Saturday 15 June 2013

Cum am învățat să comand de pe miniPrix? (Romanian readers only)

Sunt sigură că pentru cititorii fideli ai acestui blog nu mai este un secret că sunt o mare fană miniPrix.
De ce am devenit o fană miniPrix? E simplu, pentru că mi-a permis să-mi cumpăr haine calitative la prețuri rezonabile și care adesea aparțin unor branduri cunoscute.

Majoritatea observațiilor care vin de la cititori mei se referă la disperarea că indiferent cât de mult ar căuta, nu găsesc nimic pe placul lor. Dragi astfel de citititori, am fost și eu în această situație, să-i zicem ingrată... până când am ajuns să împart biroul cu niște fane miniPrix cu ștate mai vechi, care evident m-au pervertit. Am văzut la ele și apoi puțin cât puțin am început să înțeleg cum stă treaba, până când am devenit sportivă de performanță, cum îmi place mie să spun.

Trebuie să menționez că abilitatea mea în a găsi piese de îmbrăcăminte este ajutată și de imaginația mea... o imaginație cu care nu m-am născut ci pe care mi-am cultivat-o de-a lungul anilor din pasiunea pentru modă și din miile de site-uri de modă pe care le urmăresc. Atenție... nu aș vrea să rămâneți cu impresia că mă cred o mare specialistă. Învăț în permanență și încerc să nu fiu ridicolă purtând în același timp ceea ce cred că mă reprezintă pe mine.


Tricou negru - Jolie, mărimea 38 (alegerea mea) :: Jeans boyfriend - Frox, mărimea 30 (alegerea surorii) 
Tricou alb - Hoi Polloi, mărimea 38 (alegerea mea) :: Jeans skinny - FUGA, mărimea 31 (alegerea mea)


Tricou cu mesaj - Crafted, mărimea XS (alegerea surorii) | Jachetă cu print aztec - October, mărimea M (alegerea surorii)


Sandale colorate - mărimea 40 (alegerea mea) | Sandale negre - mărimea 41 (alegerea mea)

Am fost apelată recent de cineva care nu știa cum stă treaba cu mărimile pe miniPrix. Am încercat să-i răspund cum procedez eu și am să reiau răspunsul aici poate mai ajută și pe altcineva.

Mie le topuri îmi trebuie o lățime a spatelui de 40cm și o lungime a mânecilor de 65cm (am mâini lungi :D). Am un centimetru cu care m-am măsurat. Ce fac apoi? Mă uit să văd ce mărime poartă modelul din fotografie, ce măsuri are și cum se așează pe el și încep să fac niște raționamente pentru a vedea dacă mă încadrez direct pe mărime, mai sus, sau mai jos.
La pantaloni știu că-mi trebuie cel puțin o lungime de 1,13m (sunt înaltă) și mai știu că betelia mea la pantalonii cu talie joasă are cam 98 cm. Mai știu că la pantaloni de obicei diferența între două mărimi este de cam 4cm și mă apuc iar să fac niște raționamente.
Nu se poate aplica o rețetă general valabilă pentru că ei vând branduri diferite și nu se respectă aceleași măsuri pentru același M, de exemplu. Calculele cred că vor ajuta, plus că dacă deveniți sportivi de performanță o să căpătați și fler.

Riscul este zero când comandați pentru că se poate face retur la absolut toate produsele și primiți banii înapoi.

Ca fapt divers, îmi place foarte mult că proprietarii acestui concept numit miniPrix merg pe ideea de profit mic cu cifra de afaceri mare... Mi se pare o idee excelentă, care nu-mi denotă lăcomie. Acest lucru este foarte TARE și UNIC în România zilelor noastre!

P.S. Sunt încântată de toate achizițiile de mai sus și dacă aveți întrebări particulare relativ la acestea le aștept în commenturi. Vă spuneam aici, toate produsele au fost achiziționate la 50% reducere datorită unui voucher câștigat de ziua copilului. Asta da, NOROC!

25 comments:

  1. Cel mai mult imi plac sandalele. Eu am o slabiciune pentru incaltaminte. :) Sa le porti sanatoasa!

    ReplyDelete
  2. eu imi iau pantofi de piele de acolo...nicaieri nu gasesti asa de ieftin!
    imi plac tricourile si sandalele colorate!!!
    te pup

    ReplyDelete
  3. Eu una chiar m-am intrebat cum comanzi (si se si potrivesc) marimile la ei. La fix a venit articolul. De la MiniPrix nu am comandat online(am cateva cumparate dar direct din magazin) dar cand am comandat pe alte site-uri nu prea am folosit rationamentul tau. Am comandaT M pentru ca atat port. In unele cazuri evident ca marimea asta nu s-a potrivit.

