Tuesday 20 May 2014

Man style

Today I decided to bring up the subject - the partner's wardrobe.
I like to think my style has improved over the years and so did my partner's. We grew up together...
I have never liked those couples in which her... super elegant, wearing skirt and stilettos... goes arm to arm with him... dressed in sweatpants and sneakers. Of course everyone is free to wear whatever he feels it suits him, nonetheless... call me old fashion... I don't like these couples. I'm sorry I deviated from the main topic.

My husband doesn't have any problem with buying clothes for himself whenever he considers that he needs something or he notices a piece of clothing, through a window shop. Don't get me wrong, he is far from being a shopaholic... he just has the sporadic patience to wonder the stores to buy necessities and that's all.

However, from several experiences we found out that we don't have 100% common tastes. There are chances if my husband buys something, I won't like it and the item becomes a donation or ends up lying in a corner of the closet. Therefore, we agreed to go shopping together or to let me buy him whatever he needs. The chances to buy something and my husband to not like it or to have the wrong measure are almost zero. Lucky me!

How is it on your side? Do you have a demanding partner? Do you buy clothes for him or you just advise him?


Shirt :: ALCOTT via Kurtmann | Jeans :: H&M | Sneakers :: Cropp Town | Bag :: Mango | Sunglasses :: Ray-Ban


Azi m-am hotărât să aduc în discuţie subiectul - garderoba partenerului.
Îmi place să cred că aşa cum stilul meu s-a îmbunătăţit de-a lungul timpului, aşa s-a îmbunătăţit şi stilul partenerului meu. Am crescut împreună doar...
Niciodată nu mi-au plăcut cuplurile în care ea... super elegantă, cu fustă şi pantofi stiletto... merge braţ la braţ cu el... îmbrăcat în trening şi adidaşi. Bineînţeles că fiecare e liber să poarte ceea ce îl reprezintă, dar eu sunt mai de modă veche şi nu agreez astfel de alăturări. Cred că am deviat de la subiect.

Soţul meu nu are nicio problemă să-şi cumpere haine atunci când constată că are nevoie de ceva anume sau când remarcă vreo piesă vestimentară printr-o vitrină de magazin. Nu mă înţelegeţi greşit, nu este un shopaholic, departe gândul... dar are răbdarea sporadică să cutreiere magazinele ca să cumpere necesităţi. Cam atât.

Din experienţe repetate am constatat însă că încă nu avem gusturi total comune. În sensul că se întâmplă să-şi cumpere ceva şi mie să nu-mi placă şi cel mai probabil piesa respectivă să ajungă ori donaţie, ori să zacă printr-un colţ de şifonier. Prin urmare, am agreat să mergem împreună la cumpărături sau să mă lase pe mine să-i cumpăr ceea ce are nevoie. Şansele ca eu să cumpăr ceva şi soţului să nu-i placă sau să nu-i vină sunt aproape zero. Lucky me!

La voi cum este? Aveţi un partener pretenţios? Îi cumpăraţi haine sau doar îl consiliaţi?

P.S. Am descoperit de-a lungul anilor că se întâmplă frecvent să mă îndrăgostesc de piese vestimentare masculine... Atenţie! Nu pentru el, ci pentru mine. Un exemplu în acest sens este cămaşa ALCOTT pe care o port în imagini şi pe care am cumpărat-o de pe Kurtmann, împreună cu o geacă ALCOTT.
Da, mă potrivesc cu mărimile mici masculine, pentru că fiind foarte înaltă, am umerii laţi şi mâinile lungi. Ca idee, în cazul brandului ALCOTT am constatat că decalajul de mărime faţă de cel feminin este de un număr. Practic, dacă ştiţi că în genere sunteţi un M, cel mai probabil o să vă vină S-ul masculin. La mine aşa a fost!


50 comments:

  1. What a cool outfit! :)

    http://couturecase.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Si eu ii cumpar sotului meu hainele, de cele mai multe ori. Dar avem gusturi asemanatoare, deci e ok si cand isi cumpara el singur. E tare frumoasa camasa si bravo pt rujul rosu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur sa citesc ca sunteti sincronizati cu privire la gusturi.
      Multumesc.

