Wednesday 29 January 2014

Afrodisiac

Primul cadou primit de la soţul meu a fost un parfum. Ne cunoşteam de două săptămâni, iar ocazia a fost împlinirea vârstei de 16 ani.
Era un parfum ieftin, într-o cantitate industrială, cu un miros extrem de puternic şi pe care... L-AM IUBIT.

Vă spuneam pe Facebook zilele trecute că niciodată în viaţa mea nu mi-am cumpărat parfum. De fiecare dată îl primesc cadou şi de cele mai multe ori cadoul vine de la soţul meu, atunci când se întoarce din voiaj. Soţul meu călătoreşte foarte mult în interes de serviciu şi şi-a creat obiceiul de a-mi aduce câte un parfum de câte ori se întoarce acasă. Prin urmare... dacă vreodată mi-aţi pune întrebarea: spune-mi ce parfum foloseşti ca să-ţi spun cine eşti, v-aş răspunde că sunt exact ceea ce îşi doreşte soţul meu să fiu. Şi de ce să mint (sper să nu şi-o ia în cap), dar nu are gusturi rele deloc.

La momentul curent arsenalul de parfumuri conţine tot ceea ce vedeţi în imagine.

1 - Chloe - (30 ml, 50 ml, 75 ml, 100 ml) - este cel mai recent din gaşcă.
2 - Flower by Kenzo: (50 ml, 100 ml) - o dragoste mai veche.
3 - CK One (100 ml, 100 ml, 200 ml, 200 ml) - un parfum unisex.
4 - Hugo XX (100 ml, 100 ml, 60 ml, 40 ml) - un parfum pe care l-am purtat în ziua în care m-am căsătorit şi care îmi trezeşte amintiri foarte plăcute.

5 - Kenzo Madly (30 ml, 80 ml).
6 - J'Adore (100 ml, 50 ml, 100 ml) - tot o dragoste mai veche.
7 - Divine de la Oriflame - acesta este parfumul pe care în ultima vreme l-am primit cadou de la sora mea. Ea ştie foarte bine că eu am o superstiţie legată de acest parfum, în sensul că am observat de-a lungul timpului că în ziua în care mă dau cu el îmi merge bine. Astfel că... în unele zile, când ştiu că este posibil să am nişte provocări, mă dau cu el inteţionat să-mi meargă bine. Nu aţi fi crezut aceasta despre mine, aşa-i?

Acum urmează partea cu adevărat interesantă. Nu ştiu cum e la voi, dar la mine şi la soţul meu, parfumul, mirosul deosebit, schimbat cu o oarecare frecvenţă, este un afrodisiac. Să vă explic în termeni mai populari. E dificil să fii inventiv, după 16 ani de relaţie, cu toate acestea deloc imposibil, dacă există imaginaţie. Aşa se face că am ajuns la concluzia că parfumurile (al lui sau al ei) schimbate să zicem o dată la o lună şi folosite în momente cheie (if you know what I mean...) au un efect stimulator asupra minţii, singura responsabilă să ne aducă pe culmile fericirii. So... dacă aveţi senzaţia că lucrurile nu mai sunt atât de intense în planul intim, vă sfătuiesc să vă cumpăraţi un parfum, total diferit faţă de ceea aţi folosit până la momentul curent, atât pentru voi cât şi pentru partener, după care să vă daţi întâlnire într-un cadru intim, apoi... aştept să veniţi aici şi să-mi spuneţi ce a ieşit. :D

25 comments:

  1. :))) Tu, o tipa atat de cerebrala, m-ai uimit cu superstitia despre care povestesti! Dar asta iti sporeste farmecul...

    Hmm, ce provocari lansezi! Acum reflectez asupra acestei teme, am sentimente contradictorii; poate fi incitanta ideea; pe de alta parte, mie imi place sa simt la El acelasi parfum pe care chiar il astept, il anticipez...:)

    Cu riscul de a repeta: mi-a placut postarea ta, Lucia!

    Big hug!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D Chiar nu sunt o tipă superstiţioasă în genere... dar... mi-e teamă de marţi, 13, şi am şi obiceiul acesta cu parfumul.
      Te îmbrăţişez şi eu, dragă Feli.

      Delete
  2. ohhhhhh, ce pot sa mai spun???? :) Doamne ajutaaaaaaa :) Te pup si te imbratisez cu drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuvintele sunt de prisos... :| Te pup, dragă Nadia.

      Delete
  3. nice post :)
    am avut si eu parfumul de la Oriflame, mi-a placut un timp.
    in general, ma plictisesc repede de mirosuri....
    te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa e, Florina. Pe unele le folosesc, dar nu le mai doresc a doua oara, dar sunt unele de care pur si simplu nu ma pot satura.

      Delete
  4. Hmmm, ce provocare ne lansezi! :) S-ar putea sa incerc! :D Hugo XX imi place si mie foarte mult!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar iti recomand sa incerci, nu ai nimic de pierdut, draga Andreea.

      Delete
  5. Si eu am o colectie impresionanta de parfumuri :D De regula mi le cumpar singura, este mai simplu pentru ca sunt destul de sensibila la mirosuri si sunt parfumuri pe care le gasesc foarte iritante la propriu :)) Oricum pe 2 si 3 le am si eu, sunt mare fan Kenzo, Calvin Klein si Lancome.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am mirosit recent parfumul La vie e belle, de la Lancome. E divin.

