Saturday 28 September 2013

About the Malta getaway...

Dacă mă urmăriţi pe Facebook sau pe Instagram probabil că aţi observat că zilele acestea tot am postat fotografii din Malta. Nu, nu am fost vacanţă, dacă asta v-aţi imaginat, ci am fost într-o călătorie în scop de serviciu, iar soarta face să fi avut un program suficient de OK care să-mi permită să îmbin utilul cu plăcutul.

Pentru cei care nu ştiu, Malta este o ţară europeană, fostă colonie britanică, situată pe o insulă în mijlocul Mării Mediterane, foarte aproape de Sicilia.
Din România către Malta nu există zbor direct, însă există mai multe legături posibile.
La dus, legătura pe care am avut-o eu la dispoziţie a presupus să fac escală în Munchen şi imediat la o oră să am legătură către Malta. La întors, am avut legătură prin Frankfurt. Nu sunt o mare fană a zborurilor cu avionul, dar de data aceasta chiar a fost OK şi cred că mi-am învins într-o oarecare măsură această fobie. O să vă scriu mai în detaliu ce înseamnă pentru mine călătoriile cu avionul într-o postare viitoare.

În ceea ce priveşte Malta, prima chestiune care mi-a atras atenţia este aspectul pronunţat de cetate: clădiri construite din blocuri de piatră, având acoperiş plat şi fiind dispuse în trepte.
Un alt aspect care mi-a atras atenţia este sistemul rutier, invers faţă de România. În Malta, am stat pentru prima oară în viaţa mea în partea stângă faţă într-o maşină, dar nu în calitate de şofer. A fost de-a dreptul palpitant în anumite circumstanţe şi aveam senzaţia permanentă că mergem pe contrasens. O altă ipostază interesantă din acest punct de vedere este şi cea de pieton, pentru că mai întâi te asiguri în dreapta şi abia apoi în stânga, ceea ce nu e ceva cu care m-am obişnuit foarte rapid.

Cazarea am avut-o la hotelul Le Meridien şi cel mai mult mi-a plăcut că avea atât piscină interioară (la etajul 2), pe care am şi testat-o, cât şi piscină exterioară pe acoperiş (etajul 12). În cazul în care nu ştiaţi, în Malta este încă vreme excelentă de plajă şi lumea profită din plin de aceasta. Eu nu am avut timp să fac plajă, dar am apucat să fac câteva ture de piscină interioară. Aş fi regretat dacă nu aş fi făcut măcar acest lucru.

Pozele de mai jos sunt făcute cu telefonul, dar promit că mai fac o postare şi cu pozele făcute cu aparatul foto.

P.S. Vă mulţumesc tuturor pentru toate mesajele lăsate în postarea anterioară. Acestea sunt motivul pentru care mă citiţi din nou. ♥


Thursday 19 September 2013

Maybe it's not goodbye

Sunt într-un punct al existenței în care nu știu dacă voi mai putea să scriu pe blog.
Este o chestiune care nu ține de neapărat de dorință, pentru că ea încă există, ci mai de grabă de putere, de timp, de priorități.
Vă mulțumesc că mă vizitați și am să fac tot posibilul să nu dispar cu totul din această lume, pe care o iubesc...

"I am a person who is unhappy with things as they stand. We cannot accept the world as it is. Each day we should wake up foaming at the mouth because of the injustice of things." Hugo Claus

"I still find each day too short for all the thoughts I want to think, all the walks I want to take, all the books I want to read, and all the friends I want to see." John Burroughs 

Aceste două citate descriu cel mai bine starea mea curentă.

Shirt :: Sky Sports | Jeans :: New Yorker | Shoes :: via miniPrix

Saturday 14 September 2013

Să vorbim despre cumpărăturile online (only for romanian readers)

Încerc să scriu acest articol de ceva timp, dar din păcate nu am reușit acest lucru până acum.
Ideea articolului mi-a venit uitându-mă la traficul care vine din Google, la mine pe blog.
Se pare că există lume care se întreabă de unde să cumpere haine online. M-am gândit că ar fi bine să vin în ajutorul acestor persoane povestind despre experiența mea în acest sens.

Când vine vorba de cumpărături pe site-urile românești, nu cred că mai este un secret pentru cei care mă citesc cu regularitate, că miniPrix.ro remains The One. Indiferent de orice mi s-ar spune, eu am găsit acolo adevărate comori și haine mult mai calitative decât am avut șansa să văd la multe branduri sonore. Cred că am făcut anul acesta cel puțin 30 de comenzi pe miniPrix și... anul încă nu s-a terminat. Menționez că peste 90% din comenzi le-am făcut la reducere.
Îmi place că miniPrix oferă transport gratis la o comandă minimă de 100 de lei și poți returna gratuit toate produsele fără să oferi o justificare pentru a face acest lucru. Îmi place de asemenea că dau detalii de mărime pentru fiecare piesă purtată de model, lucru care ajută la o identificare mai bună a mărimii pe care ar trebui să și-o cumpere clientul. E drept că se întâmplă ca uneori aceste detalii să fie eronate, dar pentru asta există returul...

Al doilea site românesc ca frecvență a comenzilor din partea mea este kurtmann.ro. E drept că nu am făcut mai mult de 4 comenzi la ei în decursul ultimului an.
Cel mai mult îmi place că aceștia precizează brandul hainelor și că au o diversificare a produselor mai mare, în comparație cu miniPrix. Cu toate acestea, hainele sunt mai scumpe, nu au detalii de mărime, iar transportul este gratuit doar dacă comanda minimă de 190 de lei. Aceste trei aspecte nu sunt tocmai plăcute. 
Și aici returul este gratuit.