      Delete
  3. Iti sta superb cu camasa asta. Nici nu m-am gandit ca e de la categoria pentru barbati...Te pup

    ReplyDelete
  4. E super tare camasa, imi place la nebunie! As fi cumparat-o si eu, numai ca sunt sigura ca mi-ar fi mare S-ul :( Eu sunt la polul opus, mica de inaltime, asa ca... Ador cum iti sta cu ruj rosu, esti printre putinele persoane care arata foarte classy si chic cu aceasta culoare :X
    Eu nu ma pot pronunta in privinta partenerului de viata, ca sunt singura momentan, dar pot spune ca atunci cand mai merg cu prieteni de sex masculin la cumparaturi am tendinta de a alege pentru ei hainele, asa ca intelegi din asta cam care este felul meu de a fi :)))

    ReplyDelete
  5. Ce bine arari!!! Si ce bine te prinde stilul usor masculin! ♥

    ReplyDelete
  6. Îți stă foarte bine așa, ți se potrivește de minune stilul ăsta!

    ReplyDelete
  7. De cand ne-am cunoscut, stilul vestimentar al lui Andy s-a schimbat enorm(cam de la cer la pamant). Lui nu-i trebuie niciodata nimic, dar se bucura ca un copil cand nevasta-i cumpara, de toate. Deci da, eu-l si consiliez, eu cumpar.
    M-a amuzat acum cateva zile cand, plimbandu-ne prin oras, el la camasa, blugi si pantofi(fusese la interviu) o fosta prietena de-a lui s-a uitat de vreo 3 ori sa fie sigura ca el e, deci eu zic ca-i de bine.
    Acum referitor la stilul masculin, nu pot decat sa spun ca eu-l ador. Nu o data mi s-a intamplat sa nu am chef sa port ceva de-al meu si sa imprumut o camasa de la el. E o senzatie altfel.
    Ti-am mai spus ca stilul asta-ti vine manusa! Big, big like! :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, Ana, este un stil cu care ma identific foarte mult.

      Delete
  8. veronica picioroaga21 May 2014 at 10:05

    super bine iti sade :-) genul asta de camasi imi plac si mie ! ca sa vezi....nu numai cu sotul tau te potrivesti la gusturi :-)))
    In cel priveste pe-al meu sot ...cand ne-am cunoscut el traise in Bucuresti deja de 8 ani...avea acces la magazine bune..si avea si bani....si-a construit sau descoperit singur stilul ( barbat hotarat , ca doar e capricorn ) cu care m-a si cucerit :-) Cred ca mai degraba m-a ajutat el pe mine sa ma autodescopar ...facand de atunci o echipa , stilurile noastre astfel sunt asemanatoare ...Nu cred ca si-a luat vreodata ceva care sa nu-mi placa mie ...insa din pacate nu ni se potrivesc marimile ..asa ca de imprumut nu prea poate veni vorba :-/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur sa citesc ca si vice-versa functioneaza.

      Delete
  9. Foarte bine iti sta :). Mie si tenisii imi plac mult - ce mai! imi place combinatia. Si juniorul e chic.

    Cat despre sotul meu, a evoluat in ultimii 4 ani de la nivelul: "3 lucruri in dulap", la nivelul: "eu stiu ce vreau si cand mergem la shopping scanez tot magazinul din usa si vad eu daca e ceva de capul lui sau nu", la nivelul: "maine mergem la shopping!" ca a vazut el nu stiu ce in nu stiu ce vitrina. Si ii place atat de mult sa-si ia haine mai nou, ca mai are un pic si se dezmembreaza dulapul. Bineinteles ca eu ii spun mereu sa mai dea din ele, dar el zice "nu" , "doar n-o sa vada el un negru mititel la tv, purtandu-i tricoul galben! (care de mult nu mai e galben, fie vorba intre noi)...

    Deci, da, avem personalitate!