    ReplyDelete
  4. eu nu comand la MiniPrix, ca nu locuiesc in Romania...insa mereu caut si aici si de obicei dau extrem de putini bani pe haine... si tot asa sunt intrebata si eu: cum le gasesc?
    cred ca e foarte important sa iti placa moda, sa iti placa sa cauti... si cum spui tu, cu exercitiu se poate :)
    Mie-mi plac mult blugii albastri!

    ReplyDelete
  5. Absolut toate piesele imi plac, cele de acum, dar si ce ti-ai mai cumparat/prezentat de”a lungul timpului. Sa le purtati cu totii cu placere :)

    Uite de exemplu nu sunt lamurita la incaltamintea pentru barbati, al meu are latimea de 10 a labei piciorului si nu am vazut vreo pereche cu o asemenea latime, sunt cateva de cel mult 9cm, tu ai cumparat incaltaminte pentru sot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am cumpărat, dar niciodată nu mi-am pus problema de lățime a piciorului nici la el, nici la mine. E drept că nu suntem problematici la acest capitol. Cred că merită încercat, nu ai ce piede.

      Delete
  6. si eu ma temeam sa-mi cumpar online de pe miniprix,insa dupa ce am invatat cum sta treaba am vreo 20 de comenzi de la Craciun pana acum!

    Sa le porti cu placere pe toate!

    ReplyDelete
  7. au super preturi la incaltaminte, anul trecut am prins o mega oferta si mi-am luat 2 sandale de piele cu 55 ron :D. De pe site inca nu am comandat dar am vazut ca au mai multe articol decat in magazin. Mersi pentru informatii :)

    http://noissapym.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  8. Alegerile sunt extraordinare si iti vin tare bine. Din nefericire eu nu pot sa imi comand si-mi pare tare rau, pentru ca preturile sunt intr-adevar exceptionale!

    ReplyDelete
  9. Au super preturi.


    Happy Weekend,

    Nicole

    www.nicoleta.me

    ReplyDelete
  10. Postarea ta imi da sperante!
    Nu am dat nicio comanda pe Miniprix, sunt dintre aceia care nu gasesc, nu vad potentialul real al produselor...Dar ma fac eu mare!!!:))

    Pupicei, Lucia!
    O duminica faina sa ai!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
  11. Oh da, si eu sunt fana! Urmaresc tot timul reduceri sau diverse promotii :D Chiar recent mi-am comandat doua perechi de sandale si abia astept sa ajunga! :D

    ReplyDelete
  12. m-am molipsit de la tine cu Miniprix, mai nou intru tot la 2-3 zile :))) pup!

    ReplyDelete
  13. Poate si din cauza calitatii scazute a pozelor pe care le pun cei de la Miniprix pe site am
    uneori impresia ca nu imi place nimic de acolo...am avut o perioada cand intram zilnic pe site si cautam produse care sa-mi placa, acum am cateva luni bune de cand nu am mai comandat nimic. Bine, asta se datoreaza si faptului ca mi-am decshis un butic cu haine si merg periodic dupa marfa si gasesc produse frumoase de la branduri cunoscute la preturi foarte ok!

    Sa ai o saptamana minunata, Lucia!

    ReplyDelete
  14. au incaltaminte foarte frumoasa, iar daca ai rabdare gasesti comori adevarate
    http://loving-evelyn.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  15. Sunt fan MiniPrix. Mi-au placut toate produsele comandate de la ei. Ah si da, comand cu placere ca stiu ca iti primesc returul, iti si dau banii inapoi.

    ReplyDelete
  16. Si eu sunt fana inraita miniprix. NU am deprins inca abilitatea de a alege rapid din sutele de haine de pe site , ca sa nu mai zic de magazine , insa daca aloc suficient timp cautatului, rezultatele sunt exceptionale. Chiar te admir pt chestia asta, mi se pare foarte smechera ideea de a-ti gasi haine foarte frumoase , considerabil reduse. Sandalele sunt minunate , by the way. O zi buna iti doresc!!

    ReplyDelete
  17. Nu am mai luat nimic de la MiniPrix de foarte mult timp.Inainte cumparam direct din magazin si astfel puteam sa si probez si sa vad daca lucrurile respective sunt ok sau nu.

    Imi place tot ce ai aratat in postare,cu exceptia tricoului pe care este figura lui Iisus rasturnata... Mesajul nu il stiu dar din cate inteleg nu se potriveste cu perspectiva mea.

    Te pup!

    ReplyDelete
  18. Îmi place introducerea ta :)
    Primele tricouri și sandalele sunt și pe gustul meu.

    ReplyDelete
  19. Misto lucruri ai ales...oricum gasesti de toate la miniprix.
    In plus, daca vrei sa mai scutesti niste bani poti folosi un site de genul asta http://www.cureducere.ro/magazine/miniprix si ai si o reducere.

    ReplyDelete