Thursday 25 July 2013

Do you find time for your hobbies?

These days I'm going through a very busy period both personally and professionally. This doesn't necessarily mean anything bad, on the contrary ... I'm a permanently embracing challenges. My only problem is the duration of the day, which is only 24 hours.

Under these circumstances passions go into the background. I have a feeling of guilt in this regard, but I don't want to apologize. Whenever my life gets busy I can't find all the necessary resources to be performant in terms of blogging. I feel as if I suffer from writer's block...

I dwelt a bit even until writing these lines... wanting to write about the passion for reading, or about blogs that make me happy when reading them, or about the astrological signs under which we are born and the truth behind their predictions...
Every time I got stuck after the first sentence although in my mind the ideas were endless.


But don't worry about me, I'm like a Phoenix bird and will reborn...

How is it with you? What daily challenges prevent you from taking care of your hobbies?
Top :: Blonde & Blonde via miniPrix | Trousers :: Cropp
Sandals :: ASOS | Belt :: via miniPrix | Bag :: Reserved | Sunglasses :: New Yorker




Zilele acestea, trec printr-o perioadă foarte aglomerată atât pe plan personal cât și profesional. Acest lucru nu înseamnă ceva neapărat rău, din contră... eu sunt o fire care îmbrățișează permanent provocările. Singura mea problemă este durata zilei, care nu este decât de 24 de ore.

În aceste condiții pasiunile trec în plan secund. Am un sentiment de vinovăție din acest punct de vedere, dar nu îmi doresc să mă scuz. De fiecare dată când viața mea devine aglomerată nu-mi mai găsesc deloc resursele necesare să fiu performantă și în ceea ce privește bloggingul. Parcă sufăr de acel blocaj tipic scriitorilor...

Am zăbovit un pic până să scriu chiar și aceste rânduri... vrând să scriu ba despre pasiunea de a citi, ba despre bloguri ale conaționalilor noștri care-mi fac plăcere să le citesc, ba despre semnele zodiacale sub care suntem născuți și veridicitatea predicțiilor din spatele acestora...
De fiecare dată m-am blocat după prima frază deși în mintea mea ideile erau nenumărate.

Nu vă faceți griji pentru mine însă, sunt ca o pasăre Phoenix și voi renaște...

La voi cum este? Ce provocări cotidiene vă împiedică să aveți grijă și de pasiuni?

23 comments:

  1. Oooo, da!Si eu trec exact prin aceleasi stări, uneori chiar nu am putere sa scriu un articol si mi se pare ca orice as scrie nu este bun...Imi imaginez ca ai o perioada aglomerata, am inteles ca esti Manager de Proiect...pe proiecte europene?Eu lucrez in acest domeniu si cunosc foarte bine perioadele stresante.
    Nu-mi fac griji, mi-am dat seama ca esti o persoana luptătoare!
    Pupici!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc Daniela, mă bucură să citesc că mă vezi luptătoare.

      Delete
  2. lasa ca iti vine tie inspiratia. eu ma bucur ca acum sunt in vacanta (concediu- profesorii ii spun vacanta :)) si am timp sa citesc. in timpul scolii de obicei nu am vreme pentru ca lucrez foarte mult dupa program. doar seara uneori cate 15-20 de minute inante sa adorm. de asemenea tot acum am timp sa joc si tenis, asa ca ma bucur nespus ca am aproape 2 luni la dispozitie sa imi fac oarecum de cap. desi, la sfarsitul lui agust ma asteapta un examen, asa ca probabil in curand voi citi literatura de specialitate :( care nu neaparat pot sa zic ca ma incanta :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Succes la examen, Monia, de pe acum...

      Delete
  3. Si eu am avut in repetate randuri acel sentiment de supraaglomerare. E adevarat ca am simtit acest lucru datorita scolii, examenelor, programului solicitant ( insa pe care singura mi l-am ales ), si inca nu stiu cum e sa ma confrunt cu un job si cu o familie. Dar sunt convinsa ca trebuie sa trecem si prin astfel de situatii pentru a avansa pe plan profesional, personal - in viata.

    Sunt foarte frumaose pozele, imi place mult atitudinea ta.

    ReplyDelete
  4. Daca ai fi intentionat sa descrii modul in care percep si gestionez eu aceste situatii, ti-ar fi reusit perfect! M-am regasit in gandurile si in randurile asternute de tine in aceasta postare!

    Aceleasi provocari cotidiene (intr-o forma sau alta) ne impiedica si pe noi sa alocam timp si pentru ceea ce ne pasioneaza! E firesc, Lucia! Chiar daca, uneori, simtim o stare de frustrare cauzata de suprasolicitare, de senzatia de deruta la restabilirea permanenta a prioritatilor!

