Saturday 14 September 2013

Să vorbim despre cumpărăturile online (only for romanian readers)

Încerc să scriu acest articol de ceva timp, dar din păcate nu am reușit acest lucru până acum.
Ideea articolului mi-a venit uitându-mă la traficul care vine din Google, la mine pe blog.
Se pare că există lume care se întreabă de unde să cumpere haine online. M-am gândit că ar fi bine să vin în ajutorul acestor persoane povestind despre experiența mea în acest sens.

Când vine vorba de cumpărături pe site-urile românești, nu cred că mai este un secret pentru cei care mă citesc cu regularitate, că miniPrix.ro remains The One. Indiferent de orice mi s-ar spune, eu am găsit acolo adevărate comori și haine mult mai calitative decât am avut șansa să văd la multe branduri sonore. Cred că am făcut anul acesta cel puțin 30 de comenzi pe miniPrix și... anul încă nu s-a terminat. Menționez că peste 90% din comenzi le-am făcut la reducere.
Îmi place că miniPrix oferă transport gratis la o comandă minimă de 100 de lei și poți returna gratuit toate produsele fără să oferi o justificare pentru a face acest lucru. Îmi place de asemenea că dau detalii de mărime pentru fiecare piesă purtată de model, lucru care ajută la o identificare mai bună a mărimii pe care ar trebui să și-o cumpere clientul. E drept că se întâmplă ca uneori aceste detalii să fie eronate, dar pentru asta există returul...

Al doilea site românesc ca frecvență a comenzilor din partea mea este kurtmann.ro. E drept că nu am făcut mai mult de 4 comenzi la ei în decursul ultimului an.
Cel mai mult îmi place că aceștia precizează brandul hainelor și că au o diversificare a produselor mai mare, în comparație cu miniPrix. Cu toate acestea, hainele sunt mai scumpe, nu au detalii de mărime, iar transportul este gratuit doar dacă comanda minimă de 190 de lei. Aceste trei aspecte nu sunt tocmai plăcute. 
Și aici returul este gratuit.

Singurul site românesc de pe care am mai comandat încălțăminte este dEpurtat.ro. Am comandat o singură dată și pot spune că a fost ok.
Cei de la dEpurtat impun o comandă de minim de 190 de lei pentru a beneficia de transport gratis și în privința returului sunt cam pretențioși, în sensul că sunt dispuși să-ți dea banii înapoi, dar plătești transportul de retur.

Nu pot încheia acest articol fără să vă fac și recomandări internaționale.
Prima pe listă este este asos.com. Am făcut mai multe comenzi și niciodată nu au fost probleme.
Sunt sigură că știți că au transport gratuit la orice comandă, iar plata se face în avans. Eu plătesc prin intermediul PayPal, fără să fi avut vreodată probleme.
Dacă doriți mai multe informații depre ce reprezintă PayPal și cum să vă faceți un cont, puteți să-mi scrieți în mesaje și voi răspunde cu mare plăcere.
Aș vrea să precizez că surorii mele i s-a întâmplat ca de două ori comanda să nu ajungă, dar a făcut o cerere și i-au returnat banii. În general, comenzile de la ASOS vin în aproximativ 2 săptămâni de la comandă, la poșta normală. Un sfat pe care vreau să-l dau în legătură cu ASOS, este să aveți foarte mare grijă la mărimi, căci nu se potrivesc. Încălțămintea este cel mai elocvent exemplu. Aici găsiți un articol scris de mine în legătură cu o astfel de comandă.

Un alt site internațional cu care am interacționat este newlook.com.
Am încercat de două ori să comand de pe New Look și m-am trezit că mi-au luat banii din cont, dar fără să se considere comanda finalizată. În ambele variante mi-am recuperat banii prin niște cereri la bancă, având ca dovadă prinscreen-ul cu mesajul de eroare, dar și extrasul de cont furnizat de PayPal. A treia oară nu-mi mai încerc norocul. Să-mi spuneți dacă voi ați avut probleme similare.

