Saturday 1 February 2014

Code Red (En&Ro)

These days I realized once again that nature is a force against which we are powerless. I don't know how it was in the areas where you live, but here, in the last week, we had to deal with two waves of CODE RED snow. The bad weather prevented us from getting to work for 3 days and left behind a nearly polar cold and 3-4m tall mountains of snow, in some places. I've never seen anything like it. :(

The second aspect I would like to talk to you about is somehow related to the previous one, as it involves some sort of CODE RED too :D. Putting the joke aside, know that I'm very excited about my new purchase from www.sammydress.com. You might be tempted to say that the bag is similar to a Celine bag, but in fact it's similar to a Valentino bag. It's a bag that costs little and which many of my blog readers can afford it, unlike the original, which costs € 1350. The fact that one costs less and the other more and the fact that I can afford one and the other not, is beyond the scope of this article. I'm interested that no matter how much it costs I won't feel like I threw money away, even if it's bought from MiniPrix, Kurtmann, Mango, H&M, Reserved, SammyDress, etc., and in this case I really don't have any negative comment to do. It's awesome!
I have a single regret, that they don't have a center in Europe, so that the delivery take less.

P.S. In my opinion, the red bag should be part of every woman's
standard wardrobe. It's an element that has the ability to transform a completely common outfit into a show
What do you think? Am I right or not?


Scarf :: C&A | Coat :: Sprider | Jeans :: H&M | Bag :: SammyDress 
Sunglasses :: via miniPrix | Leather Boots and Gloves :: Unknown Brand (similar via miniPrix)

 






Zilele acestea am înţeles, încă o dată, că natura este o forţă în faţa căreia suntem neputincioşi. Nu ştiu cum a fost prin zonele în care voi locuiţi, dar la noi, în săptămâna ce a trecut, am avut de-a face cu două valuri de COD ROŞU de ninsoare. Vremea rea ne-a împiedicat să ajungem la serviciu timp de 3 zile şi a lăsat în urma sa un frig aproape polar, dar şi munţi de zăpadă, de 3-4 metri pe alocuri. Nu am văzut niciodată aşa ceva. :(

Al doilea aspect despre care vreau să vă vorbesc este oarecum legat de cel anterior, căci presupune tot un soi de COD ROŞU :D. Lăsând gluma la o parte, să ştiţi că sunt foarte încântată de noua achiziţie de pe www.sammydress.com. S-ar putea să fiţi tentate să spuneţi că este similară cu o geantă Celine, dar realitatea este că este similară cu o geantă Valentino. Este o geantă care costă puţin şi pe care cred că şi-o pot permite foarte multe dintre cititoarele blogului, spre deosebire de modelul original, care costă € 1350. Faptul că costă mult sau că costă puţin sau că pe una mi-o pot permite, iar pe cealaltă nu, este dincolo de scopul acestui articol. Mă interesează ca indiferent de cât costă să nu simt că am aruncat cu banii pe fereastră, fie că e ea cumpărată de pe MiniPrix, Kurtmann, Mango, H&M, Reserved, SammyDress, etc, iar în acest caz chiar nu am niciun comentariu negativ de făcut. E bestială!
O singură părere de rău am, şi anume că nu au un centru şi în Europa, astfel încât livrarea să dureze mai puţin.

P.S. După părerea mea, poşeta roşie ar trebui să facă parte din garderoba standard a oricărei femei. Este un element care are capacitatea să transforme o ţinută complet banală într-un spectacol. Ce părere aveţi? Am dreptate sau nu?

55 comments:

  1. Arati grozav, nici ca puteai sa pui geanta asta mai bine in evidenta.
    Si intr-adevar, se poate arata perfect, fara a costa o avere. Thumb up girl!!!

