Thursday 27 February 2014

To flare or not to flare... jeans

This is not the first time I admit this, but flare jeans have become over the years, my favorite type of jeans. I love their ability to make the legs look longer and the fact that they balance the body structure, especially when it comes to women who have prominent hips.

I'm sure that whoever reads this, might have a different opinion regarding the visual effects of flare jeans over the body, that is why I'm asking you. How do you feel about flare jeans? Do you like them? Do you wear them?

Leather jacket :: Guide Series via miniPrix | T-shirt :: Reserved | Jeans :: Bershka via miniPrix
Leather boots :: via miniPrix | Bag :: Reserved | Leather gloves :: via miniPrix

Monday 24 February 2014

Made in Romania by My Silk Fairytale

Dacă este un lucru pe care l-am învățat până acum din blogging este că fiecare persoană din spatele unui blog este mult mai mult decât fotografiile pot arăta vreodată. Mai mult decât atât, uneori ne crează niște impresii total eronate despre persoanele fotografiate.
Eu am văzut-o pe Alina Filipescu dintotdeauna foarte atentă la detalii. Se vede acest lucru din felul în care arată, din felul în care se îmbracă, din felul cum gândește și mai nou din ceea ce face pe planul creației...
A fost o mare onoare pentru mine să fiu printre primele cumpărătoare ale creațiilor ei și sper că m-am ridicat cel puțin la jumătatea așteptărilor ei cu privire la modul de a purta fire tulip-ul.
Mulțumesc, Alina, pentru că m-ai ajutat să scriu primul capitol din povestea Made in Romania.

Și pentru că întotdeauna e mai interesant să știi și ceva din culise... vă invit să o cunoașteți mai bine pe Alina, prin intermediul întrebărilor pe care i le-am adresat.

1. Câți ani ai și cu ce te ocupi?
Am 25 de ani. În ultima perioadă m-am implicat în atât de multe activități, încât nici nu mai știu care este ocupația mea principală. Manageriez alături de mama mea un salon de frumusețe încă din perioada adolescenței. Este o afacere de familie, cu ștate vechi, la care țin foarte mult. În paralel am un magazin online de produse cosmetice exclusiviste ale brandurilor profesionale cu care noi lucrăm. Aș adăuga și bloggingul, deși eu îl văd mai mult ca pe un hobby...și încă unul care creează dependență.

Haină :: Zadin | Bluză :: Mango | Fustă :: My Silk Fairytale | Sandale :: ASOS | Mănuși :: via miniPrix

Sunday 23 February 2014

S-o lămurim și cu Kurtmann-ul...

Știu că foarte multe din căutările Google care direcționează lumea către blogul meu se referă la cumpărăturile online. Prin urmare, azi o să vă povestesc despre experiența mea cu un alt site de cumpărături românesc: www.kurtmann.ro.

Sunt sigură că multe dintre fetele active din blogosferă știu deja acest site foarte bine, dar eu știu că sunt și fete care încă nu au auzit despre acest site. De unde știu? Păi chiar recent mi-a spus o cunoștință că datorită articolelor de pe blogul meu a auzit de Kurtmann și m-am mirat, căci eu știu de acest site de prin 2011, dacă nu mă înșel.

Ceea ce îmi place mie cel mai mult la acest site este că comercializează în regim de outlet foarte multe branduri cunoscute cu care eu rezonez ca și stil, dar la care aș avea acces mai greu, pentru că în orașul în care locuiesc eu, nu sunt. Câteva din brandurile la care mă refer sunt: Bershka, Stradivarius, Zara, Mango, Massimo Dutti, Pimkie, Pull and Bear, Desigual... De asemenea, prețurile sunt mai mici decât dacă aș comanda direct de pe siteurile brandurilor în cauză.

Întrebarea care este pe buzele tuturor când vine vorba de shoppingul online este: Se potrivesc mărimile? Well, în cazul Kurtmann, it's complicated, dar nu foarte tare. Gândiți-vă că dimensiunea produselor nu depinde de ei, ci de fiecare brand în parte. Și deși un L ar trebui să fie o unitate de măsură universal valabilă pentru oricare din branduri, realitatea face că la unele e mai mic, la unele e mai mare. Cel mai bun exemplu care-mi vine în minte este Stradivarius, la care L-ul este mai mare decât la Bershka, spre exemplu.

