Monday 25 February 2013

Get the look / Manifest antisnobism

I'm sure most of you know by now Blair from atlantic-pacific. She has the most incredible style and the way she combines clothes in an outfit... What can I say? She's a natural.
But what if she had a limited budget to spend on clothes? Would she still be a fashion icon? That's a question I think will remain rhetorical.

Anyway... I have chosen two of her outfits and tried to reproduce them using on sale items from a local online shop.  Hope you like my choices.

P.S. In case someone is wondering why the Romanian version is longer, the answer is that I'm trying to prove a point to a person who left a mean comment on my previous post. Since the commenter is also Romanian I don't want to bother you with useless information.

1 / 2 / 3

1 / 2 / 3

Încep acest post prin a mulţumi tuturor fetelor care mi-au transmis prin intermediul comentariilor opinia lor cu privire la fustele achiziţionate în postarea aceasta.

De asemenea, vreau să spun un mulţumesc special anonimului care a lăsat comentariul de mai jos:

Mie imi place doar prima fusta...la care as pune pantofi negri sau maro inchis cu toc din piele intoarsa....
In rest totul e comun si lipsit de bun gust, finete, etc.....de pantofi nu stiu....sunt destul de shinny ceea ce ai face potriviti pentru o tinuta de seara, de culoare inchisa.
Asadar asta este parerea mea, cu toata sinceritatea...dar evident decizia iti apartine, si sunt curioasa sa ne-o spui..Succes!

De ce este acest mulţumesc mai special? Pentru că îmi dă şansa să spun următoarele lucruri:

1. Este o idee învechită că pantofii strălucitori se pretează doar la ţinutele de seară şi pentru a susţine această idee vin şi cu două exemple concrete: aici şi aici.

2. Mă bucur că-ţi place prima fustă şi sunt de acord că sunt comune, dar hai să fim serioşi am pozat vreodată în altceva decât într-o "simple girl with a complicated mind". Sau care este problema? Snobismul? Că sunt de la MiniPrix şi nu de la vreun brand sonor ca Zara, H&M, Asos, etc.
Ce provocare are o fată cu un buget imens de cheltuit pe haine, care cumpără doar branduri celebre? Îţi spun eu, niciuna. Hainele respective se poartă singure. Când în schimb eşti un plătitor de rate la bancă, când ai copii, când ai un buget limitat atunci apare provocarea să fii stylish. Sau vrei să-mi spui că nu am nicio şansă. Te rog nu face asta că mă ambiţionez şi mai tare.
Ca să concluzionez acest punct... nu pozez nici în divă, nici într-un expert vestimentar şi nici nu am vreo aversiune faţă de persoanele care cumpără branduri, slavă Domnului că am şi eu am câteva astfel de piese. Hai să fim atenţi la cuvinte şi să ne vedem lungul nasului şi de ce nu, să venim cu argumente concrete pentru care hainele respective sunt lipsite de bun gust şi fineţe.. sugestiile de genul "pantofi negri sau maro închis cu toc de piele întoarsă" sau "o ţinută de seară într-o culoare închisă" spuse şi în anonimat, nu au nicio valoare.

3. Apreciez sinceritatea şi da, decizia îmi aparţine. Voi păstra toate fustele, special pentru a demonstra că toate merită purtate, pentru că spre deosebire de tine, eu văd potenţial în toate. Nu trebuie decât să pun imaginaţia şi creativitatea la lucru pentru a le integra in combinaţii de efect. Fineţea şi bunul gust nu stau în felul în care arată fustele acestea ci în felul nostru de a fi, de a ne comporta, de a vorbi... căci este ştiut noi purtăm hainele, nu ele pe noi.

Pentru a încheia într-o notă pozitivă am decis să iau două combinaţii ale faimoasei Blair de la atlantic-pacific şi m-am încăpăţânat să le reproduc aşa cum am putut eu mai bine doar cu produse din secţiunea Stock-Shock de la MiniPrix. Se poate observa în imaginile ataşate ce a ieşit.

Ca de obicei aştept părerile voastre, evident SINCERE.