    ReplyDelete
  2. Imi place f mult haina! superba!
    E de anul asta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc. Am această haină de doi ani. :(

      Delete
  3. Ador tinuta ta!!! Imi place absolut tot la ea! Imi place geanta mult dar si paltonul si cizmele sunt magnifice. Super reusita tinuta ta!:) Si da, natura este natura!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc pentru toate cuvintele frumoase, Ella.

      Delete
  4. Total de acord cu tine, o femeie are nevoie de o geantă roșie. Am comandat și eu pe Sammydress, dar numai bijuterii. Am fost mulțumită și consider ca raportul calitate preț este excelent.
    Geanta ta îmi place foarte mult, să o porți cu drag.

    ReplyDelete
  5. Si in Bucuresti ne-am confruntat cu vreme napraznica si am avut parte de munti de zapada, dar nu atat de rau ca in alte localitati!
    Ador haina ta, imi aminteste de creatiile designerilor asiatici :X

    ReplyDelete
  6. Imi place foarte mult tinuta in ansamblu si sunt total de acord ca un accesoriu, fie poseta, esarfa etc. poate transforma o tinuta simpla in ceva extraordinar. Nu sunt insa de acord cu cei care preiau modele de genti, pantofi etc. de la designeri de renume si incearca o imitatie care din pacate ramane doar o imitatie. Apreciez intr-o masura mai mare o poseta simpla romaneasca, fabricata din piele (exista o multime de firme romanesti care produc articole din piele de calitate si la preturi accesibile) care nu incearca sa imite altceva...E o mare diferenta intre inspiratie si imitatie, iar unii pur si simplu 'imita' si nu e deloc ok...In perceptia mea, tot ceea ce porti arata minunat si de calitate (mai putin geanta)....cizmele, manusile si paltonul chiar imi plac foarte mult...Cred ca te-ar prinde mai bine o pereche de ochelari mai mari.....cei pe care ii porti par sa aiba lentila un pic prea mica raportat la forma fetei tale...parerea mea...
    Irina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Observaţia ta îmi dă o senzaţie de deja vu. (dacă ai timp, te invit să citeşti şi comentariile din postarea: http://www.zadinblog.com/2013/11/s-o-lamurim-si-cu-miniprix-ul.html).
      Este de preferat să fim autentici atunci când creăm, dar această autenticitate vine şi cu un cost.

      Prima oară când am purtat ochelarii aceştia am avut exact aceeaşi senzaţie, că sunt un pic cam mici în raport cu proporţia feţei. Acum m-am obişnuit cu ei. Menţionez însă că mai am două perechi un pic mai mari. :D.

      Mulţumesc pentru comentariu.

      Delete
    2. Multumesc pentru raspuns! Da am observat ca ai cateva perechi de ochelari super faini..ca si cei din imaginea de 'Welcome' :)
      Citisem postarea ta despre Miniprix care de fapt abordeaza ceva mai profund de atat....depinde foarte mult de valorile si bugetul fiecaruia. Eu nu sunt de acord sa 'imitam' (daca doar ne-am inspira, ar fi mai rezonabil) ca si producatori, modele create de designeri de renume..nu incurajez lucrul asta, pt ca nu e corect...am mai gasit pe un fashion blog, o pereche de pantofi ce semanau perfect cu un model Valentino, care fusesera comandati tot asa de pe un site, de undeva din China....si nu mi se pare ok (de ce imitatia Valentino si nu o pereche de pantofi de la Comart sau Marelbo?!..just an example:). Dar nici nu mi se pare ok sa imi cumpar pe credit lucruri de designeri....avem nevoie de un echilibru intre aspiratii si posibilitati...dar daca exista posibilitati, nu vad de ce nu ar fi ok sa cumparam lucruri scumpe si asta nu pt ca 'haina ne face sa fim alti oameni', ci pt ca apreciem haina respectiva, ne place textura, croiala, etc si ne face placere sa o purtam...asta e parerea mea.
      Un weekend fain iti doresc!
      Irina

