind! Asa as parafraza eu modul in care te autodefinesti...
    Iti tin pumnii! Sa fie o reusita acest proiect, ideea e extraordinara si te felicit pentru ea! Astept data de 24... ;)

    Superbe fotografii! In cadrul lor e surprinsa si o alta latura a ta, mai jucausa...si-mi place asta!
    Te imbratisez cu drag, Lucia!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuvintele tale sunt mari și îmi doresc să reprezint măcar 50% din ceea ce pot ele reflecta.

      Doamne ajută să fie un proiect de succes!

      Delete
  7. Foarte faina ideea asta de proiect. Bravo tie ca sprijin branduri romanesti. Mult succes !

    http://foodandlifestories.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  8. Mult succes si felicitari pentru idee!
    Sunt intr-adevar multi tineri talentati in Romania. Unul dintre ei este si Mara Rizea. O perioada buna de timp, nu apreciam accesoriile hand made/nu le purtam, mi se pareau toate la fel, cu multe flori, materiale si modele care se repetau. Mara a reusit sa-mi schimbe aceasta perceptie! Mara e la un alt nivel...totul din mana ei iese atat de frumos si pretios!
    Pupici!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mara este și ea în vizorul meu. :D... de ceva timp chiar.

      Delete
  9. Ce proiect frumos! Ma bucura initiativa ta si abia astept sa citesc postarile!

    ReplyDelete
  10. you are cute as a bug

    ReplyDelete
  11. Super idee! Abia astept sa citesc ce minunatii mai putem cumpara de la tinerii nostri creatori de moda!

    ReplyDelete
  12. De abia astept acest proiect, pare foarte interesant!

    ReplyDelete