    ReplyDelete
  10. Si eu imi consiliez sotul si mereu ii plac hainele pe care i le arat. Invers, lucrurile nu stau la fel. Daca il las pe el sa-mi aleaga mie un obiect vestimentar, sigur imi arata o chestie lalaie, demodata, cat mai inflorata. :)) Pentru el isi alege mereu haine frumoase, bine lucrate, moderne, elegante, care se asorteaza usor ... nu pot sa inteleg de ce n-are aceleasi gusturi si in privinta hainelor pentru mine! :)) Asa ca eu imi aleg hainele singura si-l ajut si pe el, din cand in cand.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La alesul hainelor pentru mine, am incredere sa intreb cum imi sta si sa ascult parerea, cu privire la ales... Alta poveste, desi destul de ameliorata in ultima vreme.

      Delete
  11. Se spune ca o femeie arata cel mai sexi atunci cand este imbracata in haine masculine (sau ale consortului), iar tie ti se aplica de minune acest lucru :)

    Am o afinitate pentru lucrurile barbatesti de mult timp (am lucrat pentru o casa de moda romaneasca, exclusiv barbateasca, acum mult timp) iar in job-ul meu, lucrand intr-un mediu oficial, imi place sa imprumut stilul masculin cat se poate de mult - am camasi, cravate, papioane, bretele, costume, veste, butoni si alte accesorii care odinioara erau considerate pur masculine.

    De purtat hainele lui este mai greu, diferentele dintre masuri fiind foarte mari, insa atunci cand imi da voie, ii mai fur cate o camasa si o modific cat sa ma pot imbraca eu cu ea si sa nu arate ca si camasa de noapte :)

    Iar stilul lui ...inca mai avem de lucrat la el, insa intr-un an si jumatate si-a dublat numarul camasilor din garderoba si a descoperit noi culori :)) Urmeaza sa facem imbunatatiri si la capitolul incaltaminte, dar le luam incet, pe rand si cu multa rabdare :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase. Mult succes cu upgradeul.

      Delete
  12. Cumparaturile le face din zbor, nu ii place singur, iar eu uitandu-ma la detalii il chem inapoi duc munca de lamurire macar ca sa probeze, de acolo e strict decizia lui, in afara magazinele fizice de cumparat online ma ocup doar eu, cand am dubii de orice fel sau sunt prea multe variante care imi plac si nu stiu ce sa aleg, ii arat selectia si el alege.
    A inceput sa poarte mai colorat, sa ofere credit si altor stiluri, incapatanat, dar asculta si ma surprinde ulterior.

    Cum am avut si inca mai avem gusturi diferite se intampla sa ne imbracam diferit, el mai sport, eu mai chic, dar cautam elemente comune.
    Nu cumpar piese masculine, dar ma adopt stilul androgin.
    Camasa arata foarte bine pe tine, cu rujul rosu... senzational! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Partea cu coloratul si cu oferitul de credit altor stiluri cred ca si la noi a fost valabila.

      Delete
  13. Incerc si eu pe cat posibil sa-l conving sa cumpere ce imi place mie, nu reusesc mereu:)

    ReplyDelete
  14. Where do I begin?!? Of, my significant other uraste sa faca shopping! Trebuie sa fie in toane foarte bune ca sa suporte chinul unei sesiuni de cumparaturi. Asa ca eu sunt cea care-i cumpara haine, si am facut asa des acest lucru, incat ii pot cumpara cam orice piesa vestimentara fara sa fie prezent. Ce ma amuza teribil e ca desi uraste sa mearga la cumparaturi, atunci cand vin acasa cu ceva nou pentru el il prind cum se uita la el minute in sir in oglinda...E, in mod evident, omul contrastelor.

    Te pup, draga mea!

    Mamalina

    http://dresssidestory.blogspot.ro/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exact. Spune ca nu are nevoie de nimic, dar cand aduci o piesa noua si ii place, e bucurie mare.

      Delete
  15. Imi place foarte mult cum arati! Pentru dupa-amiezile de vara acesta este si stilul meu preferat.

