Thursday 28 August 2014

Postcards from Santorini

I almost can't believe it, but... yes... I was there... in Santorini... for 7 days.
It was a beautiful experience, which I recommend you to live it at least once in your lifetime.

We planned the vacation by ourselves, exactly like we did last year, by using www.booking.com and we did good since everything worked out perfectly. The only piece of advice I would like to offer you is to book you vacation in Santorini a few months in advance in order to have a richer offer and also to pay smaller prices for accommodation. Santorini is a rather expensive destination, but if you book your vacation at least 4 months ahead, there are chances that you will pay at least 20-30% less.

Our travelling group had 5 members (4 adults and a 5 years old child) and we traveled by using the personal car. The only reason we decided to make this choice was the independence that we had in exploring the island once we were there with the car. Nonetheless, you can easily rent on the island scooters, ATVs and cars.

After spending 20 hours driving (1,500 km) and 8 hours by ferry in order to get from Romania to Santorini, the second time I'm not sure I would make the same choice. The cost difference is small, but the effort is double.

The island is part of a group of islands called the Cyclades and has an interesting history in that it was formed as a result of a big volcanic eruption. As a general impression, the island has a rural aspect, with simple houses, painted white, with all sorts of blue details that are enhanced by the blue of the Aegean Sea. The rural aspect is diminished by the presence of many tourists (most of them Greeks, Germans and British), by the presence of the sumptuous ships and by the many blue pools in close competition with the sea.
It is admirable how did these people managed to emphasize the island and attract so many tourists, considering the island is lacking beaches, the climate is almost desert and the vegetation comes down to a few shrubs and cacti.

To be continued...
Sunset from Oia
~
Apus din Oia
The pool from the hotel we stayed in 
~
Piscina de la hotelul în care am fost cazaţi
The hotel we stayed in 
~
 Hotelul la care am fost cazaţi
The black beach from Kamari 
~
Aşa-zisă plajă neagră din Kamari
Caldera view 
~
Vedere către Caldera
One of the dozens ferryboats that reach Santorini every day
~
Unul din zecile de ferryboat-uri care ajung zilnic în Santorini
One of the islands attractions... having dinner or lunch on a high mountain having a sea view. What can be better?    
~
Una din atracţiile insulei... masa la înălţime cu vedere la mare. Ce poate fi mai frumos?


Moussaka
Pastisio
Greek salad
Mix grilled fish
These purple flowers are very often present around the houses from Santorini
~
Florile acestea mov sunt prezente adesea pe lângă casele din Santorini
Most of the houses you see in the picture above are actually hotels and of course they have pools
~
Majoritatea caselor pe care le vedeţi în imaginea de mai sus sunt de fapt hoteluri care au bineînţeles şi piscine




French fries with grilled chicken breast
Souvlaki

The presence of the boat on the sea, at sunset, it's not a coincidence... this is actually another attraction of the island
~
Prezenţa vaporului pe mare, la apus, nu este o coincidenţă... aceasta este de fapt încă o atracţie pe care o oferă insula

Aproape că nu îmi vine să cred, dar... da... am fost acolo... în Santorini... timp de 7 zile.
A fost experienţă frumoasă, pe care vă recomand din tot sufletul să o trăiţi cel puţin o dată în viaţă.

Vacanţa ne-am plănuit-o singuri, ca şi anul trecut, prin intermediul www.booking.com şi nu am procedat greşit pentru că totul a funcţionat ca uns. Singurul sfat pe care l-aş da cu privire la rezervarea cazării în Santorini este să o faceţi din timp pentru a beneficia de o ofertă bogată, dar şi de preţuri mai accesibile. Santorini este o destinaţie destul de scumpă, dar dacă vă organizaţi din timp sunt şanse să reduceţi costul vacanţei cu cel puţin 20-30%.

Noi am fost un grup de 5 persoane (4 adulţi şi un copil) şi am călătorit cu maşina personală. Singurul motiv care ne-a determinat să facem această alegere a fost independenţa pe care am avut-o în explorarea insulei. Pe insulă exista posibilitatea închirierii de scutere, ATV-uri şi maşini.

După parcurgerea a peste 3000 de km dus-întors, dar şi a unor călătorii de 8 ore (dus) şi 5 ore (întors) cu ferryboatul, a doua oară nu ştiu dacă aş mai face această alegere. Diferenţa de cost este mică, dar efortul este pe puţin dublu.

Insula face parte dintr-un grup de insule numit Ciclade şi are o istorie interesantă în sensul că s-a format ca urmare a unei mari erupţii vulcanice. Ca şi impresie generală, insula are preponderent un aspect rural, cu case simple, vopsite în alb, având fel şi fel de detalii albastre care sunt potenţate de albastrul mării Egee. Aspectul rural este diminuat de prezenţa mulţimii de turişti (în marea lor parte greci, nemţi şi britanici), a vapoarelor somptuoase, a piscinelor albastre aflate în strânsă concurenţă cu marea.
Este de admirat cum au reuşit aceşti oameni să dea atâta valoare insulei şi să atragă atât de mulţi turişti, în condiţiile în care plajele le lipsesc cu desăvârşire, clima este aproape deşertică, iar vegetaţia se reduce la câţiva arbuşti şi cactuşi.

Realizez încă o dată cât de bogaţi suntem noi la capitolul natură, climă, vegetaţie, peisaje... şi cât de săraci suntem la capitolul investiţii, promovare, conştiinţă de sine. E păcat.

