Sunday 8 June 2014

The length of your comfort zone

I admit that in the recent weeks I've been a rare presence in the blogging world. The reasons are quite objective and I'm confident that you will understand me when I'll tell you that when you have a full time job that consumes at least 10 hours your day, a family that needs your attention and care and a house turned upside down, priorities are completely different.
I love this activity and I realized that I'll hold forever the microbe in my blood, but it's clear that there will be times (hopefully not too often) when I won't be very active, neither in terms of writing and responding to comments on my blog, nor in terms of reading and commenting on other blogs.
The good part is that I see the light at the end of the tunnel and most probably house renovations won't be  lasting more than two weeks.

P.S. Do you know how long it's been since I wanted to try such a combination: floral dress, denim jacket and suede ankle boots? I think from high school. :D It feels good that I finally managed to wear it.
I admit that the length of the dress is on the verge of my comfort zone, but ... what the hell ... if you are to over-analyze every detail, especially in this period of intense daily activities, you go crazy. I had to try it!

How is it with you? Which length of skirt ensures your comfort zone. When it becomes not OK to wear short skirts/dresses?  Does it depend on age, on how many children we have, on the husband, on the way we look? Please enlighten me.




Recunosc că în ultimele săptămâni am fost o prezenţă mai rară în lumea bloggingului. Motivele sunt cât se poate de obiective şi sunt convinsă că mă veţi înţelege când vă voi spune că atunci când ai un job full time, care-ţi consumă cel puţin 10 ore din zi, o familie care are nevoie de atenţia şi grija ta, dar şi o casă întoarsă cu susul în jos, priorităţile devin cu totul altele.
Iubesc activitatea aceasta şi am înţeles că voi avea microbul în sânge pe veci, însă este clar că vor fi şi perioade (să sperăm nu foarte dese) când nu voi putea fi foarte activă, nici în ceea ce priveşte scrisul şi răspunsul la comentarii pe propriul blog, nici în ceea ce priveşte cititul şi comentatul pe celelalte bloguri.
Parte bună este că se vede luminiţa de la capătul tunelului şi că probabil renovările nu mai durează mai mult de 2 săptămâni. VIVA!

P.S. Ştiţi de cât de mult timp îmi doresc să încerc o combinaţie de acest gen: cu rochie înflorată, vestă denim şi ghete de piele întoarsă până la glezne? Cred că din liceu. :D Iată că am bifat-o şi pe aceasta.
Admit că lungimea rochiei e în buza limitei mele de confort, dar... ce naiba... dacă stau să supra-analizez toate detaliile, mai ales şi în această perioadă intensă de activităţi cotidiene, o iau razna. Am zis să încerc, doar nu muream!

La voi cum este? Care este lungimea de fustă care vă asigură zona de confort? Când nu mai este în regulă să purtăm scurt? Ţine de vârstă, ţine de câţi copii avem, ţine de soţ, ţine de felul în care arătăm: prea rău, prea bine? Vă rog, luminaţi-mă şi pe mine.

27 comments:

  1. In primul rand trebuie sa te simti tu bine si probabil ca tine de ce avantajeaza pe fiecare, iar tie iti sta minunat, pentru ca esti inalta si ai picioare frumoase!!
    Eu una port si scurte, si midi, si maxi... ador fustele si rochiile si am noroc de un corp bine proportionat, asa ca, de ce nu?
    Cum spuneai si tu, demult imi doresc sa incerc o combinatie cu ankle boots, mi se pare cool, dar cred ca as muri de cald :))

    PS: Mi-am schimbat domeniul si sunt super happy: http://www.newtouchofcolor.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ghetele acestea nu sunt foarte izolate, in sensul ca nu se muleaza foarte tare pe picior si in jurul gleznei. Pe deasupra sunt si de piele. Pe scurt, nu sunt atat de disconfortabile. E drept ca am vazut persoane care purtau bocanci pe timp de vara, acolo ma intreb cum e!!??

      Delete
    2. Da, stiu despre ce vorbesti, combinatia ta e foarte buna, imi plac ghetele tale... sunt largute pe picior.
      Eu m-am gandit la ghetele mele ankle Zara, sunt de piele, dar sunt mulate pe picior si cred ca mi-ar fi cald...