Ultimul site internațional despre care vroiam să vă povestesc este firmoo.com.
Și pe acesta sunt convinsă că îl cunoașteți, cel puțin dacă sunteți blogger. Am avut o colaborare cu ei și ulterior, fiind foarte mulțumită de produsele lor, am decis să-mi comand actuala pereche de ochelari. Ochelarii în sine nu au costat foarte mult pentru că i-am cumpărat la ofertă, dar am dat 28 de euro pe transport. Au venit din China, în 5 zile de la comandă, prin DHL, livrare la domiciliu și au corespuns din toate punctele de vedere cu ceea ce am sperat.

P.S. Ținuta din fotografii este ultima pe care am purtat-o în cinstea verii...
Top :: TOPSHOP | Jeans :: ASOS | Sandals :: Tiziano via miniPrix | Bag :: Reserved





43 comments:

  1. Cam astea sunt site-urile de pe care comand si eu :D N-am avut niciodata probleme, nici macar cu newlook.com! Acum nu stiu poate sunt mai norocoasa :)) La incaltaminte, asa este pe Asos nu corespund marimile, am comandat o pereche de sandale si mi-au fost mari, de atunci nu mai comand incaltaminte de la ei :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. dongtam
      mu private
      tim phong tro
      http://nhatroso.com/
      nhac san cuc manh
      tổng đài tư vấn luật
      http://dichvu.tuvanphapluattructuyen.com/
      văn phòng luật
      tổng đài tư vấn luật
      dịch vụ thành lập công ty
      http://we-cooking.com/
      chém gió
      trung tâm ngoại ngữ
      - Bốn người các ngươi đi đến Vũ Văn gia, Trần gia, Tôn gia, có tin tức gì hay không, bọn họ nói như thế nào, lúc nào sẽ phái người đến Nhạc gia tương trợ.

      Vừa thấy bốn trưởng lão trở về, Nhạc Thái mở miệng hỏi.

      - Nhạc Thái trưởng lão, ta lần này đi Vũ Văn gia, người của Vũ Văn gia đối với ta không gặp, trực tiếp không thừa nhận ta là người của Nhạc gia, bọn họ nói Vũ Văn gia chỉ biết có Nhạc Thành tộc trưởng, đương nhiên bọn họ chỉ liên hệ với Nhạc Thành tộc trưởng.

      Một lục tinh Đấu tôn trưởng lão khúm núm nhìn Nhạc Thái nói.

      - Cái gì, người của Vũ Văn gia có ý gì, chẳng lẽ cũng bởi vì Nhạc Thành là con rể Vũ Văn gia sao.

      Nghe tên trưởng lão này nói, Nhạc Thái đột nhiên nổi giận lên.

      - Nhạc Thái trưởng lão, ta đây đến Tôn gia cũng gặp phải tình huống này, người

      Delete
  2. Si eu de mai bine de 2 ani de zile comand de pe Asos si cca 80% din produsele comandate acolo sunt pantofi (si pentru mine si pentru prietenul meu), insa eu nu am avut niciodata probleme cu marimile, chiar nu ma gandeam ca ar exista astfel de probleme, dar vorba Adinei, poate am fost eu mai norocoasa. In general absolut tot ce mi-am luat e exact asa cum m-am asteptat sa fie, sacouri,rochii, fuste (pantaloni nu am cumparat) si din punct de vedere a aspectului, dar si a marimii. Pentru mine e nr. 1 in materie de cumparaturi online.

    Te pup, multumesc de recomandari! :)

    ReplyDelete
  3. Ca si Simo, am comandat pe Asos (doar de vreo doua-trei ori)...

    Extrem de utila pentru mine aceasta postare a ta, imi aduce informatii de care am nevoie!

    Tinuta pe care o porti e atat de fresh, de relaxata iar tu arati excelent!

    Pupici, Lucia!
    Numai bine!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
  4. beautiful outfit!♥ and the necklace is so pretty!:) I followed you on bloglovin and I liked your facebook page with my personal account (petra lorencová)♥ you can follow my blog too if you'd like;) kisses!

    www.lorietta.cz


    Lorietta Facebook page


    Lorietta Bloglovin profile

    ReplyDelete
  5. Referitor la tinuta: Imi plac foarte multe jeansii!
    Nu am comandat de pe miniprix si kurtmann inca insa zilele astea am decis sa le acord mai multa atentie si le-am rasfoit paginile astfel ca postarea scrisa de tine a venit tocmai la tanc!

