Monday 24 February 2014

Made in Romania by My Silk Fairytale

Dacă este un lucru pe care l-am învățat până acum din blogging este că fiecare persoană din spatele unui blog este mult mai mult decât fotografiile pot arăta vreodată. Mai mult decât atât, uneori ne crează niște impresii total eronate despre persoanele fotografiate.
Eu am văzut-o pe Alina Filipescu dintotdeauna foarte atentă la detalii. Se vede acest lucru din felul în care arată, din felul în care se îmbracă, din felul cum gândește și mai nou din ceea ce face pe planul creației...
A fost o mare onoare pentru mine să fiu printre primele cumpărătoare ale creațiilor ei și sper că m-am ridicat cel puțin la jumătatea așteptărilor ei cu privire la modul de a purta fire tulip-ul.
Mulțumesc, Alina, pentru că m-ai ajutat să scriu primul capitol din povestea Made in Romania.

Și pentru că întotdeauna e mai interesant să știi și ceva din culise... vă invit să o cunoașteți mai bine pe Alina, prin intermediul întrebărilor pe care i le-am adresat.

1. Câți ani ai și cu ce te ocupi?
Am 25 de ani. În ultima perioadă m-am implicat în atât de multe activități, încât nici nu mai știu care este ocupația mea principală. Manageriez alături de mama mea un salon de frumusețe încă din perioada adolescenței. Este o afacere de familie, cu ștate vechi, la care țin foarte mult. În paralel am un magazin online de produse cosmetice exclusiviste ale brandurilor profesionale cu care noi lucrăm. Aș adăuga și bloggingul, deși eu îl văd mai mult ca pe un hobby...și încă unul care creează dependență.

Haină :: Zadin | Bluză :: Mango | Fustă :: My Silk Fairytale | Sandale :: ASOS | Mănuși :: via miniPrix

 

2. Cum ți-a venit ideea de a-ți lansa propriile creații?
Ideea aceasta mi-a încolțit în minte încă din perioadă adolescenței. Din primele momente în care am început să mă implic în alegerea propriei vestimentații, m-am lovit de nenumărate probleme. La vremea aceea nu înțelegeam de ce toate perechile de pantaloni măsura XS sunt atât de scurți și de ce rochiile vin atât de largi în talie, deși, din nou, erau măsura XS. Am înțeles mai târziu că problemaˮ era nepotrivirea dintre conformația mea și tiparele standard folosite de brandurile de pe piața internă. Ulterior, mi-am dorit mai mult și în ceea ce privește modelele. Am o slăbiciune pentru obiectele vestimentare cu spatele gol, pentru fustele bogate, cloș sau cu pliuri, pentru fustele creion, pentru talia înaltă și rochiile care îți subliniază silueta. Aproape imposibil de găsit în magazine. Chiar și dacă există în colecție, dispar atât de repede de pe rafturi, încât nu rămâi decât cu visele și dezamăgirea. Așadar...nemulțumiri, frustrări...aceste sentimente negative m-au adus aici. În urmă cu aproximativ un an, am început să transform în realitate acest vis al meu. Nici prin gând nu-mi trecea că se va ajunge aici. Îmi doream doar să am în sfârșit acele lucruri la care visam. Însă reacțiile cunoscuților și mai ales a cititoarelor blogului m-au făcut să mă gândesc ce ar fi dacă?! A trecut doar o lună de atunci, însă a fost o lună minunată...

3. Cum este începutul de drum?
Greu...dar foarte frumos. Trebuie să recunosc că nu m-am așteptat la volumul de muncă din spatele acestui domeniu. Timp liber aproape că nu mai există, însă fac totul cu multă plăcere, mă dedic total pentru ca totul să fie exact așa cum îmi doresc. Spun îmi doresc, pentru că în absolut tot ceea ce am făcut de-a lungul timpului, am încercat să mă pun în pielea clientului și să analizez cât se poate de obiectiv reacția mea la produsul oferit. Principala mea preocupare este ca aceste haine să provoace bucurie, să participe la crearea unei povești, să aducă zâmbetul pe buze celei care le poartă. Așa cum spuneam, a trecut doar o lună de când am început. E greu să judeci lucrurile după un timp atât de scurt. A fost, însă, o perioadă foarte frumoasă. Foarte aglomerată, extenuantă, dar mi-a adus satisfacții imense, în principal datorită feedback-ului și mesajelor minunate pe care le-am primit de la fete. Acest proiect mi-a dat posibilitatea de a cunoaște, chiar și virtual, femei minunate, demne de toată admirația și respectul meu...al nostru. Aceasta este cea mai mare satisfacție a mea! Și acesta este clientul ideal pentru care și împreună cu care îmi doresc să lucrez.

