Sunday 18 May 2014

Trend alert - dresses with sneakers

Mother: Is this how they wear it now? Sneakers with dress?
Me: Ohhh, dear mother... if you only knew...

I think I noticed this trend at the begging of 2013 and I simply couldn't understand how someone could wear sneakers with a dress. I'm sure there are many who still look at this combination with amazement, but I've learned over the years to ignore the limited vision of some people and associate it with a lack of fashion culture.

There are trends I observe and which I ignore because they simply don't represent me. On the other hand, there are trends which at first I ignore... but after some time, most probably because of the blogosferic influence, I change my mind...
The current example is very eloquent in this case.

Now tell me what's your opinion regarding this trend: dresses with sneakers? Would you dare to wear such a combination?


Dress :: Local boutique | Jacket :: thrifted 


Mama: Aşa se poartă acum? Adidaşi cu rochie?
Eu: Offf, mă mamă... şi încă ce...


Cred că am observat acest trend de pe la începutul lui 2013 şi nu înţelegeam nici în ruptul capului cum poate cineva să poarte la rochii adidaşi. Sunt sigură că există încă foarte multă lume care priveşte cu stupoare această asociere, dar am învăţat să mă detaşez de ceea ce agreează sau nu viziunea limitată a unor oameni. Este clar că în aceste cazuri este o lipsă de cultură fashion.

Sunt trenduri pe care le remarc şi pe lângă care trec, pentru că pur şi simplu nu mă reprezintă. Cu toate acestea, sunt şi trenduri pe lângă care, în primă fază trec... După care, cel mai probabil ca urmare a influenţei blogosferice, revin asupra deciziei...
Exemplul de faţă este foarte elocvent în acest sens.

Voi ce ce părere aveţi de acest trend: rochii cu adidaşi? Aţi îndrăzni să purtaţi o astfel de combinaţie?

P.S. Mulţumesc pentru toate comentariile din postarea anterioară. Mi-a facut o mare plăcere să vă cunosc mai bine, dragi fete.

33 comments:

  1. :) Esti inalta si subtire ca un lujer! Diei mele ii zic trestioara!
    Chiar nu stiu daca as purta; asta nu din cauza altor retineri ci pe motiv ca picioarele mele nu ar fi avantajate! :))
    Dar tie...zau ca-ti vine bine, zau ca ma convingi! Se confirma, de fiecare data, inspiratia cu care imbini bunul simt cu simtul estetic!
    Dintre celelalte variante propuse, primele doua sunt pe pe gustul meu.

    Duminica frumoasa, draga mea Lucia!
    Pupicei!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ca un lujer, zici? :))) suna prea tare... dar eu zic ca e loc si de mai bine.

      O zi linistita, Ioana... Imi place cum suna, Ioana... :D

      Delete
    2. :)) Si mie imi place cum suna, numai ca pot fi ca un catel sau o pisica ce nu raspunde cand e strigat! Nu ma recunosc! :))

      Delete
    3. Aşa sunt eu cu Maria... că doar mă cheamă Lucia-Maria...

      Delete
  2. veronica picioroaga18 May 2014 at 11:23

    e combinatia perfecta si ptr mine ...cred ca-ti trimit o poza ca sa te conving :-)) vara trecuta am facut-o si eu in adidasi si-n fusta si m-am simtit perfect ! Trebuie sa-ti spun ca abia asteptam sa vad geanta rosie ! imi place la nebunie cum ai combinat-o cu rochita ...Bravo Lucia !

    ReplyDelete
  3. Nu doar ca as purta ci am si purtat! E unul trend-urile mele preferate. Ca-s sneakers, ca-s tenesi, tare mult imi place combinatia asta. Si uite ca iar ne asemanam caci initial nici mie nu mi s-a parut suficient de convingatoare.
    Ah, si profit de ocazie ca sa iti spun o scurta povestioara de sap si saptamana trecuta.
    Se facea ca eram in Oradea cu un bun amic, ne savuram limonada intr-o zona centrala a orasului, cand pe langa noi trece o domnisoara ce purta o rochie, geaca de blugi si sneakers :D Eu o admiram in tacere, nu am considerat necesar sa ii spun ca tipa respectiva pe langa faptul ca arata minunat si purta un outfit foarte misto.
    Dar ce sa vezi? Aud "Eu nu inteleg cum poarta fetele rochii cu adidasi. Mie nu-mi place!" Eh, am exclamat eu. Mie imi place tare mult. Asa se poarta acum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) exacty my point cu lipsa de cultura.
      Ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda, Andreea.

