Wednesday 4 June 2014

My other me

Well... here is a face I haven't shown too many times.
The reason why I'm showing it now is because I'm wearing contacts ... It's been a few years since I haven't worn them and after a recent visit to the eye doctor office, I decided that it would be interesting to try them again.
Now that I'm wearing them I can tell you that it's not as I expected... I'm used to my face without glasses... so I feel different, I feel like people around me look at me differently... I really don't understand why I feel this way! I'm sure I need a period of adjustment.
On the other hand, it's also very cool ... I don't have to look after my glasses anymore, I can try a sophisticated makeup, I can wear an evening dress and not feel weird because I'm wearing the hipster glasses.

P.S. Now tell me your opinion. Have you ever worn contacts? Do you like wearing them more than glasses?
Did you have any problems wearing them?

Necklace :: Hand made by Mara Rizea




Well... iată o ipostază în care nu m-aţi mai văzut până acum...

Motivul? Port lentile de contact... Au trecut câţiva ani de când nu am mai încercat şi la cel mai recent control oftalmologic am hotărât că ar fi interesant să încerc din nou.
Cum este? Greu... Nu mă pot obişnui cu faţa mea fără ochelari, mă simt diferită, parcă oamenii din jurul meu mă privesc diferit... Chiar nu înţeleg de ce mă simt aşa, doar ne naştem fără ochelari!!! Sigur am nevoie de o perioadă de acomodare.
Şi totuşi cum este? E foarte cool... Nu trebuie să le mai port de grijă ochelarilor, pot să încerc machiaje mai sofisticate, pot să port o rochie de seară şi să nu mă simt ciudat pentru că port ochelarii de hipsteră.

De unde? www.videt.ro

Vreau şi eu să încerc, dar nu ştiu cum se pun, când trebuie să le scot, când trebuie să le aplic, pot să dorm cu ele, pot să fac baie cu ele, cât timp am voie să le port din momentul când le-am desigilat, ce anume risc dacă nu respect regulile de purtare? 
Răspunsul la toate aceste întrebări le găsiţi pe blogul videt. Desigur că şi eu vă pot împărtăşi din experienţa personală în acest sens, nu trebuie decât să mă întrebaţi ce anume vă interesează.

P.S. De când s-a născut rock star-ul de fii-miu nu mă ştie altfel decât cu ochelari  de vedere. Desigur că noaptea îi scot şi acceptă acest lucru ca semnal de gata, trebuie să ne culcăm, dar dimineaţa... primul lucru care-l face pentru mine este să-mi dea ochelarii. Asta este garanţia că ne-am trezit.
A fost destul de greu pentru el să accepte că uneori nu e nevoie să-i mai port. :-)

M-aţi fi recunoscut, dacă m-aţi fi văzut pe stradă fără ochelari?

54 comments:

  1. Ai niste ochi minunati!!! Ce sa zic fara sau cu ochelari oricum esti frumoasa. Insa da,fara ochelarii de hipster ai un aer putin mai feminin!:)

    ReplyDelete
  2. Eu am avantajul sa te fi vazut de mai multe ori, deci da, te-as fi recunoscut, dar arati nemaipomenit, Lucia. Cu (ti-am spus si in Paris) dar si fara ochelari ai niste ochi superbi!
    Biiig like!

    ReplyDelete
  3. Bineinteles ca te-as fi recunoscut, esti amuzanta :)) :P
    Esti foarte frumoasa si cu ochelari si fara, trasaturile delicate nu pleaca nicaieri :)
    Am incercat acum vreo 2 saptamani o pereche de lentile, cosmetice, trebuie sa recunosc, nu am nevoie pentru vedere... si nu m-am impacat cu ele... imi lacrimau ochii intruna si parca ma zgariau... e drept, ochii mei sunt foarte sensibili... dar am hotarat ca n-o sa mai incerc asa ceva daca tot nu am nevoie :D
    Foarte frumos colierul creat de Mara, e o fata talentata si inimoasa <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Total de acord, Mara este foarte talentată şi inimoasă.
      Corect, dacă nu ai nevoie nu are sens să te complici.

      Delete
  4. Super ochi! Cred ca sunt frumosi oricum, imi place si cu ochelari!

    ReplyDelete
  5. veronica picioroaga4 June 2014 at 08:59

    eu nu cred ..nu stiu daca te-as fi recunsocut ...arati ca scoasa din reclama ! :-)

    ReplyDelete
  6. Eu nu te-as fi recunoscut, dar imi place foarte mult cum iti sta! Ai niste ochi superbi, pe care nu-i remarcasem pana acum!

