Saturday 17 January 2015

Be fearful of mediocrity

Eram la piscină și mă uitam cu admirație la ușurința cu care săreau unii în apa adâncă de 2m.
Îmi doream și eu să sar, dar îmi era frică. Skillurile mele de înotător mi-ar fi permis să sar, eram convinsă că nu mă voi îneca... Pur și simplu îmi era frică.
Am zăbovit pe marginea piscinei, uitându-mă la apă, minute în șir. Soțul meu se ruga de mine să sar și mă asigura că nu voi păți nimic, pentru ca el ar fi sărit odată cu mine...
Simțeam lumea din jur holbandu-se la mine, dorindu-și parcă să mă vadă că sar... 
Simțeam că aș fi îndeplinit dorința ascunsă și a altora din sala respectivă... făcând acea săritură...

Ei bine... Ce credeți? Am sărit sau nu am sărit?

Jacket :: ASOS | Sweater :: Jack and Jones | Jeans :: H&M | Scarf :: H&M | Boots :: Mango | Bag :: Mango 


Da! Am sărit! Singură!

De ce? Pentru că așa sunt eu și pentru că mereu mă condamn atunci când stagnez și nu încerc să-mi depășesc condiția... și pentru că în sufletul meu vroiam să fiu admirată de cei din jur...

Mi-a plăcut să sar?
În niciun caz... A fost o situație de totală nesiguranță și disconfort, pentru mine... Mi-a fost o frică teribilă să simt presiunea apei... dar am reușit să ies la suprafață... fără ajutor.

Mă bucur ca am sărit?
Enorm!!! Pentru că mi-am demonstrat că nu sunt o lașă, pentru că am fost capabilă să ies din zona mea de confort, pentru că în ochii celor din jur nu eram o fricoasă, pentru că știu că am fost privită cu  admirație...

Aș mai face-o încă o dată?
Aș  face-o la infinit... Pentru că mintea mea complicată ar suporta spaima, nesiguranța, presiunea, dar nu ar suporta niciodată eșecul de a fi mediocră...

25 comments:

  1. :))) Nu credeam ca ne raspunzi deja! Oricum, eu raspunsesem: Ai sarit!!!
    Invatatoarea din mine isi spune: Tu trebuie sa fi fost tare ambitioasa in scoala!
    O parte din mine te admira teribil si spune: Go, go, Lucia!, iar o alta parte, deloc carcotasa ci doar toleranta si permisiva, spune ca - poate - trebuie sa fii ceva mai indulgenta cu tine uneori! Asta numai daca te oboseste sa tot (vrei) sa fii la inaltime! Dar ce stiu eu?! Oricum, cred ca stii ca ti-am spus asta ca si cum mi-ai fi sora! :)

    Arati minunat! Cred ca tu ai arata elegant si daca ai avea un sac pus pe cap! Cu asa ceva te nasti...
    Imi place cum te-ai jucat cu nuantele de nergu si gri in tinuta! M-am indragostit de ghete! :)

    Pup, draga mea! Ma bucur mult ca postezi!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate și chiar așa am simțit-o, ca și când a venit de la o soră foarte iubitoare... "trebuie sa fii ceva mai indulgenta cu tine uneori" ... exact așa ar trebui să fiu, dar îți dai seama dragă Felicia că nu este ca un buton de Pornit/Oprit... și uneori chiar îmi pare nespus de rău că nu e așa, dar mi-am dat seama că nu am ce face decât să merg mai departe... Am grijă însă să nu îi inoculez acest fel de a fi fiului meu (deși nici nu cred că aș avea vreo șansă... dar ca idee).

      Sper să devin mai înțeleaptă cu trecerea timpului.
      Mulțumesc frumos pentru că mă vizitezi.

      Delete
  2. vaaaaaaai ce-mi place fularul!! siii eu asi fi zis ca daa, ai sarit! cateodata trebuie sa facem cea ce nu ne place but that's what makes life so interesting! te pup! :)



    Saci
    ChocolateFashionCoffee
    ChocolateFashionCoffee Facebook Page

    ReplyDelete
  3. I love the all black!!

    www.studentswife.com
    www.studentswife.com

    ReplyDelete
  4. Daca este un cuvant care te caracterizeaza, clar este: Ambitia! Si este de apreciat dorinta asta de evolutie, de a ne misca mai departe, din punctul meu de vedere, doar cand tinta suntem noi. Cand facem unele lucruri pentru ceilalti, riscam sa ajungem intr-un punct in care nu ne mai identificam cu noi si nici cu ceea ce facem!

    Arati super in acest outfit casual-rock!
    Te imbratisez!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine spus... eu aș plusa și aș spune că atunci când facem unele lucruri pentru ceilalți, riscăm să ajungem într-un punct în care... ne obișnuim cu ceea ce am făcut de atâta vreme și nu mai putem da înapoi.

      Te pup, Ana!