    ReplyDelete
  6. Din România nu am comandat niciodată pentru faptul că nelocuind acolo, nu vad sensul sa trimit pachetul alor mei, apoi ei sa mi-l trimită mai departe...prea complicat:)))

    Eu comand la greu de pe Asos. Aici pachetul ajunge in 3-4 zile. Nu am avut probleme, când nu mi a plăcut ceva, am dat înapoi. Am mai comandat pe River island de multe ori si la fel și pe Mango. Am dat comenzi si pe Ax paris-e scump transportul- si pe Dorothy Perkins. Am comandat si pe shop ul online Zara din Italia si a decurs totul ok. Singura experiență mai neplăcută a fost cu cei de la Elf pt ca mi-a venit pachetul in o lună. . dar a ajuns pana la urma. In rest, eu cumpăr on line si imi place.

    ReplyDelete
  7. veronica picioroaga15 September 2013 at 10:25

    Hmm...eu ce sa zic..nu prea am avut asa mare curaj la shooping online in primul rand ptr ca eu nu-mi stiu exact marimile..cel putin la pantaloni...off mi-e groaza si-n magazine! cat despre bluze ...am mai slabit si sunt intre marimi acum...unele imi plac mai largi, altele sa fie mai stramte...insa de multe ori am ravnit la cate ceva online.:-P Insa mi-a potolit oricum pornirile o incercare de-a mea la meli melo de unde am comandat 2 genti la fel si mi-au trimis doar una, evident la pret de 2..a trebuit sa-i amenint ca sa-mi dea banii inapoi :-(
    Tinuta arata super ! blugii sunt bestiali!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Îmi pare rău să aud asta, Veronica. E păcat că trebuie să ajungem la amenințări.

      Delete
  8. Super utila postarea :D Am auzit si eu ca la MiniPrix se gasesc comori, dar nu stiu unde sa le caut haha :D Mi-am luat acum doi ani o pereche de cizme la 36 de lei frumoase foc si ma mai tin si in ziua de astazi dupa ce-am facut doua ierni cu ele :)) Kurtmann imi place tare mult, preturile sunt super bune si tot ce am primit de la ei a aratat foarte bine, pe restul site-urile nu am facut comanda pana acum :D Imi place tinuta foarte mult, in special topul, am eu o chestie cu materialele si acesta pare facut dintr-un material tare placut, perfect pentru zilele calduroase de vara :D

    ReplyDelete
  9. Eu stau destul de aproape de Mini Prix-ul de la Otopeni si mai bine dau o fuga pana acolo pentru shopping. Eu nu ma dau in vant dupa shopping online, imi place sa probez, sa caut, sa simt hainele/incaltamintea.

    ReplyDelete
  10. Eu tanjesc dupa o curea neagra cu un detaliu auriu in centru,de pe assos,dar niciodata nu am avut curajul sa comand ceva de acolo,mi se pare mult mai comod sa merg eu in magazine si sa caut ceea ce vreau,Kisses:*
    http://lifeontheheels.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fiecare trebuie să procedeze așa cum simte mai bine.
      Eu nu suport magazinele pentru că practică prețuri mult mai mari decât online-ul.

      Delete
  11. imi plac ochelarii, Sunt foarte bine alesi in raport cu forma fetei.Foarte buna alegere!

    ReplyDelete
  12. Foarte faina tinuta. Imi plac sandalele si accesoriile!:) Sa stii ca pana sa intru in lumea bloggerilor si eu cautam pe Google magazine online. Acum deja le stiu pe majoritatea. Bun sfatul tau! :)

    ReplyDelete
  13. Pe Asos nu am comandat pana acum de teama marimilor, in plus la reduceri nu mai aveau marimea mea, iar la pret intreg mi se par prea scumpe.
    Surprinzator am comandat de pe ProdigyRed, nu am avut nici o confirmare ca sunt ok, dar ceva imi spunea ca va fi bine si a fost, o alta comanda singulara si cu final fericit a fost de pe Dorothy Perkins.

    foarte bun articolul!

    ReplyDelete
  14. Si mie imi plac mult Miniprix, Asos si Firmoo de la care vreau sa imi mai comand inca o pereche de ochelari de vedere. Mie imi sunt foarte utile articolele tale!