4. Te-ai gândit care este grupul țintă căruia te adresezi?
Am încercat să nu tratez acest proiect din perspectiva unui plan de afaceri. Este un proiect personal la modul cel mai propriu cu putință. Îmi doresc ca aceste haine să poată fi purtate de oricine. De orice femeie căreia reușesc să îi smulg un zâmbet, un cuvânt de admirație sau o curiozitate. De accea, modelele nu sunt standardizate, pot fi adaptate în funcție de conformația, vârsta și dorința fiecărei cliente. Însă, având în vedere elementele cheie pe care le-am amintit mai sus, cred că segmentul țintă va fi reprezentat de tinere care împărtășesc, poate, acceași frustare de la care am pornit și eu, și își doresc o alternativă la oferta brandurilor de pe piața internă. Clientul căruia eu mă adresez este preocupat de modul în care arată, are încredere în sine, își dorește să își sublinieze feminitatea și nu se teme de culoare.

5. Te ajută cineva cu execuția pieselor?
Sigur că da. Colaborez cu mai multe doamne pentru execuția pieselor.

6. Ce postură crezi că te reprezintă mai bine? Cea de designer sau cea de antreprenor?
Sincer, niciuna dintre cele două. Nu aș putea îndrăzni niciodată să mă numesc designer, în primul rând pentru că nu am absolvit studii în domeniu și nici nu am pregătirea și cunoștințele necesare. Cred că ar fi o jignire pentru adevărații designeri și artiști. Am afirmat lucrul ăsta de la început: eu nu sunt încă un designer pe piața internă deja supraaglomerată. Avem foarte multe valori, foarte mulți artiști și oameni cu un talent deosebit, la care aș apela negreșit în orice moment al vieții mele în care mi-aș dori o piesă statement.Sunt o persoană pasionată de frumos, care își dorește să împărtășească și cu ceilalți pasiunea sa. Legat de antreprenoriat, îmi voi exersa această latură în celelalte activități de care mă ocup, pentru acest proiect îmi doresc mai mult de atât.

7. Cum vezi viitorul tău în acest plan al creației?
Nu mi-a plăcut niciodată să privesc lucrurile în perspectivă. Voi încerca să dau tot ce am mai bun pentru a evolua din absolut toate punctele de vedere. Voi face tot ce ține de mine pentru a-mi împlini visul și aștept momentul în care îmi voi depăși așteptările și în care planurile de viitor se vor transforma în țeluri ce urmează a fi atinse. Mai am, însă, foarte mult de muncă până atunci.

8. Crezi că poate deveni un business profitabil, aici în România?
Din câte am observat, segmentul acesta este printre puținele care au rezistat și chiar s-a dezvoltat chiar și pe parcursul crizei financiare. Pare o ramură aflată în continuă expansiune. Este un lucru bun nu numai din perspectiva subiectivă a noului jucător intrat pe piață, ci și a privitorului. Românii acordă din ce în ce mai multă atenție modului în care arată, se îmbracă, iar lucrul acesta nu poate decât să mă bucure.

9. Poți să îmi spui câteva motive pentru care creațiile mysilkfairytale merită cumpărate.
Mi-am spus dintotdeauna că nu aș fi putut fi niciodată un bun om de vânzări. Nu sunt genul de persoană care încearcă să te convingă că produsul pe care el îl oferă sau îl promovează este cel mai bun. Nu folosindu-mă de argumente false, nu photoshopându-mi discursul sau pozele, în cazul de față. Eu voi face întotdeauna tot ce depinde de mine, însă clientul este cel care va trebui să se convingă dacă ceea ce ofer eu răspunde cererii și dorințelor sale. Văd această colecție ca pe o colaborare între mine și client. Modelele pe care le veți vedea  vor avea în prim plan elementele pe care le-am amintit mai sus: obiecte vestimentare cu spatele gol, fuste bogate, cloș sau cu pliuri, fuste creion, cu accent pe talia înaltă și rochiile care îți subliniază silueta.  În jurul acestor modele putem jongla liber pentru a ajunge la cel mai bun rezultat. Îmi doresc să lucrăm împreună pentru a găsi materialul, modelul și culoarea ideală, pentru a scoate în evidență frumusețea unică a fiecărei femei.