P.S. În afară de piesele folosite pentru crearea combinaţiilor de mai sus iată alte câteva care mi se par demne de toată atenţia: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

20 comments:

  1. Imi place mult postarea aceasta, si imi plac ambele tinute<3 super!
    SandraB.ro

    ReplyDelete
  2. an oversize sweater and boyfriend, simply classic. she's definitely a natural

    http://fashioncadet.com/content/part-2-london-fashion-week-street-style#

    ReplyDelete
  3. Ma bucur ca in urma comentariului meu a rezultat acest post interesant....Sunt putin confuza pentru ca initial ai spus: "I'm trying to prove a point to a person who left a bad comment on my previous post"...si nu imi este clar daca despre mine este vorba, mai ales ca ulterior imi adresezi un multumesc special...eu nu cred in bad ori good comments....un comentariu este un comentariu si atat...In al doilea rand, nu cred in notiunea de invechit la capitolul moda...e adevarat ca nu te pretinzi un specialist in moda si inteleg faptul ca nu ai cunostinte prea multe la capitolul istoria modei (ca sa intelegi faptul ca notiunea 'invechit' nu isi are rostul aici)...Eu am descoperit intamplator blogul tau, si cand am lasat comentariul nu stiam cine esti, nici cat de simpla sau complicata este mintea ta ( nici nu iti stiu posturile anterioare)...si nici nu am dat atentie marcilor fustelor prezentate de tine...mi-am oferit parerea personala si atat....atitudinea ta mi-a sugerat faptul ca te simti revoltata in raport cu ideea ca numai ce e de marca este si de bun gust (cel putin asta spui tu ca a rezonat cu tine)....asa ca pari sa fi gasit in comentariul meu anterior o ocazie buna pentru ceea ce in psihologie se numeste "catharsis"...asa ca inteleg asta si nu iau nimic personal...In orice caz, in domeniul blogging (as profession) este nevoie de o toleranta mare la critici....care in cazul asta par sa fi adus lucruri constructive..asta e din nou o parere personala si nu e nevoie sa fii de acord cu ea...
    Iti doresc mult succes cu blog-ul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate... s-a declanşat o furtună de idei care mi-a dat prilejul să spun ceea ce gândesc şi atât.
      Nu mă aştept să fiu lăudată în comentarii ci să nu fiu jignită (asta e diferenţa între good şi bad la mine)

      Mulţumesc şi mă bucur nespus pentru tot ceea ce ai scris.

      Delete
  4. Fusta cu imprimeu auriu am vazut-o si eu si eram tentata sa mi-o cumpar, prima tinuta e mult mai relaxata, cred ca frigul imi pune restrictii :)

    ReplyDelete
  5. Eu nu inteleg de ce persoanele care au o critica de adus nu se semneaza. Trebuie sa iti asumi parerea. Mi-au placut alegerile tale si chiar cred ca te poti imbraca interesant cu un buget limitat.

    ReplyDelete
  6. Mirela-Emanuela Mormocea26 February 2013 at 09:34

    As purta prima tinuta cu siguranta, si cred ca am s-o incerc, imi place stilul mai masculin scos din tipar cu o pereche de pantofi sic. Foarte sexy ambele tinute iar postul asta e foarte dragut.

    ReplyDelete
  7. Cat as mai putea dezvolta si eu discutia legata de comentariile ce le primim pe bloguri!
    In principiu nu inteleg de ce ai vizita un blog daca nu-ti face placere ce vezi si mai mult, de ce ai mai si comenta daca oricum nu-ti place? Doar ca sa jignesti, sa fii rautacios? Am vazut atatea bloguri care nu mi-au spus nimic, nu mi-au facut nicio placere si nu le-am mai vizitat. Nu am lasat comentarii de genul "nu stii nimic", ""ce "lame" esti", "n-ai niciun stil". Ne-am face noua viata mai frumoasa daca nu am avea atata rautate in noi!

    Si tin sa mentionez ca ce am spus nu se refera la tine sau la anonima care ti-a lasat acel comentariu ci pur si simplu am simtit nevoia sa-mi spun si eu parerea legata de aceste persoane care comenteaza doar pentru ca au mult timp liber si sunt obligate sa viziteze anumite bloguri impotriva vointei lor!