      Delete
  2. Imi place mult combinatia :X Te prinde foarte bine! Ce-i drept nici eu n-am mai fost la fel de activa cu bloggul si comentariile, etc., sunt in plina sesiune de vreo 2 saptamani, mai am si diseratia de finalizat, asa ca...
    Cat despre lungimea fustelor, hmmm....Personal prefer fustele midi, sunt cele mai confortabile. Port si fuste scurte, dar nu sunt tocmai in zona mea de confort :)) Cat despre varsta si lungime, eu zic ca atat timp cat corpul iti permite, poti purta orice :D

    ReplyDelete
  3. Tine de tot ce ai mentionat tu mai sus in procente diferite. Tine, in primul rand, de tine, de cat de bine te simti tu purtand o anume lungime de fusta/rochie, de ce emani cand o porti. O sa fiu sincera, si o sa spun ca tine si de felul in care aratam si de varsta pe care o avem. Si vreau sa mentionez ca prin varsta ma refer la extreme: foarte tanara vs o doamna trecuta de perioada maturitatii.
    Tie iti sta tare bine asa si, din nou, avem ceva in comun: si mie imi place mult combinatia denim-floral-suede boots.
    Si pentru ca Diana a spus mai sus ca ea ar muri de cal in ankle boots, well, well purtate la o iesire in parc, la o plimbare care nu presupune purtarea lor de dimineata pana seara, eu zic ca merg si in aceasta perioada a anului.
    Vara trecuta mi se pusese pata pe outfit-ul tip festival: blugi scurti-ankle boots-tricou cu mesaj. Ma pregateam intr-o seara sa merg la film si pentru asta am optat! :D

    ReplyDelete
  4. Si eu imi doresc sa incerc combinatia asta si pana acum nu am reusit. E cam greu, avand in vedere ca nu imi place sa port ghetute sau balerini sau orice altceva in afara de sandale cand vine caldura.
    Sunt absolut superbe botinutele, imi plac la nebunie <3
    Si sa stii ca iti sta foarte bine cu aceasta rochita, nu mi se pare foarte scurta.

    Si ca sa-ti raspund la intrebare: in cazul meu nu tine de nimeni, nici de varsta, nici de cei apropiati, ci doar de mine :)
    Pur si simplu nu ma simt bine intr-o rochie sau fusta mini, mi se pare ca trebuie sa stau non-stop sa verific daca se ridica, iar cand ma asez e si mai mare stresul :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa e Dorina, daca nu te simti confortabil, e pacat sa stai stresata permanent cu privire la aspectele mentionate mai sus. Si eu sunt in mare parte la fel.

      Delete
  5. Eu nu ma simt confortabil in momentul de fata din cauza kg in plus, dar imi place sa port scurt. Cred ca tine de cum arati. Tu ai picioare frumoase si subtiri si arati minunat in acea rochita. Ti se potriveste tinuta.

    ReplyDelete
  6. Ce tiinuutaaa, ce tinuutaa, ole , oleee, oleeee! Galerie iti fac aici, ai remarcat? M-ai auzit cantand? In soapta, Alex si Dia dorm inca... :))
    Din punctul meu de vedere, e perfecta combinatia! Are tot ce ii trebuie, nu as dori sa fie cu nimic altfel! Ai dreptate, fara acele botine, nu ar fi fost acelasi lucru! Lucia stie!!! :D

    Eeeeii, de ce sa ne batem capul cu lungimea fustei?! Hai sa nu tina de nimic! As fi spus ca nu trebuie sa-i lezam vizual pe cei din jur! Dar ma revolt si zic: se pot uita in alta parte! Ehh, am eu o dimineata rebela si ma dau revolutionara (de fapt gandesc ca ar tine de bun simt, de cum arati, de cum te prinde, de context, de..., de...) si chiar as vrea sa nu depinda de nimic! :)

    Multi pupici, beautiful lady!
    Btw, very nice long legs! :)

    Ilda
    Lavender Thoughts

    P.S. Ma regasesc in totalitate printre cele spuse in primul paragraf al articolului! I feel you! Pot sa dau copy -paste si sa-l scriu din cand in cand pe blog?! Citandu-te, of course! Mi-ar fi mai usor asa! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase Felicia-Ioana.
      Ai liber la ceea ce vrei tu, pentru mine va fi o onoare.

      Delete
  7. superba tinuta, imi place enorm aceasta combinatie! eu cred ca lungimea fustitei/rochitei depinde de starea actuala de spirit si si de cum aratam, de forma picioarelor etc.


    Saci
    ChocolateFashionCoffee
    ChocolateFashionCoffee Facebook Page
    ChocolateFashionCoffee INSTAGRAM!!!