10. Care crezi că este greșeala pe care o comit cel mai des femeile din România când vine vorba de alegerile lor vestimentare.
Din păcate, multe dintre ele încă sunt ghidate de preconcepții. Nu pot purta o rochie cu spatele gol pentru că lasă să se vadă puțin prea multă piele, însă nu întâmpină nicio problemă în alăturarea unui decolteu adânc cu un picior generos dezgolit. Cred că multor persoane le este încă teamă să experimenteze, de teama de a nu fi judecate de ceilalți. Sau se experimentează prea mult, în unele cazuri. Nu există un echilibru, din păcate. Însă cea mai mare greșeală pe care o comit femeile din România, din punctul meu de vedere, este că de cele mai multe ori uită că sunt femei. Invocând lipsa timpului, locul de muncă sau condițiile meteorologice, își îngroapă adânc feminitatea și frumsețea. Este uimitor cât de multe femei frumoase sunt în această țară, însă la fel de uimitor este faptul că, privind în jurul tău pe stradă, ai impresia că multe dintre ele ar face orice să ascundă lucrul ăsta. Aud mult prea des, în jurul meu, confortul invocat ca și criteriu principal în alegerile vestimentare.   

Disclaimer: Toate imaginile reprezintă un act artistic. Nu am fumat și nu am să fumez niciodată în viața mea, cum nici nu încurajez pe nimeni să o facă. Fumatul dăunează grav sănătății!

52 comments:

  1. Nice pictures and the skirt looks really good on you! To many more stories Made in Romania ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, Nico. Doamne ajută!

      Delete
    2. Va recomand Miss Grey www.missgrey.ro Au produse foarte dragute, de la rochii la sacouri, pantaloni. Preturile sunt bune, iar client service-ul de nota 10. Recomand cu caldura!

      Delete
    3. Am intrat si eu pe MissGrey.ro, am si achizitionat o rochie sperba! Bravo pentru aceste produse "proudly made in Romania"!

      https://missgrey.ro/ro/produse-noi/rochie-tania/346

      Delete
  2. Fusta spune o poveste si-s convinsa ca si celelate creatii ale Alinei o fac.
    Tu arati superb in acest rol, imi place enorm cum ai pus in evidenta! Se vede insa ca tigarea nu-i a ta si ca nu ai fumat niciodata! Thumb up si la cat mai multe povesti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D... m-am străduit să intru în pielea personajului... dar așa e... clar sunt amatoare și așa trebuie să rămân... cel puțin la acest capitol.

      Delete
    2. Unele lucruri, daca nu au fost facute, nici nu mai merita incercate. :-D

      Delete
  3. Foarte frumos interviul, superba fusta iar tu arati absolut impecabil :)
    Nu poti da gres cu o combinatie alb-negru-rosu, arata minunat.
    Felicitari Alinei pentru noul priect,si tie Lucia, pentru aceasta frumoasa poveste Made in Romania.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna, si mie imi place aceasta poveste Made in Romania, felicitari! Dar si eu va recomand cu caldura un brand 100% romanesc MissGrey.ro! O alta poveste frumoasa inceputa acum doi ani din dorința de a aduce un suflu proaspăt ȋn street style-ul romȃnesc.www.missgrey.ro merita aruncat un ochi :))) sau mai multi :)))

      Delete
    2. Eu am descoperit de curand o alta poveste made in Romania, pe nume: Talis, l'atelier creatif!
      Va recomand calduros!

      http://talis.ro/bridal/grace-dress/

      Delete
  4. Prima intrebare care mi-a venit in cap a fost - oare fumezi intr-adevar sau e doar pentru poze. Abia ajungand la disclaimer am aflat raspunsul. Oricum raman la ideea ca aceste poze promoveaza si incurajeaza fumatul, chiar daca tu nu vrei acest lucru :)
    Tinuta e foarte frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu sper să încurajeze purtatul de fuste roșii :D.

      Delete
  5. Imi place discaimerul :-D.
    Fusta e foarte frumoasa dar parca ti-e un pic mare. Nu stiam de Alina, am intrat pe blogul ei, bluza albastra e dementiala. Dar ca orice produs romanesc din pacate e foarte scump. I

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mare nu-mi este, dar admit că adaugă volum în zona bazinului, datorită formei.