      Delete
    3. Chinezii şi-au făcut un obicei în a copia tot: maşini, telefoane, pantofi, poşete... De fapt dacă stau şi mă gândesc nu cred că există vreun lucru pentru care ei să nu fi făcut o copie fidelă chinezească. Acesta este furt şi sunt de acord, nu trebuie încurajat. Cumpărând un obiect, copie identică, eşti complice la furt... mai ales dacă ştii şi originalul.
      Eu personal nu mă setez să-mi achiziţionez copii, eu gândesc în termeni simpli. Îmi place un lucru, preţul e convenabil, produsul pare calitativ (deşi nu e piele, chiar este un material bun, bine finisat), mi-l cumpăr.

      Ca să fiu complet sinceră aş mai adăuga că eu personal am copiat o haină Burberry (http://bit.ly/MouV6i): http://www.zadinblog.com/2013/12/30.html. Modelul original este undeva peste 1000 de euro, iar acesta m-a ajuns în jur de 100 de euro. Pur şi simplu am iubit modelul original şi nu m-am putut abţine să nu merg la atelierul de croitorie să-mi fac ceva foarte similar. Nu aş vrea să fiu blamată pentru asta, pentru că mereu când mi-a fost admirată această haină am menţionat originalul. Nu mi-am asumat ideea.

      Ca să concluzionez, da ai dreptate, trebuie să promovăm originalitatea, autenticitatea, fie ea românească, englezească, italiană, etc atunci când ne identificăm, ne plac şi ne permitem modelele pe care le promovează.

      Un weekend frumos şi ţie, Irina.



      Delete
    4. Dar hainele de firma oare la ce preturi sunt produse si cu cat sunt vandute? Nu stiu cele de designeri renumiti la ce costuri se produc; dar intr-o emisiune am aflat ce costuri sunt de exemplu pentru o pereche de pantofi sport addidas, undeva la cativa dolari. Imi imaginez cu cat erau platiti cei care ii confectionau.

      Mie imi place mult geanta, arata extrem de bine! Ma descurajeaza putin transportul prin posta romana, ca altfel mi-as fi comandat-o in secunda aceasta!

      Delete
    5. Este foarte probabil sa fie platiti cu mai nimic. Exact cum se intampla si in confectiile din RO.

      Delete
  7. gentuta e tare draguta, super.pup

    ReplyDelete
  8. Geanta e foarte draguta insa modelul asta "cu urechi" nu m-a convins ca trebuie sa il am si eu. Total de acord cu geanta rosie, am inceput cu un portofel marisor pe care il foloseam ca atare si apoi o geanta de mana si mai vreau una cu lant, caci doar iubesc rosul in toate formele lui.
    Paltonul are o croiala minimala, il gasesc splendid si ador esarfa bogata. O tinuta foarte frumoasa pe de'a-ntregul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Să ştii că nici mie nu mi-a plăcut la început... dar... văzând atâtea exemple în lumea aceasta a modei a ajuns să-mi placă... Aşa mi s-a întâmplat şi cu boyfriend jeanşii, dar şi cu wedge sneakers. :D M-am virusat!

      Delete
  9. I love This black and red outfit and the snow really makes your photos pop!

    www.highheelsandtutus.com

    ReplyDelete
  10. Geanta ta pare calitativa, intind sa cred ca si este, avand in vedere faptul ca am comandat tot de pe sammydress o pereche de ghete decupate (17$) de care sunt extrem de multumita.

    ReplyDelete
  11. In timp ce majoritatea creatorilor de moda in anii '30 se luptau in van impotriva furtului ostentativ al creatiilor lor, Coco Chanel era singura care nu doar ca ramanea impasibila la copierea modelelor ei, ci chiar o incuraja. Autorii acestei escrocherii ii asigurau o publicitate gratuita. Era de acord sa-si cedeze ideile pentru ca stia ca singurul loc in care acestea puteau fi puse in practica cu adevarat perfect era in atelierul ei, iar femeile bogate plateau intotdeauna tone de dolari pentru ele. Asa faceau atunci, asa fac si astazi.