Singurul site românesc de pe care am mai comandat încălțăminte este dEpurtat.ro. Am comandat o singură dată și pot spune că a fost ok.
Cei de la dEpurtat impun o comandă de minim de 190 de lei pentru a beneficia de transport gratis și în privința returului sunt cam pretențioși, în sensul că sunt dispuși să-ți dea banii înapoi, dar plătești transportul de retur.

Nu pot încheia acest articol fără să vă fac și recomandări internaționale.
Prima pe listă este este asos.com. Am făcut mai multe comenzi și niciodată nu au fost probleme.
Sunt sigură că știți că au transport gratuit la orice comandă, iar plata se face în avans. Eu plătesc prin intermediul PayPal, fără să fi avut vreodată probleme.
Dacă doriți mai multe informații depre ce reprezintă PayPal și cum să vă faceți un cont, puteți să-mi scrieți în mesaje și voi răspunde cu mare plăcere.
Aș vrea să precizez că surorii mele i s-a întâmplat ca de două ori comanda să nu ajungă, dar a făcut o cerere și i-au returnat banii. În general, comenzile de la ASOS vin în aproximativ 2 săptămâni de la comandă, la poșta normală. Un sfat pe care vreau să-l dau în legătură cu ASOS, este să aveți foarte mare grijă la mărimi, căci nu se potrivesc. Încălțămintea este cel mai elocvent exemplu. Aici găsiți un articol scris de mine în legătură cu o astfel de comandă.

Un alt site internațional cu care am interacționat este newlook.com.
Am încercat de două ori să comand de pe New Look și m-am trezit că mi-au luat banii din cont, dar fără să se considere comanda finalizată. În ambele variante mi-am recuperat banii prin niște cereri la bancă, având ca dovadă prinscreen-ul cu mesajul de eroare, dar și extrasul de cont furnizat de PayPal. A treia oară nu-mi mai încerc norocul. Să-mi spuneți dacă voi ați avut probleme similare.

Ultimul site internațional despre care vroiam să vă povestesc este firmoo.com.
Și pe acesta sunt convinsă că îl cunoașteți, cel puțin dacă sunteți blogger. Am avut o colaborare cu ei și ulterior, fiind foarte mulțumită de produsele lor, am decis să-mi comand actuala pereche de ochelari. Ochelarii în sine nu au costat foarte mult pentru că i-am cumpărat la ofertă, dar am dat 28 de euro pe transport. Au venit din China, în 5 zile de la comandă, prin DHL, livrare la domiciliu și au corespuns din toate punctele de vedere cu ceea ce am sperat.

P.S. Ținuta din fotografii este ultima pe care am purtat-o în cinstea verii...
Top :: TOPSHOP | Jeans :: ASOS | Sandals :: Tiziano via miniPrix | Bag :: Reserved

Sunday 8 September 2013

The day I meet Ana... (part II)

I owed you the continuance of the story on how I met Ana, from anasfashionworld. This happened on our last day spent in Paris, when we decided to visit Versailles Palace.

Before getting to meet Ana and Andy, my husband and I had to wake up early in the morning and go to a police station. We had to do that because a friend of mine asked me to retrieve his wallet, that had been stolen during his stay there, three weeks before us.
He made a hand procure which empowered me to pick up the wallet, a copy of the ID card and, with the written notice received by post from the French authorities, I went to the lost and found department.
I picked it up without problems and obviously the wallet had no money in it.

After that, we went to the meeting place with Ana and Andy and together we took the train to Versailles.
Once there we decided to stop at McDonald's for a drink or to grab something to eat. All well and good until poor Ana's hot coffee was spilled on her, having to endure an unimaginable burning and obviously staining her blouse and trousers.
Luckily I had the Inspired by Zadin red dress with me, wanting to give it as a present to Ana, and the day was saved.

We had a beautiful day that remained imprinted in my memory, not because I saw Versailles, but because I spent it with some people with whom I resonated as if we knew each other since forever.

In the evening, when we returned from Versailles, we went to the supermarket and bought something to eat and after that we stopped somewhere along the Seine and we improvised a picnic, which is quite common in Paris.
We said goodbye sometime after 10 pm, with watery eyes and of course with a lot of memories.

Ana, Andy, we can not wait to see you again! Kiss you! Miss you!

Top :: TOPSHOP | Skirt :: Unknown brand | Bag :: via miniPrix  | Sandals :: via miniPrix

Wednesday 4 September 2013

To the greatest love of my life...

It's so nice to hear your son saying out of the blue: mommy, I love you or when you are about to leave for work and he comes with watery eyes and gives you a kiss on the hand or on the leg and runs immediately to his room because he knows that if he will delay a second more he will burst into tears or when you come home from work and greets you with a smile and a gives you a tight hug because you're the most important person in his life and the simple fact that you came home is EVERYTHING to him ...

Every time I write a post about my son I have in mind that over the years, he will be able to come and read what I wrote here.
And I see in that a certain privilege, because it is clear that not everyone has this chance.

The last four years of my life have been the hardest that I have lived in all 30 whom I have, but by far the most beautiful. My son is the justification of this statement and those who know me well know why I'm saying this. Not to understand that I'm complaining, under no circumstance ...

Today, when my son turns 4, here are some things I really want to tell him so that he reads over the years: I love you more than anything in this world and I want to thank you for everything you brought into my life. Because of you I learned to have a relationship with God, I learned to appreciate more everything that I have, I learned to enjoy every moment of life and every achievement that I have, no matter how small it may be, I learned to be more patient and to not rush into judging those that I don't know, I learned that there are some wars that last a lifetime.  
You are the most tangible proof of the love that binds me and your father and we will devote our entire life to offer you the moon, if that is what you will want.
Happy birthday, love!

Top :: TOPSHOP | Skirt :: ASOS | Sandals :: via miniPrix | Bag :: via miniPrix | Necklace :: H&M