    ReplyDelete
  7. Depinde de imprejurare, cat sunt de atenta, cum ai fi imbracata, distanta, poate te-as recunoaste sau nu. Trasaturile sunt aceleasi, dar fara ochelari ochii frumosi ti se vad mai bine,
    Cum a spus Veronica, m-am gandit la o reclama cu mame si bebelusi care puncteaza grija, blandetea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce frumos... Mă bucur să citesc că fotografia emană lucruri aşa frumoase.

      Delete
  8. Uite ca a aparut si postarea! Eram chiar curioasa cum este colierul realizat de Mara! Cu toate ca nu il vad intru totul pot afirma fara grija ca e frumos, Mara realizeaza lucruri tare dragute!
    Ai niste ochi superbi si cu si fara ochelari! Crede-ma ca si daca porti ochelari ti se vede frumusetea lor. Am vrut sa iti spun asta ieri cand discutam noi despre pozele cu ochelari de soare/fara ei dar, cum aveam atatea povesti, m-am pierdut printre cuvinte!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc, Andreea. Sentimentul e reciproc. Şi tu ai nişte ochi superbi şi hipnotizanţi.
      Colierul va beneficia de o prezentare mai detaliată într-o postare viitoare. :D

      Delete
  9. Mie imi plac foarte mult ochelarii tai de hipster, dar te inteleg ca fara este mult mai bine si mai comod. Fotografiile tale sunt super simpatice!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Şi mie îmi plac. Chiar cred că am ajuns la un tip de ramă care mă reprezintă.

      Delete
  10. eu am purtat 10 ani ochelari,iar de 3 ani port lentile de contact night&day si ma simt excelent,de fapt uit uneori ca port lentile,m-am acomodat fantastic de bine si mi le pot pune chiar si pe intuneric....nu m-as mai desparti niciodata de ele...si tu arati extraordinar!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce faci la machiat/demachiat? Din câte ştiu eu nu e bine să le ţii.
      De câte ori pe an le shimbi?

      Delete
    2. lentilele mele,chiar daca sunt de zi si noapte(au un continut ridicat de apa si ochiul le suporta)nu le port decat ziu,pt siguranta ochiului si ca sa fac economie:)adica daca le-as purta non-stop dupa cum sunt concepute ma tin 3 luni,dar si dr m-a sfatuit sa le port ziua si ma tin astfel 6 luni,ceea ce e super ok...in leg cu machiajul,ma machiez intotdeauna dupa le le pun in ochi,asa e indicat,si le scot dupa ce ma demachiez:)

      Delete
    3. Corect, e foarte bine principiul după care le pui, dar este un aspect care mă contrariază.
      Eu am citit că indiferent cât de mult le porţi, nu faci economie. Valabilitatea lor începe să se epuizeze din momentul scoaterii din ambalajul orginal şi purtarea lor dincolo de acest termen poate determina deterioararea lor şi implicit daune ochiului.

      Delete
    4. Asa este. Asa stiu si eu ca este normal. In princiupiu, lentilele sunt un obiect de lux aproape si daca vrei sa le ai trebuie sa stii si ce riscuri iti aduc. Eu nu mi-as periclita in veci sanatatea in ideea ca fac economie. Faptul ca nu porti noaptea o lentila night&day nu inseamna decat ca nu o incarci si noaptea cu proteine. Ele au insa o perioada de valabilitate ce tine de conservarea substantelor incluse si din acest motiv nu trebuie purtate peste trei luni.

      Delete
    5. da exact...cum spuneti amndoua,dar nu este sanatos pentru ochi sa le porti zi si noapte poate n-am mentionat ca intr-un set xista tri lentile fiecare cu o valabilitate de o luna daca le porti zi si noapte,dar nefiind necesar si nici sanatos sa le port noaptea,imi ajung perfect 2 luni,si da dupa aca ma jeneaza si acuitatea vizuala scade drastic,si trebui sa le arunc,asta i principiu economiei mele,nimic altceva,ceea ce si dr meu oftalmolog mi-a confirmat sper ca m-am facut inteleasa :)

      Delete
    6. E ok :). De fapt, important e sa te simti tu bine. Eu ma tem pt. ca am patit-o. Poate daca nu mi se intmpla nimic nici nu stiam de toate acestea.

      Delete
  11. Eu nu te recunosc fara rujul tau rosu!!!! :)
    Nu, pe bune acum: bine iti sta si cu lentile si cu ochelari pentru ca esti o fata frumoasa! Si eu port si lentile si ochelari si intr-adevar cu lentile ai alta libertate. Si e ca si cum ti-ai repata fata. E si mai simplu pe timp de vara, nu mai transpiri chiar asa pe sub rame :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Când aveam rame metalice era o problemă cu oxidarea de la transpiraţie. La rame de plastic nu e nicio problemă din acest punct de vedere.
      Da, aşa este, ai mai multă libertate fără ochelari.