    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Foarte tare. Ai văzut că şi Dana Budeanu face acest lucru?

      Delete
    2. Nu prea urmaresc activitatea Danei Budeanu...

      Delete
  12. Shame on me! Nu am nicio geanta rosie! E dragalasa tare aceasta pe care o porti!
    Citind inca o data, am realizat acum de ce m-au incurcat cifrele pe Fb... :)) E acolo acel punct pe care eu il interpretam ca virgula - gandindu-ma la Valentino, na! :))...Invatatoarea meticuloasa din mine spune sa-l scoti de-acolo, sa lasi doar pauza aferenta! :D

    Cizmele mi-au furat ochii si inima iar pe picioarele tale lungi se potrivesc grozav!
    Arata minunat tinuta ta, Lucia! Mi-ai facut o mare pofta de negru cu accente de rosu... :)

    Te imbratisez cu drag!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate, zis şi făcut. Mulţumesc, Felicia. ♥♥♥

      Delete
    2. :) Pentru o clipa, m-am temut sa nu te superi si sa nu fiu eu "habotnica"! Dar am alungat temerea, am avut incredere in tine (bazandu-ma pe multe argumente) si in mine! :D

      Delete
    3. Nu mă supăr eu aşa uşor. Argumentele logice sunt mai presus de orice. :*

      Delete
  13. Foarte frumoasa geanta rosie:)
    Imi place ca ai ales aceasta culoare, iese in evidenta perfect, pe fundalul inghetat.

    ReplyDelete
  14. Ma bucur sa citesc ca in cele din urma ai avut parte de o experienta placuta cu Sammydress. Stiu ca m-ai intrebat despre ei insa la acel moment eu nu aveam termen de comparatie sau o parere bine definita. Geanta e superba, sa o porti cu placere!

    ReplyDelete
  15. Foarte frumoasa geanta... parca e o pictaura de sange intre nametii aceia! Vroiam sa te intreb daca ai platit si transportul gentii.

    Merci, o zi faina!.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu am platit nimic, desi la posta vamala a fost cat pe ce.

      Delete
  16. you look really nice in this all black outfit, love the contrast against the white snowy background and bits of red accessories!

    Check out my outfit post featuring Panther Sweater from Breaking Rocks :)
    AL xx
    RASSP blog

    ReplyDelete
  17. Buna Lucia, sunt perfect de acord cu privire la geanta rosie, n-ar trebui sa lipseasca din garderoba nici unei femei. Spre rusinea mea, n-am niciuna, eum... Si chiar ma gandeam de curand ca ar trebui sa-mi iau doua-trei genti mai colorate (roz, rosu, turcoaz etc.), pentru ca, desi am un numar suficient de mare de genti si posete (peste 20, diferite marimi si branduri), la capitolul cromatica nu sunt la fel de diverse, sunt mai neutre as spune. Am patru genti negre de zi (marime medie spre mare), bune de purtat la serviciu etc. si cel putin o poseta neagra... Doua dintre ele le-am primit, si celelalte trei le-am cumparat eu. Ce naiba a fost in capul meu sa cumpar atatea genti negre, nu stiu. Probabil ca am gandit atunci ca o geanta neagra e mai practica si se portiveste la orice... ei as, si una colorata e practica, nicio problema. Asa ca urmatorul meu proiect de shopping mai serios va include si genti colorate, macar doua pentru inceput, pe urma vom mai vedea. Nu mai cumpar genti negre in viata mea, le am pe acestea si mi-s suficiente, iar avand in vedere ca nu le mai port atat de des si nu sunt uzate, ma vor mai tine mult timp, asa ca nu va aparea nevoia sa cumpar altele in curand (le am de cativa ani).