Cel mai bun sfat pe care pot să vi-l dau în acest sens este să întrebați, printr-un mesaj privat, care sunt mărimile în cm al produselor la care credeți că există riscul să nu vă vină. Un alt lucru pe care eu îl practic adesea și pe care vi-l recomand și vouă este să probați produsele brandurilor respective direct în magazin. De câte ori ajung la București, merg în unul din mallurile care găzduiesc aceste branduri și probez piese: bluze, pantaloni, încălțări pentru a-mi face o impresie cu privire la mărimi.
Dacă niciuna din soluțiile de mai sus nu vi se pare realizabilă, vă recomand să mergeți pe mărimea pe care știți că vă încadrați în general și în cazul în care se dovedește că nu vă vine, returnați produsul, dar rămâneți cu lecția de mărime învățată.

Un alt aspect care-mi place la Kurtmann este rapiditatea cu care vine comanda. Ca fapt divers, comenzile înregistrate înainte de ora 16:00, sunt expediate în aceeași zi și livrate în termen de 24-48 de ore, iar comenzile înregistrare după ora 16:00, sunt expediate în urmatoarea zi lucrătoare.

Din toate comenzile efectuate până acum nu am întâmpinat niciodată probleme nici cu livrarea, nici cu calitatea produselor și nici cu returul.

Până acum v-am vorbit despre părțile pozitive ale siteului, dar vreau să vă vorbesc și despre părțile pe care cred că aceștia ar putea să le îmbunătățească.

Primul pe listă este valoarea minimă a comenzii, pentru care beneficiezi de transport gratis. Cred că e ceva psihologic aici. E ca atunci când faci cumpărături serioase la un magazin și te-ai aștepta să primești sacoșa din partea casei. Te trezești la casă, în fața întrebări: Doriți și sacoșă?, înghiți în sec și mai dai X lei, că doar nu o să cari cumpărăturile în brațe până acasă... e problema ta că ai fost uituc și nu ai venit pregătit. Cam așa e și cu transportul gratis.
Al doilea lucru care s-ar putea îmbunătăți ar fi scrierea dimensiunilor în dreptul fiecărui produs.
Mi-ar plăcea de asemenea să se updateze stocul cu încălțăminte mai des.
Mi-ar plăcea ca returul să nu presupună costuri adiționale, în cazul în care eu decid că nu vreau să mi se returneze suma sub formă de voucher.

În fotografiile de azi port trei produse achiziționate de pe Kurtmann: ghetele cu franjuri - Stardivarius, pe care efectiv le ador, parka - Bershka și jacheta military cu motive etnice - Bershka.
În curând o să vă arăt și celelalte piese achiziționate de pe Kurtmann: tricou cu imprimeu - Bershka, jeans alb - Stradivarius & helancă - Zara.

Dacă doriți, puteți vedea aici toate achizițiile mele Kurtmann din 2013.

Sper ca articolul meu să vă fie util. Dacă aveți și o experiență personală cu Kurtmann vă rog să mi-o împărtășiți și mie.

Parka :: Bershka via Kurtmann | Jachetă :: Bershka via Kurtmann | Top :: Bershka | Jeans :: H&M
Geantă :: Mango | Ghete :: Stradivarius via Kurtmann | Brățări & Ceas :: Cropp

Friday 21 February 2014

Made in Romania

Today I would like to talk to you about a new project I intend to initiate. The project will be called Made in Romania and will involve promoting pieces of clothing/shoes/accessories, made ​​by talented Romanian designers, who are at the beginning and don't benefit of an intense promotion in the media, yet. I intend to do an article like this at least once a month.

The idea for this project emerged due to several factors. One of them is represented by the frequent discussions on the blog about wearing authentic pieces, possibly Romanian, instead of imitation ones (that doesn't mean I won't wear such pieces anymore), another factor is a proposal I got from Cătălina to wear one of her creations, another factor is my own experience in this regard and the fact that I understand more than anyone the need for promotion.
The last factor is the desire to increase the blog and how else than coming in front of you with interesting and useful ideas.

The pilot episode of Made in Romania series will be released on February 24th ... so stay tuned ...

Haină :: Zadin | Sweater:: New Yorker | Jeans :: H&M via miniPrix
Rain boots :: via dEpurtat | Necklace :: H&M | Leather Gloves :: via miniPrix

Tuesday 18 February 2014

Trend alert - ripped jeans

Ripped jeans became a popular trend in the 80's. Now, 24 years later, they are still a popular trend...
It was a time in my life when I didn't have the courage to wear such jeans because I believed that they didn't represent me. Now, I have 5 pairs of ripped jeans (long and short) and I would wear them every day, if I could.
They are so versatile and can be included in so many combinations... after all, they are jeans.

How do you feel about wearing them? Are you afraid people might think less of you if you wear ripped jeans?