      Delete
    2. Deci mie mi se inverzeau ramele metalice. Si mai am si o alergie la nichel ....oioioi! Apropos la lentile, trebuie doar sa ai grija la conjunctivite. Eu ma vut de toate tipurile si port lentile de 17 ani. Daca ai noroc, nu se intampla nimic. Se poate, insa, sa ai si ghinion si sa se intample, dar atunci trebuie sa mergi la doctor. Nashpa pentru mine a fost cand am facut acum in februarie o conjunctivita rezultata dintr-o raceala si trebuia sa o protejez pe fiica-mea care vroia mereu in brate si mie imi curgeau lacrimile siroi :))))) Tu din fericire ai un baietel mai mare si cred ca ar intelege mai usor de ce trebuie sa stea departe.

      Delete
    3. Am şi eu alergie la nichel. Dacă iau prea mult contact cu el la nivelul pielii fac nişte eczeme urâte tare.
      Conjunctivita este periculoasă tare. Chiar mi-e frică de ea. Se vindecă vreodată?

      Delete
    4. Se vindeca, sigur ca da. Important e sa respectam anumite reguli. De exemplu, o lentila infestata nu se mai pune pe ochi (indiferent cat de buna e solutia dezinfectanta). Daca ai prins o conjunctivita trebuie sa-ti schmbi mai toate produsele de machiaj. De asemenea, trebuie sa-ti schimbi fata de perna foarte des, prosopul, sa ai o igiena stricta, etc.. Eu am descoperit ca sapunul face minuni in sensul ca asa ii protejam pe cei din jur. Conjunctivitele sunt extrem de diferite - eu am avut acum ceva ani o forma de conjunctivita papilara giganta (urciorul) pentru care m-au suspectat de un streptococ si care a fost provocata de fapt de o supra - proteinizare a lentilei si de faptul ca (aviz celor de mai sus!!!!!) le-am purtat peste termenul de valabilitate. O belea de genul asta vine si trece in cativa ani, pentru ca ei nu pot elimina radacina unei urcior si atunci o trateaza extern, asteptand sa se resoarba. Sigur ca se mai si opereaza urcioare, dar nu e mereu valabila o asemenea solutie. Mie imi tot re-aparea la ceva timp... Apoi, am avut o conjunctivita alergica, provocata de un factor extern din birou si cateva bacteriene si aici e de ras efectiv, daca nu de plans. Pe una am luat-o dintr-o piscina cu sulf pe unde misunau niste candide care s-au pus imediat si pe ochii mei, pe a doua am luat-o de la machiaj, cand lucram in televiziune. Anul acesta fiica-mea m-a ajutat, cu intrarea la gradinita, sa capat trei. Una a venit cu o viroza si pe bune, in viata mea n-am vazut atat puroi! A doua si a treia au fost provocate tot de un virus care m-a adus in pragul unei sinuzite, astfel ca secretia nazala s-a dus direct prin sacul lacrimal drept in uachiul meu drept si s-a infectat direct bacterian.

      Ok....nu e cazul sa va speriati! Ideea este ca orice purtator de lentile este supus unui risc mai mare la asa ceva. Eu mi-am revenit dupa tratamente de trei - 7 zile dupa o infectie bacteriana. Important este ca atunci cand apare, sa o tuliti la medic, sa nu se agraveze situatia! Eu si acum port lentile, ma simt foarte ok cu ele si sincer nici n-as renunta niciodata la ele, chiar daca imi schimb cosmeticele de n-spe ori pe an, uneori si preventiv! Exista, pentru cei care tot prind chestiuni din astea si imuno - stimulente pentru ochi, dar eu ne le recomand decat atunci cand e nevoie, pentru ca ochiul are si el o flora micro-bacteriana foarte puternica. In general aceste preparate sunt create pe baza de zinc.

      Si referitor la alergia ta la nichel - Doamne, ce ma chinuiam cu beleaua asta cand nu existau rame fara nichel! Aveam doua pete mari rosii pe nas in permanenta. Nu - ti mai zic cum aratau mainile mele dupa ce purtam ceas in copilarie. Acum s-a schimbat situatia. Acum exista bijuterii fara si ma bucur si eu de ele!!!! Mai, pana si inchizatoarea de la sutienul costumului de baie imi provoca mancarimi! :)))))))

      Delete
    5. Am citit cu mare interes tot ceea cevai scris. Mi se pare un subiect foarte delicat fata de care am avut in permanenta senzatia ca sunt neinformata. Multumesc pentru timpul investit in a-l scrie, sper sa fie citit de cat mai multe persoane.