    ReplyDelete
  15. de mare ajutor articolul tau :) mie imi place mult asos din cele mentionate :) pupici
    SandraB.ro

    ReplyDelete
  16. Am comadat si eu de pe miniprix o data, sa zicem ca am fost cat de cat multumita.
    De asemenea de pe depurtat.ro, calitatea pantofilor nu pot sa zic ca m-a dat pe spate, sunt chinezismele care se gasesc prin majoritatea magazinelor.
    Mie ce mi-a placut si inca imi place e cache-cache.fr, acum vreo 2-3 ani aveau super colectii de rochite, foarte frumoase, dar anul acesta nu m-au dat pe spate cu modelele. Insa preturile sunt bune la reduceri si calitatea hainelor este foarte buna.

    ReplyDelete
  17. Si eu sunt mare amatoare de cumparaturi online, dar nu am incercat decat din cele de la noi.
    Am luat niste fuste de pe tarafashion, unele mi-au placut, altele nu.
    Am luat o jacheta de blugi de pe fashiondays absolut superba.
    Am incercat si cu Quelle (cred ca si-au schimbat denumirea acum), un tricou si un pulover dar nu m-au dae pe spate produsele.
    Niste balerini pe care i-am purtat cu mare drag am cumparat de pe fashionup (i-am luat si in luna de miere cu mine:) ).
    Pantofi office si pentru ocazii mi-am luat de pe belpaso.ro . A, si am si 2 genti f frumoase de la ei luate acum 2 ani.
    Nu ma tenteaza magazinele online cu preturi f mici pt ca eu nu am nimerit niciodata ceva ieftin si bun, in schimb am cumparat la preturi rezonabile de pe site-urile de mai sus si am fost multumita de cele mai multe ori.
    Electrocasnice am luat de pe emag si nu am avut probleme, am incercat si cu pc garage dar nu au fost la fel de seriosi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc pentru comentariu!
      Îmi place că mi-ai oferit o perspectivă total diferită asupra siteurilor de cumpărături de haine și accesorii.
      Emag am încercat și eu, cum de altfel am încercat și evomag și f64. Toate au fost OK.

      Delete
  18. Pentru incaltaminte de calitate si preturi ok va recomand : ale82.ro - unde toate produsele sunt din piele , produse in Romania cu destinatii europene din care majoritatea Italia. Tot la capitolul incaltaminte este si site ul stonecreek.eu .
    Deasemenea un site online care m a impresionat este mangooutlet.com


    Sandalele tale sunt absolut minunate ! o zi buna !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apreciez și comentariul tău! Nu mă gândeam că voi afla, scriind acest articol, siteuri noi de shopping online. Mulțumesc!

      Delete
  19. Eu ma tot invart sa pun o comanda de pantofi la Asos, insa tocmai aceste nemultumiri legate de marimi ma retin! Port si cu jumatate de masura, cu atat mai tricky!

    Draga mea, gazduiesc zilele acestea un concurs in care premiul e reprezentat de o esarfe cu motive traditionale florale! Te astept cu drag, sunt convinsa ca va fi pe gustul tau!

    O zi frumoasa iti doresc!

    ReplyDelete
  20. Trebuie doar un pic de ne atentie si ne trezim la usa cu coletul ce lam cumparat de pe net si cu banii luati din cont!

    ReplyDelete
  21. Am aceeasi problema cu new lookul de mai bine de jumatate de an.....aici e ca la jocurile de noroc.....am reusit sa comand doar de 2 ori intr-un an si atunci la misto.....se pare ca e o problema strict legata de romania

    ReplyDelete
  22. buna!daca vreau sa-mi comand niste papuci de la vans..si port 39..ce marime imi iau?