      Dacă nu aș fi încercat și eu emoțiile drumului creativ aș fi spus că prețul un pic mai mare este nejustificat.
      Din păcate nu pot spune asta. Lucrul manual și personalizat implică timp și implicit costuri mai mari, nu mai zic de costul materialului, de utilități, de ambalaje, de drumuri s.a.m.d.
      De intratul în legalitate, ca plătitor de taxe către stat, nici nu îndrăznesc să mai zic. Ajungi la un moment dat să te întrebi dacă merită cu adevărat... :(

      Delete
  6. Ai dreptate in ceea ce spui. Stiam toate aceste lucruri. Dar e trist ca uneori produsele sunt intangibile ca pret pentru un muritor de rand :-(, si prin urmare ajungem cu totii sa purtam oarecum uniforme.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Una la mână... ajungem să purtăm uniforme...
      Doi la mână... foarte puțini oameni creativi mai dau curs talentului... Rămân anonimi dintr-o neputință financiară atât a lor cât și a pieței.

      Delete
    2. Produse de acest tip nu sunt mass-retail, deci nu pot avea preturi modice. Fusta are un pret chiar decent, daca ne gandim cat costa un metru de stofa de calitate. Nu exista produse scumpe, exista lucruri pe care nu ni le permitem datorita veniturilor noastre. Oricum lucrurile personalizate sau facute in serii mici nu sunt pentru oamenii cu salarii minime pe economie. Nu evaluam un produs dupa cati bani avem fiecare din noi in portofel, ci dupa factori obiectivi: calitate, material, cost de productie, daca e un produs de serie mare, etc.

      Delete
  7. Superba combinatia dintre fusta Alinei si jacheta Zadin!! Imi place la nebunie, se potrivesc perfect!!
    Stiam de creatiile mysilkfairytale... deosebite, ii doresc mult succes... si tie la fel cu noul proiect!

    http://diana.doubleweb.ro/

    ReplyDelete
  8. O stiu pe Alina, ii vizitez uneori blogul! Am citit cu interes interviul!
    Te felicit, Lucia, pentru faptul ca ai initiat acest proiect si iti doresc sa fie o reusita!

    In ceea ce priveste tinuta: So sexy!!!
    Eu, nefumatoare fiind (o nefumatoare ce nu a tinut nicicand o tigara in mana), nu am sesizat asemeni Anei ca joci doar un rol, ba chiar m-am "temut" pentru o clipa! :D

    Te pup cu drag!
    De-abia astept sa vad ce surprize ne mai rezervi!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Păi Ana exact aceasta mi-a spus... că se vede că sunt nefumătoare. :D
      Și eu m-am temut să fiu un pic altfel, dar am vrut să o fac de amorul artei.

      Tu știi că părinții mei sunt ambii fumători, iar soțul meu asemenea? Eu nu suport să văd banii arși. :D

      Delete
  9. Imi place cum te prinde tigara in ultima poza in care ai folosit-o, in rest... se cam vede ca nu obisnuiesti.:)
    Si fusta a fost o alegere potrivita.Mereu te-a avantajat rosul!

    ReplyDelete
  10. Tin minte cand am vazut fusta prima data si am zis ca e dementiala! E absolut superba!
    Iar modul in care tu ai ales sa o prezinti e foarte original. Imi place tare mult si ti se potriveste.
    Ideea de MadeInRomania mi se pare foarte buna...se leaga de un vis de-al meu pe care-l am de ceva timp.. visez sa imi deschid un magazin al meu in care sa am doar haine create de designeri la inceput de drum. E ceva la ce aspir pe viitor. Sincer cred ca e o idee foarte buna si imi place tare mult si modul tau de abordare.

    Abia astept sa vad noile piese!

    ReplyDelete
  11. E superba fusta asta, mi-a placut inca de cand am vazut-o prima data pe blogul Alinei si ma bate gandul sa mi-o iau si eu :)))
    Sa nu mai spun ca imi place le nebunie tinuta pe care ai creat-o in jurul fustei :D :*

    ReplyDelete
  12. Minunata initiativa! De Alina stiu de multa vreme, ii urmaresc blogul! Ma incanta ceea ce face, chiar am pus ochii pe o fusta din tull pe care vreau sa mi-o fac cadou de ziua mea! Iar tu ai dat personalitate acestei fuste superbe! Si iti vine de minune!

    Te pup cu drag,

    Mamalina

    http://dresssidestory.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  13. Superba Lucia, te prinde atat de bine stilul asta, I always said you are a beauty!