    Cat priveste problema care s-a discutat aici, nici eu nu sunt de acord ca designeri mai mici sa-i imite pe aia mai mari, inseamna lipsa de orginalitate. De exemplu in Canada este o retea de magazine de incaltaminte, care au si accesorii -- genti, posete, curele etc. Am vazut la ei o geanta care imita modelul Hermes Birkin si nu m-a incantat. Chiar am scris despre asta intr-un articol de-am meu mai vechi pe blog, daca ai timp sa arunci o privire:

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/2011/10/bayview-village-mall-in-toronto.html

    Un alt exemplu pe care pot sa-l dau este Calvin Klein -- are un model de geanta cu initialele CK care seamana izbitor cu modelele Louis Vuitton cu monograma clasica LV. Eu cand vad gentile alea Calvin Klein la magazinele The Bay din Toronto, gandul imi zboara imediat la Louis Vuitton. Nu te supara, nene Klein, dar modelul asta a fost inventat cu mult inainte ata, nu era cazul sa-l repeti si tu.

    ReplyDelete
  18. Eu treaba o vad in felul urmator: cine isi cumpara brand-uri de lux, si le achizitioneaza ca sa impresioneze, sau pt ca au ori isi doresc un anume statut, pt ca au multi bani si n-au ce face cu ei, pt ca vor sa nu se amestece cu toata populatia globului si sa poarte haine de 40 euro, pt ca trebuie sa faca impresie buna in cercul de cunostinte sau la job, pt ca asta ii face fericiti si lista poate continua. In acelasi tmp, eu sunt convinsa ca daca brandurile de masa, nu ar copia ( nu s-ar inspira din piata produselor de lux), nu ar vinde atat de bine. Subconstientul inregistreaza tot, si atunci, exact ce spuneai tu, Lucia, ca dupa o perioada au inceput sa-ti placa tenisii cu platforma de ex, ne simtim atrasi de modele, pe care le-am mai vazut de cateva zeci de ori,( in reclame, in reviste, pe site-uri) chiar dc nu ne-am dat seama de asta.
    Nu prea inteleg de ce atata drama pe tema cu purtatul unui lucru ieftin, inspirat din unul scump. Poate nu imi voi permite niciodata o geanta de 2000 de euro, si atunci, dc mi-o doresc f tare, ce fac? Nu mai bine apelez la o varianta mai ieftina si ma simt si eu bine? Nu despre asta este vorba, sa fim fericiti?
    Mie imi place geanta mult si tu arati foarte bine, te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ai dreptate, lucrurile trebuie simplificate. Eu cred că noi suntem cei care dăm valoare pieselor şi nu ele nouă. Cu alte cuvinte, dacă ai acel talent, poţi da valoare şi unui fake, dar şi unui original.

      Delete
  19. Mereu frumoasă, indiferent de ce alegi să porţi! Te urmăresc cu drag, chiar dacă nu-mi fac prea des simţită prezenţa.
    Eşti o minunată sursă de inspiraţie, de frumos, iar pentru asta, un sincer MULŢUMESC! ♥
    O nouă săptămână împlinită în evenimente dragi ♥.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc mult pentru aceste cuvinte. Categoric săptămâna va începe pozitiv.
      O săptămână frumoasă să ai Mihaela.
      P.S. Eu știu că ești acolo mereu. ♥♥♥

      Delete
  20. Frumoasa tinuta. Fiind vorba de genti, eu prefer plicurile. Am tot felul de genti, de toate culorile, pana si rosu:-D dar le port ffff rar. La job mai port poseta daca am de dus vreo carte sau teste etc. Dar in general evit.
    Imi plac foarte mult cizmele tale.

