Sunday 21 July 2013

How do you feel about wearing the same dress twice?

When it comes to events the first question that pops into women's head is what will I wear? For men it's always so easy but for women it's always so complicated.

Take my example. Over the years I've come to own a dozen of dresses, but still when I have to attend a wedding, for example, I find myself in front of the same dilemma: Should I wear this? Should I wear that? 

Of course I could buy a different dress for every new event, but that would be totally inefficient and to be honest I'm not some movie star who will have to handle the after event press criticism.
So... I'm definitely into wearing an "old" dress.

Sometimes I handle this problem by asking myself weather or not the participants to the event have already seen me wearing the dress I intend to wear. If the answer is no, then I will clearly choose a dress I wore in the past.

You too have seen me wearing this dress before but in a different presentation.
The use of different accessories changed entirely the aspect of the dress and made me feel special.

Now tell me about you, how do you usually handle these situations?
Which of the two combinations did you like better?
Dress :: Fullah Sugah via miniPrix |  Bag :: Fullah Sugah via miniPrix | Sandals :: Manas
Belt :: MOSSA | Necklace :: H&M  | Sunglasses :: New Yorker
Când vine vorba de evenimente prima întrebare care îmi vine în minte este cu ce mă voi îmbrăca? Pentru bărbați este așa ușor, dar pentru femei este întotdeauna așa complicat.

Iată exemplul meu. De-a lungul anilor am strâns o grămadă de rochii, cu toate acestea, când trebuie să merg la o nuntă, de exemplu, mă regăsesc în fața aceleiași dileme: Să o port pe aceasta? Să o port pe cealaltă?

Desigur că aș putea să cumpăr o rochie diferită pentru fiecare eveniment, dar ar fi total ineficient și ca să fiu sinceră nu sunt nici vreun star de cinema care va trebui să suporte critica presei de după eveniment.
Deci cu siguranță sunt pentru purtarea unei rochii "vechi".

Uneori abordez problema întrebându-mă dacă participanții la eveniment m-au văzut deja purtând rochia respectivă. Dacă răspunsul este nu, atunci sigur aleg o rochie pe care am purtat-o anterior.

Și voi m-ați văzut purtând această rochie în trecut, dar într-o prezentare diferită.
Folosirea unor accesorii diferite de această dată a schimbat în întregime aspectul rochiei și m-a făcut să mă simt specială.

Acum spuneți-mi despre voi. Voi cum abordați aceste situații?
Care din cele două combinații v-a plăcut mai mult?


36 comments:

  1. Daca ar trebui sa aleg o tinuta as spune pe cea anterioara, insa si aceasta prin accesoriile alese, in special colierul si centura, este deosebita. Nu am fost la foarte multe evenimente, insa purtarea unei rochii mai vechi nu ma deranjeaza absolut deloc, chiar s-a intamplat sa nu aleg rochia noua ci una mai veche din pasiune pentru ea :)

    ReplyDelete
  2. Oh, aceasta problema o am si eu, mai ales anul acesta in care am foarte multe nunti. Am noroc ca mai apelez la colectia impresionanta de rochii a surorii mele (si ea a avut anul trecut multe nunti). Weekendul viitor urmeaza sa merg la o nunta si cred ca voi purta o rochie pe care am purtat-o acum o luna la nunta prietenei mele...dar doar pentru ca sunt alte persoane...daca ar fi fost acelasi cerc de oameni clar as fi ales o alta tinuta!:)

    Imi place mai mult aceasta tinuta, parca se vad mai bine detaliile rochiei si parca e mai bine pusa in evidenta. Clar, trebuie sa-mi cumpar o curea ca asta...am mai vazut-o si pe alte bloguri si imi place foarte mult.

    Sa ai o saptamana minunata, Lucia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc Daniela, asemenea și ție!

      Și eu am noroc cu garderoba surorii mele, care și ea este pasionată de modă și cu care mă și potrivesc ca mărime. Mai facem share din când în când și este perfect normal că nu degeaba suntem surori. ♥

      Delete
  3. E superba rochia si la fel si sandalele! <3
    Da, si eu mai port aceeasi rochie de mai multe ori la diverse evenimente.
    E si firesc, cum ai zis si tu, nu suntem vedete :)
    Mi-ar placea sa am cate una pentru fiecare eveniment, insa, intr-un fel mi-ar parea rau sa nu port decat o data-de doua ori rochii din garderoba care chiar imi plac.