    P.S. Mie imi palce mult blogul tau si revin de fiecare data cu placere si curiozitate, sa vad ce mai e nou pe la tine!

    ReplyDelete
  8. Sunt de acord cu Smaranda, nu am inteles niciodata de ce ai face efortul de a te lasa comentarii daca nu iti place ceva:)) dar sa trecem peste..ne vedem de ale noastre
    Imi plac mult combinatiile lui Blair, iar acei ochelari sunt semnatura ei<3, iar legat de post si comentarii, sunt cu totul de acord cu ce ai zis si asteptam tinutele de primavara cu hainutele!:D

    ReplyDelete
  9. Nu stiu de ce ma asteptam sa vad vad interpretarile vestimentare pe tine atunci cand am citit primele fraze ale articolului.

    Da sa stii ca bugetul conteaza dar nu atat de mult, se poate de fi stylish si cu un buget limitat, la sigur!

    Pupici!

    ReplyDelete
  10. Am parca un deja vue. Fix aceeasi problema a mai fost pe un blog. Ca este comment pozitiv sau negativ, poate nu are importanta, dar felul in care il formulezi cam da!
    N-am in general nimic impotriva criticii, ca uneori e motivanta si de ce nu si constructiva, dar impotriva lipsei de bun simt, a catalogarii pe baza unor criterii pur subiective, da. Si probabil as fi reactionat cam ca si tine.

    Tu faci o treaba minunata, promovand tinute low cost, care arata la fel de bine ca si cele de firma, poate mai bine!

    ReplyDelete
  11. Blair este mereu o sursa de inspiratie!♥

    ReplyDelete
  12. love this outfit, really great post!
    xx Kate

    The Style Department

    ReplyDelete
  13. Lovely post! I love her style, she is incredible.

    -Vogue&Heels
    vogueandheels.wordpress.com

    ReplyDelete
  14. oo Thank for the inspiration!
    I love boyfriend jeans and teaming them up with jumpers.. love this so much

    The dress is ah-mazing!
    wow and the jacket

    http://www.candyliquor.co.uk
    UK High Street Fashion & Style
    xoxo

    ReplyDelete
  15. foarte frumos acest look!!
    te pup

    ReplyDelete
  16. Ah love her style, love the breakdown of her outfit too

    christin
    www.trendenvy.com

    ReplyDelete
  17. imi place teribil Blair...aaa...si jeansii boyfriend !!!

    ReplyDelete
  18. Prima tinuta imi place foarte mult!

    Get the look fac si eu la mine pe blog,atunci cand ma simt inspirata.

    A avea stil consta in educatie si nimic mai mult.De fapt de aici porneste totul in viata.Eu una nu am un buget mare,cumpar lucruri dragute dar ieftine si incerc sa port doar ceea ce imi place,nu ce e la moda sau pentru ca are nu stiu ce eticheta high end.Daca te simti bine cu tine si hainele se muleaza nu pe corp,ci pe firea ta,atunci vei arata fabulos cu orice,oricat ar costa!

    Te sfatuiesc sa fi un pic mai indiferenta...Altfel tot tie iti va fi rau,nu altora.Oricum orice sut in posterior este un pas inainte asa ca zambeste, fruntea sus si treci de si pe langa oricine...

    Te pup!

    ReplyDelete
  19. Cred din tot sufletul ca stilul nu tine de bani.

    In cazul meu, tocmai lipsa acestora m-au ambitionat sa invat sa ma adaptez si sa imi fac o garderoba de care sunt mandra. Stiu sa apreciez frumusetea si calitatea unui obiect super luxos si a unuia luat pe cativa banuti din cine stie ce magazin ascuns.

    Imi plac genul acesta de postari! Felicitari pentru un blog superb!

    Iti doresc o zi minunata! Si nu uita: "Everybody wants happiness, nobody wants pain, but you can't have rainbows without a little rain". ;)

    http://microfashionology.blogspot.ro

    ReplyDelete