    Fruntea sus! E si maine o zi!
    Pupicei!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, ai dreptate, Felicia! Cu siguranță e și mâine o zi.

      Delete
    2. Off, iarta-ma, m-am luat cu gandurilesi am omis sa spun ca e foarte fresh tinuta ta! E perfecta culoarea jeansilor, imi place mult cum completeaza bratarile intreaga cromatica; e altfel ideea acelei animal print big cross!:)

      Kisses!

      Delete
  5. Mult succes, noroc si rabdare!

    ma regasesc putin....trec prin cea mai antrenanta (sa nu spun dificila) perioada din punct de vedere profesional... insa e o aventura :)

    ReplyDelete
  6. Te inteleg perfect, stiu cum e sa fii aglomerat din toate punctele de vedere si sa-ti lasi hobby-urile pe plan secund, mi se intampla si mie destul de des! Insa stai linistita ca au sa treaca toate, apoi te eliberezi si vei avea mai mult timp pentru tot ceea ce iti place :D :*

    ReplyDelete
  7. Hey! In ultimul timp imi e din ce in ce mai greu sa imi fac timp pentru hobby-uri, dar cu toate astea imi rup macar 2 ore pe saptamana pentru ca asta ma incarca cu energie pozitiva! Intra-adevar trebuie sa-mi fac si eu ordine in viata si sa imi prioritizez treburile pentru ca simt ca sunt bagata pana-n gat si nu stiu cum sa mai ies din situatia asta si sa-mi fac timp in primul rand pentru mine si familia mea.

    ReplyDelete
  8. Provocarile femeii moderne: sa fie si sotie, si mama, si femeie de cariera, si gospodina! Uneori e pre mult! Si eu ma simt tare obosita uneori si sleita de energie! Dar sunt perioade si perioade! Te pup, Lucia, spor in toate!

    ReplyDelete
  9. Eu nu lucrez si totusi cateodata nu am timp pentru nimic, nici nu stiu ce fac dar stiu ca mereu sunt ocupata, asa ca te felicit din tot sufletul ca ai timp sa faci postari, poze, sa scrii, e de admirat!
    Imi place mult tinuta, casual all the way!

    Pupici,
    Julie
    The Lovely Darlings

    ReplyDelete
  10. Si eu trec prin astfel de blocaje, dar astfel ajung sa-mi apreciez si mai mult pasiunile, pentru ca simt o bucurie enorma atunci cand ma reintorc la ele :)

    ReplyDelete
  11. Sincer...nu gasesc timp nici pentru animalele mele...ceea ce este trist! Iar pentru hobby-uri timpul parca nici nu mai exista!:) nu stiu de ce dar in ultima perioada sunt coplesita de lene si multe chestii de facut..icompatibilitate totala!:))) Sunt sigura ca este doar o perioada si clar la un moment dat te vei elibera de stres si vei renaste!:)

    Un weekend faina!:)

    ReplyDelete
  12. Imi place tinuta relaxata de vara.
    Pe 1 aprilie am facut o entorsa la piciorul stang, iar de Florii m-a lovit o durere de spate care m-a lasat abia saptamana trecuta. In aceste conditii m-am ocupat mult de hobby-uri - filme si carti.
    La multi ani! de ziua casatoriei. Am sa imi amintesc in fiecare an pentu ca este ziua de nastere a tatalui meu. Azi face 78 de ani.
    Sa dea Dumnezeu sanatate si numai bine la toata lumea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Îmi pare rău să aud că ai fost accidentată, dar se pare că tot răul a fost spre bine.
      Mulțumim, Corina. La mulți ani tatălui tău, sănătate și viață lungă îi urăm și noi!

      Delete
  13. arati minunat, imi place intreaga tinuta si pentru mine daca ziua ar avea si cu o ora mai mult de cele 24 ar fi perfect, niciodata nu-mi ajunge timpul
    http://loving-evelyn.blogspot.ro

    ReplyDelete
  14. Da, din pacate ziua are doar 24 de ore... si eu sunt disperata in ultimul timp, nici sa dorm nu am timp. Felicitari ca reusesti sa le faci pe toate, mai ales ca ai si un copil si sunt sigura ca educatia, cresterea lui iti ocupa extrem de mult timp. Dar cu siguranta primesti inapoi si multe satisfactii ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc pentru observaţie, copii sunt cei mai importanţi şi merită atenţia şi iubirea noastră necondiţionată. Îi dau orice copilului meu şi primesc înzecit înapoi doar cu un simplu "te iubesc".

      Delete
  15. Oh, din păcate așa sunt și eu! Mult spor în toate și te așteptăm sa revii! Ești tare drăguță!

    ReplyDelete
  16. Mult succes draga mea sa reusesti sa rezolvi toate lucrurile mai mult sau mai putin placute! Tu in schimb esti minunata!

    ReplyDelete