    ReplyDelete
  4. Ambele abordari imi plac foarte mult, dar nu pot sa nu recunosc ca daca ar fi sa aleg intre cele doua, aceasta ar iesi castigatoare - tocuri, accesorii aurii, clar pe gustul meu! :)
    Legat de dilema rochie noua - veche, ce sa zic, cred ca fiecare dintre noi si-a pus problema aceasta. Eu am in dulap mai mult rochite casual si mai putin elegante, asa ca pentru astfel de evenimente nu prea am de unde sa aleg. De obicei merg pe acelasi principiu - in functie de participantii la eveniment aleg daca sa port sau nu o rochita veche, daca evenimentul se desfasoara intr-un grup social care nu are legatura cu cel la care am purtat prima data rochita, atunci merg pe ea.
    Oricum reinventarea rochitei printr-o accesorizare diferita este o idee minunata si mi-ar placea sa mai vad postari de genul acesta la tine, chiar si o a treia varianta la aceasta rochita ar fi ceva... Ce zici? :)

    Felicitari, de asemenea, si pentru cele doua rochite, creatie personala sau de grup, nu stiu cum sa le numesc mai exact, desi nu am reusit sa comentez, am citit postarile cu mare entuziasm si admiratie pentru tine. Bafta pe mai departe, esti un model de femeie pentru noi toate.
    Pupici, o saptamana minunata iti doresc! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc Simona, accept provocarea reinventării prin accesorizare diferită, atât pentru rochia aceasta cât și pentru altele.

      Mulțumesc pentru cuvintele frumoase.

      Delete
  5. Rochia îmi place foarte mult. La fel colierul și cureaua. La sandale mi-ar fi plăcut ceva în stil roman. O apariție de zeiță :) .
    Eu particip foarte rar la evenimente și atunci cumpăr ceva nou pentru că diferă măsurile față de evenimentul anterior. Îți dai seama ce înseamnă rar la mine :) .

    ReplyDelete
    Replies
    1. M-ai făcut să zâmbesc Corina.

      Să știi că nu mă gândisem la abordarea în stil roman, dar să știi că ai dreptate, mi-ai dat o idee bună. :*

      Delete
  6. Si eu port rochiile de mai multe ori, dar nu la evenimente cu aceiasi invitati. Si oricum, o tinuta spectaculoasa e data si de accesorii, iar acestea sunt mai usor de schimbat.

    ReplyDelete
  7. este superba rochita !!! Eu am 2 rochite de evenimente...asa ca nu prea am de unde sa aleg!
    te pup

    ReplyDelete
  8. Ma inscriu pentru purtarea acelorasi rochii, accesorizate in mod diferit! Fireste ca si bucuria unei rochii noi, atunci cand bugetul permite si evenimentul impune, nu e de refuzat!:))

    Dintre cele doua variante propuse de tine, eu optez pentru aceasta; imi placea mult si prima insa abia acum, prin comparatie, realizez ca percepeam ca fiind prea dur contrastul dintre culoarea rochiei si cea a accesoriilor!
    Arati minunat, Lucia!:)

    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
  9. Rochia iti sta foarte bine. Imi place cum ai accesorizat-o. Cureaua este bestiala. Imi place foarte mult.
    Eu am scapat de dusul la nunti, am scuza ca sunt la distanta...nu prea imi plac nuntile traditionale romanesti... prefer ceva mai linistit, dar nah, nu ai cum sa impui omului cum sa-si faca nunta.

    ReplyDelete
  10. ....intru de mult timp pe blogul tau si nu ti-am scris niciodata. am citit mereu despre dorinta ta de a avea propria afacere si un mare bravo pt tine ca ai reusit proiectul cu rochiile. ma chinui si eu de ceva timp sa evoluez, sa am propria afacere, sa nu depind de un job si un sef fara scoala care imi spune ca nu merit un salar mai mare decat iau deja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă bucur că rezonăm la acest capitol şi mă bucur că există dorinţă în această direcţie din partea a din ce în ce mai multe fete.
      Ceea ce facem noi cu rochiile este departe de a se numi reuşită, dar pot spune că ne străduim. Savurăm călătoria, savurăm provocările, cunoaştem oameni noi... câştigul financiar este momentan irelevant.

      Delete
    2. Apropo, mulţumesc că mă urmăreşti şi mulţumesc pentru curajul de a-ţi exprima opinia.

      Delete
    3. nu trebuie sa imi multumesti pt ceva ce eu fac pt ca imi place.adica sa te vizitez. :)

      Delete
  11. vine foarte bine rochita si detaliile foarte bine alese !