      Delete
  5. Imi place mult de tot esarfa ta, pare tare calduroasa :)

    ReplyDelete
  6. "Grammar Nazi" here; incep cu un compliment: imi plac foarte mult outfit-urile tale, echilibrate, sic, mini-envy here! <3 Adica dimineata cand intru pe FB abia astept sa vad ce outfit ai 'intocmit' astazi Acum as vrea sa intreb, cum adica "esecul de a fi mediocra"? poate ai vrea sa reformulezi... sau chiar asta ai vrut sa zici? oricum ar fi, awesome outfits! Congrats!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Interesant că mă întrebi exact acest lucru, pentru că m-am întrebat de vreo 10 ori dacă nu ar fi bine să reformulez...
      Probabil că există o formulare mai fericită. Am vrut să spun că pentru mine (nu trebuie să fie așa și pentru ceilalți) este un eșec, în viața aceasta, să fiu mediocră prin ceea ce fac.
      Mulțumesc pentru apreciere.

      Delete
  7. Exact frica asta o am si eu, desi stiu sa innot destul de bine :D
    Ma bucur ca ti-ai depasit teama, poate o sa incerc si eu in viitor... ambitioasa am fost mereu, dar cred ca sunt unele lucruri care nu tin doar de asta, anyway, ma bucur ca ai inceput sa ne incanti cu aparitii pe blog :*

    ReplyDelete
  8. Lucia, am si eu o intrebare, esti fericita cu acest fel de a fi? Admir foarte mult, persoanele ambitioase, cum esti tu, doar ca sunt curioasa daca aceasta ambitie, aduce cu ea si fericire.

    Hmm, de obicei alegerile vestimentare reflecta starea interioara, de ce tinuta asta mohorata? Nu ca n-ar fi cool, dar pe tine nu te stiu genul all black ( and gray), tu porti culori, de obicei.
    I'm glad you're back!
    Te pup!

    www.piecesofsoul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fericită nu sunt, dar nu sunt nici nefericită. Sunt conștientă că uneori ca să ai mai mult trebuie să dai mai mult și apar niște frustrări care au un potențial destructiv. Am trecut printr-o astfel de perioadă, căreia se pare că i-am rezistat, dar în urma căreia am rămas cu niște sechele.
      Sunt convinsă că vor mai fi și altele și, la fel, sper să am puterea și ambiția să le rezist. Știi cum se spune... ceea ce nu te omoară, te întărește.

      Griul și negrul îmi plac la nebunie. Nu cred că reflectă o stare interioară, ci mai degrabă o simplitate vestimentară, care cred eu că mă caracterizează.

      Delete
  9. So, good luck! jump in everything and think it's impossible will become possible!

    ReplyDelete
  10. Nu intotdeauna ambitia este solutia, si aici vorbesc de mine, cea care pune fericirea, dragostea, inaintea de ceea ce cred altii despre optiunile mele si stiu si cum e sa fii multumita de decizia ta, dar sa te macine parerile celorlalti sau sa ma enervez pe mine ca nu sunt suficient de ambitioasa, ca nu am taria de a infrunta lucrurile.

    De cand te citesc mi-am dat seama ca esti ambitioasa, fiecare isi stie limitele si dorintele.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Total de acord cu opinia ta.
      Deși am 31 de ani încă lucrez la felul meu de a fi. Sper ca într-o zi să fiu un pic mai împăcată cu mine însămi.

      Delete
  11. Eu cred ca povestea asta tine si de varsta, si de treapta dezvoltarii fiecaruia_/ fiecareia, de conjunctura, etc...Uite, eu n-am putut in viata mea sa-l citesc pe Dostojevski....Dar ce oroare, iti dai seama! Ma puneau toti la colt ca declar asa ceva dupa prima pagina de lectura (cred ca era mai degraba primul paragraf de pe prima pagina, citit de 100 de ori inainte sa adorm). Asa ca m-am hotarat sa citesc mai mult inainte sa zic "bleah!" Am si evaluat, desigur, riscurile provocate de o asemenea lectura pe o perioada de timp sustinuta (3 zile au fost :)))) dupa care, am spus in mod clar - NU-MI PLACE! dar am spus-o dupa ce am incercat...

    ReplyDelete
  12. Loving your scarf and the glasses

    www.highheelsandtutus.com

    ReplyDelete
  13. All black casual lovely look!

    https://missgrey.ro/ro/blog/tinute-office-poarta-haine-la-moda-in-cele-mai-formale-situatii

    ReplyDelete
  14. Cu siguranta ai sarit! Imi plac pozele si look-ul tau comod!
    http://talis.ro/blog/culorile-anului-2015/

    ReplyDelete
  15. Felicitari pentru curaj!
    E bine sa iesi din zona ta de confort din cand in cand.
    Eu am avut acest sentiment cand am urcat pe ski prima oara si am luat-o la vale pe partie. :)

    ReplyDelete
  16. Felicitari petru tinuta si pentru curaj. Asa trebuie sa facem cu totii, sa iesim din zona de confort si sa icercam tot felul de lucruri noi ce ne menti vesnic intr-o stare de bine!

    ReplyDelete
  17. Felicitari pentru reusita:D

    ReplyDelete
  18. So casual! Simply beautiful! Nice outfit!
    Greetings from MissGrey.ro Romania!
    https://missgrey.ro/blog/despre-rochii/rochiile-cu-franjuri-o-tinuta-usor-de-asortat/

    ReplyDelete