      Delete
  4. Consider ca este gresit sa spui ca daca o persoana nu agreeaza acest trend are o viziune limitata si duce lipsa de cultura fashion! Este o chestiune de gust, si dupa cum bine stii "de gustibus non est dispudandum".
    Mie personal este unul din trendurile care nu imi plac, alaturi de cel cu blugii sau pantalonii foarte rupti. Nu ma identific cu asa ceva, iar din punctul meu de vedere nu este armonios! Pot doar sa spun ca un aspect pozitiv al acestui trend al adidasilor asociati cu rochii/fuste ar fi ca este practic, in sensul ca esti incaltat cu ceva comod si nu te dor picioarele dupa o zi intreaga de mers pe jos, dar nici acest lucru nu m-ar determina sa fac acesta combinatie :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stiam ca afirmatia mea o sa atinga pe cine nu trebuie. Dar vreu sa clarific...
      Eu ma refeream la acele persoane care se holbeaza pe strada la tine si apoi cand treci pe langa ei mai au nesimtirea sa spuna si... Ai vazut-o p-aia cum e imbracata?
      Un blogger, vrea nu vrea, isi creeaza o cultura, doar se uita zi de zi pe zeci de bloguri.
      Una e sa spui ca nu accepti un trend pentru ca stii ceea ce te avantajeaza si ce iti place si alta e sa-l refuzi ca ai mintea ingusta. Asta am vrut sa spun. Sunt sigura ca nu faci parte din categoria mentionata de mine.

      Delete
    2. Inteleg ce vrei sa spui legat de bloggeri si de faptul ca nu ne-ai inclus in aceasta categorie :D Dar sunt sigura ca exista multe alte persoane care, desi nu au blog, urmaresc trendurile si sunt pasionate de moda, dar aleg ceea ce li se potriveste lor. Eu la acea categorie m-am referit, nu la cei care n-au nici cea mai mica treaba cu moda, si mai si comenteaza pe deasupra :)) Nici nu ii iau in considerare pe respectivii, ca sa nu mai vorbesc de parerile lor!!

      Delete
  5. Wow ce idee minunata m-ai dat! O sa combin si eu rochitele mele cu o pereche de tenisi "cocheti":)

    ReplyDelete
  6. Deci combinatia, tenisi/adidasi cu fuste/rochite pentru mine este super cool. Imi place rochita ta si vine super bine pe tine!:) Foarte faina postare asta, ma regaesc in ea :)

    ReplyDelete
  7. Imi place acest trend, dar nu ma avantajeaza. Asta nu inseamna ca nu pot aprecia o tinuta interesanta! Pe tine te prinde!

    ReplyDelete
  8. Imi place...il admir, insa nu am purtat. De ce? Pentru ca nu am nici o pereche de adidasi care sa se potriveasca cu o rochie/fusta. Am vazut zilele trecute ceva dar inca nu stiu ce pret au...In cazul in care e satisfacator, posibil sa fac o investitie:) Oricum, stiu clar cu ce rochita ii combin. Te pup!

    p.s- ti-am spus ca imi place tinuta ta foooarte mult, nu-i asa? :>

    ReplyDelete
  9. Cred ca fiecare dintre noi am avut la un moment dat reticente cu privire la anumite trenduri. Intr-adevar, unele dintre aceste trenduri nu sunt nici pe gustul tuturor si nici nu avantajeaza toate siluetele.
    Eu port tenesi/espadrile/adidasi (cei din urma mai rar, e drept) cu fuste/rochii nu neaparat sport de cativa ani. Cu tenesi/espadrile impactul vizual nu este la fel de puternic ca atunci cand aceeasi combinatie este facuta cu adidasi.

    In cazul propunerii tale, imi place mutl cum se imbina imprimeul rochiei cu cele ale adidasilor. Rochia este minunata si iti vine foarte bine (m-am uitat repede sa vad ce "eticheta" poarta sa o pot cauta si eu in magazin :D)

    ReplyDelete
  10. Am purtat anul trecut rochii, fuste cu tenesi sau adidasi, poate si in alti ani, dar nu imi amintesc. Pe unii oameni nu ii poti scoate din stilul clasic chiar daca sunt la curent cu moda si trendurile fiecarui an. Daca nu sunt deschisa in multe situatii, cu moda am cochetat de mica si mi-a placut sa incerc mai tot ce mi-a facut cu ochiul. Cu toate acestea au existat niste piedici si nu am putut pune in practica tot ceea ce aveam in minte.

    ReplyDelete
  11. Mie imi place foarte mult combinatia aleasa de tine. Iti si sta foarte bine. Eu am purtat combinatia fustita, cu tricou supra-dimensionat si tenisi. Inca n-am combinat fusta cu adidasi pentru ca nu am o pereche de adidasi de acest gen. Dar o voi avea si pe aceea, don't worry :) Eu umblu mai mult cu pantofi din cauza faptului ca stau mult la birou.