    ReplyDelete
  12. Mi s-a parut intotdeauna o mare prostie dilema asta cu purtatul hainelor de mai multe ori. Este o gandire extrem de limitata, pe care eu nu o inteleg sub nicio forma! Doar un numar limitat de persoane din lumea asta au privilegiul de a gandi si spune asta. Nu am sa spun vedete, pentru ca nu cred in termenul asta. Nu de alta, dar este atribuit prea usor unor persoane deloc demne. Pana la urma in asta consta stilul, capacitatea unei persoane de a reinventa un lucru, de a-l face sa para mereu nou, mereu actual. De aceea au fost inventate accesoriile si tot felul de artificii prin care ii putem pacali pe cei care ne-au vazut deja purtand lucrul respectiv intr-o alta ipostaza. Iar tu ai pus lucrul asta in practica minunat! Imi place ft mult reinventarea tinutei!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai mare dreptate, Alina. Acum că am citit, realizez că ne alimentăm adesea cu ideea greşită de a cumpăra ceva nou când de fapt ar trebui ca în primul rând să ne întrebăm dacă putem restiliza.
      Pentru unele persoane cred că e mai simplă varianta cu noul pentru că e mai puţină bătaie de cap. Mie, de exemplu, chiar mi-a plăcut ideea de a contrui pe aceeaşi bază, dar cu alte accesorii şi am considerat-o o provocare. Mă bucur că rezultatul final este reuşit.

      Delete
  13. Cred ca imi place mai tare varianta asta , desi nici cealalta nu-mi displacea. Cu accesoriile aurii ai un aer mai diafan si te face speciala. Poate reprezenta o tinuta pentru un eveniment , de seara.
    Accesorizata cu negru , era transformata intr-o tinuta de zi , nu iesea la fel de mult in evidenta.
    Ideea e ca , in functie de accesorii , o poti transforma in ce vrei tu si asta mi se pare foarte cool.

    ReplyDelete
  14. Rochita e minunata, imi plac ambele variante si fiecare e frumoasa in felul sau, cu siguranta asta e cea mai potrivita pentru o nunta. Eu sunt clar PRO purtarii rochiilor de mai multe ori mai ales ca o rochie eleganta nu poate fi purtata asa des, deci clar trebuie sa incercam sa o folosim de cat mai multe ori si e asa usor sa schimbam imaginea unei rochii cu accesoriile potrivite.

    ReplyDelete
  15. Draga mea, dar tu chiar esti speciala! Eu cred ca nu conteaza cu ce te imbraci, ci cum te simti. Conteaza doar sa te imbraci festiv, in acord cu importanta evenimentului. Dincolo de asta, poti fi la fel de superba si intr-o rochie noua, si intr-una reinterpretata :) Ai fost intr-o armonie perfecta cu cadrul nuntii ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc Fleur, și tu ai fost o prezență aparte... sexy mama!!

      Delete
  16. FRUMOS! CONGRATS!
    www.georgeenache.com

    ReplyDelete
  17. Nu pot sa aleg fiindca si aceasta m-a suprins placut datorita accesoriilor.Ambele abordari sunt perfecte!

    Si eu am dilema alegerii tinutei.De cele mai multe ori prefer sa nu repet tinuta insa daca chiar nu am de ales voi incerca macar sa schimb cate ceva.


    Te pup!

    ReplyDelete
  18. Yes, It is also complicated for me to choose a dress for any occasion. I am agree with you about wearing an old dress. I like to wear western dresses. BTW you are looking lovely in this dress.

    ReplyDelete
  19. Ochelarii de soare sunt adorabili și coafura ta de asemenea !

    ReplyDelete
  20. Ai o tinuta foarte frumoasa,accesoriile sunt minunate ca intreaga tinuta
    .

    ReplyDelete
  21. superba rochia merita purtata in mai multe combinatii,imi plac ambele tinute ,dar parca inclin spre aceasta mai mult ,desi eu nu prea port auriu imi place ,e glamour <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici eu nu port foarte des accesorii aurii, dar la o nuntă (evenimentul la care am fost îmbrăcată așa) îndrăznesc.

      Delete
  22. Buna,

    Imi plac ambele variante de tinute si cu siguranta sunt adepta purtarii unei tinute de mai multe ori,daca sta bine pe tine si ai un corp superb ca al tau.Esti superba in orice tinuta!
    Cu drag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc pentru cuvintele tale Viorica, mă flatează.
      Cu toate acestea sunt convinsă că întotdeauna e loc de mai bine.

      Delete
  23. atat de mult mi place tinuta asta....asa de diafana si rafinata superb!

    ReplyDelete