      P.S. Eu am in sange virusul care determina aparitia sporadica a herpesului pe buza. E la fel de neplacut ca si o conjunctivita. Deci cumva inteleg prin ceea ce treci.

      Delete
    6. Cu multa placere! Sper sa nu aveti niciodata nevoie de ele. Si eu am virusul respectiv. Cred ca am ramas cu el de la o mononucleoza :))))

      Delete
  12. esti atat de speciala <3 si parca mai frumoasa acum ;) Colierul este superb si parca regasesc o sclipire din culorile lui in ochii tai! Iti sta foarte bine cu lentile de contact, sa fii sanatoasa! Te imbratisez cu drag, ca intotdeauna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. O îmbrăţişare strânsă îţi întorc, Nadia. Mulţumesc.

      Delete
  13. Si eu port ochelari si nu imi plac deloc, sunt in permanenta cautare de rame :). Lentile nu am incercat niciodata. Ochelarii tai imi plac foarte mult, dar fara lentile se vede frumusetea ochilor tai si machiajul; cel de aici este superb. O sa cercetez putin site-ul de care scrii aici.

    ReplyDelete
  14. wow Pe cuvantul meu ca nu te-am recunoscut :)
    Tebuie sa incerc si eu lentile!
    Am zis :)

    ReplyDelete
  15. Esti superba! Atat am de spus!

    ReplyDelete
  16. Chiar ma uitam zilele trecute la o poza de a ta pe facebook si nu intelegeam ce s-a schimbat, dar am inteles din start ca arati foarte bine :) Imi place.

    www.peach-punch.com

    ReplyDelete
  17. vaai arati suuper si fara ochelari!! eu nu am probleme la ochi, dar Kinga mai poarta lentile si le adora! :)



    Saci
    ChocolateFashionCoffee
    ChocolateFashionCoffee Facebook Page
    ChocolateFashionCoffee INSTAGRAM!!!

    ReplyDelete
  18. Prima poza este speechless!♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mie imi place foarte mult acea poza. Multumesc, D.

      Delete
  19. Esti foarte frumoasa, ai o culoare deosebita a ochilor!

    ReplyDelete
  20. Te-as fi recunoscut fara ezitare! :)
    Stiam deja ca ai ochi foarte frumosi, e drept ca nu intuiam fiecare detaliu al irisului!

    M-a batut si pe mine gandul de lentile. Dar m-a lasat. n-as putea spune de ce! Cred ca o oarecare tendinta spre fobie la tot ce inseamna interventie asupra ochiului. Daca imi umbla cineva cu un servetel pentru a elimina un corp strain, am un mare disconfort (psihologic). M-ar bucura o postare tip review despre modul in care le aplici si le scoti, despre modul in care se intretin, despre alte diverse aspecte pe care le implica!

    Kisses, beautiful girl!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    P.S. Mor daca nu imi spui cu ce te vopsesti! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt de acord că lentilele nu sunt tolerate de oricine. Ca să fiu sinceră, nici eu nu cred că voi deveni o utilizatoare permanentă a lor. Aş prefera să-mi fac operaţie de corectare a miopiei mai degrabă, care costă ceva, dar care ar anula toate stresurile posibile, datorate fie ochelarilor, fie lentilelor.

      Te pup Felicia şi îţi mulţumesc că mă vizitezi, promit că o să-mi revin şi eu cu ritmul cometariilor.

      Mă vopsesc de când mă ştiu cu banalul Londa Color, numărul 12, dark brown. E drept că mă mândresc şi cu gena mea capilară ce îmi asigură un fir gros şi destul de rezistent la intervenţiile din exterior.

      Delete
    2. :) Te vizitez si te voi vizita mereu pentru ca imi esti draga si pentru ca ai multe de spus! Cu alte cuvinte, pentru ca meriti!

      Aha, multumesc pentru raspuns! Mmm, ma tem ca n-ar face fata firelor mele albe! Am folosit Londa si nu prea a functionat! Oricum, e fantastica acea nuanta!

      Kisses!

      Delete
  21. Eu port lentile de 4 ani si m-am inteles bine cu ele.Mi se par comode si ,ce m-a bucurat pe mine cel mai mult,a fost faptul ca mi-au dat libertate cu machiajul,ceva ce aveam eu impresia ca ochelarii nu faceau.Totusi,acasa inca port ochelari.

    ReplyDelete
  22. It's simple - you play games, and also you earn bonus factors for extra goodies and perks. This web site has grabbed our consideration with a quality quality|a high quality} $5,000 welcome package, a stable selection of games, and one of the best jackpots around. In terms of design, the 카지노사이트 developers toned this one down however still retained that fiery vibe with vivid orange highlights.

    ReplyDelete