    ReplyDelete
  16. Vai de miiinee, cat de frumoasa esti ! Rujul ti vine perfect, parul are o nuanta si o stralucire aparte! Pur si simplu, radiezi! Desi tinuta e "man style", tu respiri feminitate! :)

    Foarte greu e cu al meu hubby in privinta shoppingului! I 90% din cazuri, spune ca lui nu-i trebuie nimic! Daca argumentez si nu are loc de intors, tergiverseaza si ma roaga sa lasam pe alta data cand va avea dispozitie! :)) De cumparat nu ii cumpar nimic singura, e extrem de pretentios si exista un mare risc sa refuze a purta/ a incerca acea haina! Online...o singura data, nu stiu prin ce miracol, a fost de acord cu jacheta Pull&Bear de la Kurtmann (cea cu care l-am pozat pentru blog); ba da, a mai fost o ocazie cand, cu acordul sau partial, i-am comandat un costum imeeensss de la Quelle. :))) Mare tam-tam a iesit! :))) Don't try this at home!!! Hmmm... cu tot tactul pe care zic e ca-l am, cu toata intelegerea noastra, asta e subiect clasificat - imi ramane sa savurez rarissim momentele cand Alex e dispus sa mearga la shopping! Trebuie sa aiba si omul niste defecte, nu?! :P

    Multi, multi pupici!
    Ilda
    lavender thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Say hello to the future handsome rock star! :)

      Delete
    2. Sper sa iti pui in functiune farmecul astfel incat Alex sa fie mereu la inaltimea doamnei stilate de langa el.
      Multumim pentru cuvintele frumoase (eu si rock starul).

      Delete
    3. Ma straduiesc, Lucia! Pana la punctul in care stradania mea poate genera o cearta; atunci ma opresc! :))
      Dar si cand il prind la inghesuiala, intr-un magazin, atunci sa te tii!
      Pupicei, dragilor!

      Delete
  17. E superba camasa. Voi incepe sa caut si eu la raionul de barbati, cred ca S-ul mi s-a potrivi. Cat despre al meu sot, e si el un mic shopaholic. Nu exagerez daca zic ca are peste 50 de camasi, po care detest sa le calc, da, recunosc. De pantofi iar nu mai zic, peste 20 de perechi, fara incaltamintea sport. De cele mai multe ori ne potrivim la gusturi, si mereu imi cere parerea, rareori isi ia ceva fara sa imi ceara sfatul. Adevarul e ca si mie imi place sa ii spun cum sa se imbrace. Acum ma distrez cu bebele pe care il shim cel putin de 2-3 ori pe zi, numai de dragul de a combina hainutele :D.
    Ce nu-mi place la al meu sot, e ca din cauza jobului tinde sa se imbrace si int impul liber la fel, tot cu camasa, bine ca vine vara si mai trece pe tricouri.

    Aaaa, in sarcina am purtat doar bluzele lui, multe au acuma burta :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Felicitari, Monia. Ma bucur sa citesc ca ai trecut cu bine peste experienta nasterii. Sa ne arati poze pe Instagram.
      In legatura cu camasile te inteleg oarecum pentru ca si sotul meu are destule. Partea buna e ca stie ca nu-mi place sa i le calc si nu are pretentia sa o fac. Nici lui nu-i place sa o faca si de aceea nu ma pune pe mine.
      Calcam de nevoie si doar strictul necesar. Noroc ca o avem pe doamna care sta cu flacaul si cand acesta doarme ne face si astfel de surprize cu calcatul.
      E bine ca-i place si sotului sa fie la moda pentru ca asa la randul tau gasesti intelegere.

      Delete
  18. Ceva pare schimbat la tine si nu stiu daca este rujul, cum ai parul sau ochelarii de soare. Poate nimic si sunt doar nebuna. Arati tare fain in pozele astea, te prinde fenomenal de bine rujul. Ador sa port haine barbatesti mi se pare extrem de sexy. Hmmm , iubitul meu ma lasa sa ii cumpar haine, pentru ca imi place sa il imbrac;)))

    ReplyDelete
  19. Pfff, ce imi mai place camasa! Eu ador sa "imprumut" din garderoba sotului.Am inceput cu o cravata pe care o purtam de or la job cu camasa simpla si fusta creion. Apoi, am trecut la bretele. Pe care le purtam cu camasa , pantaloni drepti si oxford shoes. Ultima data am imprumutat si eu o camasa, am incercat o tinuta sporty chic :

    http://lifeologybyme.blogspot.ro/2014/05/ootd-sporty-outfit-camasa-sotului-si.html

    Totusi, nu mi se potrivesc atat de mult cum as vrea...nu am nici inaltimea , nici conformatia perfecta pentru asa ceva ( 1.68 si fooarte subtire in talie/umeri). Dar totusi, sunt perseverenta ...si probez cate ceva de fiecare data cand ii fac ordine in dulap:)))
    Referitor la cumparaturi....imi cere sfatul, dar de cele mai multe ori decide singur:) Si are mai multe perechi de pantofi ca mine! Am zis! :)

    Te pup!!