Saturday 15 February 2014

Concurs SammyDress

Dacă mă urmăriți constant probabil că știți deja de colaborarea mea cu cei de la SammyDress. Eu am câștigat de pe urma acestei colaborări geanta aceasta. Cu riscul de a mă repeta, vreau să spun încă o dată că am fost și sunt foarte încântată de ea. Deși nu este din piele, arată foarte bine și este excelent finisată. O port cu mare plăcere.

Începând de azi, una din cititoarele mele va avea șansa să câștige la rândul ei una din gențile din imagine.

Condițiile de înscriere la concurs presupun:
1. Like Zadin şi SammyDress pe FB.
2. Share public la bannerul de concurs.
3. Lăsați un comment la această postare cu alegerea voastră (1 | 2 | 3 | 4 | 5).

Concursul se ține pe perioada 15.02 - 28.02. Câștigatorul va fi ales la întâmplare via random.org.
Cheltuiala de livrare a produsului va fi suportată de SammyDress.
1 | 2 | 3 | 4 | 5

Monday 10 February 2014

A M B I T I O N (En&Ro)

I was recently challenged by Daniela to answer a few questions for an interview. I was very excited and I consider it to be a great compliment. From my point of view it's a HUGE thing when someone considers you worthy of an interview. I'm not going to detail it further because you can read the interview directly on her blog. On the other hand, I would like to detail her request: please think of a few words that characterize you... in order to do the cover for the interview. Well... for an instant I was blocked.

Initially, I thought about giving her a quote with which I identify myself, but it would have been too easy and also unfair. I don't like simple things, much less unfair, so I begun thinking... The answer came faster than I expected... I know myself.
So here it is: Don't let anyone tell you what you can or cannot do in life. Have confidence in your strengths and don't be afraid to conquer the world, if that is what you feel like doing. Anything is possible. You only need AMBITION.

This is not a theory, these are the ideas that guide my life and which I hope I'll never abandon and this is what I wish to you all who read me! ♥

Coat :: via miniPrix | Dress :: Reserved | Bag :: SammyDress | Boots :: via dEpurtat 
Sunglasses :: via miniPrix | Leather Gloves :: via miniPrix

Thursday 6 February 2014

Trend alert - rain boots (En&Ro)

If you are a follower on Facebook then you already know that I recently bought a pair of rain boots. This post was very popular and I was thrilled to discover that you like them so much.
I will soon show you my way of styling rain boots, but until then I decided to gather some inspiration on how bloggers usually style them. I hope you like my selection.


Dacă mă urmăriți pe Facebook ați aflat deja că mi-am achiziționat o pereche de cizme de cauciuc cu care intenționez să înfrunt marea topire. Postarea a fost virală și am fost încântată să descoper că vă plac atât de tare.
Evident că intenționez să vă arăt cum le voi purta eu, dar până atunci am zis că ar fi bine să culeg puțină inspirație cu privire la modul în care acestea se poartă în genere. Sper să vă placă selecția mea.

P.S. Habar nu am avut până acum că atâtea siteuri românești comercializează cizme de cauciuc. :D

8. otter.ro | 9. b-mall.ro | 10. mycloset.ro | 11. comodo.ro | 12. otter.ro | 13. depurtat.ro | 14. decathlon.ro
 

Saturday 1 February 2014

Code Red (En&Ro)

These days I realized once again that nature is a force against which we are powerless. I don't know how it was in the areas where you live, but here, in the last week, we had to deal with two waves of CODE RED snow. The bad weather prevented us from getting to work for 3 days and left behind a nearly polar cold and 3-4m tall mountains of snow, in some places. I've never seen anything like it. :(

The second aspect I would like to talk to you about is somehow related to the previous one, as it involves some sort of CODE RED too :D. Putting the joke aside, know that I'm very excited about my new purchase from www.sammydress.com. You might be tempted to say that the bag is similar to a Celine bag, but in fact it's similar to a Valentino bag. It's a bag that costs little and which many of my blog readers can afford it, unlike the original, which costs € 1350. The fact that one costs less and the other more and the fact that I can afford one and the other not, is beyond the scope of this article. I'm interested that no matter how much it costs I won't feel like I threw money away, even if it's bought from MiniPrix, Kurtmann, Mango, H&M, Reserved, SammyDress, etc., and in this case I really don't have any negative comment to do. It's awesome!
I have a single regret, that they don't have a center in Europe, so that the delivery take less.

P.S. In my opinion, the red bag should be part of every woman's
standard wardrobe. It's an element that has the ability to transform a completely common outfit into a show
What do you think? Am I right or not?


Scarf :: C&A | Coat :: Sprider | Jeans :: H&M | Bag :: SammyDress 
Sunglasses :: via miniPrix | Leather Boots and Gloves :: Unknown Brand (similar via miniPrix)