    ReplyDelete
  23. Buna. As recomanda aici cu caldura un site de shopping foarte bun si anume mango outlet.Este siteul care vinde produsele mango in regim de outlet care sunt din sezoanele trecute.Produsele se livreaza direct din Spania, livrarea dureaza o saptamana insa costa doar 10 lei. Se poate plati coletul la livrarea, deci nu mai ai treaba cu carduri visa sau paypal etc.Avand in vedere ca ele vin din acelasi loc ca si hainele Mango pe care la gasim si in mall sunt de o calitate ireprosabila, mai mult nu au fost expuse , nu au fost incercate si nici chiar deschise din ambalajul original din fabrica. Marimile sunt putin mai mici ca si cele de la Zara de exemplu insa exista tabel in care sunt descrise si in cm. Sunt multe perioade de extra reducere cu coduri de 10% 15% 20% chiar 30% extra reducere la finalizarea comenzii.Spor la shopping

    ReplyDelete
  24. Atentie la meli melo-accesorii slabe calitativ, genti di musama la pret exorbitant, nu recomand nici bravo sport sau sport woomie, produsele sunt cel putin indoielnice, in plus primesti si greu banii inapoi daca faci retur! Pozitiv despre Zara, Mango , fashionup pentru pantofi si pantofiplus.ro

    ReplyDelete
  25. what about http://shop.mango.com/RO/femei? eu am incercat deja 3 comenzi in decurs de 2 luni de la ei si de fiecare data mi-au luat banii de pe card dupa care a doua zi mi-au trimis mail in spaniola ca mi-au dat cancel la comanda...

    si uite asa vizite peste vizite la banca, facut cerere de blocare a sumelor, pentru ca nu am reusit nicicum sa dau de cineva de la Mango, sa-mi rezolve problema...

    Ati comandat de la ei?

    ReplyDelete
  26. what about http://shop.mango.com/RO/femei? eu am incercat deja 3 comenzi in decurs de 2 luni de la ei si de fiecare data mi-au luat banii de pe card dupa care a doua zi mi-au trimis mail in spaniola ca mi-au dat cancel la comanda...

    si uite asa vizite peste vizite la banca, facut cerere de blocare a sumelor, pentru ca nu am reusit nicicum sa dau de cineva de la Mango, sa-mi rezolve problema...

    Ati comandat de la ei?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, am comandat, din fericire nu am avut nicio problemă. Cred că am vreo 4 comenzi la activ.
      La început, din lipsa unei alte opţiuni, plăteam cu cardul. Acum, am opţiunea să plătesc la livrare şi aşa şi fac. Nu ştiu dacă această opţiune este în conturile tuturor userilor.

      Delete
  27. Buna tuturor. Pentru comenzi online sau, daca locuiti in Bucuresti, vizite la showroom, explorati si oferta Select Shoes.
    Ne gasiti aici: https://www.facebook.com/selectshoesstore sau aici: http://pantofi-comanda.ro
    O toamna frumoasa! :)

    ReplyDelete
  28. Se potrivesc marimile pe depurtat.ro?Eu port 39 si dupa masurile lor de pe site ar trebui sa iau 38 ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cum a fost până la urmă? A fost bun 39 sau 38?

      Delete
    2. Cum a fost până la urmă? A fost bun 39 sau 38?

      Delete
  29. Aveti grija cand faceti comenzi la http://sports.woomie.ro/. Cand tu crezi ca mai e o zi pana primesti comada te suna sa te anunte ca nici macar nu au fost in stare sa-ti trimita comanda in China, de unde aduc produsele. Asa ca mai ai de asteptat inca 30 de zile sau poti renunta. Ii doare'n basca pe ei. Asa ca mare grija cand comandati. Asteptati-va sa va vina marfa in 60 de zile!!
    Din cele 80.000 de likeuri de pe FB probabil 90% sunt fakeuri...

    ReplyDelete
  30. Eu comand tot timpul de pe MissGrey. Gasesti acolo rochii pentru orice ocazie, incepand de la birou pana la rochii pentru domnisoare de onoare sau chiar rochii de mireasa, toate la un pret foarte accesibil. Acesta este linkul https://missgrey.ro/blog/despre-rochii/rochii-din-dantela-elegante-senzatia-sezonului-primavara-vara/

    ReplyDelete
  31. Pentru haine si incaltaminte incercati si bellostore.ro:)

    ReplyDelete
  32. Iti recomand cand mai cumperi de pe Fashion Days sa folosesti si un cod voucher de reducere (de multe ori cupoane iti aduc chiar si 30% discount fata de pretul afisat pe site)

    ReplyDelete