    ReplyDelete
  14. Mulțumesc mult pentru aprecieri, beautiful ladies... Înseamnă nespus pentru mine. ♥♥♥

    ReplyDelete
  15. Frumoasa tinuta, provocatoare atitudine! Te vad ca pe o femeie fatala si-ti sta bine in postura asta! Esti foarte sexy in aceasta tinuta, desi nu dezgoleste mult din trup! Bravo si Alinei pentru inspiratie si mult succes mai departe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt o fată relativ obișnuită cu niște zvâcuri de femme fatale. :D

      Delete
  16. Nu stiam de Alina, ma bucur ca ai avut initiativa asta! O voi urmari de acum incolo!
    Imi place cum iti vine orice piesa vestimentara pe rosu, spuneai ca-ti plac dungile, daca nu ai, fa rost de un tricou in dungi ( ca cel din poze) dar pe rosu!
    Pozele sunt deosebite, felicitari tie si fotofrafului!

    Cata

    www.piecesofsoul.com


    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumim, Cătălina... vezi ce o să se umfle în pene fotograful.

      Delete
  17. Te urmaresc de ceva timp, dar nu ti-am scris pana acum.
    Esti frumoasa si ai stil, imi placi!
    Poate ne propui un outfit pentru petrecere 8 Martie? :)
    Mersi si sa ai o zi buna-buna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este o provocare interesantă, Bianca. O să încerc să fac ceva frumos în acest sens.
      Mă bucur că ai decis să-mi scrii.

      Delete
  18. frumoase realizari! de poze cesa zic? sexy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...chiar ca sexy! Si mie imi plac pozele! Am si eu o jacheta asemanatoare de la Talis l'atelier creatif!

      Delete
  19. Imi place mult atitudine ta in fiecare fotografie iar tinuta este exceptionala!

    ReplyDelete
  20. M-ai lăsat fără cuvinte, Lucia! Ești absolut superbă! Îți mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase. Înseamnă enorm de mult pentru mine! Deși nu fumez, ci din contră, sunt printre cei care militează împotriva fumatului, trebuie să mărturisesc că îți stă foarte bine cu țigara în mână în aceste poze. Îți dă un aer foarte...french! Dar doar pentru poze, da? Te pup și îți mulțumesc încă o dată!

    ReplyDelete
  21. Superba tinuta! Imi place foarte mult fusta, iar combinata cu bluza aceea cu dungi arata foarte "frenchie". Keep up the good work!

    http://flashforwards.blogspot.de/2014/02/on-rocks.html

    ReplyDelete
  22. Totul e la superlativ!♥

    Astept cu nerabdare urmatoarele creatii Made in Romania!

    ReplyDelete
    Replies
    1. As propune pe viitor, un pictorial tot cu hainutze made in Romania de la www.talis.ro! Cel mai tare atelier de croitorie de lux pe care l-am descoperit de aproximativ doi ani! Ma simt norocoasa deoarece am scapat de o mare grija: tinutele de ocazie pentru nunti, botezuri si alte sindrofii! Recomand cu mare caldura! Va pup!

      Delete
  23. Topul, tigara, atitudinea... de milioane! Imi place abordarea, chiar si in joaca, ai facut o treaba grozava.
    Mie una imi place sa joc roluri. :)

    ReplyDelete
  24. Foarte, foarte draguta tinuta ! M-am indragostit :)

    ReplyDelete
  25. Imi place foarte mult fusta, iar pozele in care ai ca fundal strada, sunt superbe!!
    Sunt de acord cu My Silk Fairytale, multe dintre noi ne ascundem feminitatea invocand confortul, cond. meteorologice, etc. Mai bine profitam acum, pt ca mai tarziu o sa ne laudam doar cu ce avem in cap si cam atat:))
    pupici
    http://simonaroxanahuidiu.blogspot.ro

    ReplyDelete
  26. Pe langa ca iti ador pozele, tinuta si atitudinea.. Ma bucur tare mult ca ne-ai prezentat-o pe Alina. Stilul si creatile ei sunt super frumoase. Fusta si tie cat si ei va vine magnific. La cat mai multe postari cu si despre oameni creativi. ;)

    ReplyDelete
  27. Arati superb in tinuta asta, manusile si tigara te fac sa arati foarte french chic! Si eram sigura ca nu fumezi inainte sa citesc disclaimerul ;)

    ReplyDelete
  28. Imi place tinuta, e sofisticata! Am si eu o fusta asemanatoare de la MissGrey!

    ReplyDelete
  29. E superba fusta, o stiam deja si imi place la nebunie.

    ReplyDelete
  30. Frumoasa combinatia ta de culori! Insa toamna asta se poarta combinatiile alb-negru!
    http://talis.ro/blog/frumusete-in-alb-si-negru/

    ReplyDelete