    ReplyDelete
  20. Superbi blugii, vreau si eu o pereche de tenisi de astia!!! Bestiala tinuta! Copilasul e asa scump <3

    ReplyDelete
  21. Un outfit pe gustul meu, as purta asa ceva in fiecare zi!

    ReplyDelete
  22. Nu, eu nu am norocul asta. Nu isi cumpara ce are nevoie, le poarta pana se gauresc, daca ii plac, sau le doneaza daca trec ani de zile si observa ca nu prea le poarta iar daca ii iau si eu ceva, chiar daca e cu vre-o ocazie cum ar fi ziua lui, se supara pe mine. Anyway..... Foarte frumoase pozele de mai sus. Eu te-am descoperit de vre-o doua zile numai. La inceput m-au atras pozele cu hainutele dar apoi am citit si postarile "despre tine" si am vaxut ca ai un baietel foarte simpatic. Din ce descrii tu acolo despre el, se cam aseamana cu felul fetitei mele de a fi. Inca nu a implinit doi anisori dar se aproie momentul. Sunt cam ingrijorata. Ea e al doilea copil. Primul e cam opusul ei....vorbeste non stop. Si in somn :)) Dar cea mixa fff putin. Nu stou la ce sa ma astept. Baietelul tau e mai maricel un pic. Cum evolueaza? A facut progrese mari la vorbit? Ti se pare ca terapua a ajutat mult? Merge la scoala, e ok sau spre bine? E ok daca nu vrei sa raspunzi. Dar m-as bucura sa stiu ce mai face el pentru ca m-a izbit mult cat se aseamana cu fetita mea din descrierea ta dar si din poze, cum zambeste, postura, manutele etc. Sa am si eu idee cam la ce sa ma astept.... Semnat, o anonima....undeva foarte, foarte departe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc frumos pentru vizită şi comentariu.
      Adi a evoluat foarte mult cu ajutorul noastru şi cu cel al doamnei cu care am făcut şi încă facem logopedie. Se vede încă în felul lui de a vorbi (acum la aproape 6 ani) că a avut un start mai târziu, dar în principiu suntem pe drumul cel bun. Este foarte bine integrat la grădi, deşi şi aici recunosc că începutul a fost dificil.
      Nu va merge la 6 ani la grupa 0 pentru că am considerat că nu e suficient de copt şi sinceră să fiu şi pentru că nici noi nu cred că suntem pregătiţi.
      În rest suntem bine din toate punctele de vedere. Adi e un băieţel lipici şi este iubit din prima de oricine cu care interacţionăm. Încercăm să-l creştem cu vorbă bună şi iubire şi de aceea cred că atunci când va creşte mare va fi un OM bun.

      Dacă vrei să mai vorbim/sfătuim poţi să-mi scrii pe zadinblog@yahoo.com.

      Delete
    2. Multumesc mult de tot! Nici nu indrazneam sa sper la asa un raspuns. Tocmai am trimis un email la adresa de mai sus. Thank you, thank you, thank you!

      Delete
    3. Mailul intrase în spam. :( Abia acum l-am reperat şi am răspuns.) Iartă-mă.

      Delete
  23. This is my favorite style! Is very chic for you!
    Greetings from MissGrey.ro Romania!
    https://missgrey.ro/blog/despre-rochii/rochia-de-seara-cu-spatele-gol-accesoriul-sublim-pentru-momente-de-neuitat/

    ReplyDelete
  24. This is my favorite style! Is very chic for you!
    Greetings from MissGrey.ro Romania!
    https://missgrey.ro/blog/despre-rochii/rochia-de-seara-cu-spatele-gol-accesoriul-sublim-pentru-momente-de-neuitat/

    ReplyDelete