Şi ca să închei într-o notă pozitivă vă spun că insula e plină de români. Români în vacanţă, români la muncă, români în vizită la neamuri. Nu cred că am mâncat la vreo terasă unde să nu fi fost cel puţin un ospătar român. Unii au fost foarte prietenoşi, alţii nu ne-au băgat în seamă. Oricum au fost, noi ne-am simţit excelent şi am mâncat foarte bine.

25 comments:

  1. Suuuperbe sunt pozele, cel putin aceea unde se sparge valul de stanca este fenomenala(parca si aud sunetul). Ma bucur mult ca v-ati simtit bine si ca a mers totul ok. Abia astept sa vad restul pozelor!
    Va pupam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Şi mie îmi place foarte mult poza respectivă. Kisses!

      Delete
  2. Peisaje de vis, intr-adevar! Cand ai timp, ti-as fi recunoascatoare daca ai scrie o postare despre cum ati organizat aceasta escapada. Pupici!

    ReplyDelete
  3. Superbe imagini... ♥
    Mă bucur din suflet că aţi avut parte de-o vacanţă deosebită, după plac ♥
    Chiar m-aş bucura să ne mai povesteşti despre ea ♥

    ReplyDelete
  4. Super poze. Încă nu am ajuns pe acea insula, dar cu siguranță în următorii ani este în plan. Te pup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt sigură că vei ajunge Ramy, deşi nu cred că Santorini va egala vreuna din vacanţele voastre de vis.

      Delete
  5. De mult imi doream sa ajung in Santorini. Pot sa te intreb cam cat te-a costat drumul cu tot cu ferry? Pozele sunt superbe si abia astept sa mai vad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ferry-ul are preţ variat de la o companie la alta, dar şi de rapiditatea cu care se mişcă şi bineînţeles în funcţie de clasa la care alegi să stai. Pe noi ne-a costat 300 de euro dus-întors. Copilul sub 5 ani având gratuitate.
      Motorina s-a împărţit între cele două cupluri, dar în total nu cred că am depăşit 300 de euro dus-întors. Deci 150 de euro de cuplu.

      Delete
  6. Foarte frumoase pozele, Sper ca v-a priit vacanta!
    Stiu cum e sa pleci cu masina pe o asemenea distanta, si te-nteleg cand spui ca nu stii daca o sa mai repeti experienta, insotita si de copil. Insa asa reusim sa ne selectam preferintele, doar incercand diverse variante!
    Abia astept si alte poze, Santorinii ramane o destinatie de vis!

    www.piecesofsoul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fără îndoială că Santorini are un farmec al său... Te pup, C.

      Delete
  7. Ti-am urmarit fotografiile pe Facebook, dar astfel pe blog parca totul pare rupta dintr-o poveste. Sunt superbe imaginile.

    ReplyDelete
  8. Sper sa ajungem si noi anul viitor acolo! Bine ai revenit!:)

    ReplyDelete
  9. Superb! Cu cat vad mai multe poze din Grecia cu atat mai mult imi doresc sa ajung acolo :-)
    Multumesc pentru calatoria virtuala!

    ReplyDelete
  10. E minunata Santorini! :)

    ReplyDelete
  11. Privelistea spre mare, privelistea spre uscat... minunata! Visez sa ajung in acest loc, Grecia prin insule, mancare... ma fascineaza! Superbe poze!

    ReplyDelete
  12. Doamne, e pur si simplu superb totul, nu pot sa ma duc maine la birou cu imaginile acestea in minte :P Pfff, parca nu am fost in vacanta niciodata, asa ma simt...

    ReplyDelete
  13. Ooh, nu ma mai satur sa privesc poze din Santorini, oriunde le vad, minunat loc!
    Acum dupa ce am citit, parca mi-am schimbat complet privirea de ansamblu, imi imaginam altfel Santorini, dar oricum as vrea sa ajung acolo, pentru lucrurile de care m-am indragostit... de casele alb imaculat, de acoperisurile albastre, de mare, pe care o stiu foarte bine, de nisip... Grecia e frumoasa si spectaculoasa <3

    Mare adevar graiesti despre Romania, pacat ca lipseste promovarea, exact asta spuneam acum 5 ani cand mergeam in Zakynhtos, grecii scot bani din orice piatra, chiar daca nu are o istorie, o fac pe loc, imprejmuiesc orice statuie, orice pestera este exploatata la maxim, orice plaja... din asta traiesc pana la urma si stiu foarte bine s-o faca :)

    Sa-ti fie de bine concediul, ati facut poze frumoase si se vede ca v-ati simtit bine... am vazut si toate pozele de pe fb, Adi e super simpatic, i-ar trebui o surioara sau un coleg de joaca din partea surorii :P Pupici!!

    http://www.newtouchofcolor.com/

    ReplyDelete
  14. Am citit postarea pe nerasuflate, la timpul ei! Reusesc de-abia acum sa revin cu feedback si-mi pare rau ca nu mi-a iesit mai bine de-atat! :)

    Spectaculoase fotografiile voastre, ma bucur mult ca ai implinit acest vis! Sunt convinsa ca ati savurat din plin fiecare clipa!
    Privind pozele, ma gandeam: grecii au un extraordinar simt al culorii, pe langa fantasticul potential de a-si pune in valoare tara!

    Te imbratisez cu mare drag, Lucia!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ai dreptate şi am putea să învăţăm şi noi de la ei, căci potenţial este cu caru'.
      Mulţumesc pentru feedback. Te pup, Felicia!

      Delete
  15. De vis! Poti sa intrii in depresie la intoarcere :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu cred că ţi se poate întâmpla asta... vorba aceea: nicăieri nu-i mai bine acasă. În plus... noi avem copaci!?!

      Delete