Monday 5 November 2012

To iPhone or not to iPhone...

Is having an iPhone today equivalent with being wealthier, with being cooler, with being smarter, with being more fashionable?
Don't answer I already know the answer....
For a few days now, I'm among the users of such a device ... it wasn't an explicit desire to have such a phone, but rather a word in the wind dropped in a key moment ... And I got it. You know what?
I don't feel wealthier, I don't feel cooler, I don't feel smarter nor more fashionable ...
I feel in the spotlight ... But not necessary in a good way.

I'm sure in some countries is commonplace to have an iPhone ... But in our country isn't so. Given that they are quite expensive and require a higher monthly cost, most people can not afford it. In addition, for a simple person is really an unjustifiable expense.

For busy people, working mainly in business, who want to be permanently connected to virtual reality, who need to know wherever and whenever something happens in the world, even while driving, or even at the toilet... is a wonderful gadget. In this context, having an iPhone is almost equivalent to being omniscient and omnipresent ... that means a lot of power and I like it.


A avea un iPhone în ziua de azi este echivalent cu a fi mai înstărit, cu a fi mai cool, cu a fi mai deștept, cu a fi mai fashion?
Nu-mi răspundeți știu deja răspunsul....

Mă număr printre utilizatorii unui astfel de  telefon de vreo câteva zile... nu a fost o dorință expresă să am un astfel de telefon, ci mai degrabă o vorbă în vânt aruncată într-un moment cheie... Și l-am primit. Știți ce?
Nu mă simt mai înstărită, nu mă simt mai cool, nu mă simt mai deșteaptă și nici mai fashion...
Mă simt mai în centrul atenției... Dar nu neapărat într-un sens bun.

Sunt sigură că în unele țări e o banalitate să ai un iPhone... însă la noi în țară nu e chiar așa. Ținând cont că sunt destul de scumpe și că necesită un cost lunar mai mare, majoritatea oamenilor nu și-l pot permite. În plus, pentru un om simplu chiar este o cheltuială nejustificată.

Pentru oamenii deosebit de ocupați, care lucrează în special în medii de afaceri, care vor să fie conectați în permanență la realitatea virtuală, care trebuie să știe oriunde și oricând ce se întâmplă în lume, chiar și la volan, sau chiar și la toaletă... este o minunăție de gadget. În această ordine de idei, a avea un iPhone devine aproape echivalent cu a fi omniscient și omniprezent... aceasta înseamnă multă putere și îmi place.

18 comments:

 1. Sa te bucuri de iPhone la maxim, am inteles ca este un telefon deosebit!

  ReplyDelete
 2. As fi inlocuit iPhone cu smartphone in postare :p
  Semneaza o fericita posesoare de Android :d

  ReplyDelete
  Replies
  1. Într-adevăr marca nu are așa mare relevanță... deși smartphone aveam și înainte, dar nu puteam să fac tot ce pot face cu un iPhone.

   Delete
 3. iPhone, iPad, Apple, are really cool, i envy you :)!

  ReplyDelete
 4. Wise choice!!! You should feel cooler and smarter cos you definitely are. Can´t wait to have my iPhone. I want it sooo bad. It takes good pics too <3
  xo

  glamDevils

  ReplyDelete
 5. I hear so many wonderful things about the iphone.. I think it's a wise choice. I personally don't have one but totally want one. :)

  oliviamoone.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. agreed - and I need one...

  ♥ Thankfifi

  ReplyDelete
 7. I just happened to stumble upon your blog and I saw this. I live in the States, in Indiana, and my two best friends (one is a guy, one is a girl) each have one. However, they have gotten quite addicted to them, and it can be frustrated. They are INCREDIBLY handy, I will given them that. But iPhones also keep them from being involved in conversations fully. I respect their technology and their capabilities (hell, even I can't afford one!), but they can be really addictive. Be careful, but enjoy having one! I honestly kind of wish I did!

  ReplyDelete
 8. I love my iPhone. Always have it with me. Mind you, here everyone has an iPhone. It's certainly not a status symbol.
  I imagine in countries where iPhones are not so commonplace it can also make you a target for crime, no?

  ReplyDelete
 9. Sa-l folosesti cu placere pana cand tu nu vei mai avea nevoie de el!
  Mie mi-e "sila" si de telefoanele "normale", dupa mine pentru urgente as avea cel mai nesimnificativ si practic telefon, doar pentru urgente. :D

  ReplyDelete
 10. am avut iphone dar nu-l mai suportam, personal mi se pare un telefon foarte "inchis".
  am renuntat la el pt android, pe care il ador, face ce vreau, cum vreau si cand vreau, pe orice calulator vreau :).

  dar vorba unei persoane de mai suus, as prefera sa pot trai fara telefon, sa nu fie o necesitate, cateodata cand il aud ca suna, din nou si din nou, imi vine sa il arunc de la etajul 2.

  ReplyDelete
 11. Interesanta recenzie, imi place!
  http://manumescbucuresti.blogspot.com/
  Blog de street style bucurestean

  ReplyDelete
 12. personal, nu cred ca un telefon mobil mai reprezinta un statut social in ziua de azi :) am vazut si femei de serviciu care folosesc iphone4 si businessman-i, si liceeni....

  ReplyDelete
 13. Iphones are great, but are very delicated, I prefer my android ;)

  xoxo

  ReplyDelete
 14. sunt folositoare...asta-i adevarul , suntem dependenti :)

  ReplyDelete
 15. Great post! I completely agree with you.. Don't understand all that buzz:)

  http://theprintedsea.blogspot.de

  ReplyDelete
 16. Eu ma multumesc si cu un telefon mai "caramida".Esentialul e sa pot vorbi la el si sa aud bine.
  Na, poate mie si se pare un moft Iphonul si probabil o sa creada lumea ca sunt zgarcita, dar as da atatia bani doar pe un laptop mai fain.Prefer sa imi revolz treburile ce tin de lumea virtuala pe laptop, si cand ies in lume, sa fiu eu, singura, fara tehnologia asta.
  Sa il stapanesti sanatoasa!:)

  ReplyDelete
 17. Mi-l doresc de mult timp dar nu mi l-as lua decat daca as avea un trai foarte bun din punct de vedere financiar,in nici un caz acum cand nu imi pot permite prea multe.Cum ar fi sa am in mana un iphone dar sa nu am decat 10 lei in portofel?!...
  Conditia aceasta este valabila pentru orice.Cand cumperi ceva scump dar tu ai un buget modest,inseamna ca ti-ai facut un moft nu ti-ai indeplinit o nevoie.Eu asa gandesc.

  Sa te bucuri de el si sa fie rezistent cat mai mult timp!
  Te pup!

  ReplyDelete