      Delete
  6. Sincera sa fiu eu nu sunt o fana a parfumurilor. Am si eu pot sa zic o colectie de vreo 6-7, toate primite. Singurul parfum pe care mi l-am luat vreodata a fost Pur desir de lilas de la Yves ROcher, pe care l-am achizitionat in mai multe randuri pana au schimbat acum vreun an sau doi formula. Cel nou nu mai imi place, si chiar sufar dupa el. Era singurul care pot sa zic ca imi placea cu desavarsirea. (a se intelege de aici ca liliacul este una din florile mele peferate, pe langa lacrimioare).
    In schimb, lucru ce ma amuza, soacra mea de 66 de ani este obsedata dupa parfumuri. Are peste 20. Nu-i o problema sa ii fac cadouri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai se poate spune ca soacra ta este deja colectionara... Are un arsenal serios, nu gluma.

      Delete
  7. Mie-mi plac parfumurile dulci, 2 e preferatul meu.
    Mai degraba decat superstitie, ti-ai creat o ancora legata de acest parfum. Poti sa ai o piatra in mana de ex, si dc iti spui ca o sa te simti increzatoare de cate ori strangi piatra in mana, cam asa o sa fie. Parerea mea...a unei persoane, ce nu crede in superstitii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate, asa este, mi-am creat o ancora. Uneori avem nevoie si de astfel de "ajutoare".

      Delete
  8. All of these perfumes are great. I especially enjoy the Chloe :)

    If you'd like come and join my giveaway. Giving away a $100 Ettika Gift Certificate.

    Xx,
    http://sacosha.blogspot.com/2014/01/100-ettika-giveaway.html

    ReplyDelete
  9. Esti o norocoasa, sotul meu nu are talent sa aleaga parfumuri dar nici alte cadouri feminine, dar am noroc cu prietenele care se pricep de minune la acest lucru.

    ReplyDelete
  10. CK One is one of my all time favourites!

    ReplyDelete
  11. numai 5 si 7 sunt lipsa la apel :)

    ReplyDelete
  12. Buna Zadin, e unul din subiectele mele preferate!
    Si mie imi plac foarte mult parfumurile, sotul meu imi face cadou parfumuri de multe ori, ca stie ca imi plac si nu stramb din nas cand primesc unul. Cateodata imi cumpar si eu.
    Nu am neaparat un parfumum preferat, pentru ca de fiecare data cand imi iau sau primesc unul nou, imi place sa incerc o noua aroma, m-as plictisi sa folosesc acelasi parfum de doua sau mai multe ori. S-a mai intamplat sa am acelasi parfum de doua ori, dar rar, de obicei nu o fac.
    Acum nu am multe parfumuri, doar doua, unul de la Estee Lauder si unul de la Mary Kay. Si mai am niste body mist-uri. Which reminds me, acum ca am citit postarea ta, ca vine Valentin, hmmm. :))) E cazul sa-mi completez trusa de parfumuri, iar pentru sotul meu parfumurile constituie o idee buna de cadouri. :)

    ReplyDelete
  13. Flower by Kenzo si J'adore sunt preferatele mele. De fiecare data cand primesc alt parfum il folosesc un pic si ma intorc la dragele mele parfumuri :)

    http://alexandradinuphotography.wordpress.com/

    ReplyDelete
  14. veronica picioroaga22 February 2014 at 11:48

    Zadin, iubesc cum ai inceput articolul :-) si pot sa confirm si eu , barbatul tau n-are gusturi rele :-)) Si gesturile si atentia lui arata si cat de educat e , dar si ce femeie deosebita are langa el . Bravo! Nu e chiar usor sa spargi rutina , in general , daramite dupa 16 ani .Dovada ca gesturile marunte , fac viata frumoasa ...Iti vine sa crezi ca din tot ce ai aratat tu n-am avut nimic pana acum :-) Momentan ma bucur de un Pleats Please , care ma face sa simt deja primavara ..si astept un La vie est belle , daruit de sora mea :-D ( cea mai buna sora !!! ) inca nu am un gen anume..imi plac mirosurile arse, imi place bergamota , moscul printre ingrediente..dar tot timpul incerc ceva nou...te pup!

    ReplyDelete
  15. nu ti se poate intampla ceva daca nu crezi in acel lucru..deci adio superstitii din punctul meu de vedere..nici u se prinde nimic de cel care nu crede in ele..pt ca lor le trebuie mediul sa se prinda, daca esti mediu ostil nu se vor prinde niciuna de tine..esti mult mai tare prin ce ai bun decat prin ce au superstitiile rau.. parfumurile tale sunt frumoase si deosebite, un articol placut..iti recomand shalimar de guerlain..e parfum de femeie misterioasa..l/am cumparat datorita legendei din spatele lui..nu seamana si nu se compara nici alien ni ci unul cu el shalimar e unic si nu place oricui, decat celor ancestrali sa le zicem in ghilimele..te pup..ps. am citi cele 50 de umbre ale lui grey..hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu sunt superstițioasă, dar uneori recunosc că îmi place să mă prostesc.
      Mulțumesc pentru sugestie Maria, chiar m-ai făcut curioasă.
      Și cum ți s-a părut cartea?

      P.S. Eu sunt pe la jumătatea ultimului volum.

      Delete
  16. Si la noi este la fel!!:)

    ReplyDelete