    ReplyDelete
  21. draga mea, tinuta aceasta te prinde minunat, cat despre geanta e absolut superba, te pup
    http://loving-evelyn.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  22. Buna,

    Tocmai ce ma uitam pe acest site in incercarea de a da o comanda si nu inteleg ceva si cred ca m am gandit bine la tine:)) Iti dau un exemplu: daca comand o fusta si costa 5$, i se mai adauga, sa spunem, undeva la 2$ pentru greutate. Insa cand ma duc sa achit suma finala nu imi apare si suma perceputa pe transport/cantitate ci doar pretul fustei.
    Ai idee exact cum se intampla?! Am mai citit putin mai devreme pe cineva spunand ca sosesc foarte greu comenzile, masurile nu sunt tocmai ok, calitatea uneori poate fi indoielnica.

    Ma poti ajuta cu detalii?!

    By the way, la acelasi model de geanta ma uitam si eu dar pe negru! E foarte frumoasa!

    Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Îmi cer scuze că răspund aşa târziu.
      După ce alegi produsele, apeşi Proceed to checkout şi apoi trebuie să selectezi din trei opţiuni:
      Flat Rate Shipping 7 - 25 business days $6.53 (18% OFF)
      Standard Shipping 6 - 8 business days $38.00 (26% OFF)
      Expedited Shipping 3 - 5 business days $43.16 (35% OFF)
      Selectezi opţiunea convenabilă şi da, confirm, la cel mai ieftin transport cam aşa durează livrarea, plus cel mai probabil produsele vor veni la poşta vamală. La opţiunile mai scumpe, produsele vin cu curieratul rapid, direct la domiciliu, fără complicaţii.
      La siteurile chinezeşti e posibil să fie probleme la corespondenţa mărimilor. De aceea eu am optat pentru poşetă. Pe de altă parte la 1.83m ai mei, oricum sunt gabarit depăşit pentru orice site. :D
      Ştiu fete care şi-au luat încălţăminte şi mărimile au fost ok: http://www.tendinteinmoda.com/2014/01/my-shadow-follows-me-everywhere.html.

      Sper să-ţi fie de folos opinia mea şi dacă mai ai întrebări te rog să mi le adresezi.

      Delete
  23. Cute bag :)
    Emilie
    http://www.mylittlefashiondiary.net/

    ReplyDelete
  24. Ma ajuta tare mult si iti multumesc pentru disponobilitate. O mica precizare: taxa respectivavde mai suna se aplica o singura data si la intreaga suma?! Nu se mai adauga nimic la fiecare produs. Ca mie asa imi aparea. Te pup! Multumesc:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Din păcate văd că preţul transportului este în funcţie de greutatea coletului. Altfel spus, cu cât ai mai multe produse, cu atât creşte greutatea, respectiv preţul. Acum am realizat şi eu asta.

      Delete
  25. E un mix intre Celine si Valentino, da pana la urma niciuna, important e sa iti placa tie si sa o porti cu drag! Imi place cum ai pus-o in valoare din punct de vedere cromatic. Si tot vorbind de rosu vreau si eu zapada sa anunte si la noi cod rosu :D

    ReplyDelete
  26. Geanta este superba si iese foarte frumos in evidenta datorita combinatiei alb (zapada) - negru (paltonul). :) Iti urmaresc acum blogul pe GFC, bloglovin si facebook si m-as bucura daca ai face si tu la fel. Have a lovely day!

    www.flashforwards.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. Imi place foarte mult geanta. Mi-as dori si eu una la fel *___*

    Arati foarte bine in combinatia aceasta si rosu wine e perfect *_*

    Pupic,

    Nico

    www.nicoleta.me

    ReplyDelete
  28. mai nou colantii sunt pantaloni de iarna...dar probabil cand toti pantalonii adevarati plesnesc pe tine nu prea ai alta optiune...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vai, vai, vai... dar ce avem noi aici? Un anonim cu păreri, dar şi cu probleme de vedere şi incapabil să facă diferenţa între jeans şi colanţi. Dar nu ne pasă... că nu e vina lui că aşa s-a născut cu minte îngustă şi cu sânge răutăcios prin vene. :)) O să mai crească şi o să-i vină mintea la cap.

      Delete