    Uite, ca tot vorbim de tendinte si de gusturi sau de ceea ce ni se potriveste sau nu...Eu la 16 ani puteam purta un crop top, acum nu (am ramas cu ceva burtica dupa sarcina) si stilul nu m-ar avantaja. Eu zic ca asta e un exemplu de tinuta in care TU nu te simti bine, deci nu o adopti si gata. Dar sunt multe fete care pot purta asa ceva si acum n-o sa incep sa le arat cu degetul...

    Si asa cum zici si tu....unele tinute au nevoie de o perioada de acomodare, dar nu le excludem...Mie mi se intampla povestea asta cel mai des cand e vba de pantofi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A fost o vreme când efectiv eram convexă la nivelul abdomenului sau altfel spus... aveam burta lipită de spate... şi da băgam crop top la greu... Acum aş avea curaj să port, deşi am 30 de ani, dar trebuie să mai bag nişte abdomene că nu vreau să rănesc retina nimănui.

      Eu la birou nu am un dress code (thank God), deci îmi permit să merg uneori şi în adidaşi la birou.

      Delete
    2. Da...eu convexa n-am fost niciodata desi sunt in rest slabanoaga. Asta e, burta, mostenire de familie! :))))) Eu am multi soricei (gri) pe langa mine la birou.

      Delete
  12. IMI PLACE...nu rezonez cu foarte multe trenduri din ultimii ani dar de data aceasta chiar imi place si daca stau sa ma gandesc prin anii '80 '90 prin filmele americane erau doamnele de cariera care alergau prin oras pe la metrou in adidasi si imbricate office apoi la birou isi schimbau incaltarile....cred ca de acolo s au inspirit doar ca au schimbat putin tinuta :)
    Mari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaaa.... ce amintiri frumoase mi-ai trezit.

      Delete
  13. Pana acum nu am purtat niciodata fusta cu pantofi sport, de incercat merita o oncercare, zic eu, mai ales vazand ca blogosfera este plina cu acest stil. In orice caz este mult mai comoda decat cu pantofi cu toc!
    Imi place enorm printul rochitei tale!

    ReplyDelete
  14. foarte faina combinatia, si tenesii imi plac mult, sporty dar feminini cu acele printuri, frumosi foc!:)

    http://noissapym.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  15. ce imi plac tenisii! ma gandesc ca sunt si super comozi:P

    ReplyDelete
  16. Ce frumoasa e rochita! Iti vine foarte bine!
    http://zambetdeinger.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  17. Oh, dar ce imi mai place!!!! Fotografiile si intreaga postare chiar m-au "trimis" la shopping, asa ca m-am intors cu o pereche de incaltaminte sport, pe care am de gand sa o port cu rochite si fuste!!!
    Da, mie chiar imi place aceasta combinatie, si na- eu sunt mica de statura si totusi sunt atatea momente cand prefer sa renunt la tocuri si sa ma simt bine macar pentru o zi cu o rochie lejera si cu tenesi/adidasi/sneakers- cum vrei sa le spui, in orice caz NU PE TOCURI.
    Imi aduc aminte ca am purtat asemenea tinute in vara lui 2010, cand am plecat hai-hui intr-o a doua luna de miere! Am batut Sibiul, Sighisoara in lung si in lat in rochite scurticele :)) si adidasi!!! Ce mi-a mai placut! Si au iesit niste instantanee minunate, doar ca le am salvate in alt calc...altfel iti trimiteam dovada chiar acum!
    Iti multumesc tare mult pentru aceasta postare...mi-a mers la sufletel!!! Pupicei, weekend placut draga Lucia!

    ReplyDelete
  18. Mie combinatia adidas cu rochie sau fusta nu imi place de fel. In schimb cu tenisi da, eu asociez foarte mult adidasii cu sportul. probabil din cazua ca de cand ma stiu eu, nu am umblat niciodata in adidasi, nici macar cand eram mica, adidasii erau de sport. Am o pereche pt alergat, alta de tenis si mai o pereche pe care ce e drept o ascociez cu blugi mai nou, sunt de pe miniprix, tot maronii, dar nu ma vad cu ei purtandu-i cu rochie.

    ReplyDelete
  19. Stau cam prost la ambele capitole. Dar saptamana ce vine e shopping time!

    ReplyDelete
  20. Draga lady, din 'cauza' ta mi-am comandat si eu sneakersii din imagine. Ii port chiar acum si sunt foarte incantata. So thank you, din pacate nu am reusit sa folosesc link-ul tau deoarece am comandat din aplicatie.

    ReplyDelete