    ReplyDelete
  8. Foarte bine iti sta asa!!! Combinatia e una dintre preferatele mele. Recunosc insa ca am dat de curand in damblaua fustelor cloche si de atunci numai asa umblu. Croitoreasa mea ma tot roaga sa fie peste genunchi si eu ...nimic! De ceva ani nu mai port scurt, mai ales la birou. Nu stiu de ce....cred ca e mai confortabil. Imi plac fustele pana la genunchi, fustele maxi. Si cred ca singura chestie pe care as accepta-o ar fi un slitz lateral (seara). In schimb, marchez mereu talia, indiferent de ce am pe mine. A, da, si de anul trecut am inceput sa-mi cumpar iar shorturi :))) greeu a fost. Si nu sunt grasa sau ceva. Am 1,74 m si 62 de kg. Doar ca, nu stiu, nu mai pot purta mereu scurt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stii ce Irina? Exact asa simt si eu cel mai des, nu mai pot purta mereu scurt...
      P.S. Sa-mi arati si mie o poza cu tine, sa te am ca reprezentare in minte. Mi-ar placea foarte tare sa stiu cu cine vorbesc. :)

      Delete
    2. Cu multa placere :). Nu-s eu asa fotogenica (comparativ cu tine ....:)) dar reusesc eu sa gasesc o poza sa-ti trimit. Ultimele poze ca lumea sunt de la nunta :)))))))

      Delete
  9. veronica picioroaga9 June 2014 at 14:04

    stii..chiar ca din liceu visez si eu la genul asta de combinatie! stii...la ce fel e combinata se putea si mai scurta ptr ca nu e deloc vulgara si nu atrage atentia asupra unor anumite parti..e un ansamblu perfect! Bravo!! ma bucur ca ti-ai bifat si aceasta dorinta :-P si-ti sta chiar f bine!!! cat despre lungimea fustei/rochiei..chiar ca tine doar de zona ta personala de comfort ! eu abia anul trecut am inceput sa port fuste ...si simt ca nu mai renunt la ele..de ce n-am purtat pana acum? nici eu nu stiu..:-))) acum as purta toate modelele (ei bine, nu chiar toate ..alea mulate si scurte le detest :-))) )

    ReplyDelete
  10. Avem cu totii asa perioade chiar nu trebuie sa te justifici.
    Tinuta e foarte draguta, texan style as zice eu.
    O mica recomandare pe viitor, cand faci pozele ai grija ca lumina sa iti cada si pe fata.
    Te-am pupat si succese in continuare.

    www.peach-punch.com

    ReplyDelete
  11. I really love this outfit! You look so good in this dress!

    http://mondedefleuretkoiko.blogspot.hu/

    ReplyDelete
  12. Port foarte rar scurt, la mine scurt e cu putin deasupra genunchilor asta e limita mea ce tine de comfort dar si de picioarele mult prea subtiri... musculatura deficitara si tocmai curajul meu a crescut odata cu varsta. In copilarie si adolescenta eram mult prea complexata si fustele/rochiile cat mai rar folosite. Imi aduc aminte ca la scoala ma duceam in fusta pentru ca ni s-a impus.

    ReplyDelete
  13. Asa adolescentina mi se pare combinatia rochie si ghete...numai ca nefiind asa inalta, mie ghetele imi scurteaza piciorul! Tie iti sta perfect.

    ReplyDelete
  14. Cand eram mica uram sa port rochii sau fuste din cauza ca undeva la doua palme deasupra genunchilor, pe fiecare picior, am cate un semn de mama, mic de tot. Aveam eu impresia pe atunci ca toata lumea se uita la ele, asa ca evitam total expunerea picioarelor. Noroc ca mi-a trecut pe la finele gimnaziului.
    Ador combinatia ta, de multe ori fac uz de ea, cu ghetele mai mult toamna, vara prefer balerinii sau sandalele.
    Evit purtarea fustelor foarte scurte, detest sa trag de ele.

    ReplyDelete
  15. Nu am fost dornica sa-ti raspund la intrebare pana astazi. Tocmai mi-am achizitionat o rochie noua si am fost nerabdatoare s-o imbrac, asa ca azi-dimineata am aruncat-o pe mine si am plecat la birou. In masina sotul meu m-a intrebat daca nu e cam scurta pentru lucru, dar mi-am zis ca iar comenteaza ca de obicei. Toate bune si frumoasa pana cand dupa vreo cateva ore de stat la birou am inceput sa ma cam fastacesc deoarce, intr-adevar, stand jos, rochia se mai ridica putin. In picioare era cam la limita mea (o plama jumatate deasupra genunchilor), dar daca stau jos a depasit demult orice limita (o plama sub fund :) ). Sper doar sa nu mi se fi observat fastaceala la lucru. Cred ca lungimea fustei ar trebui sa fie invers proportionala cu tonusul picioarelor si lungimea acestora :)

    ReplyDelete
  16. Cred ca lungimea fustei trebuie sa te faca sa te simti confortabil cu tine :) Restul sunt doar detalii.

    ReplyDelete